Προς το περιεχόμενο

Πως να ακούσω το μπάσσο καλύτερα σε ένα κομμάτι?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, είμαι κιθαρίστας και για να πώ την αλήθεια ελάχιστες φορές μπορώ να διακρίνω τι παίζει το μπάσο σε κομμάτια που ακούω (μπορεί να φτεει οτι ακούω death  ;D ) και επειδή θέλω να κάνω το μπάσο για ένα cover θέλω ένα τρόπο ώστε να ακούσω τι παίζει.

Έβαλα το κομμάτι στο cubase, έβαλα και ένα low pass αλλά ακούω μια βαβούρα γιατί μπαίνει και το Low end απο τις κιθάρες.

Μηπως ξέρετε τι συχνότητες πρέπει να ενισχύσω ή να κόψω στο περίπου, ή κάποιον άλλον τρόπο για να ακούσω πιο καθάρα το μπάσο?

Το κομμάτι είναι το παρακάτω σε περίπτωση που το χρειάζεστε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η θα πρέπει να παίξεις με ενα equalizer στο cubase μεχρι να βρείς στα ηχεία που χρησιμοποιείς για να το ακούσεις αυτο που θές.

Η θα μπορουσες να χρησιμοποιήσεις ενα πρόγραμμα οπως το T-racks για να δωσεις πιο χαρακτηρα με καποιο preset στα μπασα που συνήθως το κάνουν πετυχημένα προσαρμοζοντας και τις αλλες συχνότητες.

Νομιζω με ενα multiband equalizer θα την κανεις τη δουλεια.

Ξεκίνα απο το να ανεβαζεις χαμηλες και να κόβεις μεσαίες συχνοτητες, εγω ετσι θα το εκανα με το equalizer.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Κομματάρα .&-

Δισκάρα .&- δις

Δεν έχεις βρεί τίποτα στο ιντερνέτι; Κανά guitar pro αρχείο που να έχει και το μπάσο.

Με το eq όσο και να παίξεις τελείως καθαρά το μπάσο δεν πρόκειται να το ακούσεις.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

ή απλά κατεβάζεις το guitar pro αρχείο του κομματιού και το βλέπεις από εκεί....  

http://www.911tabs.com/tabs/a/at_the_gates/world_of_lies_tab.htm

:)

edit: με πρόλαβε ο theoctapus

καλά οι ταμπλατούρες έχουν λάθη μέσα, την έχω τσεκάρει ήδη και δε νομίζω οτι ο bjorler παίζει αυτό που έχουν γράψει, ειδικά σε κάποια σημεία νομίζω οτι είμαι σίγουρος οτι ακούω διαφορετικά πράγματα στο κομμάτι. Στην ταμπλατούρα απλά αντέγραψαν την κιθάρα σε μπάσσο xD . Θα δοκιμάσω αυτό με το t-racks νομίζω έχουν κάτι presets για ενίσχυση μπάσσου, δε το είχα σκεφτεί  ;D

Αυτοσχεδιασε. Δεν εχει και τοση σημασια τι παιζεις αρκει να μην εισαι τελειως εκτος και να μην ειναι το μπασο τελειως ξεκουρδιστο. Death ειναι. Αγριανθρωποι. ;D

Παντως δε προκειται να βγαλεις ακρη με EQ. Το μπασσο δεν βγαζει μονο μπασες συχνοτητες οποτε να μπορει να πει καποιος οτι μπορει ευκολα να απομονωθει. Και σε πολλα σημεια το μπασο οντως παιζει τα ιδια με την κιθαρα.

Τρολολολολολολολ

χαχαχα, και λέω πως δε σχολιάστηκε το death ακόμα (καλοπροέρετα το λέω μαρέσουν αυτα τα σχόλια  ;D ). Εν μέρη ισχύει αυτό που λες απλά επειδή έχω και κάτι δικά μου κομμάτια σε αυτό το στυλ θέλω να μάθω τι μπορεί να παίζει ένας μπασίστας πίσω απο τέτοια ριφφ, αν κρατάει δλδ κάποιες νότες η αν ακολουθεί την κιθάρα

Εν μέρη ισχύει αυτό που λες απλά επειδή έχω και κάτι δικά μου κομμάτια σε αυτό το στυλ θέλω να μάθω τι μπορεί να παίζει ένας μπασίστας πίσω απο τέτοια ριφφ, αν κρατάει δλδ κάποιες νότες η αν ακολουθεί την κιθάρα

Αλλο αυτο. Και πηγες και βρηκες ενα απτα τραγουδια π εχουν λαθος ταμπλατουρα οπως λες για να μαθεις; Αναλογα παντως...μπορει και να ακολουθαει ακριβως την κιθαρα, μπορει απλα να παιζει μια συγκεκριμενη νοτα πχ αν η κιθαρα παιζει ενα ριφ με ανοιχτη χορδη να παιζεις την νοτα της ανοιχτης συνεχομενα. Μπορει να εχεις ακομα και ενα δικο του ριφ στο μπασο που απλα κολλαει με την κιθαρα...αυτο βεβαια γινεται πιο σπανια σε τετοιου ειδους μουσικη. Ακου λιγη funk.  :)

Τρολολολολολολολ

ή κάποιον άλλον τρόπο για να ακούσω πιο καθάρα το μπάσο?

Το κομμάτι είναι το παρακάτω σε περίπτωση που το χρειάζεστε

δε φωναζεις κανα παππα να κανει κανα ευχελαιο? ;D

που ξερεις μπορει να πιασει....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου