Προς το περιεχόμενο

Axe fx 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Κατά την προσωπική μου άποψη, το Axe Fx ακούγεται καταπληκτικά -και καμία σχέση με κανένα pod gt, eleven rack, etc- και μόνο του. Πραγματικά η ποιότητα του φαίνεται. Υπάρχουν καλλιτέχνες που το χρησιμοποιούν στη λούπα (Petrucci, Vai κτλ) υπάρχουν άλλοι που το τρέχουν με τελικό και καμπίνα (Ola Englund). Έχω δει και αρκετούς (π.χ. Animals As Leaders) κυρίως νέες μπάντες του ακραίου/djent ήχου οι οποίοι πάνε καρφί από το AxeFx στο PA σε live καταστάσεις με εξαιρετικά αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα, περί ορέξεως.. :)

Αν θέλεις να παίξεις djent και καφρο8χορδη ''metal'',τότε ναι και σκέτο κάνει δουλειά και πολύ καλή μάλιστα γιατί είναι εύκολος αυτός ο μοντέρνος ήχος.Όμως σε πιο κλασικά παιξίματα,μην πάμε και μακριά,έστω στη δεκαετία του '90,ήχο Pantera για παράδειγμα δε φτιάχνεις LIVE με το Axe Fx 2 μπροστά από ένα PA.Γνώμη μου πάντα και εντελώς φιλικά!! :)

*Εγώ πάντως αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα το έβαζα στη loopα για τα lives μπροστά από κάναν JVM και στο σπίτι θα έκανα τα recordings μου,άρχοντας! ;D

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 42
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Κατά την προσωπική μου άποψη, το Axe Fx ακούγεται καταπληκτικά -και καμία σχέση με κανένα pod gt, eleven rack, etc- και μόνο του.

Ε ναι, μην τρελλαθούμε κιόλας ....

Αν πάντως έπαιζα έπαιζα κιθάρα και είχα απαιτήσεις επαγγελματικά και αν τα έσκαγα, θα το έβαζα σε ένα portable rack μαζί με ένα 1U XT Matrix και θα ήμουν ετοιμοπόλεμος.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Αν θέλεις να παίξεις djent και καφρο8χορδη ''metal'',τότε ναι και σκέτο κάνει δουλειά και πολύ καλή μάλιστα γιατί είναι εύκολος αυτός ο μοντέρνος ήχος.Όμως σε πιο κλασικά παιξίματα,μην πάμε και μακριά,έστω στη δεκαετία του '90,ήχο Pantera για παράδειγμα δε φτιάχνεις LIVE με το Axe Fx 2 μπροστά από ένα PA.Γνώμη μου πάντα και εντελώς φιλικά!! :)

*Εγώ πάντως αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα το έβαζα στη loopα για τα lives μπροστά από κάναν JVM και στο σπίτι θα έκανα τα recordings μου,άρχοντας! ;D

Καλά γνώμες αλλάζουμε, τι παρεξήγηση :P Ο μοντέρνος ήχος προσωπικά μου αρέσει (όλα αυτά τα χαμηλοκουρδίσματα, οι ρυθμικές αγωγές κτλ). Το είπα για να θίξω απλά ότι δεν τίθεται θέμα όγκου. Επίσης πιστεύω ότι ο όγκος είναι και κάτι που ο κιθαρίστας που παίζει live τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά από τον ακροατή, έχοντας -παραδοσιακά τουλάχιστον- καμπίνες και ενισχυτές να δονούν το πατάρι. Πιστεύω στον ακροατή ίσως το Axefx να ακούγεται καλύτερα. Εγώ με το δικό μου παίζω rock (Gallagher, ZZ top, ACDC, κτλ) άνετα στην μπάντα με πολύ καλό, απλό ήχο, και πάνω από όλα καθαρό και παραμετροποίησημο, και όλα αυτά από ένα "πράγμα" 2U ;)

• Moderator

Καλά γνώμες αλλάζουμε, τι παρεξήγηση :P Ο μοντέρνος ήχος προσωπικά μου αρέσει (όλα αυτά τα χαμηλοκουρδίσματα, οι ρυθμικές αγωγές κτλ). Το είπα για να θίξω απλά ότι δεν τίθεται θέμα όγκου. Επίσης πιστεύω ότι ο όγκος είναι και κάτι που ο κιθαρίστας που παίζει live τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά από τον ακροατή, έχοντας -παραδοσιακά τουλάχιστον- καμπίνες και ενισχυτές να δονούν το πατάρι. Πιστεύω στον ακροατή ίσως το Axefx να ακούγεται καλύτερα. Εγώ με το δικό μου παίζω rock (Gallagher, ZZ top, ACDC, κτλ) άνετα στην μπάντα με πολύ καλό, απλό ήχο, και πάνω από όλα καθαρό και παραμετροποίησημο, και όλα αυτά από ένα "πράγμα" 2U ;)

Αφού το έχεις δοκιμάσει σε καθημερινή βάση δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω!!Εγώ πάντως άκουσα πρόσφατα ένα Kemper να ''αντιγράφει'' έναν Blackstar και στο καπάκι τον ίδιο τον Blackstar και ο ήχος είχε μεγάλη απόκλιση και αυτός είναι και ο μόνος λόγος που θα προτιμούσα να κουβαλάω ενισχυτή+πετάλια από το να τα έχω όλα σε ένα!!

More is more. Yngwie Malmsteen

Ενισχυτής δεν υπάρχει? Ή είναι πρόβλημα η ηχογράφησή του λόγω γειτόνων κλπ?

Υπαρχει λαμπατος Laney 30αρης αλλα αν ειναι να χρησιμοποιησω ενησχυτη εχω και ενα Nova system to opoio ειναι πολυ καλο.(υπαρχει προβλημα γειτωνων). Εγω θα ηθελα direct σε m audio και απο εκει στην q base. Τα μονιτορ ειναι πολυ καλα (m audio Bx8a deluxe). Το pod HD 500 αξιζει δηλ. περισσοτερο απο την tonelab le??

Το Nova System έχει και ένα βασικό-απλό cab sim, ενεργοποίησε το, και δοκίμασε να γράψεις με αυτό καρφί στην κάρτα σου. Ίσως σου αρέσει το αποτέλεσμα οπότε αποφύγεις οποιαδήποτε επιπλέον αγορά.

Το Nova System έχει και ένα βασικό-απλό cab sim, ενεργοποίησε το, και δοκίμασε να γράψεις με αυτό καρφί στην κάρτα σου. Ίσως σου αρέσει το αποτέλεσμα οπότε αποφύγεις οποιαδήποτε επιπλέον αγορά.

Για καθαρα το nova με το cab sim ειναι οκ αλλα για παραμορφωσεις (ηχο Vai, Petrucci κλπ) δεν ειναι καλος και αυτο ειναι που με προβληματιζει...τα παντα γινονται για τις παραμορφωσεις που τζιρτζιριζουν...

Ναι πάντα τα βρώμικα είναι το το θέμα.. Υπάρχει και μία άλλη λύση.. Η οποία λέγεται loadbox cab sim. Στην ουσία κουμπώνεις τον ενισχυτή σου σε ένα loadbox, το οποίο αναλαμβάνει να λειτουργήσει και ως loadbox ώστε να μην έχει πρόβλημα ο ενισχυτής σου λόγω απώλειας ηχείου, αλλά και είναι cab sim. Παίρνεις κατευθείαν την έξοδο από το εκεί και κουμπώνεις όπου θες. Εγώ έχω αυτό το οποίο είναι state of art.

http://www.two-notes.com/en/hardware/torpedo-vb-101/

Έχει πάρα πολλές καμπίνες, πάρα πολλά μικρόφωνα, επιλογές χώρου και θέσεις μικροφώνου, pre/post eq, ένα καλούτσικο compressor και άλλα. Είναι τρομερό εργαλείο.

Άλλα, σε πιο φθηνή τιμή, με λιγότερες επιλογές, αλλά εξίσου γνωστά και ποιοτικά είναι τα Palmer (δεν τα έχω ακούσει για να έχω άποψη)

http://www.palmergear.com/pdi03.shtml

Για καθαρα το nova με το cab sim ειναι οκ αλλα για παραμορφωσεις (ηχο Vai, Petrucci κλπ) δεν ειναι καλος και αυτο ειναι που με προβληματιζει...τα παντα γινονται για τις παραμορφωσεις που τζιρτζιριζουν...

Επιδή έχω την Le και θέλω να την πάω καρφί στον Η.Υ. χωρίς να έχω τα ενοχλητικά τζιτζίκια γιατί με εκνευρίζουν έφτιαξα το cb sim

http://s1175.photobucket.com/user/kbasilis/media/Phiomegatauomicrongammarhoalphaphi3AF0alpha0134_zps48df01b7.jpg.html

είναι το τελευταίο προς τα κάτω που έχει ένα switch με τρεις επιλογές-v,b,m

Το σχεδιό του είναι στα συννιμένα

Οπότε από την L,e πάω στο cab και από εκεί στην κάρτα ήχου(input) έχει γλυκάνει λίγο και τα τζιτζίκια το ψιλοβουλόσανε,υπάρχουν μεν αλλά σε λογικά όρια όπως υπάρχουν και σε κανονικές ηχογραφίσεις.

δεν λέω ότι έγινε Ο επαγγελματικός ήχος αλλά βοήθισε πάραπολύ

condor_cab.thumb.gif.d8e0a1375dd6a912c7f60814d8341774.gif

Flying High Again

H tonelab βγάζει φαντιστικό ήχο από τον ενισχυτή αλλά άμα την πας καρφί τσιμπάει κάμπωσο,μάλλον επιδή δεν έχει αυξομίοση μικροφώνου σαν κάτι digitech δεν το λέω βέβαια με σιγουριά αυτό αλλά το θέτω σαν υποψία

Flying High Again

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου