blackie Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Το custom shop της ESP βρίσκεται στην Αμερική ... CUSTOM SHOP Can I order a custom guitar made to my own specifications? Yes. We have been building custom-ordered guitars since we started and are highly regarded in the guitar industry as "The" Custom Guitar Company. As long as the guitar you want us to build meets our expectations for functionality and does not infringe on any copyright matters with any other guitar manufacturing company, we can custom build it for you. For a price quote on a custom order, fill out the custom order form on our website. Does ESP offer any guitars made in the U.S.? We have offered some limited production models built in the USA in years past, but currently do not offer any guitars built in the USA. Similarly to Ibanez, ESP's chief competitor in Japan, ESP was initially known for making high quality and customized replicas of famous American guitars, including hot rodded Fender Strats and Teles, as well as Gibson Explorers. The latter model (known as the EXP/MX) shot to fame when avid ESP user James Hetfield's band Metallica became extremely popular in the late 80s/early 90s. Models similar to Hetfield's black ESP even today sell for hundreds of dollars beyond the original retail price. However, just like Ibanez, when the Gibson company realized the extent to which ESP was denting into the sales of its own guitars, it filed a suit to prevent the sales of these guitars in the Americas and ESP redesigned its lines to be less similar to the American models.[citation needed] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
aris 17561 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 CUSTOM SHOP Can I order a custom guitar made to my own specifications? Yes. We have been building custom-ordered guitars since we started and are highly regarded in the guitar industry as "The" Custom Guitar Company. As long as the guitar you want us to build meets our expectations for functionality and does not infringe on any copyright matters with any other guitar manufacturing company, we can custom build it for you. For a price quote on a custom order, fill out the custom order form on our website. Does ESP offer any guitars made in the U.S.? We have offered some limited production models built in the USA in years past, but currently do not offer any guitars built in the USA. Similarly to Ibanez, ESP's chief competitor in Japan, ESP was initially known for making high quality and customized replicas of famous American guitars, including hot rodded Fender Strats and Teles, as well as Gibson Explorers. The latter model (known as the EXP/MX) shot to fame when avid ESP user James Hetfield's band Metallica became extremely popular in the late 80s/early 90s. Models similar to Hetfield's black ESP even today sell for hundreds of dollars beyond the original retail price. However, just like Ibanez, when the Gibson company realized the extent to which ESP was denting into the sales of its own guitars, it filed a suit to prevent the sales of these guitars in the Americas and ESP redesigned its lines to be less similar to the American models.[citation needed] Γιδι που μου κανείς και εμετικα quote , η ESP χωρίζεται σε 2 εργοστάσια . Ενα που είναι Japan που απευθύνεται στην Ιαπωνία μαζί με όλα τα καστομ μοντέλα , και ένα στην Αμερική όπου απευθύνεται στην αγορά της Αμερικής και δεν βγάζει μοντέλα παραγωγής παρά μόνο καστομ . Το ιαπωνικό τώρα εργοστάσιο φτιάχνει και μια άλλη σειρά κιθαρων που απευθύνονται στην Ευρώπη . Εσυ σαν Ευρωπαίος αν θες ένα custom μοντέλο και πας στον λιολιο , τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα την κιθάρα θα στην καστομαριζε το αμερικανικό εργοστάσιο . Αυτά είναι λόγια του κυρίου λιολιου όταν ενδιαφέρομουν πριν χρονια να αγοράσω μια καστομ οριζον . Αντε γιδι ... Ε γιδι .... http://www.youtube.com/user/aris17561 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sotos9 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Για να επανέλθουμε και στο αρχικό μας θέμα... Μήπως εγώ το έχω καταλάβει λάθος...; Η εν λόγω εταιρεία δεν σταματά να βγάζει τις κιθάρες που έβγαζε, σωστά; Συνεχίζει την παραγωγή τους κανονικά (ρίχνει και ένα 20% τις τιμούλες τους, σύμφωνα με το πιο πάνω ποστ) και αλλάζει αυτό που γράφει στο headstock από ESP σε Ε2. Και περιορίζει το ESP λογότυπο μόνο στα custom shop μοντέλα. Ναι...; Άρα, μπορεί κάποιος να αγοράσει την ίδια ακριβώς κιθάρα που αγόραζε μέχρι χθες απλά... δεν θα γράφει ESP αλλά Ε2. Για να το συνοψίσουμε, όλη αυτή η κουβέντα γίνεται όχι για το τί κιθάρα αγοράζει ή δεν αγοράζει κάποιος, όσον αφορά την ποιότητά της, αλλά για το τί γράφει το headstock... ::) Carry on,boys... Σωστα ,απλα δεν ξερουμε ακομη εαν οι E II θα ειναι της ιδια ποιοτητας με της σημερινες.Πρεπει να βγουνε στην πιατσα για να δοκιμασουμε..Ισως ναι ισως οχι. metal και φραπε!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
aris 17561 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Σωστα ,απλα δεν ξερουμε ακομη εαν οι E II θα ειναι της ιδια ποιοτητας με της σημερινες.Πρεπει να βγουνε στην πιατσα για δοκιμασουμε..Ισως ναι ισως οχι. Εγώ πάλι πιστεύω χωρίς να έχω δοκιμάσει ότι και η ltd elite που θα είναι Japan θα είναι το ίδιο ποιοτική με την πρώην ESP . Πιστεύω ότι θα τις φέρουν πολυ κοντά ... http://www.youtube.com/user/aris17561 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Έκτορας Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Σωστα ,απλα δεν ξερουμε ακομη εαν οι E II θα ειναι της ιδια ποιοτητας με της σημερινες.Πρεπει να βγουνε στην πιατσα για να δοκιμασουμε..Ισως ναι ισως οχι. Σύμφωνα με την επίσιμη ανακοίνωση της εταιρείας το μόνο που αλλάζει είναι ότι το logo ESP ρεζερβάρεται για τα custom shop μοντέλα. Τίποτα για μεθόδους / τοποθεσίες / ποιότητα παραγωγής. Τα υπόλοιπα τα ''υποθέσαμε''... Διότι εκτός από προπονηταί, πολιτικοί και οικονομολόγοι του καναπέ και του καφενέ, είμεθα και managing directors και marketing executives, oi νεο-Έλληναι... Το τραβάω λίγο, αλλά πιάνεις το πνεύμα μου, ελπίζω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
noe13 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Ενταξει η αληθεια ειναι πως κατα την αποψη μου την ταπεινη πλυν τιμια , καλο θα ηταν , αν μπορουσε ποτε να ειναι δυνατον βεβαια να εφευρεθει καποιο υλικο συνθετικο εστω του οποιου η χρηση να μην επιβαρυνει τοσο πολυ την φυση... Μην ξεχναμε οτι δεντρα κοβωνται και οκ , οσο και αν ειναι αναγκαιο κακο εφοσον μια καλη κιθαρα αναγκαστικα πρεπει να φτιαχτει απο καλο ξυλο , θα ελεγα οτι αν υπηρχε τροπος τελικα να μην κοπουν δεντρα και να εχουμε μια γαματη gibson ... εεεε θα την προτιμουσα.... !!!!!! Για μενα.καλυτερη λυση ειναι να καλλιεργουνται εκτασεις μονο γι αυτο και οτι δεντρο κοβεται να αντικαθισταται! Slow must go on....!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sotos9 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Σύμφωνα με την επίσιμη ανακοίνωση της εταιρείας το μόνο που αλλάζει είναι ότι το logo ESP ρεζερβάρεται για τα custom shop μοντέλα. Τίποτα για μεθόδους / τοποθεσίες / ποιότητα παραγωγής. Τα υπόλοιπα τα ''υποθέσαμε''... Διότι εκτός από προπονηταί, πολιτικοί και οικονομολόγοι του καναπέ και του καφενέ, είμεθα και managing directors και marketing executives, oi νεο-Έλληναι... Το τραβάω λίγο, αλλά πιάνεις το πνεύμα μου, ελπίζω... Χαβαλες να γινεται,σε πιανω.. Εαν ομως τσεκαρεις τα Μ μοντελα στο promusictools θα συνειδητοποιησεις πως στα χαρακτηριστικα αναφερει οτι ειναι στοκ μοντελα και οτι το ιδιο ακριβως μοντελα θα κοστιζει πολλα περισοτερα στο μελλον.Τσεκ http://www.promusictools.com/esp-m-ii-neck-thru-bk-black.html#.UZ_GWJzOUis metal και φραπε!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Χαβαλες να γινεται,σε πιανω.. Εαν ομως τσεκαρεις τα Μ μοντελα στο promusictools θα συνειδητοποιησεις πως στα χαρακτηριστικα αναφερει οτι ειναι στοκ μοντελα και οτι το ιδιο ακριβως μοντελα θα κοστιζει πολλα περισοτερα στο μελλον.Τσεκ http://www.promusictools.com/esp-m-ii-neck-thru-bk-black.html#.UZ_GWJzOUis Και εδώ πρέπει να ξανακάνουμε το ερώτημα. Αν υποθέσουμε ότι το ίδιο όργανο θα βγαίνει από το custom shop και θα είναι προφανώς πολύ ακριβότερο, θα είναι και πολύ καλύτερο; Πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει μια κιθάρα με τα ίδια ακριβώς specs από μια ήδη πολύ ποιοτική σειρά; Προσωπικά νομίζω ότι ακόμα και αν είναι καλύτερη δεν θα είναι σε αναλογία με την τιμή. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Έκτορας Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Χαβαλες να γινεται,σε πιανω.. Εαν ομως τσεκαρεις τα Μ μοντελα στο promusictools θα συνειδητοποιησεις πως στα χαρακτηριστικα αναφερει οτι ειναι στοκ μοντελα και οτι το ιδιο ακριβως μοντελα θα κοστιζει πολλα περισοτερα στο μελλον.Τσεκ http://www.promusictools.com/esp-m-ii-neck-thru-bk-black.html#.UZ_GWJzOUis Δεν λένε ψέματα, αλλά το παρουσιάζουν όπως πρέπει να το παρουσιάσει ένας έμπορος για να πουλήσει. Για φαντάσουν να έγραφαν "το παρόν μοντέλο θα είναι ακριβώς το ίδιο σε specs στο μέλλον,χωρίς το πολυπόθητο logo ESP και 20% φθηνότερο!", το οποίο (απ'ότι καταλαβαίνω) και αυτό αλήθεια είναι. Και συμφωνώ και με τον φίλο πιο πάνω ότι πρέπει να αναρωτηθούμε τέλος πάντων πόσο καλύτερο θα είναι ένα CS μοντέλο και αν, ο καθένας μας σαν παίχτης, θα μπορουσε να εκτιμήσει την διαφορά και να την δικαιολογήσει την αγορά ενός τέτοιου οργάνου. Καλά για μένα δεν το συζητώ, η LTD σειρά είναι υπεραρκετή για να με καλύψει για... πάρα πολλά χρόνια ακόμα... Κουβέντα να γίνεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator BillTrantos Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Moderator Share Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2013 Εγώ προσωπικά δε θα πέσω να πεθάνω για όλη την ιστορία της ESP,ανέκαθεν τις θεωρούσα υπερτιμημένες,οι LTD της κοιτάνε κατάματα εδώ και χρόνια.Και όσον αφορά το θέμα του 100% hand made οργάνου κι εγώ το προτιμώ.Θεωρώ ασύγκριτη την αξία και την κα*λα του να έχεις ένα όργανο φτιαγμένο για σένα με δικές σου προτιμήσεις.Η Mayones ως εταιρία έχει πολύ καλύτερο όνομα στο εξωτερικό,σε σχέση με μια εταιρία μαζικής παραγωγής.Γι'αυτό και προχώρησα στην συναρμολόγηση custom parts και όχι μόνο έχω τα specs που ήθελα,αλλά έχω μια Strat που πατάει κάτω πολύ ακριβότερές της.Τι προτιμάς Άρη λοιπόν;;Στην τελική σιγά την ESP και την κάθε ESP.Όταν έχεις πάνω σε ένα κομμάτι ''μαχόγκανι καλό για metal'' EMG 81/85 τι ξύλα ακούς;Μόνο μαγνήτες ακούς.Παίρνω και μια Schecter Omen,βάζω EMG και έχω την υγειά μου με 500 ευρώ. More is more. Yngwie Malmsteen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση