Προς το περιεχόμενο

kurzweil k2000: τρελαμένο pitch bend! Help!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συγκεκριμενα στο δικο μου το ειχα δοκιμασει αυτο που ανεφερες(πριν κανει τα κουλα το bend),ολες οι τιμες ηταν κομπλε απο 0-127,στο κεντρο ηταν 64,παρολα αυτα υπηρχε αυτος ο τζογος που λες μονο απο την αρνητικη μερια τιμων,με αποτελεσμα οταν υπαρχει ευρος τονικοτητας 24 ημιτονια να εχω χασουρα κατι παραπανω απο 1 ημιτονιο,μεχρι τα 8-9 ημιτονια ευρους δεν γινοταν κατι αντιληπτο.(στο αντιστοιχο bend του software στην κενη θεση υπηρχε η τιμη 70 σε σχεση με το -8.192, 0 ,8.191)  Σε περιπτωση που το οργανο δεν εχει επιλογη καλιμπραρισματος,τοτε γινεται διορθωση αυτου του "μποσικου" η θελει παλι αλλαγη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Guru

Οπότε, πρόβλημα υπήρχε και στο μικρό bend range, απλά δεν ήταν άμεσα αντιληπτό σε έναν απλό χρήστη, εμένα για παράδειγμα. Στο daw σαφώς και ήταν αντιληπτό - εμφανές το πρόβλημα όπως το είδες και μόνος σου. Επίσης, θα ήταν αντιληπτό αν έγραφες ένα δεύτερο take με παρόμοιο ήχο unison. Συνήθως εκεί ακούς το detune επειδή υπάρχει reference - σημείο αναφοράς κάποιος σωστά κουρδισμένος ήχος (έστω ο πρώτος ή ο δεύτερος).

Σχετικά με το μπόσικο...

Ρωτάς τι θα έκανε κάποια "αντιπροσωπεία", τι θα έκανε κάποιος τεχνικός ή τι θα έκανα εγώ;

Αν υπαρχει καποια αντικειμενικη λυση,γιατι οχι και τι θα εκανες εσυ, ρωταω επειδη το εχω δει αρκετες φορες το φαινομενο αυτο σε midi που δεν εχουν δυνατοτητα καλιμπραρισματος οπως το δικο μου,αλλα παρολα αυτα το bend να ανταποκρινεται μια χαρα.

• Guru

Αν είναι κάτι όχι τόσο σημαντικό και που μπορεί να "σωθεί" τότε θα γίνει η ανάλογη προσπάθεια. Αρκεί να αξίζει τον κόπο έτσι ώστε να γίνει σωστά και αξιόπιστα.

Αντικειμενικά όμως, από τη στιγμή που το bender και ειδικά το... λαϊκού προγράμματος κάνει "νερά" λόγω εκτεταμένης χρήσης, τότε είναι ήδη για τα σκουπίδια.

Βέβαια... εξαρτάται από το μηχάνημα (brand name), το μοντέλο, αλλά πρώτα από τον ίδιο τον χρήστη. Οταν κάποιος δεν μπορεί να διαχωρίσει το stereo από το mono ή να καταλάβει την αστάθεια του velocity σε ένα κλαβιέ, τότε για ποιό bender stability να μιλήσουμε, τι είναι αυτό ?

Υπάρχουν πελάτες που από μόνοι τους ζητάνε σωστό - ξεχωριστό bender ή άλλο special modification σε κάποιο άλλο εξάρτημα ή τμήμα, αυτοί ξέρουν.

Επίσεις υπάρχουν πελάτες που ενώ φέρνουν το μηχάνημα για άλλο πρόβλημα, μετά τον γενικό έλεγχο τους γίνεται ενημέρωση και για την κατάσταση π.χ. του bender που θέλει επισκευή ή αλλαγή, και η απάντηση είναι... αφού κλαίει είναι καλό. Με άλλα λόγια αφού νιαουρίζει το αφήνεις ως έχει.

Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο!!!

Οχι τοσο ασχετος δεν ειμαι ουτε και αφελης. Αλλωστε αυτη η απειροελαχιστη αποκλιση με εννοχλουσε και ηθελα να επισκευασθει. Καλως, απαντηθηκε το ερωτημα,το χερι στην τσεπη.

• Guru

Οχι τοσο ασχετος δεν ειμαι ουτε και αφελης...

Δεν το είπα αλλά ούτε εννοούσα εσένα. Λάθος κατάλαβες, εάν αυτό κατάλαβες.

Απλά είπα βιώματα άνω των 25 ετών, την αλήθεια ως έχει.

Οκ λοιπον, τα αποτελεσματα μετα την αλλαγή των μπαταριων... Ολα σχεδόν οκ. Σχεδον γιατι το προβλημα του detuning εξαφανίστηκε (Κώστα ευχαριστώ!) αλλα παρέμεινε ενα θεματακι το οποιο ειχα και πριν. Όταν κανω pitch down (Και μόνο σε αυτο), δεν ειναι ομαλή η μετάβαση (το νιαούρισμα που λέγαμε). Μετα την πρωτη φορα στην ιδια νοτα παραδόξως στρωνει, αλλα οχι μόνιμα. Συνεπως: α) Να δοκιμάσω σπρέι ως την λιγοτερο επωδυνη λύση?

β) Είναι ανοιχτού τύπου η κλειστου στο Κ2000? Πως το ξερω?

γ)Το όργανο δεν εχει παιξει ποτε σε Λαϊκα

δ) Μανώλη, η αλλαγή ειναι η ευκολότερη λυση. Το ερωτημα ειναι αν στην εκάστοτε περίπτωση μπορείς πραγματικά να βρεις λυση, με λιγοτερο κοστος. Αλλα Universal εφαρμογη αυτου, αναμφισβήτητα δεν υπάρχει.

Έχει κάποιο τρόπο να κάνει διαγνωστικό το όργανο στα controllers του, ώστε να δεις αν όντως δουλεύει σωστά το bender; Κι εγώ είχα παρόμοιο θέμα με το pitch/mod joystick του Fantom-G μου, και μόλις έτρεξα το διαγνωστικό, το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Ήμουν ένα βήμα πριν το αντικαταστήσω εντελώς, αλλά γλίτωσα έξοδα και ταλαιπωρία. Για ψάξου λιγάκι μήπως παίζει κάτι τέτοιο. ;)

Έχει κάποιο τρόπο να κάνει διαγνωστικό το όργανο στα controllers του, ώστε να δεις αν όντως δουλεύει σωστά το bender; Κι εγώ είχα παρόμοιο θέμα με το pitch/mod joystick του Fantom-G μου, και μόλις έτρεξα το διαγνωστικό, το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Ήμουν ένα βήμα πριν το αντικαταστήσω εντελώς, αλλά γλίτωσα έξοδα και ταλαιπωρία. Για ψάξου λιγάκι μήπως παίζει κάτι τέτοιο. ;)

Cyclops, ευχαριστώ για το tip. Δεν βρισκω κάτι στο diagnostics σχετικο με μια πρωτη ματιά. θα το κοιτάξω λιγο παραπανω αν και μαλλον το επομενο βημα ειναι το factory reset που πρότεινε ο Κώστας...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου