Προς το περιεχόμενο

Rockinger vs Fender Highway1 vs Fender Mexico

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παρακολουθούσα το θέμα αλλά λόγω της δουλειάς δεν πρόλαβα να κάνω κανένα ποστ.... και φυσικά είχα αρκετά να πώ ειδικά για την highway 1 γιατί rockinger δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να ακουμπήσω.

Γενικά σε ότι αφορά τις Fender πρέπει να αποβάλουμε μια "ρετσινιά"που την έχουμε κάνει καραμέλα.... εντάξει κάποια π.χ μεξικάνικα δεν είναι τόσο σόι ούτε από μαγνήτες ούτε από ξύλα... αλλά όπως έχω ξαναπεί κυρίως στα entry lvl μοντέλα ta mexico strd π.χ και εκεί θέλει λίγο προσοχή... άλλωστε οι φθηνότερες Fender είναι.

Πάντως προσωπικά έχω αγοράσει κατά καιρούς 3 Μεξικάνικα και όλα ήταν ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ακόμα και σε στόκ μορφή. Βέβαια όταν έψαχνα πρίν την αγορά τους έπεσα και σε κάτι κουπιά από γαλέρες!!! :lol: :lol: τες πα....

όταν αλλάζεις ΕΠΙΠΕΔΟ και κοιτάς μιά US είτε highway 1 που είναι και το entry lvl της κατηγορίας.... αλλάζεις κάθετα άποψη... εκεί οι διαφορές από κιθάρα σε κιθάρα συγκλίνουν σε μικρολεπτομέρειες όπως κάτι γράμμάρια βάρους πάνω κάτω και όχι κάτι κιλά..... έπειτα οι μαγνήτες κάθε άλλο παρά ψόφιοι και μουντοί είναι..... είχα την highway 1 fat strat με AtomicII humbacker bridge και 2 x vintage style single coils neck/middle. Σας πληροφωρώ ότι ήταν εξαιρετικά ισορροπημένοι και χωρίς να εντυπωσιάζουν είχαν ΟΛΟ τον χαρακτήρα της Fender! o hambucker είχε ένα vintage γλυκό τόνο στα γκάζια αρκετά στρογγυλός χωρίς εξάρσεις στις ακραίες συχνότητες πράγμα που τον έκανε ευέλικτο... εντύπωση μου έκανε ότι μόλις "έκοβες" λίγο το volume καθάριζε τόσο καλά που καμιά φορά και γω απορούσα πως ένας μαγνήτης των 60€ συμπεριφέρεται όπως πολλοί ακριβότεροι. Οι δύο μονοί είχαν χρώμα Fender σε όλες τις περιπτώσεις αλλά η έξοδος τους ήταν ιδιαίτερα χαμηλή.... σε σημείο που να σκέφτεσαι να τους "στείλεις" αλλά αυτό για τα δικά μου γούστα που είναι πιό χαρντ- ροκ, διότι με τον neck π.χ δεν είχα πρόβλημα να παίζω μπλουζιές με τις ώρες... μιά χαρά ήταν, και μάλιστα αν αναλογιστείς και ότι οι μαγνήτες της έχουν vintage προσανατολισμό κανονικά δεν θα έπρεπε να με απασχολούν. Στο upgrade που έκανε η Fender στη σειρά highway επιτέλους το κατάλαβε και τους αντικατέστησε με τύπου alnico 3. Τώρα από κατασκευή - φινίρισμα τα πράγματα είναι γνωστά λεπτό φίνις όλα τα υπόλοιπα όμως τέλεια.... μπράτσο που δεν σε ξενερώνει και δεν σε κουράζει σωστή εξάβιδη vintage γέφυρα δυστυχώς απουσία steel block αλλά τες πα...και στο κάτω κάτω Fender είναι όλες αφού τις μισούμε γιατί όλοι θέλουμε τουλάχιστον μία????? :lol: :lol: :lol:

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 116
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Στο upgrade που έκανε η Fender στη σειρά highway επιτέλους το κατάλαβε και τους αντικατέστησε με τύπου alnicko 3.

Oι Alnico 3 λογικά δεν έχουν κάπως πιο γλυκό' date=' μπάσο ήχο σε σχέση με τους Alnico 5? Λογικά δεν είναι πολύ "σκαστοί" μαγνήτες, ή κάνω λάθος?:roll:

Τώρα από κατασκευή - φινίρισμα τα πράγματα είναι γνωστά λεπτό φίνις όλα τα υπόλοιπα όμως τέλεια....

Εγώ το βλέπω θετικό αυτό και όχι αρνητικό ;):D

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Ναι Ηλία όντως .... με το upgrade σε alnico 3 η Fender "'όξυνε" την έξοδο και γλύκανε λίγο τον χαρακτήρα..... το ήθελαν αυτό οι highway 1

όσο για το φινίρισμα Ηλία είμαι και γω οπαδός του "αλήτικου" vintagοφαινομένου :wink:

Μιας και έχει αναφερθεί το "πρόβλημα" με τα αγυάλιστα τάστα στις rockinger με maple μανίκι, έχω να πω (εκ ιδίας πείρας :D ) πως το "πρόβλημα" είναι απλά αστείο!

Με 3 ώρες παιξίματος και το περισσότερο λούστρο έχει φύγει. Σε 2 μέρες δεν θα χει μείνει τίποτα....

Δεν δέχομαι να πληρώσω έξτρα χρήματα (+100 ευρώ πχ, στην τιμή της κιθάρας) για να μου κάνουν αυτή τη δουλειά.

(εντυπώσεις soon 8) )

one colour: black - and shades of grey

Μιας και έχει αναφερθεί το "πρόβλημα" με τα αγυάλιστα τάστα στις rockinger με maple μανίκι' date=' έχω να πω (εκ ιδίας πείρας :D ) πως το "πρόβλημα" είναι απλά αστείο![/quote']

Ούτε λόγος δεν αξίζει να γίνεται! :wink: Κάτι το οποίο ισχύει και για πολλές Fender με maple!

..there's too much panic in this town...

Ακριβώς!!! Η κύρια κιθάρα που χρισημοποιώ εδώ και 3 χρόνια μία Fender strd του 1984 με maple μπράτσο, τα "τελευταία" βερνίκια από τα τάστα τα έτριψε ο τεχνικός πέρσι, κατά την διάρκεια του σερβις! Λέτε να μην ήταν κούκλα και να μην έπαιζε καλά με λίγα βερνικάκια εδώ και κεί 22 χρόνια τώρα?? :lol: :lol: :lol:

SADDLES ΜΕ ΜΑΚΡΙΕΣ ΒΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΧΟΡΔΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ:

saddles.jpg

Ιδου και μια δικη μου για του λογου το αληθες:

IMG_0451.jpg

Βεβαια φτιαχνεται ΚΑΙ αυτο αλλα οπως προειπα τα παντα φτιαχνονται πλην της επαρατης νοσου.....

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Eισαι σιγουρος οτι εχεις ρυθμισει το ιντονέισον σωστα ? 8O

Πρωτη μου φορα βλεπω τοσο πισω κολλημενα τα σελλακια σε κιθαρα Φεντερ... 8O

Με τι κουρδιστηρι το ρυθμισες?

Το νατ σου ειναι σωστα κομμενο η μηπως ειναι πολυ ψηλο?

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Eισαι σιγουρος οτι εχεις ρυθμισει το ιντονέισον σωστα ? 8O

Πρωτη μου φορα βλεπω τοσο πισω κολλημενα τα σελλακια σε κιθαρα Φεντερ... 8O

Με τι κουρδιστηρι το ρυθμισες?

Το νατ σου ειναι σωστα κομμενο η μηπως ειναι πολυ ψηλο?

Οσα ανεφερες ηταν και για εμενα πρωτα στην SOS λιστα αλλα δεν ηταν αυτα το προβλημα..........απλα το συγκεκριμενο τρεμολο ειναι ελαττωματικο (στον συγκεκριμενο τομεα.....σε ολα τα αλλα ειναι μια χαρα).....Θα μπορουσα να κανω swap τις μακριες βιδες στα saddles που δεν χρειαζεται να τραβηχτουν τοσο πισω και να μην υπαρχει προβλημα ( η και να τις κοψω αλλα μολις τελειωσα να φταχνω 3 κιθαρες ,μια δικη μου και 2 φιλων, και βαριεμαι εντελως να μπω στην διαδικασια)...

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Εγω αλλο σε ρωτησα.. :lol:

Αν η κιθαρα σου εχει σωστο intonation.

Γιατι οπως την βλέπω στη φωτο εχεις "τερματισει" ολα τα βαγονακια στο IΔIO "μηκος" κατι που λογικα δεν θα δινει σωστο intonation...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου