Jasemeister Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 DP από τη μια, bi από την άλλη... ;D Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gskar Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Τελικα πως συνδεονται οι ηλίθιοι? Έγραψες....ανα δύο παράλληλα (χεράκι-χεράκι) και μετά σε σειρα ;D ;D ;D Αλιμονο, γιατί να χρειάζεται... Μπράβο ρε Στέφανε. Τα λυσες όλα μονοκοντηλιάς. με πρόλαβες αγαπητέ audiokosta. Αν στην πράξη είχαμε διαφορετικά ηχητικά αποτελέσματα θα επιμένατε ότι θα έφτανε η απλή ηλεκτροτεχνία αγαπητέ Στέφανε; Η φυσική στερεάς κατάστασης και ο ηλεκτρομαγνητισμός είναι κομμάτια της φυσικής πολύ πιο δύσκολα από την ηλεκτροτεχνία και νομίζω μόνο κάποιος με πολύ βαθιά γνώση του θέματος θα μπορούσε να είναι απολύτως σίγουρος. (εγώ πάντως δεν είμαι) http://www.youtube.com/user/gskarogiannis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Guru Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Κύριε Στέφανε, Σχετικά με το bi-wiring, βγείτε λιγάκι από τα πολύ βασικά - πολύ γνωστά της ηλεκτροτεχνίας και μπείτε στα ηλεκτρονικά, αν και στις μέρες μας ακόμα και ορισμένοι ηλεκτρολόγοι γνωρίζουν τα αίτια και τους λόγους ύπαρξης του bi-wiring λόγω του φαινομένου... Αν εμβαθύνετε στην πραγματική ροή (του AC ρεύματος με μεταφορά συχνοτήτων) εντός της διατομής του καλωδίου θα καταλάβουν τα παιδιά πολλά περισσότερα και θα λυθούν οι όποιες απορίες. Αναφέρομαι σε AC και συχνότητες άνω των 10KHz αν αυτό σας βοηθάει ή σας θυμίζει κάτι. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει σωστό ηχοσύστημα και να έχει την ικανότητα να ακούει σωστά ο ακροατής. Συγγνώμη δεν μπορώ να αναπτύξω το θέμα λόγω όγκου εργασίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
STEFANOS604 Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Είναι κατανοητό να μην έχουμε τις γνώσεις να καταλαβαίνουμε τι προσφέρει το bi-wiring, τις ηλεκτρολογικές αρχές της ανάδρασης των μεγαφώνων και των φίλτρων τους προς τον ενισχυτή και την διαφορά της μεταφοράς τους μέσω ενός ή δύο συστημάτων RC που είναι τα καλώδια, τις αρχές του intermodulation και του electrical resonance distortion. Επίσης είναι κατανοητό και απόλυτα σεβαστό κάποιος να μην *ακούει* αυτές τις διαφορές, όπως επίσης και κάποιος να μην θέλει να *πληρώσει* για τόσο απειροελάχιστες διαφορές που είναι στην σφαίρα του αμφιλεγόμενου. Όμως το βρίσκω ιδιαίτερα προσβλητικό να αναφερόμαστε σε "Ηλιθίους" απλά παίρνοντας θέση από την μία πλευρά σε ένα πολύ παλιό και εκτεταμμένο θέμα συζήτησης, χωρίς κανένα σεβασμό στην επιχειρηματολογία και τις θέσεις τις αντίθετης πλευράς. Δείχνει ημιμάθεια, μονομέρεια και ειλικρινά αλλαζονεία και λυπάμαι για την δημοσίευση του. Πολύ χειρότερα επίθετα και μάλιστα προσωπικά απ' αυτό που δεν είπα εγώ αλλά λέγεται από τους τεχνικούς κύκλους Adr1nos Ο σεβασμός προς τον συνομιλητή είναι πιο σημαντικός από την επιχειρηματολογία. Ο πρώτος δημιουργεί διαλεκτικό πνεύμα, η δεύτερη το τρέφει. Μανώλη Χναράκη.θα παραθέσω 3 μόνο αυτούσια αποσπάσματα από τα πρώτα που δίνει το Google γράφοντας fool's amping: http://en.wikipedia.org/wiki/Bi-wiring It is overlooked that both ways (connecting the two drivers at either the amplifier's end, or internally the speaker cabinet) of making speaker connections are electrically equivalent. This has led some to sarcastically refer to the practice as "buy-wiring", implying it is nothing more than a marketing gimmick for expensive speaker wire.[1] One possible explanation may be that the increased amount of cable (i.e. twice the amount) is providing a lower electrical resistance and therefore allowing more current through to the loudspeaker. The same effect could therefore be achieved by just using a thicker cable. http://www.chuckhawks.com/bi-wire_bi-amp.htm Folks with scant technical knowledge and lots of blind faith report sonic improvements with bi-wiring. This is known as the placebo effect in medicine. Empirical testing would reveal that bi-wiring is a waste of effort and money. http://www.avsforum.com/t/883126/benefits-of-bi-amping Bi amping can have an effect on the sound, if for no other reason than you're feeding more power to a speaker. Bi-wiring can also be referred to as '’buy wiring'’. Η προσφορά με μεράκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Στέφανε, Πέραν του ότι οι επιλογές των πηγών σου είναι συζητήσιμες, κάνεις στο μυαλό σου και κακή μετάφραση αυτών (όπως στην περίπτωση της wikepedia) Και όπως λέει μία από τις "πηγές" σου: "Bi amping can have an effect on the sound, if for no other reason than you're feeding more power to a speaker. Bi-wiring can also be referred to as 'buy wiring', as it's dubious whether there's any difference. Never hurts to try it though. Just make sure you remove the jumpers between the pairs of + and - terminals on the speaker before trying it." Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Guru Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Ο κάθε "κουφός" μπορεί να γράφει οτι θέλει. Το χειρότερο είναι όταν τον επαναλαμβάνουν - αντιγράφουν και άλλοι το ίδιο "κουφοί". Να το ονομάσω ημιμάθεια; Είναι σαν να έχω άποψη περί ματζόρε μινόρε και δεν μπορώ όχι απλά να καταλάβω θεωρητικά την διαφορά τους αλλά ούτε να την ακούσω κιόλας. Όμως, αγόρασα κι ένα ακριβό πιάνο για να λέω ότι είμαι μουσικός, τι άλλο... για εντυπωσιασμό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Είναι σαν να έχω άποψη περί ματζόρε μινόρε και δεν μπορώ όχι απλά να καταλάβω θεωρητικά την διαφορά τους αλλά ούτε να την ακούσω κιόλας. Όμως, αγόρασα κι ένα ακριβό πιάνο για να λέω ότι είμαι μουσικός, τι άλλο... για εντυπωσιασμό; Μη του τα θυμίζεις ;D Θα αρχίσει πάλι τις αναλύσεις για τις κλίμακες και τα intonation και ποιος μας σώνει ;D ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mustafank Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Μη του τα θυμίζεις ;D Θα αρχίσει πάλι τις αναλύσεις για τις κλίμακες και τα intonation και ποιος μας σώνει ;D ;D ;D ;D ;D ...Tatanara's revenge... ;D ;D https://morphinesocialclub.bandcamp.com/releases https://www.facebook.com/churchofmangr/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
JohnGam Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Stefanos το έχεις πάρει μπερδευτικά το θέμα όπως σου είπαν και στο άλλο φόρουμ. Bi-wiring που για κάποιους είναι "και καλά" bi-amping ενώ δεν είναι... τρέχα γύρευε. Καλές οι προθέσεις σου, αλλά είναι που είναι τρεχαγύρευε το θέμα είδικά με τους audiophileάδες είναι και ανακατεμένο δε βγαίνει άκρη! Gdevelek δίκιο έχεις για το τυφλό τέστ μόνο έτσι βγαίνει σίγουρη απάντηση ακόμα και αν είναι διαφορετική για τον καθένα, αλλά όταν μετά έρχεσαι και μου γράφεις Δεν το έχω κάνει γιατί είμαι απόλυτα βέβαιος πως δεν θα ακούσω διαφορά ε μετά είσαι εσύ... δύο φορές fool! Χωρίς παρεξήγηση, έτσι; ;) Αυτό είναι το νόημα του τυφλού τεστ, ότι και όποιος έιναι βέβαιος στην πραγματικότητα δεν έχει ιδέα! Και μη μπερδεύεσαι που είναι 50-50 να πέσεις μέσα, όποιος δεν το έχει κάνει σωστό πλήρως τυφλό τέστ δεν μπορεί να ξέρει αν ακούει σωστά και τέλος. Μεγάλο πράμα η ψυχολογία αλλά έτσι είναι! Παιδιά έλεος μη γίνουμε σαν τους χαιφιντελάδες και εμείς, εμείς έχουμε ξύλα, βερνίκια, λάμπες... δικιά μας φάση ντε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουνίου 2013 εμείς έχουμε ξύλα, βερνίκια Σωστά...Κε Στέφανε...γιατί δεν κάνεις ένα άρθρο για τα μαόνια vs alder? 8) Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση