Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με αγορά πιατινιών

Retronio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω θα παρω την πρωτοβουλια να παραθεσω ενα ονομα

Musicstore.de

δε βλεπω το λογο να μην αναφερθει το ονομα του μαγαζιου ιδιως απο τη στιγμη που αναφερεις οτι ειναι 100 % σιγουρο οτι στελνει β διαλογης στην Ελλαδα αρα εξαπατωντας συμπατριωτες και συμφορουμιτες σου.Αρα γιατι να το προστατευσεις ?

Ο λογος που παρεθεσα το συγκεκριμενο μαγαζι ειναι επειδη και εγω ειχα ποραπονα στο παρελθον διαφορετικης φυσεως.

Επισης μου κανει τρομερη εντυπωση που 3 φορες κατεξακολουθηση σε κοροιδεψαν...χαρας στην υπομονη σοιυ....

Η αγορα πιατινιων στα τυφλα δυστυχως στην Ελλαδα ειναι αναποφευκτη για τον απλο λογο οτι δεν ειναι διαθεσιμα προς ακροαση.Τι πιο απλο , αλλα και απογοητευτικο συναμα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 63
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Παιδιά το κατάστημα είναι αυτό. Ναι, και αυτοί είναι οι απατεώνες και όχι εγώ ο γκαντέμης 3 φορές (και αυτό μου το είπαν στο τηλέφωνο σαν δικαιολογία). Φυσικά και δεν είχα λόγους να μην το αναφέρω (ίσα-ίσα), απλά σαν καινούριος δε γνωρίζω τους κανόνες δεοντολογίας του φόρουμ, γι' αυτό και ήμουν λίγο συγκρατημένος.

Και ναι, η ταλαιπωρία και μόνο που τράβηξα και η κοροϊδία φτάνει και περισσεύει. Φυσικά στο τέλος πήγαν να μου βγουν κι από πάνω όταν τους είπα ότι τα κρατάω το τρίτο σετ εκεί που ήμουν έτοιμος να τα επιστρέψω κι αυτά....(Ο λόγος που τα κράτησα αναφέρεται παραπάνω)

Το γιατί στέλνει β-διαλογής ή προϊόντα από επιστροφές στους Έλληνες κυρίως το συμπεραίνω από τα εξής :

1) Την προσωπική εμπειρία

2) 3 ακόμα κρούσματα από την ίδια περιοχή που βρίσκομαι, δύο με μία κιθάρα και ένα με ένα πετάλι για κιθάρα.

3) Τους απαράδεκτους ελιγμούς που χρησιμοποίησαν και τις 3 φορές προς αποφυγή μιας ξεκάθαρης απάντησης στα καίρια ερωτήματα που προέκυπταν κάθε φορά που παρέλαβα τα πακέτα τους.

4) Την πολιτική τους που φάσκει και αντιφάσκει και στα χαρτιά που σου στέλνουν κατά την παράδοση έχει την Ελλάδα και το Λουξεμβούργο εκτός "δικαιώματος" επιστροφής ελαττωματικών προϊόντων...Είναι διατυπωμένο βέβαια με τέτοιο περίτεχνο τρόπο έτσι ώστε να το χρησιμοποιούν αυτοί όπως και όποτε θέλουν.

5) Τις τιμές που πουλάνε στην Ελλάδα τα διάφορα προϊόντα, είναι από 10%-30% φθηνότερες για τα ίδια (ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ, όχι β΄-διαλογής ή RETOUR) προϊόντα.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για SCAM όπως είναι ο όρος στα Αγγλικά. Σε παραπλανούν με τις ελκυστικές τιμές τους αλλά στέλνουν άλλης ποιότητας προϊόντα από αυτά που αναγράφονται στα listing. Άλλα σου λένε στο τηλέφωνο αλλά στην πράξη και άλλα αναφέρονται στα γραπτά. Αυτό είναι παράνομο και επιβάλλει κυρώσεις. Ποιος όμως θα χαλάσει χρήμα και χρόνο να τους κυνηγήσει δικαστικά για να βρει το δίκιο του για 100-300 ή έστω ακόμα και 1000 Ευρώ?

Ένα παράδειγμα θα δώσω και γι' αυτό. Ζήτησα γραπτώς να μου στείλουν σε email ότι θα λάβω πίσω τα χρήματα (ολόκληρο το ποσό) εφόσον δε με ικανοποιήσει και το 3ο σετ αφού για 3η φορά θα μου έστελναν "γουρούνι στο σακί"... Αυτό έγινε τη στιγμή που με ειδοποίησαν ότι μου έρχεται το 3ο πακέτο και τους έκανα φασαρία ότι άλλα είχαμε πει από το τηλέφωνο και άλλα γίνοταν. Φυσικά και πανικοβλήθηκαν και μου είπαν ότι γίνομαι παράλογος και μάλιστα είχαν και το θράσος να ξεστομίσουν "Μα γιατί θέλετε τέτοιο χαρτί, θα νιώθετε πιο ασφαλής έτσι? Εμείς είμαστε σοβαρό και μεγάλο κατάστημα, δεν είμαστε σαν τα Ελληνικά μαγαζάκια τύπου Νάκα...."

Ότι και να'ναι θα ψάξω να βρω την άκρη του νήματος για τη δική μου περίπτωση και "ουαί κι αλίμονο" αν αποδειχθεί ότι τα πιάτα που στέλνουν είναι β-διαλογής.

Υπ'όψιν!!!!!!

Ο νόμος της Ε.Ε. περί περιγραφής και ανάρτησης φωτογραφίας ενός προϊόντος είναι ξεκάθαρος. Πρέπει να ανταποκρίνεται στο 100% του πραγματικού προϊόντος. Σε  περίπτωση που αναφέρετε στην πολιτική του καταστήματος ότι μία φωτογραφία μπορεί να διαφέρει σε κάποια σημεία από το φυσικό προϊόν αυτό ΕΙΝΑΙ παρανομία και χρήζει καταγγελίας !!! Αν το καλοσκεφτείτε, και αυτοί πάνω σε αυτό πατάνε, στο γεγονός ότι ο μέσος πελάτης δεν είναι ενημερωμένος γι αυτές τις λεπτομέρειες.

Το γιατι στελνουν β διαλογης προιοντα στην Ελλαδα οφειλεται και στο οτι μας θεωρουν καφρους και πεινασμενους για ''προσφορες'' ελεω κρισης...

στο συγκεκριμενο καταστημα οταν εκανα παραγγελια εβγαινε ενας Ελληνας που δουλευε εκει και προσπαθουσε να με πεισει να κανω απευθειας με αυτον την παραγγελια για να εχω επιπλεον εκπτωση 3-4 %.(Και αυτος την προμηθεια του....)

Οταν του ειπα να μιλησω πρωτα με τον προισταμενο σου, τσακωθηκαμε.....

Πολλες αρνητικες εντυπωσεις εχουν καταγραφει κατα καιρους απο πολυ κοσμο για το συγκεκριμενο μαγαζι γιαυτο και ηταν το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο

Φιλε καλα κανεις και το ψαχνεις διεξοδικα ,ορμα επανω τους και ευχομαι να βρεις το δικιο σου και να σε αποζημιωσουν εστω για ηθικη ικανοποιηση

Αυτα που ειπαν περι Νακα ειναι αλητεια (παντου υπαρχουν αλητες σε ολο τον κοσμο)

Ο Νακας τους εχει σκισει απο τιμες :40% εκπτωση επι των αναγραφομενων και στα τρια πιατα το ενα ερχεται σχεδον δωρεαν .Και το σημαντικοτερο ΑΚΟΥΣ &ΒΛΕΠΕΙΣ τι παιρνεις.(γιαυτο και τον εθαψαν τους εχει κανει ζημια )Ποτε μου δεν εχω ψωνισει απο το εξωτερικο μουσικο οργανο μεσω ηλεκτρονικης αγορας ουτε και προκειται .Οτι θελεις το βρισκεις εδω (ειδικα με τριμηνο αναμονη που εφαγε ο φιλος μας θα ειχε παραγγειλει και θα του ειχαν ερθει κιολας )

Μπορείς να απευθυνθείς στο ινστιτούτο καταναλωτή, ή σε κάποια άλλη αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή. Συνήθως έχουν δικηγόρους για αυτές τις υποθέσεις, σου λένε αν υπάρχει υπόθεση και το κυνηγάνε με δικά τους έξοδα.

Ippex δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο για αυτα τα λεφτα .Μπορει να κανω και λαθος αλλα για ποσα ανω των 1000 ευρω οκ.Τους τρεχεις κανονικα.Τι να πω δεν εχω και σχετικη περιπτωση η εμπειρια κατα νου. ;D

Ippex δεν νομιζω να αξιζει τον κοπο για αυτα τα λεφτα .Μπορει να κανω και λαθος αλλα για ποσα ανω των 1000 ευρω οκ.Τους τρεχεις κανονικα.Τι να πω δεν εχω και σχετικη περιπτωση η εμπειρια κατα νου. ;D

Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να μαζευτούνε καμια 10αρια καταγγελίες και να τους τρέξουν, αλλά ακόμα και έτσι να μην είναι πρέπει να γίνει ή αρχή.

Μαυρο στους μαυρογιαλουρους. Δεν ηξερα οτι παιζει τετοια φαση με το musicstore

Ποτε μου δεν εχω ψωνισει απο το εξωτερικο μουσικο οργανο μεσω ηλεκτρονικης αγορας ουτε και προκειται .

Δικαιωμα σου, αλλα ακουγεται περισσοτερο σαν κολλημα ,παρα σαν λογικη αποφαση.

Οτι θελεις το βρισκεις εδω (ειδικα με τριμηνο αναμονη που εφαγε ο φιλος μας θα ειχε παραγγειλει και θα του ειχαν ερθει κιολας )

Το αλλο με τον τοτο το ξερεις ?

Πες μου σε παρακαλω που εχει να ακουσω μερικα paiste twenty και 602 που θελω.

Ναι με τριμηνη αναμονη και παραγγελια στα τυφλα (κουφα  ;)) γινεται...

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Φίλε hampis κι εγώ το ίδιο έπαθα, του την είπα στα μούτρα ότι με δουλεύει και ζήτησα να μιλήσω με προϊστάμενο του τμήματος για τα drums γιατί ο υποτιθέμενος υπεύθυνος για τον Ελλαδικό χώρο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας πωλητής με διπλωματικά προσόντα (μόνο!) και όχι τεχνογνωσία στο αντικείμενο...Με άλλα λόγια η δουλειά του είναι να ηρεμεί τους "έξαλλους" πελάτες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα λέγοντας σου λόγια του αέρα και τίποτα παραπάνω...και φυσικά από τις τις τηλεφωνικές υποσχέσεις/δηλώσεις ΟΥΣΙΑΣ τίποτα δε σου στέλνεται και εγγράφως ακόμη και αν ζητηθεί....Γιατί άραγε....;;;;;;

Φίλε pericles σε βρίσκω λίγο υπερβολικό με αυτά που λες για αγορές αποκλειστικά από ελληνικά φυσικά καταστήματα για να βλέπεις τι παίρνεις. Απλά αυτό που αναφέρεις είναι φύσει αδύνατον για αγορά κρουστών από Ελλάδα. Κακά τα ψέμματα. Αυτό που λες θα ίσχυε μόνο με την προϋπόθεση ότι κάνεις συμβιβασμό για την αγορά ενός συγκεκριμένο προϊόντος. Διότι ξεκινάς με σκεπτικό του "τι υπάρχει διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και άμεσα παραδοτέο" και απ κει και πέρα επιλέγεις το προϊόν. Αν φυσικά τύχει και βρεις κάτι που σου κάνει οκ, απλά είσαι τυχερός. Το γεγονός όμως ότι στην Ελλάδα τα προϊόντα των κρουστών είναι το 10% επί του συνόλου όλων αυτών που κυκλοφορούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι λίγο αφέλεια να πιστεύεις ότι αυτά είναι αρκετά πάντα για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των υποψηφίων αγοραστών. Πάρε παράδειγμα εμένα που δεν έψαχνα και κάτι εξεζητημένο δα....Θα συμφωνήσω όμως σε αυτό που  ισχυρίστηκαν για τον Νάκα και κάθε Νάκα εδώ στην Ελλάδα σαν δικαιολογία : απλά αλητεία και αντι-επαγγελματικό όσο δεν πάει... για να μην πω ότι οι κράχτες στο Μοναστηράκι έχουν περισσότερο τακτ και επιχειρήματα όταν πάνε να σε ψήσουν για να αγοράσεις τη "μαϊμού"....

Anyways, σας ξαναλέω, βρίστε με γιατί ήθελα Paiste, και όχι γιατί κατέληξα στο Γερμανό.

Φίλε ippex, το έψαξα και με το ινστιτούτα καταναλωτή κλπ κλπ, αυτοί κι αν είναι...Απλά υπάρχουν για να υπάρχουν...Θα πρέπει το ποσό να είναι κανα 5χίλιαρο και πάνω για να ασχοληθούν και να πεις ότι θα κάνουν κάποια κίνηση για να βγάλεις άκρη...Στις υπόλοιπες περιπτώσεις απλά η καταγγελία σου ξέρεις που κατα-γράφεται....

• Administrator

Φίλε Retronio καλως ήρθες και πολύ σωστά κάνεις που σκέφτεσαι τα περι δεοντολογίας. Οι κανονισμοί αναφέρουν ρητά:

7. Τα μέλη συμφωνούν να μη προωθούν, να διαφημίζουν ή να δυσφημίζουν έμμεσα, αλλά και άμεσα προϊόντα δικά τους ή άλλων και τις έμμισθες υπηρεσίες τους. Η αναφορά σε προϊόντα και υπηρεσίες μπορεί να γίνεται μόνο αν έχει ρόλο ενημερωτικό στην συζήτηση.

Ιδιαίτερα όταν γίνεται ανώνυμα και αόριστα. Σέβομαι την τρεχάλα που τράβηξες, όμως καλό θα ήταν να έβαζες και το λινκ των προϊόντων που αγόρασες πριν γίνει χιονοστιβάδα παραπληροφόρησης η θεωρία συνωμοσίας πως το μαγαζί αυτό στέλνει στην Ελλάδα β' διαλογής πράγματα.

Αν θες θα το ελέγξουμε κιόλας για να είμαστε όλοι ενημερωμένοι στο εξής.

Live and let Live.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου