Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2013 Administrator Share Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2013 Αυριο θα κοιτάξω τα κιτάπια μου και θα σου πω τι θα έκανα για να το διορθώσω.Αλλά το θέμα είναι πως θα αλλάξεις (καστομάρεις) ένα ακριβό πετάλι... Κρίμα τα λεφτά. Το σωστό στη σειρά των πεταλιών, για άτομα με ευαισθησίες σαν τη δική σου, είναι να βάζεις πάντα πρώτο ένα πετάλι με buffer. Ετσι το σήμα δεν θα εξασθενήσει τόσο πολύ αφού μετά ακολουθεί η Αρτα και τα Γιάννενα! Βέβαια θα ακούσεις και άλλες απόψεις αλλά δεν είμαι σίγουρος πως συμμερίζονται τον πόνο σου. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2013 και αν έχω ενεργοποιημένω το buffer sto midi controller επηρεάσω αρνητικά τα υπόλοιπα πετάλια; φυσικα και ΔΕΝ θα τα επηρεασεις ενα καλο buffer μονο θετικα δινει.... ξαναδιαβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την πρωτη απαντηση που σου εδωσα δεν εχεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανενα προβλημα με τα πεταλια σου,ουτε χρειαζεσαι αλλο buffer πλην αυτου που ηδη εχεις (το οποιο εχει οχι μονο ενα αλλα δυο εξαιρετικα buffers) ,απλα it is just the nature of the beast (οταν χαμηλωνεις το volume ο ηχος μοιραια αλλαζει)... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
jktistis Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2013 φιλε Superfunk διαβασα τι ειπες και έχεις δικιο απλα ελεγα μηπως το active ηταν δεν ξερω τι κ πως με καποιο τροπο παντως να φερνει καλυτερο αποτελεσμα.. (μαγικα) ισως παλι ο τονος που εγω ακουο να ειναι ελαχιστος κ επειδη ειμαι ψειρας απλα τα προσεχω.. φιλε yameth Τo in της κιθάρας παει κατευθείαν πάνω στο musicomlab mk3+ που έχει buffer όπως και όλα τα πετάλια μου που δεν θα είναι πολλά.. p.s. το ακριβό πετάλι που λες όπως προείπα έχει μέσα μόνο ενα ποτενσιόμετρο και εδώ που λέμε τι να πειράξω απο τι στιγμή που δεν εχει κατι πολυπλοκο μέσα..αν υπηρχε τρόπος βελτίωσης θα το δοκιμαζα.. επισης ίσως βάλω απλά καλύτερα καλωδιάκια george l μέσα γιατι οπως το είδα απο πλάγια διέκρινα αυτά τα καταραμένα τηλεφωνικά καλωδιάκια να είναι συνδεδεμένα πάνω στον input του πεταλιού .... ποιο το νοημα ετσι να αγοράζεις ακριβα βύσματα η καλώδια με τετοια εσωτερική κατασκευη:) ευχαριστώ όλα τα παιδια που απαντάνε παντως..να στε καλα.. :) p.s. τελικά δεν ξερω αν όλα αυτα θεωρούντε φυσιολογικα..απο μια αλλη αποψη ειναι σαν να θέλεις ενα πετάλι παραμόρφωσης να μη παραμορφωνει :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2013 ....(το volume το χρησιμοποιώ για swells κοινώς fade in fade out, όχι για εντάσεις).... ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ. Τι μπορώ να κάνω για να ελαχιστοποιήσω το χάσιμο τόνου στην αυξομοίωση me to volume pedal? Να μαθεις να δουλευεις το vol της κιθαρας ;) Αν βολευει φυσικα εκει που ειναι. Με λιγα λογια strat τοποθετηση απαραιτητα. 8) Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AuditoryDriving Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 12 Ιουνίου 2013 εχω τα παρακατω strymon timeline timmy pedal xotic rc xotic bb wat reverb pedal hardwire reverb και οδευω προς mobius kai bluesky πωππω επικές επιλογές, ειδικά για strymon ελπίζω και γω μια μέρα.... Σίγουρα ως passive αναλογικό κύκλωμα επηρεάζει αφού εισάγεις μια εμπέδηση (ακόμη και ενα ποτενσιόμετρο / αντίσταση να είναι το πετάλι έχεις κάποια εμπέδηση εισόδου λογικά). Είναι κλασικό θέμα με τα πετάλια όπως ανέφερες και συ - είχα το ίδιο με ενα boss της σειράς και το πέταξα στην άκρη λογω του tone suck για μερικά χρόνια (χρησιμοποιώ στρατ ετσι κ αλλιώς) αλλά μετά δοκίμασα με ένα buffer μπροστα και δεν ένιωθα να χάνω σήμα. Επίσης επειδή χάνεις και ένταση (έστω και ελάχιστα), μπαίνει και το θέμα της ψυχοοακουστικής μέσα - μπορεί να νιώθεις ότι έχεις χάσει συχνοτικό περιεχόμενο αλλά στην πραγματικότητα έχει αλλάξει μόνο το volume και τα υπόλοιπα είναι στ αυτιά σου. Όπως είπε και ο φίλτατος Superfunk ΜΗ ΣΚΑΣ ξέρουμε όλοι πόσο ξενέρωμα είναι αλλα μην το πειράξεις, χρησιμοποίησε το υπερ σου η απλά πουλησε το. Αν το πειράξεις και δεν σου \κάνει ίσως έχει μεγαλύτερο πρόβλημα να το πουλήσεις. ΤΟ κολπάκι που λέει ο yameth πρέπει να είναι το treble bleed capacitor που είπε o fusiongtr, κλασικό πρώτο mod σε strat :) Δοκίμασε και με buffer μπροστά - είμαι σίγουρος ότι 90% της διαφοράς που ακούς είναι επειδή νιώθεις αμφιβολίες για τον αν ήταν money well-spent:) Ξέχασε το, απόλαυσε το και καλή τύχη :) Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2013 Δοκίμασε και με buffer μπροστά παιδια μονο εγω εχω καταλαβει οτι ΗΔΗ το δουλευει με ενα buffer μπροστα? ;D Τo in της κιθάρας παει κατευθείαν πάνω στο musicomlab mk3+ που έχει buffer www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kbasilis Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2013 Παίζει κάποια tremble bleed λύση? Αυτή είναι μια λύση,και της κιθάρας το volume μόλις το κλείσεις εχεις απώλεια πρίμων οπότε βάζεις ένα tremble bleed και ο τόνος μένει ο ίδιος σε όποια διαδρομή του πεταλιού και αν είναι όπως συμβαίνει το ίδιο και με το volume της κιθάρας. Το treble bleed είναι αυτό και αν δεν έχεις γνώσεις κολλιτηριού υπάρχουν τα κροκοδειλάκια τα οποία δεν είναι ακριβά 1 ευρό περίπου και μπορείς να τα χρεισιμοποιείς π,χ, κάπως έτσι ώστε να δοκιμάσεις το treble bleed χωρίς να κάνεις κολλίσεις και άμα είναι αυτό που θέλεις (που θα σε βολέψει) τότε ή το κολλάς μόνος σου ή το πάς σε κάποιν και στο κολλάει. Ότι θέλεις εδώ είμαστε ;) Flying High Again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
SPYROID Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2013 τα οποία δεν είναι ακριβά 1 ευρό περίπου και μπορείς να τα χρεισιμοποιείς π,χ, κάπως έτσι που θα χωρεσουν τρια λεμονια μεσα στο πεταλι; :D :D :D For Those About To Rock We Salute You Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2013 Guru Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2013 To midi controller έχει προφανώς buffer, οπότε είσαι οκ. ::) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2013 Administrator Share Δημοσιευμένο 13 Ιουνίου 2013 Μπράβο kbasilis σε αυτό αναφερόμουν. Το σύστημα αυτό δεν κανει roll-off στα πρίμα. Το θέμα είναι: δίνω 200 τόσα για πετάλι και το πειράζω ή το πουλάω και παίρνω ένα Boss πχ των 70-100 ευρώ, built-like-a-tank, το κάνω turbo και μου μένουν και ρέστα? Οσο για το musicomlab mk3+ όπως λέει η ίδια εταιρία, "Utilizes a low-noise and high quality buffer to prevent the loss of guitar signal (buffer can be bypassed)". Τέλεια λοιπόν. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση