ex-cyclops Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Επανέρχεσαι στο θέμα του προσωπικού σου γούστου και προσπαθείς να βγάλεις τη χολή σου σε φόρουμ μουσικής τεχνολογίας. Εγώ δεν έριξα κανένα είδος ούτε προσπάθησα να συγκρίνω καταστάσεις βάσεως αισθητικής(ναι πάλι αυτό) για να ενισχύσω την άποψή μου. Δε βγάζω καμία χολή. Απλά άνοιξα το συγκεκριμένο θέμα για να δω τις απόψεις των μουσικών για το συγκεκριμένο μουσικό είδος που λανθασμένα ονομάζεται "δημοτική μουσική" ή θεωρείται συνέχειά της. Αν το πας έτσι, ο Βασίλης Σαλέας ο Παλιός που λατρεύω είναι υπέροχος..Κάποτε καθαρό κλαρίνο τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον στην αρχή(το καθάριζε και το έπλενε συχνά). Ο Βασίλης Σαλέας ο Καινούργιος που έφτιαξε τον ήχο με τα Octaver και τα Delay πάει στην Τουρκία και τον προσκυνάνε. Murrat Sakaryali στο βιολί στον τελευταίο του δίσκο έχει κάνει κάνει διασκευές Σαλέα. Serkan Cagri στο κλαρίνο συνεργάζονται συχνά. Φυσικά και τον προσκυνάνε, επειδή υπηρετεί υποδειγματικά το μουσικό είδος το οποίο αγαπούν στη χώρα τους, δηλαδή τον τουρκογύφτικο αμανέ. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και δημοτική μουσική, ή ότι έχει να κάνει με τη μουσική μας παράδοση. Και επειδή εσύ θα τον δεις με Σαφέτη θα πεις "ναι καλός είναι παικτικά αλλά η μουσική αυτή είναι κακόγουστη -...-" ------------> Για ΕΣΕΝΑ. Απλά ξεκαθάρισέ το. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο.[/size] Απ' ό,τι φαίνεται είσαι ο μόνος, από όσους ποστάρισαν μέχρι τώρα, που αρέσκεται στη συγκεκριμένη μουσική, κι αυτό απ' ό,τι καταλαβαίνω λόγω βιοπορισμού, επειδή σου δίνει φραγκάκια. Κανένας άλλος από τους μουσικούς που ποστάρισε δεν ανέφερε να έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με το συγκεκριμένο μουσικό είδος. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος λοιπόν ότι είσαι προκατειλλημένος. Λογικό επομένως να εξάπτεσαι τόσο. Σε καταλαβαίνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Reborn Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Δεν ζω από αυτό, το κάνω επειδή μου αρέσει (Δε βιοπορίζομαι ;D ) Επίσης μη μου λες πως είμαι ο μόνος "προκατειλημμένος", γιατί εδώ μέσα απευθύνεσαι σε μη αρμόδιους μουσικούς του κλάδου "Δημοτική Μουσική" και σε μια τέτοια περίπτωση (όπως το φόρουμ αυτό), μπορείς άνετα να βρεις το δίκιο σου (κατά ανθρωπολογική προσέγγιση, βάσει αυτών που βλέπεις, αφού εσύ είσαι και κοσμοπολίτης και όχι άνθρωπος της νύχτας που παίζεις για τα φράγκα και για την καλοπέραση). Εγώ τυχαίνει να ασχολούμαι με αυτό τον κλάδο και μπορώ να σου δώσω άκρως μουσικολογικές απαντήσεις και όχι κλασικές ανθρωπολογικοπολιτισμικές του παραπάνω φαινομένου, κατά το κοινώς λεγόμενο τέλος πάντων "να σε εκτοπίσω" και κατά τη γνώμη μου το έχω κάνει από το πρώτο ποστ. Μόνο και μόνο επειδή Έχω ασχοληθεί, επειδή έχω φάει 2 χρόνια από τη ζωή μου και θα συνεχίσω να τρώω αναλύοντάς την και Δεν κάθησα από το σπίτι μου να βιώσω μια τεράστια μουσική παράδοση, σε αντίθεση με άλλους, "μουσικολόγους του καναπέ" - Το οποίο, παρεπιπτόντως, έχει γίνει και μόδα. Όλοι ξαφνικά ξέρουν και έχουν άποψη. Φόρεσα τα καλά μου, ανέβηκα στο πατάρι και έζησα μια εμπειρία, που από εδώ και πέρα αναζητάω συχνά. ... Αλλά και θα με βοηθήσει να τη μελετήσω και να την προσεγγίσω. Εσύ πιες καφέ και σχολίασε, no problem ;D Επίσης, αν το ψήνεις, μπορώ να σου παραθέσω βιβλιογραφία, η οποία δεν είναι μεγάλη, αλλά θα σε βοηθήσει να χτίσεις ένα μη κομπλεξικό υπόβαθρο και θα χαιρόμουν πολύ να βοηθήσω σε αυτό. :D Να σαι καλό παιδί και όχι "σι μπεμόλ" που λέμε εμείς οι Ρώμηδες για ανθρώπους που δε μπορούν να μας ακολουθήσουν...Και να κόψεις τα Τζουμ! ;D ;D Γεια σου, ο χρόνος κυλάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-cyclops Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 που λέμε εμείς οι Ρώμηδες Καλά, μην πεις τίποτα άλλο. Αυτό τα λέει όλα. Κατάλαβα πολύ καλά περί τίνος πρόκειται και μην κουράζεσαι. Όσο για τη δυνατότητά σου να την πεις ή να εκτοπίσεις κάποιον, είναι απλά απέλπιδες προσπάθειες να αποφύγεις να απαντήσεις στο αρχικό ερώτημα: «είναι η τουρκογύφτικη μουσική δημοτική μουσική ή μπορεί να θεωρείται συνέχειά της;». Σ' αυτό το ερώτημα δεν έδωσες σαφή απάντηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
georgekz750 Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Και αυτοι παραδοσιακη μουσικη παιζουν με τον δικο τους τροπο-οπτικη-τεχνικη. Δεν ξερω παντως αν ειναι πολλοι αυτοι που τους θεωρουν "κιτς",εγω προσωπικα τους θαυμαζω για αυτο που κανουν,μιας και μ αρεσει ο "εξηλεκτρισμος" των παντων,και οχι μονο αυτο... Şurmat (Laço Tayfa) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-cyclops Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Και αυτοι παραδοσιακη μουσικη παιζουν με τον δικο τους τροπο-οπτικη-τεχνικη. Δεν ξερω παντως αν ειναι πολλοι αυτοι που τους θεωρουν "κιτς",εγω προσωπικα τους θαυμαζω για αυτο που κανουν,μιας και μ αρεσει ο "εξηλεκτρισμος" των παντων,και οχι μονο αυτο... Şurmat (Laço Tayfa) Αν η ηλεκτρική κιθάρα, τα ντραμς και τα συνθ είναι μέρος της παράδοσής μας, τότε όντως παίζουν παραδοσιακή μουσική. Μιλάμε όμως για την ελληνική παραδοσιακή μουσική, τη λεγόμενη δημοτική, κι όχι για την τουρκική. Κι εμένα μου αρέσουν οι Laço Tayfa, άλλα σαν μουσικό συγκρότημα που διασκευάζει σε jazz-fusion ρυθμούς παραδοσιακά τουρκικά τραγούδια. Εδώ το θέμα μας άλλο είναι. ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Reborn Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Και αυτοι παραδοσιακη μουσικη παιζουν με τον δικο τους τροπο-οπτικη-τεχνικη. Δεν ξερω παντως αν ειναι πολλοι αυτοι που τους θεωρουν "κιτς",εγω προσωπικα τους θαυμαζω για αυτο που κανουν,μιας και μ αρεσει ο "εξηλεκτρισμος" των παντων,και οχι μονο αυτο... Şurmat (Laço Tayfa) Μεγάλη μπάντα οι Laco...! Έφεραν πληθώρα πολιτισμών κοντά! Laço Tayfa - Zülüf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 «είναι η τουρκογύφτικη μουσική δημοτική μουσική ή μπορεί να θεωρείται συνέχειά της;» σαφως και ειναι μια και οι ‘‘Ελληνες‘‘ εκτος ολων των αλλων (αρβανιτες,βλαχοι,τουρκοι,εβραιοι κτλ) ειναι ΚΑΙ Τουρκογυφτοι....αλλη μια φυλη στην καζανα που λεγεται ‘‘ελληνικο‘‘ ‘‘εθνος‘‘..... ;) εκτος και αν θεωρεις οτι τα δημοτικα ειναι η εξελιξη της μουσικης που ακουγε ο....Πλατωνας και ο Αριστοτελης οποτε μαλλον τα εχεις μπερδεψει.... ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
georgekz750 Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Αν η ηλεκτρική κιθάρα, τα ντραμς και τα συνθ είναι μέρος της παράδοσής μας, τότε όντως παίζουν παραδοσιακή μουσική. Τα μουσικα κομματια-τραγουδια τα οποια παιζουν ειναι μερος της παραδοσης τους-μας (συνηθιζεται σε γειτονικους λαους να θεωρει ο καθενας καποια τραγουδια δικα του παραδοσιακα οπως και ο γειτονας στη δικια του γλωσσα). Απο κει και περα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα,δεν γινεται σε ολους να αρεσουν ολα,αλλα με την στενη αντιληψη περι "ορθης" εκτελεσης παραδοσιακης μουσικης,δεν θα υπηρχε ιχνος απο ethnik-jazz μουσικη παγκοσμιως νομιζω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Reborn Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Αν η ηλεκτρική κιθάρα, τα ντραμς και τα συνθ είναι μέρος της παράδοσής μας, τότε όντως παίζουν παραδοσιακή μουσική. Ποια παράδοση ρε? Νομίζεις ότι είναι τόσο απλά τα πράγματα? Ξεκόλλα επιτέλους. Ξέρεις πόσοι Λαοί και πόση Μουσική έχουν και έχει περάσει από εδώ? Το κλαρίνο είναι ελληνικό νομίζεις? Τι το κάνει Στάνταρντ Ελληνικό στην Παράδοσή "μας"? Είσαι σίγουρος πως είσαι Έλληνας? ;D Εγώ όχι, γιατί τα πράγματα είναι τόσο λεπτά σε ένα τέτοιο θέμα, με τόσα δάνεια και τόσα μπασταρδέματα που έχουν υπάρξει σε αυτό τον τόπο. Έτσι συμβαίνει και στη μουσική. Για να αποκτήσουμε τη Μουσική Παράδοση που έχεις στο μυαλό σου ως ελληνική πήραμε τα ΔΑΝΕΙΑ. Και εξακολουθούμε να δανιζόμαστε. Είσαι Δεξιός, με φαίνεται ;D Ρε συ βαριέμαι να γράφω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-cyclops Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 7 Μαΐου 2013 σαφως και ειναι μια και οι ‘‘Ελληνες‘‘ εκτος ολων των αλλων (αρβανιτες,βλαχοι,τουρκοι,εβραιοι κτλ) ειναι ΚΑΙ Τουρκογυφτοι....αλλη μια φυλη στην καζανα που λεγεται ‘‘ελληνικο‘‘ ‘‘εθνος‘‘..... ;) εκτος και αν θεωρεις οτι τα δημοτικα ειναι η εξελιξη της μουσικης που ακουγε ο....Πλατωνας και ο Αριστοτελης οποτε μαλλον τα εχεις μπερδεψει.... ;D Συγνώμη αν σου χαλάω την κοσμοπολίτικη "ανταρσύστικη" άποψή σου περί ανυπαρξίας του ελληνικού έθνους, άλλα όσο κι αν δε θέλετε ορισμένοι, ελληνικό έθνος υπάρχει κανονικότατα, όπως και η παράδοσή του και η ιστορία του. ;) Ακούστε ορισμένοι λίγο Παπασιδέρη και μετά στο καπάκι και Σαφέτη, κι αν δεν σας ξενίζει η σύγκριση, κάτι δεν πάει καλά. Πώς γίνεται όλα τα θέματα σ' αυτή τη χώρα να τα ανάγουμε σε πολιτικά/κομματικά; Επειδή δε γουστάρω το τουρκογύφτικο να λέγεται ελληνικό, είμαι δεξιός; ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση