PRSteve Δημοσιευμένο 14 Απριλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 14 Απριλίου 2013 Εδώ και περίπου 3 μήνες έχω αγοράσει μια Scarlett 2i2 και μέχρι τώρα τη χρησιμοποιώ σαν interface μεταξύ της ηλεκτρικής κιθάρας μου και του Guitar Rig 5 Pro. Πέραν ενός θέματος που έχω με την εμπέδηση του προενισχυτή με instrument σήματα, είναι καθ' όλα ικανοποιητική. Σε λίγο καιρό έχω στόχο να πάρω ribbon μικρόφωνο (δεν μ' αρέσουν καθόλου τα SM57/SM58/Beta 58) και δεν είμαι σίγουρος ακόμα για το αν θα πάρω κανονικό ή active ribbon* (48V Phantom Power) μικρόφωνο. Το θέμα μου έχει να κάνει με το gain και τη χροιά των προενισχυτών της κάρτας. Έχει χρησιμοποιήσει κανένας σας την κάρτα με ribbon μικρόφωνο ή έστω με κάποιο μικρόφωνο που ν' απαιτεί πολύ gain; Αν ναι, τα επίπεδα θορύβου είναι ενοχλητικά; Πως αλλάζει η χροιά των προενισχυτών με πολύ gain; (π.χ. ακούγονται τραχείς) Επίσης, έχω μεγάλο θέμα latency. Χρησιμοποιώ ένα σάπιο netbook με USB 1.0 θύρες (μάλλον) και βγάζω από 56.5mS στο Guitar Rig έως 200++ σε Ableton Live. Θα μπορούσα να το μαζέψω με μικρότερο buffer, αλλά ο υπολογιστής δε σηκώνει τίποτα λιγότερο από τη μεγαλύτερη ρύθμιση και δεν μπορώ ν' ανέβω πάνω από 48 kHz δειγματοληψία. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να περιορίσω το latency; Και κάτι λίγο άσχετο: τι άποψη έχετε για τούτο 'δω; http://www.thomann.de/gr/palmer_pan_02.htm * Τα active ribbon έχουν ενσωματωμένο προενισχυτή για παραπάνω gain (οπότε δεν τραβάει ζόρια ο προενισχυτής) και είναι αρκετά consistent (δε μου 'ρχεται στα Ελληνικα...) από προενισχυτή σε προενισχυτή. Παρόλ' αυτά, κοστίζουν και κατιτίς παραπάνω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση