Προς το περιεχόμενο

Oι Rolling Stones κουράστηκαν... (ή το κούρασαν)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@Terry ψηνεσαι για καμμια μπριζολα ; εγω περιμενω να ψηθη !!!!

@gdevelec ...εχεις καλη μνημη βλεπω  ;D ;D ;D

@freerock :το θεμα ηταν τοτε για το αν φαλτσαρε ο Page (μεγαλος συνθετης ) στα live κλπ.και ξεκινησε ενας ''πολεμος'' με πολλους συμμετεχοντες .Το θυμασαι φανταζομαι.

Μετα απο ενα χρονο το θεμα ειναι αν το κουρασαν οι stones η οχι και ξαφνικα χωθηκαν και οι Deep  Purple .Κι απο οτι φαινεται οι ιδιοι ανθρωποιο που τοτε υποστηριζαν τους Zep ειναι τωρα υποστηρικτες των stones .Πιασε το αυγο και κουρευτο .Ακρη δεν θα βγει .Ο καθενας κρινει διαφορετικα .

Ωρα για φαγητο  ;D ;D ;D

@JAZZJOCKER +10000

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 262
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

@Terry ψηνεσαι για καμμια μπριζολα ; εγω περιμενω να ψηθη !!!!

@gdevelec ...εχεις καλη μνημη βλεπω  ;D ;D ;D

@freerock :το θεμα ηταν τοτε για το αν φαλτσαρε ο Page (μεγαλος συνθετης ) στα live κλπ.και ξεκινησε ενας ''πολεμος'' με πολλους συμμετεχοντες .Το θυμασαι φανταζομαι.

Αναφέρθηκα στην παρακάτω κουβέντα όπου έγινε άμεση σύγκριση των δύο και σχετικά σχόλια από πολλά μέλη.

http://www.noiz.gr/index.php?action=printpage;topic=192654.0

Εκεί φαίνεται και τι έγραψε ο freerock

Όντως πάνε 13 μήνες από τότε.

Αποφάσισα ότι η μετριοπαθής στάση του στυλ "είναι θέμα γούστου" και "όλα είναι υποκειμενικά" είναι λανθασμένη και παρωχημένη (να μη σου πω και παρωχυμένη). Οπότε, οι Στόουνς είναι καλύτερο συγκρότημα από τους Περπλ. Όσοι πιστεύουν το αντίθετο κάνουν λάθος.

Εγώ π.χ. πιστεύω ακράδαντα το αντίθετο αλλά επίσης είμαι σίγουρος ότι έχω λάθος.

Μ'αρέσει η πρωτοβουλία σου  JJ... Εξάλλου το ΝΟΙΖ είναι γνωστόν ότι αποτελείται από έξυπνους ανθρώπους. Συμπορεύομαι μαζί σου...

Το διαλάς το μαγαζί στα 50 σου, εκτός αν είσαι bluesman και κατά προτίμηση φτωχός...

Παίζεις για τα λεφτά, εκτός και αν είσαι φτωχός πλην τίμιος blues man, οπότε έχεις κάθε δικαίωμα να πεθάνεις πάνω στο σανίδι από βαθειά γεράματα...

Η τεχνική είναι κάτι που δεν παίζει ρόλο στην μουσική, βέβαια ο Bonamassa έχει καλύτερη τεχνική από τον BB King. Οπότε ο King υστερεί μουσικά..

Πάντα κάνω λάθος, εκτός αν αποφασίσω ότι έχω δίκιο και φυσικά πάντα μιλάω σοβαρά, εκτός και αν κάνω πλάκα...

Τα κριτήρια μου, οι διαθέσεις μου, οι απόψεις μου, συνεχώς εναλλάσσονται, δεν βαριέσαι πάντα δίκιο έχω..

Οι Stones είναι σημαντικότερη μπάντα στην ιστορία της μουσικής από τους Purple. Αλλά οι Purple είναι πιο τεχνικοί. Ναι αλλά τελικά, νομίζω ότι οι Beatles ήταν απίστευτοι συνθέτες. Όμως οι Megadeth shreddάρουν καλύτερα... Νομίζω όμως πως ο Friedman έχει πολύ χειρότερο δεξί από τον Χιώτη.... Ωστόσο σε σύνθεση ο Ζαμπέτας ήταν καλύτερος του Χιώτη..  Οι Nirvana όμως βγάζουν περισσότερη ενέργεια στα live τους από τον Ζαμπέτα. Ωστόσο δεν θα ξεχάσω το συναίσθημα που μου γέννησε ο Roger Waters στο The Wall, οπότε τον προτιμώ από τους Nirvana. H Madonna όμως πουλάει περισσότερο από τον Waters, οπότε λογικά είναι καλύτερη... Η Εtta James βέβαια έχει καλύτερη φωνή αλλά έπαιρνε ναρκωτικά κάργα... Οπότε προτιμώ την μικρή Πολυξένη που ήταν κορίτσι υπόδειγμα....

Και πάει λέγοντας ..... Οποιος  κατάλαβε, κατάλαβε λοιπόν κατά τα γνωστά...

Αφου είναι τρελάδικο εδώ μέσα, ας τρελαθούμε μια ώρα αρχύτερα   :P :P :P :P :P

Όχι άλλα μινόρε...

Μ'αρέσει η πρωτοβουλία σου  JJ... Εξάλλου το ΝΟΙΖ είναι γνωστόν ότι αποτελείται από έξυπνους ανθρώπους.

Αυτό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το πιστεύω ,παρά τις ηλιθιώτητες που κατά καιρούς έχω διαβάσει ,ειλικρινά μιλάω ,υπάρχει απείρως μεγαλύτερη βλακεία παραέξω .......τουλάχιστον ελπίζω πως οι βλακείες που ώρες-΄ωρες αμολάμε ,είναι καθ'υπερβολήν για να πείσουμε  ;D

No one wants an alien

Εφόσον το thread πήρε οπαδικό χαρακτήρα, και εφοσον την on-topic άποψή μου σχετικά με το επίμαχο βίντεο των Stones την έγραψα στις πρώτες σελίδες, ας γράψω και εγώ τις υποκειμενικές μου απόψεις και σκόρπιες σκέψεις, όχι ότι ενδιαφέρουν κανέναν, αλλά ποιός σας είπες ότι και τα δικά σας προσωπικά γούστα αφορούν τους άλλους ;D  ;D

1) Τους Purple τους είδα την τελευταία φορά που ήρθαν Ελλάδα. Δεν θα σταθώ στο αν πρέπει να παίζουν ακόμα, αν είναι γέροι, αν μεγάλωσε ο Gillian. Αυτό που με ξενέρωσε, ήταν που δεν έπαιζε μπάσο ο Glover. Εγώ πλήρωσα για να δω 3 θρύλους (Gillian, Paice, Glover) με έναν εξαίρετο κιθαρίστα και έναν πληκτρά με μεγάλη παράδοση και συνεισφορά στη rock σκηνή. Ο τύπος των Τζαμικουράι που έπαιζε μπάσο, μπορεί να είναι καλύτερος του Glover και 100 φορές στο μπάσο, αλλά εγώ πλήρωσα να δω τον παππού με την μπαντάνα που ηχογράφησε σε άλμπουμ όπως ''In rock'', ''Machine Head'', έκανε παραγωγή στο ''Calling Card'' κ.τ.λ. και όχι τον σεσιονά. Το εισιτήριο έπρεπε να είναι φθηνότερο λόγω αυτού του συμβάντος.  >:(

2) H σύγκριση Stones-DP είναι εντελώς κουφή. Οι μεν είναι rock'n'roll τρουβαδούροι, οι δε μπάντα που η τραγουδοποιία της βασίζεται σε riffs, μεγάλα μουσικά θέματα, σόλος κ.τ.λ. Πιο ορθό (?) θα ήταν να συγκρίνουμε τους Stones με τους πρώιμους Who ή τους Doors. Παρεπιπτόντως, οι Stones, παρά το ότι έχουν παρατεταμένη δισκογραφία, μου αρέσουν πολύ λιγότερο από τις 2 προαναφερθέντες μπάντες, που έχουν πιο συμπυκνωμένη studio δισκογραφία. Π.χ., αν θέλω να φτιάξω ένα best of των Stones θα διαλέξω 10 κομμάτια από 30 άλμπουμ, ενω για ένα best of των Doors θα διαλέξω 12 κομμάτια από 5 άλμπουμ.

3) Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Τί με νοιάζει αν οι Rolling Stones, oι DP, oι Βlack Sabbath ή οι Scorpions κ.τ.λ. κανουν λάιβ μόνο για τα φράγκα? Εγώ κοντεύω τα 30 και ακούω κλασσικό ροκ. Δεν πολυακούω καινούργια πράγματα. Οπότε χαίρομαι ή συγκινούμαι όταν βλέπω μουσικούς των αγαπημένων μου άλμπουμ ή τραγουδιών να παίζουν λάιβ μπροστά μου και ας μπορούσαν να είναι οι παππούδες μου. Για αυτό ετσαντίσθειν που δεν έπαιξε ο Glover. Εδω και Blackmore's Night θα ψηνόμουνα να πάω να δω και να ακούσω τα ρηξικέλευθα αναγεννησιακά της σαχλής για να λέω ότι ήμουν 10 μέτρα μακρυά από τον άνθρωπο που έγραψε τα μεγαλύτερα riff της ανθρωπότητας (Kαλά, Scorpions δεν θα πήγαινα, γιατί δεν παίζουν τίποτα επί εποχής Uli Jon Roth).  ;D

Aυτά  :P

Αλλά ρε συ, να εξηγήσω. Ο Superfunk δίνει κομμάτια του, εγώ βάζω κομμάτια μου, ο Σπύρος, ο Σπύρος, ο Σταύρος, ο Στράτος, κλπ... όλοι βάζουν μουσική τους. Από εσένα δεν έχω ακούσει κάτι. Ότι έχεις απίστευτες γνώσεις (εγκυκλοπαιδικές) αυτό ναι, αλλά μου δίνεται η εντύπωση του "λόγιου" κάτα κάποιο τρόπο, του "μουσικολόγου", αυτού που δεν δημιουργεί ο ίδιος, αλλά ερευνά τους άλλους! Το οποίο μια χαρά είναι, αλλά στο κάτω κάτω (το ξαναλέω) μια γνώμη του στυλ "μου αρέσει, δε μου αρέσει" νομίζω ότι μπορεί να περάσει.

Απο τα 81,000+ μελη του ΝΟΙΖ, ελαχιστοι εχουν αναρτησει μουσικη τους. Αυτο τι σημαινει? Οτι η πλειοψηφια των μελων δεν μπορει να παιξει ή να συνθεσει μουσικη? Και απο ποτε η αναρτηση ή οχι μουσικης των μελων ειναι κριτηριο για το κατα ποσο ειναι ικανοι καποιοι να αξιολογησουν και να εκφερουν γνωμη για αλλους μουσικους ή μπαντες?

Το ΝΟΙΖ ειναι ενα μουσικο τεχνικο φορουμ, και δεν εχουν ολοι την αναγκη να ποσταρουν τη μουσικη τους ή γενικα την αναγκη της αποδοχης του οποιου εργου τους απο τα μελη του ΝΟΙΖ ή του καθε ΝΟΙΖ.

Στα περι "συνθετη" που γραφεις, να ξερεις οτι ο οποιοσδηποτε παιζει ενα μουσικο οργανο ειναι εν δυναμει συνθετης. Ασχετα αν το κανει επαγγελματικα ή οχι. Εσυ απ'οτι ξερω συνθετεις επαγγελματικα, βιοποριζεσαι απο αυτο. Μπραβο σου και ολα Οκ.

Ολα τα παραπανω δεν εχουν ομως καμια σχεση με το θεμα αυτου του ποστ. Το αν μου αρεσουν οι συνθεσεις σου ή οχι παλι δεν εχει σχεση με το θεμα μας.

Το "μπουρδες" τελος δεν με πειραζει σαν λεξη, με πειραζει ο τροπος που μπορει να γραφει απο καποιον κατω απο ορισμενες συνθηκες. Αν πεταχτω ξαφνικα σε ενα θεμα με το ταδε μοντελο ηλ. κιθαρας και γραψω "μπουρδες", και παιρνοντας σαν δεδομενο οτι εχω μαυρα μεσανυχτα απο ηλ. κιθαρες, πως νομιζεις θα δουν αυτο το "μπουρδες" οι υπολοιποι κιθαριστες που συζητανε στο συγκεκριμενο ποστ?

Ελπιζω να καταλαβαινεις το σκεπτικο. ;)

O Jagger είναι υπερβολικά χαρισματικός frontman και μην υπερβάλεις γιατί χάνεις την όποια εγκυρότητά σου κατά τα άλλα.. Οκ, άσε και όλα τα υπόλοιπα, μόνο και μόνο ως τραγουδιστής λοιπόν ο Jagger επηρρεάζει άσχετους μη-μουσικόφιλους.... Αυτό έγραψες !!!! Σε αφήνω να το καμαρώσεις και να συνειδητοποιήσεις πόσο εκτίθεσαι με τις υπερβολές σου!!!!

O Jagger ειναι πιο πολυ performer/showman παρα τραγουδιστης. Υπαρχουν πολλοι τραγουδιστες που εχουν επηρεαστει απο τον Jagger? Και αν ναι, σκεψου τον αντιστοιχο αριθμο των τραγουδιστων που εχουν επηρεαστει και συνεχιζουν να επηρεαζονται απο τον Gillan.

Που τη βλεπεις την υπερβολη λοιπον?

Συμφώνω απόλυτα σε όλα αυτά!!!! Πλασαρίστηκαν, κοντραρίστηκαν και τελικά κατέκτησαν τον τύπο... Για την προσωπική τους ζωή επίσης τα γράφεις σωστά... Το ρεζουμέ όμως είναι ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι σημαντικότεροι από τους DP. Πως να στο πω, αφορούν περισσότερο κόσμο..

Μονος σου τα γραφεις. Δυστυχως το θεμα εδω ειναι οτι "αφορούν περισσότερο κόσμο" για ενα εκατομμυριο ασχετους λογους πλην της μουσικης τους.

Αν αυτο εσενα σε ενδιαφερει σε μια μουσικη μπαντα και το θεωρεις μαλιστα και σοβαρο κριτηριο για να της κολλησεις την ταμπελα "η μεγαλυτερη Rock μπαντα", ε τι να πω?...

Whaterfall-k είπες τα χίλια μύρια ,δεν είπα τπτ ,ούτε έχω σκοπό  ;)

Στη τελική γούστο μου και καπέλο μου ,όπως και σεβαστό το δικό σου.

Ακριβως. Γουστο σου και καπελο σου. Ειπε κανεις το αντιθετο? 'Η σου απευθυνθηκε κανεις_και προσωπικα εγω_με το πιστολι στο κεφαλι λεγοντας σου να ακουσεις DP?

@RayDTutto, τα "Burn" και "Highway Star" γραφτηκαν απο διαφορετικα lineup της μπαντας. Οπως και πολλα αλλα ταραστια κομματια, πριν και μετα απο αυτα, γραφτηκαν απο διαφορετικα lineup. Οι Deep Purple εχουν μια μεγαλη πορεια στο χρονο με αρκετες αλλαγες στα μελη, συνολικα περασαν απο την μπαντα 14 μουσικοι, και με ολους εβγαλαν διαμαντια.

Αυτα που λες περι κλεισιματος "μαγαζιου" μετα την (πρωτη) αποχωρηση του Blackmore τα λενε μονο οσοι σταματησαν να παρακολουθουν/ακουν DP...800 χρονια πριν. Εχουν χασει δηλαδη τουλαχιστον τα 2/4 του "εργου".

Τωρα αυτο γιατι το ποσταρες? Για να (με) επιβεβαιωσεις οτι οντως το μεγαλυτερο μερος της φημης/καριερας/ιστοριας τους δεν εχει σχεση με τη μουσικη?

Θα ηταν περιττο βεβαια να σου πω οτι το αντιστοιχο ποσοστο των DP ειναι...100%.

Αλλα μια και μιλαμε παλι με τετοια (εξωμουσικα) κριτηρια για να υποστηριξουμε τα της υπεροχης των RS, τσεκαρε παρακατω τη δισκογραφια του...Νταλαρα.

Αρχισε να μετρας... 8)

http://el.wikipedia.org/wiki/Γιώργος_Νταλάρας_(δισκογραφία)

Καλός είσαι, αλλά έχω κάνει μύδια σαγανάκι σήμερα (σλουρπς) τα οποία όμως βαριέμαι να φωτογραφίσω με θέα τον Σαρωνικό  ;D

S'oraios... ;D

Το διαλάς το μαγαζί στα 50 σου, εκτός αν είσαι bluesman και κατά προτίμηση φτωχός...Παίζεις για τα λεφτά, εκτός και αν είσαι φτωχός πλην τίμιος blues man, οπότε έχεις κάθε δικαίωμα να πεθάνεις πάνω στο σανίδι από βαθειά γεράματα...

Αυτο παλι απο που βγαινει? Μετα τα 50 αν παιζεις Rock ξαφνικα παυεις να μπορεις να παιζεις κιθαρα/πληκτρα/μπασο/κλαρινο/μπουζουκι? Οταν εχεις να πεις κατι, το λες και στα 200 σου, οταν εισαι κουκου-ρουκου δεν λες τιποτα κι ας γραφει η ταυτοτητα σου "20".

Πρεπει να μαθεις επιτελους οτι υπαρχουν απειρες μπαντες σε απειρα μουσικα στυλ που παιζουν μουσικη και στα 50 και στα 60 και στα 70 τους, κι αυτο οχι για τα λεφτα, αλλα απλα γιατι ειναι μουσικοι και γουσταρουν να παιζουν μουσικη. Τοσα απλα.

Δεν σκεφτονται ολοι σαν τον Mick Jagger φιλτατε... 8)

@Lord_Goumis, δεν ξερω γιατι δεν επαιζε ο Glover στο συγκεκριμενο live που τους ειδες, αλλα αυτο τι σχεση εχει? Αρχικα να ξερεις οτι ακομα και οι DP ειναι...ανθρωποι! Το ξερω οτι ειναι δυσκολο να το πιστεψεις αλλα ειναι αληθεια... 8) Σαν κοινοι θνητοι λοιπον, ακομα κι αυτοι μερικες φορες κατι παθαινουν και δεν μπορουν να παιξουν live. Ιδιαιτερα αν σκεφτεις οτι καθε χρονο παιζουν 120 με 150 μερες live!

Και εμενα μου εχει τυχει να τους δω χωρις τον Lord λογω ενος εκτακτου προβληματος και μιας εγχειρησης που τελικα εκανε. Τι να κανουμε?

Αυτα συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες, ακομα και στο μεγαλυτερο Rock group του πλανητη... proud.gif

Καφε κανεις? coffee.gif

IMG_4511.png

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Αλλα μια και μιλαμε παλι με τετοια (εξωμουσικα) κριτηρια για να υποστηριξουμε τα της υπεροχης των RS, τσεκαρε παρακατω τη δισκογραφια του...Νταλαρα.

Αρχισε να μετρας... 8)

http://el.wikipedia.org/wiki/Γιώργος_Νταλάρας_(δισκογραφία)

Ναι αλλά ο Νταλάρας είναι λαϊκός και δεν είχε πρόθεση.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου