ndnikola Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Τα τελευταία λεκτικά παιχνίδια μεταφέρθηκαν. Παρακαλώ μείνετε στο θέμα, η μην ποσταρετε καθόλου. Ευχαριστώ, http://www.lustinger.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
STEFANOS604 Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Ας πούμε και 2 λόγια για το bi-amping (διενίσχυση) , που εκτός από τον admin δεν έγινε άλλη αναφορά στο thread και για το οποίο έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του άρθρου και όπου για την υλοποίηση του bi-amping το bi-wire (2πλοκαλωδίωση) είναι υποχρεωτικό και όπου πράγματι υπάρχουν αποδείξιμα αποτελέσματα σε σχέση με το bi-wire στους 'κοινούς' ενισχυτές. Σ’ όλες όμως τις ιστοσελίδες που μελέτησα για το bi-amping αυτό αναφέρεται με active outboard crossover (και ταυτόχρονης αποσύνδεσης ή απομάκρυνσης των εντός των ηχείων passive crossovers) όπως αυτά που δείχνω στις φωτογραφίες, καθώς μ’ αυτά έχεις όπως αναφέρω και δυνατότητες ρυθμιστικών όπως πχ το balance. Το ερώτημα μου είναι αν έχετε εμπειρία υλοποίησης bi-amping και με τα εσωτερικά passive crossovers των ηχείων (που γιατί να μη υλοποιείται? Τώρα βέβαια οι ενισχυτές θα είναι πριν τα crossovers….) Η προσφορά με μεράκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Guru Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Και bi-amping υπάρχει και tri-amping υπάρχει (βλέπε μεγάλα συστήματα). Αυτό που θέλω να ακούσω και να μάθω είναι σχετικά με το bi-wiring με έναν ενισχυτή και ένα ηχείο. Σε ποιά θεωρία είναι βασισμένο. Σας είπα κάτι αλλά μάλλον δεν το διαβάσατε εδώ. http://www.noiz.gr/index.php?topic=199249.msg743004#msg743004 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
STEFANOS604 Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Και bi-amping υπάρχει και tri-amping υπάρχει (βλέπε μεγάλα συστήματα). Αυτό που θέλω να ακούσω και να μάθω είναι σχετικά με το bi-wiring με έναν ενισχυτή και ένα ηχείο. Σε ποιά θεωρία είναι βασισμένο. Σας είπα κάτι αλλά μάλλον δεν το διαβάσατε εδώ. http://www.noiz.gr/index.php?topic=199249.msg743004#msg743004 Και φυσικά και 3-amping & 4-amping το αναφέρω στο άρθρο. Μα Μανώλη σαν Fool’s Bi- Amping λέγεται η 2πλοκαλωδίωση (bi-wiring) σ' ένα ενισχυτή.Αυτό δεν συζητάμε σε τόσα posts? Δείτε και τη φωτογραφία: http://i1290.photobucket.com/albums/b539/stefanos604/MISCELLANEOUS/standardbiwire_zpsb1e5a937.jpg Η προσφορά με μεράκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Guru Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Και φυσικά και 3-amping & 4-amping το αναφέρω στο άρθρο.Ωραία, μέχρι εδώ πάμε καλά, συμφωνούμε. Μα Μανώλη σαν Fool’s Bi- Amping λέγεται η 2πλοκαλωδίωση (bi-wiring) σ' ένα ενισχυτή.Μιά στιγμή, μπορεί εγώ να κατάλαβα κάτι λάθος, παρακαλώ κάποιος ας με διορθώσει. Άλλο το bi-amping και άλλο το bi-wiring. To bi-amping έχει δύο ενισχυτές και δύο ηχεία όπου αναγκαστικά συνδέονται με δύο διαφορετικά set καλωδίων, αναγκαστικά "bi-wiring" για λόγους ύπαρξης bi-amping (δύο ενισχυτών). Σωστά; Το standard bi-wiring όπου το ονόμασες "συνδεσμολογία των ηλιθίων" εάν κατάλαβα σωστά, έχει έναν ενισχυτή και ένα ηχείο που συνδέονται με δύο διαφορετικά set καλωδίων, όπου στην μία άκρη (στον ενισχυτή) είναι συνδεδεμένα αναγκαστικά παράλληλα τα καλώδια αφού έχουμε μία και μοναδική πηγή εξόδου και στην άλλη άκρη (στα ηχεία) καταλήγουν στο κάθε μεγάφωνο ή/και ηχείο ξεχωριστά. Δηλαδή αυτό ακριβώς που δείχνεις στην φωτογραφία πιό κάτω. Σωστά; Αυτό δεν συζητάμε σε τόσα posts? Δείτε και τη φωτογραφία: http://i1290.photobucket.com/albums/b539/stefanos604/MISCELLANEOUS/standardbiwire_zpsb1e5a937.jpg Αυτό που δείχνει(ς) στην φωτογραφία είναι standard bi-wiring και όχι bi-amping. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
STEFANOS604 Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Ωραία, μέχρι εδώ πάμε καλά, συμφωνούμε. Μιά στιγμή, μπορεί εγώ να κατάλαβα κάτι λάθος, παρακαλώ κάποιος ας με διορθώσει. Άλλο το bi-amping και άλλο το bi-wiring. To bi-amping έχει δύο ενισχυτές και δύο ηχεία όπου αναγκαστικά συνδέονται με δύο διαφορετικά set καλωδίων, αναγκαστικά "bi-wiring" για λόγους ύπαρξης bi-amping (δύο ενισχυτών). Σωστά; Το standard bi-wiring όπου το ονόμασες "συνδεσμολογία των ηλιθίων" εάν κατάλαβα σωστά, έχει έναν ενισχυτή και ένα ηχείο που συνδέονται με δύο διαφορετικά set καλωδίων, όπου στην μία άκρη (στον ενισχυτή) είναι συνδεδεμένα αναγκαστικά παράλληλα τα καλώδια αφού έχουμε μία και μοναδική πηγή εξόδου και στην άλλη άκρη (στα ηχεία) καταλήγουν στο κάθε μεγάφωνο ή/και ηχείο ξεχωριστά. Δηλαδή αυτό ακριβώς που δείχνεις στην φωτογραφία πιό κάτω. Σωστά; Αυτό που δείχνει(ς) στην φωτογραφία είναι standard bi-wiring και όχι bi-amping. Ακριβώς όπως τα λες αλλά και όπως αναλύονται και περιγραφικά και με φωτογραφίες στο άρθρο. Το μόνο που ίσως, κατά τη γνώμη μου, σε μπέρδεψε είναι ότι το standard bi-wiring το λένε Fool's bi amping ( και ΟΧΙ fool's bi wiring) Η προσφορά με μεράκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Guru Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Το μόνο που ίσως, κατά τη γνώμη μου, σε μπέρδεψε είναι ότι το standard bi-wiring το λένε Fool's bi amping ( και ΟΧΙ fool's bi wiring)Έστω, αν και κακώς διότι στην ουσία άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Κανονικά bi-wiring πρέπει να είναι μόνο η παράλληλη συνδεσμολογία, εκτός κι αν το bi-amping το θεωρούν bi-wiring επειδή καταλήγει στο ίδιο ηχείο ως μονάδα (όχι ίδιο μεγάφωνο). Τέλος πάντων ας το δεχτώ. Άλλωστε το bi-amping θέλει αναγκαστικά δύο set καλώδια. Το ερώτημά μου είναι γιατί ονομάζουν κάποιοι το standard bi-wiring ως fool's ή συνδεσμολογία των ηλιθίων; Δηλαδή αυτό. Εσύ τι υποστηρίζεις, τι πιστεύεις; Αυτοί που το υποστηρίζουν έχουν κάποια βάσιμη θεωρία γι'αυτό και ποιά είναι αυτή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gskar Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Συγνώμη που παρεμβαίνω πάλι αλλά ας κάνουμε μία σούμα Τύπος Α - biwiring = Ηλίθιος ή ανόητος ή κορόϊδο Έχει ηχεία που προσφέρουν τη δυνατότητα διπλοκαλωδίωσης και αποφασίζει να δώσει 100 ευρώ για καλώδια για να τη δοκιμάσει. Του αρέσει καλύτερα γιατί όντως έχει διαφορά ή γιατί είναι απλά placebo, τα κρατάει και είναι χαρούμενος μέσα στην άγνοια του. Δεν του αρέσει; τα πουλάει στη μισή τιμή και έχει χάσει ένα 50αρικο. (για κάποιους πλέον δεν είναι και λίγα) Τύπος Β - biamping = γνώστης Αποφασίζει να πάρει ακόμα ένα τελικό για να διενισχύσει τα ηχεία κατα προτίμηση ίδιο ακριβώς με αυτόν που έχει δίνοντας από 1000 και πάνω (από εκεί ξεκινούν τα καλά μηχανήματα, για πιο χαμηλά τίποτα από αυτά δεν έχει ιδιαίτερο νόημα). Όμως...χρειάζεται και εδώ άλλο ένα σετ καλωδίων ηχείων, αλλά και ένα σετ καλωδίων διασύνδεσης με τον ενισχυτή δηλαδή δύο σετ ας πούμε 200 ευρώ, σύνολο 1200. Κάποια στιγμή ή αμέσως αποφασίζει ότι δεν του αρέσει αυτό που ακούει και θέλει κάτι άλλο. θα πρέπει λοιπόν να πουλήσει τους ενισχυτές και τα καλώδια... Μήπως μπερδεύτηκα λίγο; Ποιος είναι το κορόϊδο; Αυτό που θέλω να πω αγαπητέ Στέφανε είναι ότι είναι λάθος να συγκρίνεις τους δύο αυτούς τρόπους σύνδεσης αφού ούτε πρακτικά έχουν σχέση μεταξύ τους αλλά ούτε και οικονομικά. Και φυσικά είναι πολύ προτιμοτερο για τους περισσότερους απλά να πάρουν έναν καλύτερο ενισχυτή από το να πάρουν έναν ίδιο 2ο Σίγουρα η διενίσχυση είναι καλύτερη από το biwiring αλλά δεν υπάρχει κατά τα άλλα καμια σχέση... Θες καλύτερο ήχο και οδήγηση, χτύπα έναν καλύτερο ενισχυτή. Αυτός που έχει ή είχε πολλά λεφτά ουδόλως τον νοιαζει για το πως θα τα φάει :D Δεν θα επανέλθω στο θέμα, όπως έγραψα το θεωρώ αστείο και μόνο που συζητώ για καλώδια ρεύματος. Αγαπητέ gvedelek δεν βλέπω το λόγο για να γίνεσαι προσβλητικός, μιας και το ανέφερες 2-3 φορές πόσο αστείο θεωρείς να συζητάς για κάτι που ανέφερα εγώ για το σύστημα μου... Σε πληροφορώ ότι δεν το αγόρασα μου το έδωσε φίλος σε μία μικρη ανταλλαγή και το κράτησα ακριβώς επειδή μου 'αρεσε ο διαφορετικός "placebo" ήχος του. Ξέρω ότι μπορεί να μην αναφέρεσαι σε εμένα αλλά αυτό βγαίνει προς τα έξω. Φιλικά http://www.youtube.com/user/gskarogiannis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Έστω, αν και κακώς διότι άλλο το ένα και άλλο το άλλο, τέλος πάντων ας το δεχτώ. Το ερώτημά μου είναι γιατί ονομάζουν κάποιοι το standard bi-wiring ως fool's ή συνδεσμολογία των ηλιθίων; Εσύ τι υποστηρίζεις, τι πιστεύεις; Αυτοί που το υποστηρίζουν έχουν κάποια βάσιμη θεωρία γι'αυτό και ποιά είναι αυτή; ??? Αυτό που συζητάμε εδώ και κάτι σελίδες (τις οποίες φαίνεται να μην έχεις διαβάσει), είναι πως "η διπλοκαλωδίωση είναι ο ανόητος τρόπος να κάνει κανείς διενίσχυση". Είναι μια δήλωση που ούτε φραστικά είναι λανθασμένη όπως λες, ούτε εννοιολογικά... Το έχει παρουσιάσει ο ΟΡ αναλυτικά στη σελίδα του. Η σύνοψη είναι πως με τη διπλοκαλωδίωση δεν πετυχαίνεις το ζητούμενο, δηλαδή τη βελτίωση του ήχου, ή το πετυχαίνεις σε πάρα πολύ μικρό βαθμό και μόνο υπό συνθήκες. Ξέρω ότι μπορεί να μην αναφέρεσαι σε εμένα αλλά αυτό βγαίνει προς τα έξω. Δεν θέλησα να σε προσβάλω αλλά μόνο να γράψω τη γνώμη μου για το θέμα των καλωδίων ΚΑΙ ΟΧΙ για όσους διαφωνούν μαζί μου. Έχω το δικαίωμα να έχω τη γνώμη αυτή, συμφωνείς; Τι πρέπει να κάνω λοιπόν, το μουγγό, ή να γράψω ψέματα; Το ότι έχω διαφορετική άποψη στο θέμα δεν σημαίνει πως σε προσβάλλω, αλοίμονο αν όλες οι διαφωνίες εκλαμβάνονταν έτσι. Για μένα είναι αστείο να συζητώ για καλώδια ρεύματος, για σένα μπορεί να είναι αστείο το γούστο μου στη μουσική, δεν μπορούμε να συμφωνούμε αλλά δεν χρειάζεται και να παρεξηγιόμαστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gskar Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 ??? Δεν θέλησα να σε προσβάλω αλλά μόνο να γράψω τη γνώμη μου για το θέμα των καλωδίων ΚΑΙ ΟΧΙ για όσους διαφωνούν μαζί μου. Έχω το δικαίωμα να έχω τη γνώμη αυτή, συμφωνείς; Τι πρέπει να κάνω λοιπόν, το μουγγό, ή να γράψω ψέματα; Το ότι έχω διαφορετική άποψη στο θέμα δεν σημαίνει πως σε προσβάλλω, αλοίμονο αν όλες οι διαφωνίες εκλαμβάνονταν έτσι. Για μένα είναι αστείο να συζητώ για καλώδια ρεύματος, για σένα μπορεί να είναι αστείο το γούστο μου στη μουσική, δεν μπορούμε να συμφωνούμε αλλά δεν χρειάζεται και να παρεξηγιόμαστε. Νο πρόμπλεμ δεκτόν. http://www.youtube.com/user/gskarogiannis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση