sils Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 Καλημέρα σε ολους. Θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει επιγραμματικά τα διάφορα ειδη χορδών για εμας που τα αγγλικά μας είναι παραλίας. Χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό elixir και τώρα που πάω ναπαραγγειλω βλέπω οτι υπαρχουν οι nanoweb-polyweb? Θα ήθελα να δοκιμασω κάτι άλλο αλλά δεν καταλαβενω τους όρους. Coated Hybrid Nickel round wood Pure nickel round wood Flat nickel round wood Slinky Slinky pure nickel Slinky coated Slinky steel Flat wound Half round Και αλλά πολλά πραγματικα αν κάποιος θα μπορούσε να τα εξηγήσει θα έβγαζε απο το σκοτάδι πολύ κοσμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 Καταρχην καποιος mod ας διορθωσει το ‘‘διαφορη‘‘ παν’τα ματακια μας... ;D Coated χορδες με επικαλυψη πλαστικου ,τυπου Elixir, για να κρατανε περισσοτερο χωρις να σκουριαζουν (they sound like shit... ;D) Hybrid ‘‘μιξη‘‘ σετ χορδων συνηθως τα καντινια απο ενα ελαφρυτερο σετ με τις τυλιχτες απο το αμεσως βαρυτερο σετ Nickel round wood οι συνηθισμενες χορδες που αγοραζεις ,ατσαλινες χορδες με επικαλυψη νικελιου Pure nickel round wood vintage style χορδες 100% απο νικελ εχουν λιγοτερα πριμα και πιο ζεστο ηχο Flat nickel round wood δεν υπαρχει τετοιο πραγμα Slinky ετσι λεει τις χορδες της η Ernie ball Slinky pure nickel ετσι λεει τις pure nickel χορδες της η Ernie ball Slinky coated ετσι λεει τις coated χορδες της η Ernie ball Slinky steel ετσι λεει τις steel χορδες της η Ernie ball Flat wound χορδες flat για jazz παιξιμο κυριως ,δεν κανουν θορυβο οταν κανεις συρσιμο ,δεν εχουν πολυ sustain & εχουν πιο dark ηχο,πολυ απολο feel στα δακτυλα Half round round wound χορδες που τις εχουν ‘‘φλαταρει‘‘ εχουν περιπου τον ηχο τον κανονικων χορδων και την αισθηση των flat,ωραια λυση για μπασο www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pericles Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 Το διαφορη ΓΡΑΦΕΤΑΙ :ΔΙΑΦΟΡΟΙ ...BACK TO SHOOL φιλε μου (εκτος και σου ξεφυγε ;D) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sils Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση αλλη μια ερώτηση στην σε μια μου κιθαρα έβαζα d'addario για κάνα δυο με τρια χρόνια και προσεξα πως τα τάστα μου φαγώθηκαν επικδυνα σε αντίθεση με την στρατ που με elixir απλα έχει φύγει το βερνίκι φταίνε οι χορδές η η κακή ποιότητα των τάστων τις πρώτης κιθάρας; Εχεις κανεις να πρωτεινη κάτι που να αντέχει στον χρονο σαν τις elixir.oi ernie ball cobalt τι λένε; Η διάφορα nano web me poly web στις εlixir τι είναι; Στο σπίτι μου έχω υψηλα ποσοστά υγρασίας και οι απλές οι ernie ball που εχωδοκιμασει σκουριάζουν πολύ γρηγορα. Οι elixir όντως είναι πιο μουντες αλλά κρατάν περισσότερο αυτήν την αίσθηση της χορδιλας που μου αρέσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sils Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 Το διαφορη ΓΡΑΦΕΤΑΙ :ΔΙΑΦΟΡΟΙ ...BACK TO SHOOL φιλε μου (εκτος και σου ξεφυγε ;D) το εφιαξα κύριοι σορρυ........ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 καμμια χορδη δεν αντεχει στο χρονο,μετα απο 10 με 12 ωρες παιξιματος ειναι για πεταμα ολες (ακομα και σκουριασμενες να μην ειναι το Intonation εχει παει για βρουβες)...παντως μια και θες αντοχη συνεχισε να χρησιμοποιεις elixir μια και οι χορδες με επικαλυψη οντως διαρκουν περισσοτερο (οχι βεβαια για παντα...) αν παιζεις πολυ με την ιδια κιθαρα ειναι φυσιολογικο να φαγωθουν καποια ταστα σε 3 χρονια. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ogunsoto9 Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 Δοκιμασε και τις blue steel της dean markley. Οικονομικο σετ που κραταει πολυ περισσοτερο απο αλλα σε αυτη την τιμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
BlackForest Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 καμμια χορδη δεν αντεχει στο χρονο,μετα απο 10 με 12 ωρες παιξιματος ειναι για πεταμα ολες Δηλαδη καθε 4-5 μερες κανονικα θα επρεπε να αλλαζουμε χορδες? My spirit sighs in peace - Opeth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
giwrgos_sd Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 Εγώ προσωπικά αλλάζω πάντα χορδές πριν ηχογραφήσω, και συνήθως ανα μήνα αν παίζω καθε μέρα. Οι elixir αντικειμενικά κρατάν περισσότερο απο όλες τις μάρκες που έχω δοκιμάσει και μαρέσει και μια αίσθηση που βγάζουν για εύκολο slide. Οι cobalt που ανέφερες έχουν περίεργη αίσθηση στην αφή, στα slide μου φάνηκαν εφιάλτης,λες και κολάν τα δάχτυλα πάνω τους είναι. Επίσης εμφανισιακά (ω ναι θα το πώ και αυτό ;D ) δε μάρεσαν γιατί έχουν ένα μουντό γκρίζο χρώμα, απο την πρώτη μέρα που θα τις βάλεις θα ναι λες και τις έχεις ένα χρόνο πάνω. Από την άλλη έχουν φανταστικό ήχο, κρατάν μια διαύγεια και έναν μεταλλικό ήχο, καθώς επίσης είναι πολύ μαλακές σε σχέση με άλλες χορδές του ίδου gauge. Τέλος για τις ernie ball δε νομίζω οτι φτέει το σπίτι σου, τις χρησιμοποιώ πόσα χρόνια και έχω να πω οτι παίζει να είναι οι χορδές που σαπίζουν πιο γρήγορα από όλες (πάντα μιλάω για το απλό σετ), τώρα πήρα να δοκιμάσω και τις coated, αλλά ακόμα δεν τις έχω βάλει οπότε δεν έχω άποψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 2013 Δηλαδη καθε 4-5 μερες κανονικα θα επρεπε να αλλαζουμε χορδες? ναι,αν σε ενδιαφερει να εχεις το 100% του ηχου και του intonation....αν ειχα 1 ευρω για καθε φορα που γλυτωσα καποιον απο την αλλαγη των..μαγνητων,του ενισχυτη και της...κιθαρας επειδη ‘‘δεν ειχαν καλο ηχο‘‘ απλα μονο και μονο επειδη του ειπα να αλλαξει χορδες θα ημουν πλουσιος.... ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση