Προς το περιεχόμενο

Γιατί μόνο μουσική τεχνολογία;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επιθετικοτητα δεν ειναι να βαρας τις χοντρες χορδες σε τριακοστα δευτερα.

Έχει δίκιο. Και ο Bruce Lee είχε τη γροθιά της μιας ίντσας.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 429
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Δεν μίλησα γι' αυτό, για γνήσια επιθετικότητα μιλάω.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Marathon πιασε μια οργανικη πιτα με κινοα και ενα wheat-grass juice με μπολικα παγακια  και γρηγορα!

Δεν πιάνω τίποτα...σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί τα βάλανε πάλι με τις πισίνες... :(

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Δεν πιάνω τίποτα...σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί τα βάλανε πάλι με τις πισίνες... :(

οταν σου ερθει ο εφορας ξερεις εσυ...θα τα βρειτε....ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ.... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

οταν σου ερθει ο εφορας ξερεις εσυ...θα τα βρειτε....ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ.... ;D

Το κακό είναι ότι είναι σε άλλο σύμπαν αυτός και σε άλλο εγώ...η μόνη σύγκλιση είναι στο πορτοφόλι μου...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Το κακό είναι ότι είναι σε άλλο σύμπαν αυτός και σε άλλο εγώ...η μόνη σύγκλιση είναι στο πορτοφόλι μου...

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Είναι λογικό πως κάποιος που διατυπώνει τη θέση ότι "η μουσική είναι μαθηματικά", αυτομάτως μπορεί να αναφέρεται στην μουσική ως "συμπαντική γλώσσα", καθώς τα μαθηματικά (απ' ότι μπορούμε να συμπεράνουμε) είναι όντως τέτοια γλώσσα.

Η διαφωνία (όσων διαφωνούν) δεν προκύπτει τόσο από την άρνησή τους να αποδεχθούν το παραπάνω (άλλωστε, αν η μουσική ΔΕΝ είναι μαθηματικά, τότε ας μας κάνει κάποιος τη χάρη να μας πει ΤΙ είναι). Προκύπτει από την άρνησή τους να αποδεχθούν ότι μπορεί να υπάρχει αντικειμενικά οριζόμενη αξία στη μουσική, διότι έχουν μπουχτίσει από τέτοιες ψευδεπίγραφες αξίες στην καθημερινότητά τους.

Παραμένει βέβαια (από όσους σκέπτονται έτσι) ανερμήνευτο το εξής κοινότατο συμβάν : της καθολικής (ανά εποχή) αποδοχής της αξίας ενός μουσικού ή μίας μπάντας. Π.χ., για ποιο λόγο, στη διάρκεια μία εκτεταμένης χρονικής περιόδου, ακούει όλη η ανθρωπότητα Madonna ή όποιον/α θέλετε; Σίγουρα δε συμβαίνει διότι κατάφεραν να συγκεράσουν ετεροκλητες μουσικές επιρροές δίνοντας στον κάθε ακροατή τη δυνατότητα να βρει "κάτι δικό του" (ιδέα δεν έχει η Μαντόνα από τον "πόνο του ρεμπέτικου", ούτε επειδή τους προωθούν και μόνο (και άλλους προωθούν αλλά πατώνουν), ούτε διότι είναι ωραία κορίτσια/αγόρια (υπάρχουν και άλλα, ακόμη πιο ωραία).

Mea Culpa

Πρωτα απ'ολα , +1 για το post του atreu73.

και ο Αγγλος μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ βαρεμαρα.... ;D..ενω ο μεσος Αμερικανος θα σου πει οτι αυτην την .....αραβικη μουσικη δεν μπορει να την καταλαβει....

το ιδιο και ο....μεσος Αραβας αν του βαλεις SEX PISTOLS..... ;D...δεν θα το εκτιμησει και ιδιαιτερα  ;D

Η μουσική ΔΕΝ δημιουργεί τα ίδια αισθήματα σε όλους. Η μουσική είναι κομμάτι της κοινωνίας και επηρεάζεται από αλλά και επηρεάζει το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ωπα, ωπα, παιδια. Το εγραψα σε ποστ μου, οτι δε μιλαω για το πως κρινεται αξιακα η μουσικη. Μιλαω για το τι συναισθημα σου βγαζει πχ το να ακουσεις γρηγορο ρυθμο, ή βαθυ ήχο, ή το απαλο παιξιμο. Εχει καποια εκφραστικα μεσα η μουσικη που ΕΙΝΑΙ πανανθρωπινα. Πχ ποιος δε θα ακουσει το μινορε σα λυπημενο και το ματζορε σαν χαρουμενο; Ποιος δε θα νιωσει κατι "τρυφερο" απο ενα απαλο παιξιμο; Ποιος δε θα νιωσει ενταση απο μια ηλεκτρικη κιθαρα με παραμορφωση;

Αλλα ενας χρυσαυγιτης πχ θα νιωσει οτι το "τρυφερο" ειναι για αδερφες και θα το απορριψει. Ο (ψιλοφανατίλα) Αραβας θα απορριψει τη μουσικη της αναρχιας που δε σεβεται τις αρχαιες αξιες του και συμβολα. Γουσταρουμε industrial γιατι μας θυμιζει τη βιομηχανικη εποχη μας-εκτος κι αν τη μισουμε. Αυτα ειναι δευτερογενεις κρισεις με καποιο αξιακο συστημα, οχι πρωτογενη συναισθηματα. Φυσικα οι ανθρωποι δινουν συχνα περισσοτερη βαση στις αξιες παρα στα συναισθηματα, αλλα αυτο ειναι μια αλλη (και δυστυχης) ιστορια.

@theoctapus  

Ρε συ τι λες τωρα, ιδιο ειναι το τραπεζακι του καφε με τη μουσικη; Το τραπεζακι ειναι υλικο σωμα με πρακτικη αξια, η μουσικη ειναι μεν υλη (μεταφορά ενέργειας) αλλα πυροδοτει ενα ψυχικο γεγονος. Σα Βιολογος προσωπικα δε μπορω ν'αγνοησω το γεγονος οτι υπαρχει αντιστοιχία αναμεσα στα μαθηματικα-που-περιγραφουν-το-υλικο-γεγονος-που -πυροδοτει-το-ψυχικο-γεγονος (για να ειμαστε κι ακριβολογοι) και στη "γευση" του ψυχικου γεγονοτος. Ειναι αντιεπιστημονικο, πως να το κανουμε! Δε χρειαζεται να εχει υπερφυσικη βαση, μπορουμε να πουμε οτι η αισθηση αρμονιας για το ανθρωπινο μυαλο απαιτει (ή περιγραφεται με) συγκεκριμενες μαθηματικες αναλογιες.  

Οπως πολυ σωστα λες, το νοημα βρισκεται (και) στο περιεχομενο, στο πως θα επεξεργαστουμε αυτα που μας δινει η μουσικη. Βασικα για ολα αυτα εχω ηδη γραψει κ γω στα αρχικα ποστ μου.

Πνευματικο ειναι κατι οταν το χρησιμοποιεις συνειδητα για λογους που σχετιζονται με την πνευματικη σορρυ εγκεφαλικη ;D δραστηριοτητα. Πχ το να βαζεις χαλαρωτικη μουσικη για να χαλαρωσετε με τους φιλους και να κανετε μια ωραια και ανοιχτη κουβεντα, η το να πεις τον πονο σου και να ξεσπασεις για να βγαλεις τη μαυριλα απο μεσα σου.

Το οτι ολα ειναι υλη και ενεργεια με βρισκει και μενα συμφωνο. Για τη δυνατοτητα μας να την εξερευνησουμε στα εσχατα, δεν ειμαι καθολου σιγουρος. Ουτε για το αρκουν οι επιστημονικες μεθοδοι για να κατανοησουμε το μυαλο μας.

@trolley

Αει γεια σου!

Για την τελευταια παραγραφο: ενταξει αυτο μαλλον οφειλεται στο οτι καποιοι καλλιτεχνες (ή "καλλιτεχνες") πιανουν τον παλμο της εποχης. Οταν μπαινει μια διαφορετικη εποχη με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα κι εσυ την πιασεις και την εκφρασεις, εισαι μαγκας, πως να το κανουμε! Οι αλλοι θα σ'ακουνε γιατι κατι τους εξηγεις/εκθετεις απ'τη ζωη τους που δεν πολυπιανουν ακομα. Εγω ετσι το καταλαβαινω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου