Προς το περιεχόμενο

Αρχάριος στα πλήκτρα!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας! :-) Ψάχνω το θέμα καιρό τώρα και έχω χαοθεί λιγάκι, οπότε όποιος έχει την καλοσύνη ας μου λύσει μερικές απορίες και να με κατατοπίσει επί του θέματος!  :)

 

Λοιπόν, ενδιαφέρομαι, λόγω μεγάλης αγάπης από μικρός, να μάθω πιάνο! Μ' αρέσουν τα κλασσικά κομμάτια (π.χ. τρελένομαι για το Moonlight Sonata), blues και jazz! Διαβάζοντας και ψάχνοντας το θέμα, οι απόψεις που άκουσα ήταν ότι καλό θα ήταν να ξεκινήσω με πιάνο και όχι με keyboard ή midi. To θέμα είναι ότι, σαν φοιτητής κιόλας, δε μπορώ να αγοράσω κάποιo digital piano, μιας και το budget -στην καλύτερη και με κόπο- είναι γύρω 200 ευρώ! Με τέτοια λεφτά μόνο keyboard μπορώ να πάρω. Δε με πειράζει, ίσα ίσα κιόλας που μ' αρέσει να πειραματίζομαι με διάφορους ήχους, παρότι η αγάπη μου είναι το κλασσικό! Αλλά οι απορίες μου είναι:

 

- Να πάρω keyboard ή να το αφήσω και να περιμένω μέχρι να πάρω πιάνο (που δε θα γίνει και πολύ σύντομα αυτό);

 

Αν τελικά πάρω keyboard...

- Θα πάρω κάποιο με 61 κλειδιά γιατί με 88 σε τέτοια τιμή δεν έχω βρει. Θα περιορίζει πολύ το ρεπερτόριο;

- Μπορεί να με καλύψει για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα (1-2 χρόνια) μέχρι να πάρω κάποιο πιάνο;

- Θα μπορέσω να κάνω μετάβαση από αρμόνιο σε πιάνο ή θα έχω προβλήματα; Ξέρω πως έχουν διαφορετική αίσθηση τα κλειδιά και ότι τα κλειδιά στο αρμόνιο θα πρέπει να είναι βαρυκεντρισμένα ή τουλάχιστον touch sensitive, και γενικά καλό είναι να αποφύγω τα πολύ φθηνά!

- Μπορώ να μάθω μόνος μου (με βίντεο, βιβλία, προγράμματα) ή θα διαλύσω τα χέρια μου;

- Πέρα από ότι τα κλειδιά να είναι full size και touch sensitive, τί άλλο να προσέξω;

 

Από keyboards, αυτό που έχω δει όσο πιο κοντά γίνεται στις ανάγκες και μέσα στο budget μου είναι το Yamaha PSR-E333. Είναι καλή επιλογή; Γιατί γενικά το έχω ψήσει να το τσιμπήσω...  :)

 

Γενικά δεν ενδιαφέρομαι για δίπλωμα ή κάτι τέτοιο, ή πόσο χρόνο χρειάζεται για εκμάθηση κτλ, απλά γουστάρω πάρα πάρα πολύ και θέλω να μάθω!!

 

Ευχαριστώ πολύ! :)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τα εξής midi keyboards:

http://www.skroutz.gr/s/391496/M-Audio-Keystation-88es.html

και

http://www.skroutz.gr/s/391493/M-Audio-Keystation-61es.html?keyphrase=m-audio+keystation+61

είναι αρκετά καλά για τα λεφτά τους και τα μόνα που προσεγγίζουν (εστω και λίγο) την αίσθηση των πλήκτρων του πιάνου. Προσωπικά δεν συνάντησα και κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα να συνηθίσω το κλαβιέ του 88es, (αυτό ίσως έχει να κάνει οτι έχω πρακτικά εγκαταλέιψει το κλασσικό πιάνο εδω και χρόνια...).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα φιλε  :)

 

Καλο ειναι να πας σε δασκαλο μονο σου και πιανο δεν γινετε υπερβολικα δυσκολο θα χρειαστεις καθοδηγηση.Δεν ειναι κατι ευκολο για να το μαθεις μονος στην ουσια θα χασεις πολυτιμο χρονο και ισως και το ενδιαφερον σου.

 

Με αυτο το σκεπτικο επειδη ειχα μια πολυ παλια γνωση αρμονιου ξεκινησα πριν 3 χρονια και εγω αλλα τελικα εχασα τζαμπα χρονο και εμεινα πισω μεχρι που γνωρισα εναν πολυ καλο δασκαλο και τον ακολουθω πιστα στο συνχρονο JAZZ PIANO  ;)

 

Τωρα οσο για πληκτρα κανονικα 88αρι Βαρυκεντρισμενο θες αλλα με το budjet αυτο για να εχεις και κατι σωστο θα σου ελεγα να ψαξεις για ενα μεταχειρισμενο controller ισως ενα studio logic με πλhκτρα Fatar ετσι με ενα pc και με ενα vst piano να κανεις σωστα τα διαβασματα σου.

 

Εκτος αν βρεις κανενα 88αρι απo την οικονομικη σειρα της yamaha που εχει και ηχεια πανω του θα σε βολεψη αρκετα αν δεν κανω λαθος δινουν ενα τετοιο σε καλη τιμη.Ριξε ενα βλεφαρο στις αγγελιες ;)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην περίπτωσή σου και εγω πιστεύω οτι η κλασσική παιδεία θα βοηθήσει. Η αλήθεια ειναι οτι μπορεις να φτασεις με πολλους τροπους στο αποτέλεσμα.

Πολλά απο αυτά που ανέφερες ειναι θεμιτά.

 

Και εγω με τη σειρά μου θα σου προτείνω ενα ψηφιακό πιάνο με 88 πληκτρα που μπορείς να το βρείς και μεταχειρισμένο απο την γκάμα της yamaha, της roland κλπ,

Θα εχεις και το πλεονεκτημα να μελετας οτι ωρα θελεις χωρις να ενοχλεις κανεναν.

 

και αν υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσεις ιδιαίτερα, αλλιώς σε ενα ωδείο.

 

Θα μπορουσες να κανεις και μοντερνα μαθηματα αρμονιου, αλλα νομιζω οτι καλυτερα με μαθηματα κλασσικου πιανου και ενα  ψηφιακο πιανο με αισθηση που πλησιάζει αρκετά το κανονικό πιανο και ετσι οταν αποφασισεις αν σου αρεσει και που θέλεις να φτάσεις αλλα και πόσο προχωράς, να το σκεφτεις για ενα αληθινο πιανο.

 

 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α, τελος συμπληρώνω οτι επειδή έχω ενα m-audio keystation, δεν το θεωρω ασχημο αλλα δεν εχει επ ουδενι την αισθηση μιας κλαβινοβας η ενος αλλου stage πιανο, ιδιαιτερα για καποιον που θελει να ξεκινησει και να εχει κατι ρεαλιστικο.

Για μετα .... πολύ μετα...... δεν ειναι ασχημο

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...ιδιαιτερα για καποιον που θελει να ξεκινησει και να εχει κατι ρεαλιστικο.

Πας σε πολυ υψηλο budget,αλλα τα φθηνα της fatar θα τον καλυψουν πιστευω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτείνω να μην πάρεις κάτι που θα σε υποχρεώνει να έχεις ανοιχτό pc για να παίζεις, αλλά ένα αυτόνομο όργανο. πχ ένα αρμόνιο.

 

Τα 61 πλήκτρα δεν σε περιορίζουν στο επίπεδο που είσαι και θα σε βγάλουν άνετα για δυο χρόνια και βάλε (εκτός αν είσαι ταλενταρα και πάνω στο χρόνο παίζεις Grieg και Rachmaninof).

 

Σίγουρα ειναι καλύτερο να κάνεις μαθήματα, τουλάχιστον στην αρχή για να προχωρήσεις σωστότερα και γρηγορότερα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτο σου μέλημα είναι το 88άρι.

Να έχεις άμεση εξάσκηση στην φύση του πλήκτρου.

2ο μέλημα είναι τι παραπάνω θα κάνει αυτό το 88άρι.

Πάς σε midi κλαβιέ και δουλεύεις σε vst plugins.

ή

 

Κρατάς για λιγο τα λεφτά σου.Τα φτάνεις στο 3πλάσιο περίπου και μπάνεις σε αναζήτηση αξιοπρεπέστατων οργάνων. Roland RD, Kawai mp5, Kurzweil sp88x. Σε αγγελίες θα βρεις.

Με ένα τέτοιο όργανο θα συνδιάσεις και midi, και ήχους και την πρακτική σου.

 

3ο και ταυτόχρονα βασικό με το 1ο είναι η επιλογή του δασκάλου. Βρες αυτόν που σε κάνει να νιώθεις οικεία,μαθαίνεις άμεσα μαζί του,έχει οργανόγραμμα και μέθοδο.Είτε σε ωδείο, είτε σε ιδιαίτερα.

 

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!  :)

 

Διαβάζοντας τις απαντήσεις σας και ψάχνοντας το πήρα απόφαση πως δεν πρόκειται να βρω κάτι κοντά στην αίσθηση του πιάνου με τα λεφτά που διαθέτω, ούτε καν με 88 κλειδιά  ;D , εκτός από controller!

 

Και η αλήθεια είναι πως προτιμάω κάτι αυτόνομο και όχι controller, όχι  μόνο για πρακτικούς λόγους αλλά και επειδή έχω θέματα με το pc.

 

Δυστυχώς, πραγματικά, δε μπορώ να διαθέσω πάνω από 200 ευρώ - και αυτά στην καλύτερη και με λίγες ενοχές.

 

Οπότε θα κινηθώ προς το M-Audio Keystation 88es ή 66es ή κάποιο μεταχειρισμένο Fatar αν πάω για midi, και από αρμόνιο αυτό που σκεφτόμουν από την αρχή, το Yamaha PSR-333 ή το Υamaha NP-11.

 

Δεν είναι πιάνο αλλά ας όψεται... Καλύτερο από το τίποτα! Και όταν φτιάξουν οι καιροί βλέπω για κάτι καλύτερο...

 

Και πάλι, ευχαριστώ για το χρόνο σας! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Οπότε θα κινηθώ προς το M-Audio Keystation 88es ή 66es ή κάποιο μεταχειρισμένο Fatar αν πάω για midi, και από αρμόνιο αυτό που σκεφτόμουν από την αρχή, το Yamaha PSR-333

Για το psr-333, εσύ αποφασίζεις.

Είμαι της γνώμης να πας σε Fatar (εταιρία χρόνια στο χώρο των keybeds) και με τον καιρό να στήσεις το vst plugin πακέτο σου.

 

Για το NP11, σε τέτοια τιμή, χτύπα το. Αν και νομίζω ,επειδή με το θέμα των 88 πλήκτρων και τα περί πιάνου..πάνε σε μια άλλη περίοδο λόγω οικονομικών δυσχερειών, κυκλοφορεί στις αγγελίες και ένα microstation της ΚοRG. Έτυχε να το δουλέψω. Αν δεν έχεις θέμα με τα πλήκτρα, εγώ είχα, θα σε κατενθουσιάσει και θα σε καλύψει πλήρως. Μιλάμε για μίνι workstation.

 

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου