paul3i Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2013 Και αυτά είναι τα απομεινάρια τα οποία υπηρέτησαν πιστά τόσα χρόνια τον ενισχυτή. Αν παρατηρήσετε καλά θα δείτε ότι στα ποτενσιόμετρα εισόδου του volume και στα input jacks χρησιμοποιήθηκαν shielded καλώδια σήματος (τα χοντρά μαύρα).. Να και κάτι καλό στους μεταγενέστερους ενισχυτές ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nasokosm Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2013 Μιλάμε για total restoration να σου φέρω και το δικό μου? Εξη χορδές και ειναι πολλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gregory Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2013 Δείτε πως έγινε το σασί μετά την χρήση της θαυματουργής αλοιφής.. Φιλε μου απο που την πηρες αυτη την αλοιφη? Θυμασαι τιμη? Εκανες αλλη προεργασια για τον καθαρισμο η κατευθειαν την αλοιφη? Εχω κι εγω εναν super reverb που ειναι χαλια το σασι του και ειμαι σε φαση καθαρισμου ανακατασκευης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
paul3i Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2013 να σου φέρω και το δικό μου? Και δεν τον φέρνεις, απλά δεν ξέρω αν στον επιστρέψω.. ;D ;D Φιλε μου απο που την πηρες αυτη την αλοιφη? Μου την σύστησε φίλος με φανοποιείο/βαφείο αυτοκινήτων. Λογικά από χρωματοπωλείο θα την πήρε.. Θυμασαι τιμη? Κόστισε μόλις...4€ ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
paul3i Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 21 Απριλίου 2013 Ο ενισχυτής χρονολογείται περίπου στο 75'-76' και είναι της CBS, με Push-Pull Master Volume, στα 45 Watts RMS και με Rectifier Λυχνία (5U4GB) Εδώ είναι το σχηματικό (γιατί layout ΔΕΝ υπάρχει >:()για όσους το ψάχνουν.. http://www.studiosoundelectronics.com/schematics/cbs_45w_mstrvol_pullsw_super-pro-bmstr_rev.pdf Tο κύκλωμα θα αλλαχθεί σε AB763 , αφαίρεση του Master Volume, αλλαγή της Rectifier σε GZ34 και μετατροπή του bias από balanced σε true adjustable. Κάποια στιγμή θα αντικατασταθούν και οι πυκνωτές σήματος καθώς δεν είναι και πολύ φημισμένοι οι συγκεκριμένοι που φοράει. :) Και εδώ κάποιες φωτογραφίες από τα εντόσθια.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
paul3i Δημοσιευμένο 22 Απριλίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 22 Απριλίου 2013 Κατέφθασαν οι πρώτες παραγγελίες από mojotone και tubesandmore. :D Προμηθεύτηκα καινούρια fiber boards για το βασικό κύκλωμα και για το bias. Η πλακέτα των Filter Caps είναι σε καλή κατάσταση οπότε είπα να μην την αλλάξω. Ακόμη πήρα ποτενσιόμετρα για τα controls και για το bias, 9πινες κεραμικές βάσεις και 8πινες για τις τελικές και την ανορθώτρια, input και output jacks, διακόπτες (bright, on/off, standby), καινούρια Knobs και Cloth Solid Core καλώδιο για τις καλωδιώσεις σε διάφορα χρώματα. ;) Όπως θα παρατηρήσετε κατέφθασε το τερατάκι της Hammond που θα αναλάβει πλέον να δώσει ζωή στον ενισχυτή. Φυσικά θα ακολουθήσουν συμπληρωματικές παραγγελίες.. Έπρεπε να μεταφερθούν τα στοιχεία από την παλιά πλακέτα στην καινούρια οπότε υπήρχε ενδεχόμενο να έχω "απώλειες".. Όπως και τελικά αποδείχθηκε στην πράξη κάποια στοιχεία είχαν κοντύτερους ακροδέκτες και μερικές αντιστάσεις είχαν αποκλίσεις μεγαλύτερες από το 10% της ονομαστικής ανοχής τους. Μέχρι να καταλήξω στο τι τελικά θα παραγγείλω και εωσότου έρθουν απολάυστε... Καινουργίλα! ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
noe13 Δημοσιευμένο 22 Απριλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 22 Απριλίου 2013 ελα ομολογησε,ποσο μεγαλη ανατριχιλα νιωθεις οταν ερχονται τα καινουρια πραγματα και ποσο αυπνος μενεις με τη σκεψη οτι πρεπει να μπουν αμεσα στον ενισχυτη!!! Μεγεια να τον χαρεις!!! Υ.Γ δεν ξερω, καθοτι οχι κ πολυ σχετικος με κυκλωματα ενισχυτων,αν τα καινουρια σου ανταλλακτικα αλλοιωσουν λιγο τον χαρακτηρα του ενισχυτη! Slow must go on....!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
GabrielM Δημοσιευμένο 22 Απριλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 22 Απριλίου 2013 Ωραίο θέμα!!! Θέλουμε αναλυτικό φωτο-ρεπορτάζ και παρατηρήσεις!! Το wire απο το mojotone το πήρες;Τι awg; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
paul3i Δημοσιευμένο 22 Απριλίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 22 Απριλίου 2013 ποσο μεγαλη ανατριχιλα νιωθεις οταν ερχονται τα καινουρια πραγματα.. Φίλε noe13 δεν φαντάζεσαι πόση! Σαν πιτσιρικάς που του έχουν φέρει μια jumboσακούλα γεμάτη παιχνίδια. ;D ;D αν τα καινουρια σου ανταλλακτικα αλλοιωσουν λιγο τον χαρακτηρα του ενισχυτη.. Δεν πιστεύω πως οι καινούριες βάσεις λυχνιών, τα καινούρια ποτενσιόμετρα και τα jacks θα αλλοιώσουν τον ήχο. Οι αλλαγές αυτές έγιναν περισσότερο για να μου φύγει η παραμικρή ιδέα για το ότι θα προκύψουν "μικροπροβληματάκια" και θέλησα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Για σκέψου μετά από τόση δουλειά να ανεβάζω λίγο ένταση ή λίγο treble και να "γρατζουνάει" το ποτενσιόμετρο. Δεν θα είναι σπάσιμο; Θέλω όμως να διατηρήσω το κύκλωμα με το υλικό της δεκαετίας εκείνης. Ακόμα και οι αντιστάσεις που θα αλλαχθούν θα είναι Allen Bradley,αν και υπάρχουν αντιστάσεις με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά (σταθερότητα, επίπεδα θορύβου, ανοχή) από αυτές που χρησιμοποιούσαν τότε για την υλοποίηση των ενισχυτών. Όσο για τους πυκνωτές σήματος, έχω σκοπό να προσεγγίσω όσο γίνεται περισσότερο τον vintage ήχο των Ajax Blue Molded που είχαν οι Blackface (στο ένα κανάλι τουλάχιστον..στο normal λέω να πειραματιστώ λίγο ;)). Φυσικά υπάρχουν διαθέσιμοι στο ebay αλλά κοστίζουν και φημολογείται ότι οι πυκνωτές που τους προσεγγίζουν είναι οι blue molded της sozo. Συμπερασματικά λοιπόν ο ενισχυτής θα "αλλοιωθεί", αλλά προς το καλό ;) (ευελπιστώ..) Θέλουμε αναλυτικό φωτο-ρεπορτάζ και παρατηρήσεις!! Θα βάλω τα δυνατά μου! ;D Το wire απο το mojotone το πήρες;Τι awg; Το wire είναι από mojotone. Χρησιμοποίησα 22 awg για όλη την καλωδίωση εκτός από τα heaters των λυχνιών που είναι 18 awg (το πράσινο καλώδιο ;)) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 22 Απριλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 22 Απριλίου 2013 Πολύ ωραία πράματα, μεθοδική δουλειά μέχρι στιγμής, αλλά λίγο ξεφεύγεις με την πλήρη ανακατασκευή των boards και την αντικατάσταση των ποτενσιομέτρων. Τα υπάρχοντα ποτενσιόμετρα μπορούν να καθαριστούν και να παίξουν κανονικότατα. Άν έχουν θέμα, μπορούν να ανοιχτούν (καθότι CTS) και πιθανότατα να φτιαχτούν. Τα νέα CTS τα μέτρησες? Είναι σωστά σε πραγματική τιμή? Μεταφέροντας τα παλιά υλικά σε νέο board τα υποβάλεις σε μια ταλαιπωρία (ψήσιμο απο το ξεκόλα-ξανακόλα, μηχανικές καταπονήσεις στους ακροδέκτες) χωρίς λόγο (πέραν του ψυχολογικού). Το λογικό και αναμενόμενο drift των carbon comps είναι μέρος του όποιου "mojo" επικαλούνται οι "υπέρμαχοι". Έτσι που ήρθαν τα πράματα, γνώμη μου είναι να μην πειράξεις την original πλακέτα και να χτίσεις μια καινούρια με new-old υλικά. Δεν είναι ανάγκη να έχει παντού Allen-Bradley cc's, και φυσικά οι πυκνωτές σήματος προτείνεται με κλειστά μάτια να είναι Sozo blue molded. 8) Μεγάλη προσοχή θέλει η προσαρμογή του νέου μετασχηματιστή ισχύος στο καθαρισμένο σασί, μια και επιβάλεται η ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ γείωση. Πέρα απο το βίδωμα θέλει και κόλλημα με καλάι, το οποίο όμως χρειάζεται κολλητήρι με ΠΟΛΛΑ watt... Φυσικά, τα μάτια σου στον μετασχηματιστή εξόδου, αφού είναι απο τα πιο γερά χαρτιά του όλου project παρόλο που δεν συγκαταλέγεται και στα "holy grails" της ...πιάτσας. :) Ερωτήσεις: _ Faceplate θα αλλάξεις? _ Το baffleboard δεν θα το βάψεις λίγο? Σαν πυροβολημένο είναι και θα φαίνεται πίσω απο το grille cloth... :) Καλό κόλπο είναι να χρησιμοποιήσεις μαύρο βερνίκι παπουτσιών (το υγρό με το σφουγγαράκι, πχ camel) Καλή συνέχεια! wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση