Προς το περιεχόμενο

4-way switch σε Telecaster..

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

Δεν μου έφτανε που έβαλα χέρι στον ενισχυτή μου, τώρα μου μπήκαν ιδέες και για την κιθάρα μου!  ;D

Αναφέρομαι στο γνωστό Mod του 4-way επιλογέα σε Telecaster..

Έχω μια American Special με Joe Barden T-Style Pickups και έχω βρει και την συνδεσμολογία εδώ:

http://joebarden.com/Products/Wiring-Diagrams/T-Style%204way.pdf

Απ' όσο έχω διαβάσει κατά αυτήν την συνδεσμολογία παίζουν οι μαγνήτες και σε σειρά,

απλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι προστίθεται Hum. Αληθεύει;

Πάντως με τους συγκεκριμένους μαγνήτες "ησύχασε" εντελώς η κιθάρα..

Ποια λοιπόν είναι υπέρ και τα κατά (αν υπάρχουν..) της συγκεκριμένης μετατροπής;

Ποια διαφοροποίηση έχει στον ήχο αυτή η επιπλέον επιλογή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι προστίθεται Hum. Αληθεύει;

αν οι μαγνητες ειναι μονοι τοτε δεν "προστιθεται hum" απλα επειδη το σημα ειναι σε σειρα και αρα δυνατοτερο απο οτι ο καθε μαγνητης μονος του ή οι 2 μαγνητες παραλληλα οσοι...ενοχλουνται απο το ,αστειο ετσι κι αλλοιως hum, μιας κλασσικης Fender  θα ενοχληθουν περισσοτερο...εσυ που εχεις διπλους μαγνητες δεν θα καταλαβεις τιποτα πλην του ενισχυμενου σηματος στη θεση αυτη..

Κατι αρνητικο παντως  (πλην του γεγονοτος οτι κανεις την κιθαρα σου πιο πολυπλοκη ) δεν εχει το 4-way switching ,θετικο ειναι οτι αποκτας εναν ακομα ηχο που ως δυνατοτερος απο τους αλλους βολευει αν θες να βγαινεις "μπροστα"

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Να' σαι καλά SF νομίζω ότι με κάλυψες κατά πάντα! ;)

Από τη στιγμή που δεν έχει κάτι αρνητικό νομίζω ότι θα την εφαρμόσω την μόντα!

Άλλωστε καλό είναι που και που να βγαίνεις "μπροστά". ;D

Έχω κάνει παραπλήσια μόντα και στη δική μου telecaster, με τη διαφορά ότι δε χρησιμοποίησα 4way switch, αλλά push/pull pots (στο pot του volume).

Επίσης, συνέδεσα τους μαγνήτες για να παίζουν και out of phase (πλησιάζει τον ήχο που σου προσφέρει ένα wah, αν το έχεις σταθερά πατημένο κάτω) με push/pull στο pot του tone.

Mια ακόμα δυνατότητα είναι να βάλεις push/push pots (προσφέρει πιο γρήγορες εναλλαγές μεταξύ των διαθέσιμων ήχων).

Έτσι, έχω 3 επιπλέον ήχους:

-σε σειρά,

-εκτός φάσης

-σε σειρά εκτός φάσης

Μειονεκτήματα τύπου hum ή έξτρα θορύβου δεν υπάρχουν (και υπάρχουν φορές που παίζω με πολύ gain)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου