Προς το περιεχόμενο

The Day the Music Died in Mali

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@atreu73

Έχεις δίκιο και σου ζητώ συγνώμη.  :)

Κακώς του ζητάς συγνώμην του φίλου ατρέγιου, καθότι ο ίδιος αντιμετωπίζει με ιλαρότητα, όχι μόνον τις απόψεις σου, αλλά και την ίδια την πραγματικότητα.

Εντάξει, είναι δικαίωμα οποιουδήποτε να πιστεύει ότι ο κόσμος πάει από το κακό στο χείριστο (κυρίως, επειδή δε βλέπει τον κόσμο να κάνει την μεγάλη επανάσταση ενάντια στο Κεφάλαιο*), αλλά το να αμφισβητούνται δεδομένα που αφορούν στον αριθμό των πολέμων, λοιμών, παιδικής θνησιμότητας, μέσου όρου ηλικίας κλπ, φτάνει στα άρια της ανοησίας και - συχνά - τα ξεπερνά.

Δεν μπορούμε να συζητούμε επί τη βάσει συνωμοσιολογίας, δογματισμών και άλλων αυθαιρεσιών, όταν ο συζητητής μας έχει στα χέρια του αριθμούς και την εμπειρία δεκαετιών. Η γενιά μου, είναι η πρώτη που ελπίζει να πεθάνει χωρίς να έχει γνωρίσει κάποια μεγάλη επιδημία και κάποιο μεγάλο πόλεμο... οπότε εκτός της πιθανότητας να είναι ο ατρέγιου 130 ετών, οφείλει επίσης μία συγνώμην.

* Και εννοώ βέβαια τον ndnikola, ο οποίος (χωρίς βέβαια να ξεκαθαρίζει αν ο ίδιος ανήκει στους πλούσιους ή τους φτωχούς) έσπευσε νωρίτερα να σνομπάρει την άποψη ότι μπορεί ένας φτωχός να είναι αρκούντως ευτυχής, παραγνωρίζοντας την κοινή εμπειρία όλων μας ότι υπήρξαν εποχές που είμαστα "μία χαρά" με ένα τάληρο στη τσέπη. Νομίζω ότι τέτοιες μπηχτές (αριστερίστικες ή μη) μπορεί να πετάει ο καθένας (μας) και νομίζω ότι ξεκαθαρίστηκε πως θα κρατάμε το φόρουμ καθαρό από πολιτικές συζητήσεις.

* Επίσης εννοώ και τον ατρέγιου, που χωρίς να ξέρω αν είναι αριστερός ή όχι, έχει μία μόνιμα κυνική στάση απέναντι σε οποιαδήποτε πιθανότητα τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα. Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν έχει παιδιά ή έστω ανηψάκια.

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

@atreu73

Έχεις δίκιο και σου ζητώ συγνώμη.  :)

Επί του θέματος τώρα, για να συντελέσει η κατανάλωση ψυχοφαρμάκων στην μείωση πολεμικών συρράξεων και της γενικότερης βίας θα έπρεπε να καταναλώνονται σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες. Σε βρίσκω υπερβολικό. Για το ADD μάλλον έχεις δίκιο όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν μπούκωναν τα συγκεκριμένα παιδιά φάρμακα αυτά θα έπερναν τα όπλα.

Εκτός αυτού το συμπέρασμά σου είναι πολύ χαλαρά δομημένο:

1) Η βία στην δύση μειώνεται,

2) Η κατανάλωση ψυχοφαρμάκων στην δύση αυξάνεται

άρα

Η αύξηση της κατανάλωσης ψυχοφαρμάκων στην δύση μειώνει την βία.

Λογικοφανές όχι όμως και αυτόνομα ορθό. Για να το αποδείξεις απαιτούνται πληθώρα στατιστικών συσχετίσεων, ελλείψει αυτών δεν είναι παρά μια εκτίμηση κατά την γνώμη μου υπερβολική πέρα για πέρα.

Δεν είναι νομίζω υπερβολικό να μιλάμε σήμερα για μια άνευ προηγουμένου σύμπραξη της ψυχιατρικής και δη αυτής που συνταγογραφεί με το κοινωνικό-πολιτικό γίγνεσθαι.

Δεν είναι υπερβολή να εικάζουμε ότι κάθε ολέθρια παρόρμηση που οφείλεται σε ψυχιατρικά αίτια έχει εκλείψει από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα πολιτικά και στρατιωτικά, καθώς αυτά υποβάλλονται σε αυστηρότατα ψυχολογικά τεστ πρωτού τους δοθεί μια θέση ισχύος.

Σκέψου μόνο το εξής. Εάν ο Αδόλφος έστω στο τέλος του πολέμου, δηλαδή όταν πια ήταν βέβαιο ότι ο πόλεμος θα χαθεί και η συνθηκολόγηση απαραίτητη, ακολουθούσε μία φαρμακευτική αγωγή που θα έλυνε την σύγχυση μέσα του, επόμενο δεν θα ‘ταν να μετρούσαμε σήμερα πολύ λιγότερα θύματα;

ο χρόνος αρκετός 

Δεν είναι υπερβολή να εικάζουμε ότι κάθε ολέθρια παρόρμηση που οφείλεται σε ψυχιατρικά αίτια έχει εκλείψει από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα πολιτικά και στρατιωτικά, καθώς αυτά υποβάλλονται σε αυστηρότατα ψυχολογικά τεστ πρωτού τους δοθεί μια θέση ισχύος.

Από που προκύπτει αυτό ρε σύ atreu73; Θα μας τρελάνεις; Που το 'χεις διαβάσει; Δηλαδή αν εγώ θέλω να κάνω κόμμα θα πρέπει να περάσω από ψυχολογικό τέστ πρώτα; Η καντίνα της βουλής δίνει και ηρεμιστικά; Με το ζόρι;

'Ντάξει με τους στρατιωτικούς γίνονται ψυχολογικά τεστ αλλά εκεί αυτό έλλειπε να μην γίνονται. Την σκανδάλη του τάνκς έχει ο άλλος στο δάκτυλό του, να μην εξασφαλίσουμε ότι δεν είναι τρελάρας; Πάντως φάρμακα μια φορά δεν τους ταίζουν.

Και άσε τα "υψηλά ιστάμενα πρόσωπα πολιτικά και στρατιωτικά" δες τους γύρω σου. Σε ρωτώ πόσοι φίλοι, συγγενείς και γνωστοί σου παίρνουν ψυχοφάρμακα και έχουν περάσει ψυχολογικό τέστ; Εμένα κανείς. Εδώ σου δίνουν όπλο και σφαίρες στον στρατό και δεν μπαίνουν κάν στον κόπο να σε ρωτήσουν αν είσαι ΟΚ. Δεν ξέρω σε ποιό κόσμο ζείς αλλά εδώ οι ψυχολόγοι/ψυχίατροι είναι όπως όλοι οι άλλοι, απλοί επαγγελματίες με την ίδια επιρροή στην κοινωνία όπως π.χ. ένας ΩΡΛ.

Σκέψου μόνο το εξής. Εάν ο Αδόλφος έστω στο τέλος του πολέμου, δηλαδή όταν πια ήταν βέβαιο ότι ο πόλεμος θα χαθεί και η συνθηκολόγηση απαραίτητη, ακολουθούσε μία φαρμακευτική αγωγή που θα έλυνε την σύγχυση μέσα του, επόμενο δεν θα ‘ταν να μετρούσαμε σήμερα πολύ λιγότερα θύματα;

Τι σόι ερώτηση είναι αυτή; Που θες να ξέρω τι πορεία θα είχε ο πόλεμος αν ο Αδόλφος έπαιρνε φάρμακα; Εσύ πως μπορείς να ξέρεις; Δηλαδή ο Β' ΠΠ ήταν αποτέλεσμα σύγχυσης;

atreu73 έχω μια αμυδρή αίσθηση ότι μάλλον προσπαθείς να trollάρεις την συζήτηση και όχι να επιχειρηματολογήσεις.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Φίλε Trolley...

Aκολουθεί πραγματικός(σε παρακαλώ πίστεψε με) διάλογος με μία συνάδελφο:

"Μάνο,είμαι πολύ ανεβασμένη σήμερα!"

"Για πέ ρε συ Φ..."

"Έβλεπα χθες ένα ντοκυμαντέρ σχετικά με τα παιδιά στην κεντρική Αφρική.Τις αρρώστειες,την έλλειψη νερού και τροφής,τη θνησιμότητα και τα ρέστα,ξέρεις τώρα".

"...Και σε ανέβασε αυτό το πράγμα;"

"Όχι ρε συ,για τί με πέρασες.Απλά σκέφτηκα αμέσως τα δικά μου τα παιδιά που δεν τους λείπει τίποτα και ένιωσα πολύ ευτυχισμένη!"

"..................."

Δεν θα σταθώ στην τραγική,έστω στιγμιαία,ηλιθιότητα της Φ... αλλά στο ότι η οπτική της

περί του γενικότερου επιπέδου του ανθρώπινου βίου,εντάσσεται ακριβώς ή περίπου στη θεώρηση που εσύ πρεσβεύεις και εγώ αδυνατώ να ακολουθήσω.

Οτι δηλ. κάμποσα χρόνια πριν θα μπορούσαν και τα παιδιά της ή ακόμα ακόμα και τα παιδιά μου να βρίσκονταν σε κάποια παρόμοια δεινή θέση.

Άρα υπάρχει πρόοδος.Άρα πρέπει να νιώσω καλά...

Εάν η ρήση "όσο υπάρχει έστω και ένα παιδί που πεθαίνει από την πείνα,δεν μπορεί να υπάρξει ευτυχία στο ανθρώπινο γένος" σου φαίνεται ουτοπική και υποκριτική,συγνώμη αλλά αυτό ακριβώς νιώθω και υποστηρίζω από μεριάς μου.

Φρονώ οτι δύναται να υπάρξει ειρήνη και ευδαιμονία...

'Οχι περίπου ειρήνη και περίπου ευδαιμονία.

Υ.Γ.Απεχθάνομαι τη φιλοσοφία όσο και τους κουραμπιέδες. ;)

Τότε σόρυ που στο λέω Grey αλλά θα είσαι για πάντα απογοητευμένος. Απόλυτη και ολοκληρωτική ειρήνη και ηρεμία για όλους δεν μπορεί να υπάρξει. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει μέχρι που μπορεί να φτάσει το ανθρώπινο γένος, ποιά είναι τα όριά του. Επιπλέον αδυνατείς να κατανοήσεις ότι ενώ ο καθένας από εμάς μπορεί να βελτιωθεί όλοι και ταυτόχρονα απλά δεν γίνεται. Δεν επιζητάς μόνο την ουτοπία, ελπίζεις σε ένα στατιστικό θαύμα.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Τότε σόρυ που στο λέω Grey αλλά θα είσαι για πάντα απογοητευμένος. Απόλυτη και ολοκληρωτική ειρήνη και ηρεμία για όλους δεν μπορεί να υπάρξει. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει μέχρι που μπορεί να φτάσει το ανθρώπινο γένος, ποιά είναι τα όριά του. Επιπλέον αδυνατείς να κατανοήσεις ότι ενώ ο καθένας από εμάς μπορεί να βελτιωθεί όλοι και ταυτόχρονα απλά δεν γίνεται. Δεν επιζητάς μόνο την ουτοπία, ελπίζεις σε ένα στατιστικό θαύμα.

Συνφωνώ,λέμε.Το ιδανικό της απόλυτης αρμονίας και ολοκληρωτικής ευημερίας μάλλον θα παραμείνει ιδανικό...

Μη μου στερείτε όμως το δικαίωμα να διατηρώ ένα κομμάτι του ψυχισμού μου σε σκούρα απόχρωση και μην χαρακτηρίζετε αυτή μου την πλευρά,πιθανώς και κάποιων άλλων(atreu;),με τους απαξιωτικούς όρους που χρησιμοποιήσατε.

...αλλά στο ότι η οπτική της

περί του γενικότερου επιπέδου του ανθρώπινου βίου,εντάσσεται ακριβώς ή περίπου στη θεώρηση που εσύ πρεσβεύεις και εγώ αδυνατώ να ακολουθήσω.

Οτι δηλ. κάμποσα χρόνια πριν θα μπορούσαν και τα παιδιά της ή ακόμα ακόμα και τα παιδιά μου να βρίσκονταν σε κάποια παρόμοια δεινή θέση.

Άρα υπάρχει πρόοδος.Άρα πρέπει να νιώσω καλά...

Μετά τα όσα έγραψες, θέλω να πιστεύω ότι εσύ και η οικογένειά σου διάγετε λιτό βίο, με τα απολύτως απαραίτητα, δωρίζοντας το οτιδήποτε περιττό σε αναξιοπαθούντες.

Αλλιώς, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αγαπητέ.  8)

Α! και αν εξασκείς τη μουσική ως χόμπι και όχι για βιοποριστικούς λόγους, παρακαλώ να σταματήσεις, γιατί κάτι τέτοιο συνιστά πολυτέλεια, ειδικά όταν:

υπάρχει έστω και ένα παιδί που πεθαίνει από την πείνα

@mustafank

Σωστός. Αν είναι να επιχειρηματολογούμε αερολογώντας και ηθικολογώντας για όνειρα θερινής νυχτός και καλώντας στην τάξη όσους δεν συμμερίζονται την ρομαντική παραζάλη μας, συζήτηση δεν γίνεται.

Μετά τα όσα έγραψες, θέλω να πιστεύω ότι εσύ και η οικογένειά σου διάγετε λιτό βίο, με τα απολύτως απαραίτητα, δωρίζοντας το οτιδήποτε περιττό σε αναξιοπαθούντες.

Αλλιώς, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αγαπητέ.  8)

Σε περίπτωση που πάτησες "προεπισκόπηση",είμαι πολύ περίεργος να ήξερα τί σκεφτόσουν διαβάζοντας το...

Μάλιστα...Εγώ λοιπόν,επειδή τυχαίνει να πιστεύω πως η ανθρώπινη φυλή έχει λάθος προσανατολισμό,είμαι υποχρεωμένος να δωρίσω τα πάντα αφού εξασφαλίσω ψωμί,νερό και γάλα.

Εσύ από την άλλη,αλλά και όλοι όσοι πιστεύουν το αντίθετο,δεν είσαι υποχρωμένος για κάτι τέτοιο...Αρκεί μόνο να τη λές σε κάτι τύπους σαν κι εμένα αν δεν το κάνουν.

Δεν παίζει να συνεχίσω τέτοιου ύφους κουβέντα.Δεν γίνεται.

Ζητώ συγνώμη αν προκάλεσα.Ειλικρινά.

Υ.Γ.Δεν είσαι σε θέση να ξέρεις τί είδους βίο διάγω,εγώ και η οικογένεια μου.Το "δεν αντιμετωπίζω οικονομικό πρόβλημα" έχει ποικίλες ερμηνείες.

Όσο για το σχόλιο σου σχετικά με τη μουσική........Τί να πω.Τίποτα.

Προσωπικά το κείμενο που παρέθεσε ο Μακαμ με βρίσκει σύμφωνο, το ίδιο και αρκετά απ αυτά που λέει ο Ατρέου,ο Γκρέι............

΄

Δεν βλέπω πραγματικά με ποιό τρόπο θα απογειωθούμε το Σεπτέβριο που είπε μια ψυχή,εκτός αν εννοούσε σε τόπους χλοερούς ,σε τόπους αναψύξεως ,οπότε ναι ίσως και να έχει δίκιο.

Αντίθετα βλέπω πως βαδίζουμε σε άγνωστα ύδατα που λέγαν κάποιοι ,όταν άρχιζε η κρίση στα καθ'ημάς.

Μόνο που τα ύδατα μου φαίνονται άγνωστα και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο δυτικός κόσμος έζησε ένα μεγάλο διάστημα σχετικής ηρεμίας και προόδου όλα αυτά τα χρόνια μετά το τέλος του μεγάλου πολέμου,μόνο που αυτή η κατάσταση νομίζω προσωπικά πως φτάνει στο τέλος της και κάτι νέο θα συμβεί που προς ώρας αδυνατώ να προσδιορίσω.

Το μόνο που βλέπω είναι χιλιάδες αυτοκτονίες ,χιλιάδες ανέργους ,εμφυλίους πολέμους γύρω-γύρω, με ''βοήθεια'' από έξω.

Παρανοικές συμπεριφορές,φανατικό δογματισμό,αδυναμία έκφρασης και δεν τα βλέπω μόνο εδώ ,δεν βλέπω μόνο Μανωλάδες,βλέπω στην Αμερική κάθε λίγο και λιγακι,στη Νορβηγία,στη Σουηδία,στη Γαλλία,το 08 στην Ελλάδα .........μια χύτρα που βράζει είμαστε,δεν είναι πως ξέρουμε ακριβώς τι μας φταίει ,ίσως να ξέρουμε κιόλας ,αλλά είναι τόσα πολλά που αδυνατούμε να τα κατανοήσουμε .

Ας πάψει το λοιπόν η μουσική στο Μάλι, εξάλλου ο Φαρκά Τουρέ πέθανε

No one wants an alien

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου