Grey Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 Τον πρώτο καιρό, κουραζόμουν εύκολα, ειδικά σε παιξίματα που είχαν bends. Όσον αφορά τα τελευταία, πήρε πάλι κάποιον καιρό για να τα "κουρδίσω" με τις εντεκάρες. Οκ,με το θέμα συνήθειας.Θα ήθελα όμως να ξέρω,δεν θυμάσαι να υπάρχει καμμία διαφορά στην ακρίβεια των bends και ειδικά των pre-bends με τις 11άρες; Μου φαίνεται κάπως μη φυσικό,κατασκευαστικά και μόνο...Αλλά από την άλλη,δεν πρέπει να συγκρίνομαι και πολύ μαζί σου στο θέμα τεχνικών δυνατοτήτων. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
myster_maze Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 Η αποφαση μου για 11αρες ηρθε πριν λιγο καιρο οταν αρχισα να μελεταω λιγο SRV ... Μην ξεχνάς ότι ο SRV κούρδιζε και μισό τόνο κάτω. Αλλά με 13άρες αν δεν κάνω λάθος και ύψος χορδών στο θεό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sotos9 Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 γενικα η επιλογη χορδων εχει να κανει με τα προσωπικα γουστα του καθενος και τον τροπο που παιζει. +1000 metal και φραπε!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
microvios Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 Καλησπερα ομορφη παρεα 8) ! ... με κριτήριο τον πιο καθαρο ήχο και το λιγοτερο τρίξιμο . ...... Η κινηση αυτη ειναι σωστη ? η θα βρω την κιθαρα μεθαυριο με γωνια στο μπρατσο 90 μοιρων ? :P 8) Κατ αρχάς, όπως σωστά είπε ο Superfunk, και οι δύο λόγοι που θέτεις δεν δικαιολογούν την αλλαγή από 9άρες σε 11ρες. Αν αλλάζεις ΜΟΝΟ για αυτό, γύρνα πίσω στις 9άρες. Κατα τά άλλα εγώ έχω 10άρες σε Strats, 11άρες σε Semi και είμαι ΟΚ και με τις δύο, αλλά παίζώ άλλα πράγματα (Strats: blues, Semi: jazz). Τέλος, άσχετα με τα ελατήρια, δύο πράγματα που δεν αναφέρεις αλλά είναι ΠΟΛΥ σοβαρά είναι 1) αν κάθονται καλά οι 11άρες στο nut (που μέχρι σήμερα έπαιρνε 9άρες), και που μπορεί να χρειαστεί "φάγωμα" (Πολύ σκέψη πρίν το κάνεις, γιατί δεν γυρνάς πίσω σε 9άρες εύκολα μετά, θα κολυμπάνε στα slots) και 2) Το Truss Rod θέλει ΣΙΓΟΥΡΑ ρύθμισμα για την αλλαγή σε tension, οπότε action, intonation όλα ακολουθούν παρέα. Συμπέρασμα, το σωστό setup δεν είναι μόνο ελατήρια και δεν το γλυτώνεις. Ξαναγυρνάω στα σοφά λόγια του Superfunk: Μήπως χρειαζόσουν απλά καλό setup για να έχεις και πιό καθαρό ήχο και λιγότερα τριξίματα? Άν έβλεπες το Truss rod και το Action, μπορεί και τα δύο προβλήματα να αλλάζανε. It ain't over till it's over. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Adamo Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 υποκειμενικο θες να πεις.. :) εγω παντως οταν κατεβασα απο 11αρες και 12αρες σε 10αρες παρατηρησα οτι οι tele μου ‘‘αναπνεουν‘‘ καλυτερα ,ο ηχος ειναι πολυ πιο ζωντανος , twangy και γεματος αρμονικες και φυσικα δεν ειδα καμμια διαφορα στο κουρδισμα στα ρυθμικα μια και οι κιθαρες μου ειναι ολες καλα σεταρισμενες. γενικα η επιλογη χορδων εχει να κανει με τα προσωπικα γουστα του καθενος και τον τροπο που παιζει. εχεις απολυτα δικιο ηθελα να πω υποκειμενικο...Ο δαιμων του πληκτρολογιου... :P Εχει πιστευω μεγαλο ρολο τι θες να παιξεις,τι παιχτης εισαι και σε τι οργανο γινεται αυτο.Οταν λεω θεμα στα ρυθμικα,εννοω οτι αντεχουν μεγαλυτερη κακομεταχειριση-τσεκουρεμα σε ρυθμικο παιξιμο Στο live ξεφευγεις καμια φορα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
microvios Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 Καλησπερα παρεα ! 8) ...Οι βασικη μου ερωτηση απαντηθηκε πληρως και σας ευχαριστω πολυ ολους ... Αποφάνθηκα οτι θα κατσω λιγο με 11αρες , θα κανω και ενα σετ απ και για τυχον αλλαγες εδω θα ειμαι παλι να ξαναρωτησω :P Μας πρόλαβες! άντε καλά παιξίματα και σε τελική ανάλυση, whatever it takes to make music fun! Μάλλον, "case closed", μέχρι νεωτέρας... Καλό ΣΚ σε όλους It ain't over till it's over. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jazzjoker Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 Οκ,με το θέμα συνήθειας.Θα ήθελα όμως να ξέρω,δεν θυμάσαι να υπάρχει καμμία διαφορά στην ακρίβεια των bends και ειδικά των pre-bends με τις 11άρες; Όχι, δε θυμάμαι να παρατήρησα κάτι στην ακρίβεια των bends που να οφείλεται στο διαφορετικό gauge. Το μοναδικό που συνέβη είναι ότι με τις 11άρες έχασα λίγο σε sustain (όχι ότι είχα και κανένα σοβαρό sustain προηγουμένως, με τους vintage μονοπήνιους βέβαια). Προσωπικά, οι 11άρες με βόλεψαν καθαρά στα δάκτυλα, λόγω της αυξημένης τάσης που μου δίνει καλύτερο έλεγχο και μεγαλύτερο εύρος δυναμικών. Επαναλαμβάνω βέβαια, το θέμα είναι καθαρά προσωπικό και έχει να κάνει με το τι εξυπηρετεί τον καθένα ανάλογα με το στυλ του. Από ηχητικής απόψεως, οι στρατ μου αναβαθμίστηκαν (υποκειμενικά πάντα) αλλά όχι και η τέλε η οποία μάλλον έχασε, ειδικά όσον αφορά την ευκρίνεια του neck μαγνήτη. Τελευταίως ξαναδοκιμάζω 10άρες στην τέλε και έχω πολύ ικανοποιητικότερο ήχο αλλά "ξεβόλεμα" στο παίξιμο. Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kostas80 Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 Παιδιά ..... 10-52 is the way ....... εγώ σώθηκα :) www.facebook.com/kostas.antonakopoulos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
antonisg Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου 2013 10-52 Υβριδικό σετάκι, είσαι κιθαρίστας και ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ ταυτόχρονα!!! ;D ;D ;D threadender Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vastrange Δημοσιευμένο 9 Ιουλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουλίου 2013 θα πήγαινα πρώτα σε 10ρες και μετά σε 11ρες. Κατά τη γνώμη μου το πάχος των χορδών αλλάζει τον ήχο. Δεν ξέρω πως να το περιγράψω αλλά τον αλλάζει. Ίσως γιατί οι πιο βαριές χορδές αντιστέκονται στο κάθε χτύπημα περισσότερο? και διαφορετικό πάχος πένας τον αλλάζει...ακόμα και η κλίση της πένας που χτυπάει η χορδή ή αν παίζεις με δάχτυλα/νύχια! Δε νομίζω ότι υπάρχει κανόνας αλλά καλό είναι να δοκιμάσεις σταδιακά πιο βαριές χορδές και να δεις τι ταιριάζει σε σένα και στην κιθάρα σου. Είναι απίστευτο πάντως πως δυναμώνουν τα δάχτυλα και προσαρμόζονται στις νέες χορδές σχετικά γρήγορα. Θέλει όμως και προσοχή γιατί πολλοί έχουν πάθει ζημιά στα χέρια τους από βαριές χορδές, όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω "Όταν πονάμε, σταματάμε και ξεκουράζουμε το χέρι" κάτι που ισχύει για όλα τα πάχη χορδών βέβαια. Ars longa, vita brevis. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση