Προς το περιεχόμενο

electric bass : ηχογραφηση-monitoring

Προτεινόμενες αναρτήσεις

(ειμαι στην ευχαριστη θεση να αποκτησω ,δωρο απο τον κουμπαρο μου , :lol: :lol: :lol: :lol: ,ενα fender jazz bass MIJ αγορασμενο το '93 το οποιο αφου το εμπιστευθηκα σε καποιο καταστημα , το περιμενω με νεο μπρατσο (ηταν αταστο) και ενα ρεκτιφιε στα ηλεκτρικα του.μολις το λαβω ξανα , θα εχετε review & sound samples.)

ως αναφορα για το παρον topic τωρα:

θελω να ηχογραφω κομματια σε επιπεδο ενος πολυ καλης ποιοτητας demo στι σπιτι.ξερετε τωρα...drums-bass-tele-strat-keys και ενιοτε vocals (σπανια).τιποτα παραπανω.

ολα αυτα βεβαια στο pc με το sonar 5 , guitar rig , m-audio delta 44(omni i/o).

τα ντραμς συνηθως απο λουπες wav η και Midi απο το rs-5 μου.οι κιθαρες για λογους ευκολιας , στο guitar rig η με sm57-> pedals-boogie.

παμε στο bass τωρα.

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ

1)θα κανει να το περασω απο το guitar rig?

2)αν οχι , να χρησιμοποιησω καποιο απο τα παρακατω

http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=1734&brandID=3

http://www.tech21nyc.com/bassdriver.html

η θα χρειαστω για πιο φυσικο (υποτιθεται) ηχο καποιο combo bass amp για ηχογραφηση με μικροφωνο,οπως αυτο?

http://www.rolandus.com/products/productdetails.aspx?ObjectId=553

MONITORING (bass & οχι μονο)

αφου διαβασα διαφορες γνωμες απο πολλα sites ,αν καταλαβα καλα, για τον χωρο μου,(3.8 χ 3.5 m2) ειναι φρονιμο να παρω μονιτορς με 6,5" woofer .το 5" θα μου φανει "λιγο" σε σχεση με τα m -audio dx-4 που εχω μεχρι τωρα , ενω το 8" θα βουιζει μαλλον.(στασιμα-κοντινη αποσταση απο τοιχο κλπ.)

με budget 500 ευρω σκεφτομουν τα παρακατω.θα με βοηθουσε πολυ αν τα βαζατε σε σειρα προτιμησης κατα την γνωμη σας.(ξερω,εχει συζητηθει πολυ αυτο το θεμα αλλα βοηθηστε με παρακαλω)

-bx-8a (m audio)

-tascam vlx

-m1 active 620 (alesis)

-hs80m (yamaha)

-msp5 (yamaha)

:roll:

σας ευχαριστω για τον χρονο σας εκ των προτερων... :wink:

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν και το guitar rig είναι και για μπάσο με το tech 21 καρφί στη κάρτα θα κάνεις μια χαρα τη δουλειά σου!

Όσο για Monitors από αυτά που παραθέτεις εγώ θα έπερνα τα tascam σε σχέση τιμής-απόδοσης είναι τα καλύτερα...

thanx :wink:

καμμια αλλη γνωμη-προταση?εχω σκοπο να το "λυσω" το θεμα την πεμπτη που παω αθηνα και θα μου ειναι πολυ χρησιμο να εχω μια εικονα στο μυαλο μου απο τις απαντησεις σας.Please help. 8)

Mesa/Boogie & Strato

Το bass driver της Tech21 ειναι πάρα πολύ καλό για τη δουλειά που το θέλεις. Ηχογραφείς πολύ καλό "flat" (δηλαδή χωρίς εφφέ) ήχο μπασου στον υπολογιστή και μετά του αλλάζεις τα φώτα άμα θες με τα plugins.

Γράφω και γω το demo μου με την μπάντα μου τώρα και τα ψάχνω. Η συγκεκριμένη λύση είναι κιριλε.

Ηχογράφηση μπάσου με μικρόφωνο είναι μεγάλη υπόθεση και θέλει πολύ καλά μηχανήματα και μικρόφωνα, και το budget ανεβαίνει πολύ πιστεύω.

Τώαρα για ηχεία υπάρχουν πολλέσ και καλές επιλογές. Κοίτα το χώρο σου και ψάξε αναλόγως. Πάντος πρόσεξε γιατί πολλές φορές η τελική μίξη ακούγεται καλά στα μονιτορ στο σπίτι και όταν τη βάζεις στο αυτοκίνητο η στο στερεοφωνικό χάνεις πολύτιμες συχνότητες.

Κράτα γερά Σπύρο, Διονύσης από Ζάκυνθο.

• Guru

Να προσθέσω στον flea την χθεσινή μου εμπειρία με τα tascam...έχω χρόνια να αντιμετωπίσω σε οποιαδήποτε hardware τόσο καλή σχέση τιμή προς απόδοση...

πολύ ευχάριστη έκπληξη μέσα από μια 8ωρη "συμβίωση" και τα προτείνω κι εγώ ανεπιφύλακτα...

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Εγω προς το παρων γραφω μπασο με το Presonus TubePre http://www.presonus.com/tubepre.html

και το περναω μεσα απο guitar rig 2........

Θελω ομως να παρω το tech21 bassdriver DI ή ενα αντιστοιχο προιον της EBS που παιζει να ειναι καλυτερο .....το EBS MicroBassII http://www.ebs.bass.se/

Αυτα απο εμενα........ :wink: :wink: 8)

κατ αρχας να σας ευχαριστησω για τις απαντησεις σας! 8)

α) για το θεμα του recording οπως βλεπω οι γνωμες κλεινουν προς το tech 21 , ομως πολυ ψαρωτικο φαινεται και το ebs!! μμμ.... :roll:

β) ως αναφορα για τα μονιτορς , για εναν χωρο οπως ο δικος μου νομιζω οτι ειναι πιο σωστη λυση τα tascam.βεβαια απο πλευρας εντασης δεν με χαλανε και τα bx8a , αλλα νομιζω οτι "βγαζουν" πολυ μπασσο και αν το χαμηλωσω σε μια μιξη ισως να μην ακουγεται οπως πρεπει αλλου μετα...

τα tascam ,μου φαινονται πιο ισοοροπημενα απο οσα μου ειπατε μεχρι τωρα.

που μπορω να τα ακουσω στην αθηνα?ερχομαι μεσα στη βδομαδα και δεν θελω να ψαχνω ασκοπα στους δρομους?

λετε να ναι στημενα για ακροαση στην "ελινα"?

Mesa/Boogie & Strato

• Guru

Ένα τηλ στο 210 8830311-14 θα σου λύσει την απορία 8)

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου