Προς το περιεχόμενο

metal tube amp για σπιτι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι περισσοτεροι engl ενισχυτες περαν εξαιρεσεων οπως blackmore , 570 , εχουν λιγοτερα μεσσαια... Επι παραδειγματι ο fireball 60 δυσκολευεται πολυ να βγει μπροστα σε μιξη λαιβ και συζητιεται αυτο σε ολα τα φορουμ... Ο powerball εξισου , αν εχει απεναντι εναν 5150 ας πουμε χρειαζεται κρανκαρισμα των μεσσαιων για να φαινεται και παλι δυσκολα... Οταν λεμε mesa σε αυτο το θρεντ λεμε για τον recto...

Οι mesa - diezel χωρις να σημαινει οτι δεν σπερνουν , παραυτα δεν εχουν περισια μεσσαιων... Ενισχυτες οπως soldano ,marshall ,peavey ,evh εχουν πιο πλατια συχνοτικη μεταδοση στην μεσσαια περιοχη που μας ενδιαφερει... Δεν σημαινει οτι οι mesa δεν εχουν... Αλλα εχουν πολυ λιγοτερη. Προφανως και ενας ηχοληπτης μπορει νακανει οτι θελει με οποιον ενισχυτη αλλα αλλο ενας ενισχυτης να στο δινει ετοιμο και αλλο να το παλευεις... Ειδικα σε συγκεκριμενα ειδη μουσικης που θες τις κιθαρες πολυ μπροστα...

Κατα τη γνωμη μου, ειναι ολο λαθος...

Αυτο που "κοβει", ειναι το λεγομενο "ξυσιμο", υψηλομεσαια-πριμα απο τους 2800 μεχρι τους 6000-7000. Χαρακτηριστικο των marshall, γι αυτο και πολλοι κορυφαιοι ροκ παραγωγοι, παντα χρησιμοποιουν marshall μεταξυ αλλων.

Ομως, οι περισσοτεροι boogie ειναι πολυ πιο fat και πλουσιοι σε αρμονικες. Αυτο τους κανει χειροτερους ενισχυτες? Καθε αλλο θα ελεγα. Θεμα γουστου ειναι. Εαν ξερεις ποιες συχνοτητες να τονισεις, μια χαρα κοβουν και ειναι και πολυ πιο fat και πλουσιοι συχνοτικα.

Το οτι οι boogie δεν εχουν μεσαια, ειναι αποψη παγκοσμιου πρωτοτυπιας.  Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι ειναι τα "μεσαια".

Επισης, το αν θα "κοβει" ο ηχος της κιθαρας, ειναι θεμα γενικοτερης "σκηνοθεσιας" μιας παραγωγης. Που θα τοποθετηθει το μπασοτυμπανο συχνοτικα, η χροια της φωνης, εαν εχεις πληκτρα ή αλλα οργανα και που θα παιζουν ενορχηστρωτικα κλπ κλπ. Σε μια μεταλ παραγωγη με κιθαρα-μπασοτυμπανο-φωνη, ειναι δυσκολο να μην κοβουν οι κιθαρες, εαν ξερεις στοιχειωδως να χρησιμοποιεις compression.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 146
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κατα τη γνωμη μου, ειναι ολο λαθος...

Αυτο που "κοβει", ειναι το λεγομενο "ξυσιμο", υψηλομεσαια-πριμα απο τους 2800 μεχρι τους 6000-7000. Χαρακτηριστικο των marshall, γι αυτο και πολλοι κορυφαιοι ροκ παραγωγοι, παντα χρησιμοποιουν marshall μεταξυ αλλων.

Ομως, οι περισσοτεροι boogie ειναι πολυ πιο fat και πλουσιοι σε αρμονικες. Αυτο τους κανει χειροτερους ενισχυτες? Καθε αλλο θα ελεγα. Θεμα γουστου ειναι. Εαν ξερεις ποιες συχνοτητες να τονισεις, μια χαρα κοβουν και ειναι και πολυ πιο fat και πλουσιοι συχνοτικα.

Το οτι οι boogie δεν εχουν μεσαια, ειναι αποψη παγκοσμιου πρωτοτυπιας.  Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι ειναι τα "μεσαια".

Επισης, το αν θα "κοβει" ο ηχος της κιθαρας, ειναι θεμα γενικοτερης "σκηνοθεσιας" μιας παραγωγης. Που θα τοποθετηθει το μπασοτυμπανο συχνοτικα, η χροια της φωνης, εαν εχεις πληκτρα ή αλλα οργανα και που θα παιζουν ενορχηστρωτικα κλπ κλπ. Σε μια μεταλ παραγωγη με κιθαρα-μπασοτυμπανο-φωνη, ειναι δυσκολο να μην κοβουν οι κιθαρες, εαν ξερεις στοιχειωδως να χρησιμοποιεις compression.

Μπορεις σε παρακαλω να ανεβασεις ενα κλιπακι σου με dual recto χωρις post processing να ακουσουμε λιγο ?

Μπορεις σε παρακαλω να ανεβασεις ενα κλιπακι σου με dual recto χωρις post processing να ακουσουμε λιγο ?

Θα μπορουσα να υποβαθμισω αναλογα την κουβεντα, αλλα δεν υπαρχει λογος :)

Το πρωτο που μου εβγαλε:

Εχει μια ελλειψη σε μεσαια :)

btw δες και το πρωτο σχολιο στο βιντεο  ;)

Θα μπορουσα να υποβαθμισω αναλογα την κουβεντα, αλλα δεν υπαρχει λογος :)

Το πρωτο που μου εβγαλε:

Εχει μια ελλειψη σε μεσαια :)

btw δες και το πρωτο σχολιο στο βιντεο  ;)

Καλα οκ...  :o :o Το περιμενα οτι θα καναμε κουβεντα στηριζομενοι σε βιντεακια στο youtube.... Συγνωμη αλλα εχω προσωπικη εμπειρια...  :o :o

Άρη, μην αποκλείεις το να έχουν και άλλοι συμμετέχοντες στην κουβέντα την ίδια και ίσως περισσότερη προσωπική εμπειρία από εσένα, με αντίστοιχα μηχανήματα, σε live και στούντιο. Επίσης, πώς αλλιώς θα απαντούσε κάποιος με παράδειγμα εν προκειμένω? Η εναλλακτική θα ήταν να ερχόταν σπίτι σου με τα μηχανήματα παραμάσχαλα :).

Καλα οκ...   :o :o Το περιμενα οτι θα καναμε κουβεντα στηριζομενοι σε βιντεακια στο youtube.... Συγνωμη αλλα εχω προσωπικη εμπειρια...   :o :o

Σορι. Απο εδω και στο εξης καθε φορα που θα πιανω κιθαρα και ανοιγω ενισχυτη, θα κανω ενα μπανιο, θα φοραω την καλη μου παντοφλα και θα βαζω μια καμερα κι ενα 57αρι να γραφουν :)

Μαλλον θα φταιει το youtube που ο ενισχυτης εχει μεσαια. Στην πραγματικοτητα του λειπουν :)

Τεσπα, νομιζω οτι καποια πραγματα ειναι αυταποδεικτα, και ηδη εχουμε αναφερθει πολλες φορες σε πραγματα που ειναι δεδομενα. Keep up the good work και να μας καλεσεις στο πρωτο σου λαιβ!

Να πω και εγω την γνωμη μου.Αν παρεις τον ιδιο ενισχυτη με την ιδια κιθαρα καμπινα eq κλπ και τον βαλεις σε 2 διαφορετικα σπιτια (η stages) νομιζω θα ακουστει διαφορετικα.Επισης αν παρεις τον ιδιο εξοπλισμο και ηχογραφησεις με ενα συγκεκριμενο μικροφωνο και αλλαξεις μικροφωνο παλι θα ακουστει διαφορετικα.Τελος αν βαλεις και αλλη προενισχυση στο μικροφωνο παλι θα ακουστει διαφορετικα.

Ισως λοιπον καποιος απο αυτους τους παραγοντες να προκαλει την διαφορετικοτητα στις αποψεις για τον boogie.

Λεω εγω τωρα..ειρηνικα  ;D

Άρη, μην αποκλείεις το να έχουν και άλλοι συμμετέχοντες στην κουβέντα την ίδια και ίσως περισσότερη προσωπική εμπειρία από εσένα, με αντίστοιχα μηχανήματα, σε live και στούντιο. Επίσης, πώς αλλιώς θα απαντούσε κάποιος με παράδειγμα εν προκειμένω? Η εναλλακτική θα ήταν να ερχόταν σπίτι σου με τα μηχανήματα παραμάσχαλα :).

Οχι απλα εχω την αποψη οτι ,  οταν κανουμε κουβεντα και καποιος ειναι σιγουρος για οτι λεει πρεπει να μπορει να το αποδειξει...  Το να υποστηριζουμε κατι που το στηριζουμε στα βιντεο του youtube ειναι ατοπο κατα την αποψη μου...

Σορι. Απο εδω και στο εξης καθε φορα που θα πιανω κιθαρα και ανοιγω ενισχυτη, θα κανω ενα μπανιο, θα φοραω την καλη μου παντοφλα και θα βαζω μια καμερα κι ενα 57αρι να γραφουν :)

Μαλλον θα φταιει το youtube που ο ενισχυτης εχει μεσαια. Στην πραγματικοτητα του λειπουν :)

Τεσπα, νομιζω οτι καποια πραγματα ειναι αυταποδεικτα, και ηδη εχουμε αναφερθει πολλες φορες σε πραγματα που ειναι δεδομενα. Keep up the good work και να μας καλεσεις στο πρωτο σου λαιβ!

Τουλαχιστον χαιρομαι που παρακολουθεις απο πολυ κοντα την πορεια μου... Στο βιντεο που ανεβασες θες να μου πεις οτι αυτο το τζιτζικι που παιζει , ειναι ηχος ?  ;D ;D Αυτος ειναι ηχος για γελια... Κι εγω ο ασχετος , απειρος κτλ κτλ μπορω να βγαλω καλυτερο ηχο απο αυτο το αισχος... Συν της αλλης , μου φαινεται παραξενο το οτι δεν καταλαβαινεις οτι ενα βιντεο στο youtube μπορει να εχει τοση επεξεργασια που να μην ακους τελικα τιποτα απο τον πραγματικο ενισχυτη...

Εδω μιλαμε για προσωπικη εμεπειρια... Εφοσον τον εχεις τον ενισχυτη , τοτε φορα την παντοφλα σου και κανε ενα βιντεο να ακουσουμε τα μεσσαια του ρεκτο σου...

Και επειδη ξερω ποσο σας χαροποιει να διαφωνειτε μαζι μου... Ξαναλεω... Δεν ειπε κανεις οτι ο mesa ειναι κακος... Ειπα απλα οτι ο 5150 φαινεται πιο ευκολα... Ηχογραειται πιο ευκολα κτλ κτλ...

Εφτιαξα ενα κοματι προσφατα το οποιο θα ανεβασω σε λιγες μερες... Χρησιμοποιησα τον ρεκτο σε 2 καναλια παναρισμενα δεξια αριστερα και 2 καναλια 5150 το ιδιο παναρισμενα...

Το οτι ο 5150 φαινοταν συνεχεια με τα μεσσαια στο 3 ενω ο ρεκτο παλευα να το βγαλω μπροστα σε ισορροπια με τα μεσσαια στο 7-8 , δεν μπορει να μου το αρνεισαι... Γιατι ειναι κατι το οποιο εχω δοκιμασει .

Και αμα θες ριξε μια ματια στα παρακατω θεματα να δεις οτι η αποψη μου δεν αποτελει παγκισμια προτωτυπια... Αλλα προσωπικη εμπειρια και οχι ακουσματα απο βιντεακια...

http://forums.peavey.com/viewtopic.php?f=19&t=23291&start=0

http://www.marshallforum.com/other-amps/29060-mesa-boogie-dual-rectifier.html

http://forum.grailtone.com/viewtopic.php?f=24&t=61350

ενα βιντεο στο youtube μπορει να εχει τοση επεξεργασια που να μην ακους τελικα τιποτα απο τον πραγματικο ενισχυτη...

Συμφωνω απολυτα αλλα το ιδιο δεν θα ισχυει αν ηχογραφησει εκεινος βιντεο?Η επεξεργασια( ή η μη επεξεργασια) δεν μπορει να αδικησει η να αλλοιωσει το αποτελεσμα?Εγω νομιζω οτι κανενας εξοπλισμος ηχογραφησης δεν μπορει να σου δωσει αυτο που ακους εκεινη την ωρα

Kαι πώς θα "αποδείξουμε" την πείρα μας ρε Άρη? Μονάχα όποιος ανεβάζει βιντεάκια είναι ο "έμπειρος της Βενετίας"?  ;D Εν τω μεταξύ πρέπει να θυμίσω πως πριν από δυο-τρεις μέρες ρωτούσες "το δυναμικο μικροφωνο για τι situations ειναι"... οπότε θα χρειαστεί μεγαλύτερη εξοικείωση με τα είδη των μικροφώνων, την τοποθέτησή τους, τα απαραίτητα preamps, το χώρο, τα χρησιμοποιούμενα μεγάφωνα κλπ. για να δεις πώς και πότε λείπουν η υπάρχουν τα μεσαία. Ακόμη... όπως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, έτσι και Mesas δεν είναι μόνο οι Rectos.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου