Προς το περιεχόμενο

Μεταβαση απο 9αρες σε 11αρες χορδες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα πήγαινα πρώτα σε 10ρες και μετά σε 11ρες. Κατά τη γνώμη μου το πάχος των χορδών αλλάζει τον ήχο. Δεν ξέρω πως να το περιγράψω αλλά τον αλλάζει. Ίσως γιατί οι πιο βαριές χορδές αντιστέκονται στο κάθε χτύπημα περισσότερο? και διαφορετικό πάχος πένας τον αλλάζει...ακόμα και η κλίση της πένας που χτυπάει η χορδή ή αν παίζεις με δάχτυλα/νύχια!

Δε νομίζω ότι υπάρχει κανόνας αλλά καλό είναι να δοκιμάσεις σταδιακά πιο βαριές χορδές και να δεις τι ταιριάζει σε σένα και στην κιθάρα σου.

Είναι απίστευτο πάντως πως δυναμώνουν τα δάχτυλα  και προσαρμόζονται στις νέες χορδές σχετικά γρήγορα.

Θέλει όμως και προσοχή γιατί πολλοί έχουν πάθει ζημιά στα χέρια τους από βαριές χορδές, όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω "Όταν πονάμε, σταματάμε και ξεκουράζουμε το χέρι" κάτι που ισχύει για όλα τα πάχη χορδών βέβαια.

Ο ήχος αλλάζει σίγουρα το κατα πόσο εξαρτάται και από ποιά χορδή θα επιλέξεις(άλλο ήχο έχει η νταντάριο άλλο μπορεί να έχει η έρνι μπολλ).

Ότι και αν κάνεις δες αν μπορείς να προσαρμόσεις και την κιθάρα σου στο ανάλογο σετάπ.

Τα χέρια σου μπορούν να δυναμώσουν και με 9άρες αν έχεις όρεξη και υπομονή για ασκήσεις.

Επίσης τα χέρια να δυναμώσουν αλλά πρέπει να κινούνται και αεράτα και όχι να έχουνε σφίξει από εξαντλητικές ασκήσεις ή από χοντρές χορδές(για τις χορδές πάει και ανάλογα με τα χέρια του καθενός)

Flying High Again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

υποκειμενικο θες να πεις.. :)

εγω παντως οταν κατεβασα απο 11αρες και 12αρες σε 10αρες παρατηρησα οτι οι tele μου ‘‘αναπνεουν‘‘ καλυτερα ,ο ηχος ειναι πολυ πιο ζωντανος , twangy και γεματος αρμονικες και φυσικα δεν ειδα καμμια διαφορα στο κουρδισμα στα ρυθμικα  μια και οι κιθαρες μου ειναι ολες καλα σεταρισμενες. 

γενικα η επιλογη χορδων εχει να κανει με τα προσωπικα γουστα του καθενος και τον τροπο που παιζει.

+10-46 

Παρόλο που ανέκαθεν έπαιζα με 11άρες (Jimi style όμως), στην Tele δεν μου "κάθησαν" και μόλις γύρισα σε 10άρες παρατήρησα όσα περιγράφεις.

Στις Strats, Jazzmaster, 335 κλπ οι 11άρες είναι εκ των ούκ άνευ, though... 

Προβλήματα στα μανίκια, στα δάχτυλα, στα bends και vibratos, ουδέποτε παρατηρήθηκαν...

;D

wood matters

Προβλήματα στα μανίκια, στα δάχτυλα, στα bends και vibratos, ουδέποτε παρατηρήθηκαν...

;D

Oλα σχετικα ειναι, γιατι σημασία εχει και τι vibrato θελεις βεβαια...γιατι αλλο το ...βιαζω την γάτα νευρικό,γρηγορο και σπαστικό ;D και αλλο το super wide,αργό,παντα κουρδισμενο και επιθετικό vibrato στυλ malmsteen,george lynch και john Sykes..... ;)

Oλα σχετικα ειναι, γιατι σημασία εχει και τι vibrato θελεις βεβαια...γιατι αλλο το ...βιαζω την γάτα νευρικό,γρηγορο και σπαστικό ;D και αλλο το super wide,αργό,παντα κουρδισμενο και επιθετικό vibrato στυλ malmsteen,george lynch και john Sykes..... ;)

κανένα πρόβλημα whatsoever...    8)

αλλά είπαμε. Ανέκαθεν 11άρες.

...άντε να πω τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια για περισσότερη ακρίβεια.  ;)

wood matters

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου