Προς το περιεχόμενο

Midi προβληματισμος

foxxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

λοιπόν, εχείς πάνω ως κυρια καρτα ήχου την lexicon omega, χρησιμοποιείς το venom σαν midi controller μέσω της θύρας usb (απο την θυρα usb του) και λειτουργεί κανονικά.

Τώρα θέλεις να γράφεις παράλληλα και τους δικούς του ηχους, αυτούς που έχει το venom.

Δεν μπορείς να το κανεις αυτο απο το usb

θα πρέπει για να κάνεις ΚΑΙ αυτό, να συνδέσεις με δυο καλώδια audio TRS το audio output του venom σε ενα απο τα line in της Lexicon Οmega

και ετσι οι ηχοι του venom θα γραφονται απο το DAW που χρησιμοποιείς επιλέγοντας στο track σαν εισοδο το Lexicon Lambda In

Αυτό κατάλαβα οτι θες να κανεις και γινεται έτσι.

Βεβαια αυτο γιατι εχεις την Lambda ως κυρια κάρτα ήχου.

Αμα βάλεις ως κυρια κάρτα ηχου το venom που ειναι audio και midi interface με την βοηθεια των drivers του που θα επιλέξεις ως κυριο audio device τοτε δεν χρειαζεσαι την lambda και θα γινονται ολα μεσα απο εκει

Επειδη μολις ξυπνησα ελπίζω να κατάλαβα καλά και να μην εγραψα βλακειες. sorry

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 27
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν ειναι Audio η USB της Ω, ε? Μάιστα...chin2.gif

Ειναι βρε, που μπερδευτηκαμε? ;D

Απλα δε νομιζω το garageband να μπορει να βλέπει ταυτοχρονα και την Ω και το Venom ως audio interface.

Πάμε από την αρχή. Συνδέσεις το πλήκτρο με USB και παίζει κανονικά σαν controller. Με λίγα λόγια ο Mac το βλέπει κανονικά (αλόιμονο άλλωστε...). Για να έχει γίνει αυτό βέβαια, έχεις ανοίξει στο GarageBand ένα midi κανάλι. Τώρα εάν θέλεις να ακούσεις τους ήχους του -και όπως λέει ο Καταράκτης- είναι και audio device...πρέπει απλά να ανοίξεις και ένα κανάλι real instrument. Τώρα εάν θέλεις να ακούγονται συγχρόνως και τα 2 γίνεται πατώντας και στα 2 το <κόκκινο λαμπάκι> τους.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Λοιπον οσο αφορα την συνδεση cos_dr εχω συνδεση την καρτα με usb με τον imac και στην συνεχεια για audio με καλωδιο TRS στην κονσολα μιξης οπου εχω ολα μου τα synths απανω με TRS και απο την κονσολα με καλωδια XLR τα monitor πιστευω οτι απο θεμα συνδεσεις ειμαι οκ.

τωρα οσο αφορα το venom εχω συνδεση με midi πανω στην Lexicon Ω studio in και out αλλα δεν ειχα αποτελεσμα ενω μολις εβαλα συνδεση μεσο usb venom και imac ειχα αποτελεσμα αλλα δεν γραφει ηχους του venom απλα γινετε controller για τα οργανα του garageband.

Στα drivers έχεις επιλέξει Asio -> Omega Asio?

Απο κει και περα ειναι θεμα routing. Δυστυχως μεχρι εδω μπορω να βοηθήσω ;D

δεν μου γραφει κατι για Asio4all λες να χρειαζομαι να κατεβασω απο καπου αυτους?

Πάμε από την αρχή. Συνδέσεις το πλήκτρο με USB και παίζει κανονικά σαν controller. Με λίγα λόγια ο Mac το βλέπει κανονικά (αλόιμονο άλλωστε...). Για να έχει γίνει αυτό βέβαια, έχεις ανοίξει στο GarageBand ένα midi κανάλι. Τώρα εάν θέλεις να ακούσεις τους ήχους του -και όπως λέει ο Καταράκτης- είναι και audio device...πρέπει απλά να ανοίξεις και ένα κανάλι real instrument. Τώρα εάν θέλεις να ακούγονται συγχρόνως και τα 2 γίνεται πατώντας και στα 2 το <κόκκινο λαμπάκι> τους.

βασικα θελω να γραψω με τις τραπεζες του venom αλλα δεν καταλαβα τι μου λες  :-\

Αυτα τραβαει κανεις οταν εχει Mac...84knit.gif

Αυτά τραβάει κανείς όταν ακούει συμβουλές από ανθρώπους που έχουν δεί τα Mac...μόνο από φωτογραφίες... 8)

...από ανθρώπους που έχουν δεί τα Mac...μόνο από φωτογραφίες... 8)

...και εχουν το κεφαλι τους ησυχο. 8)

Τσιμπας παντως. ;D Αν και περιμενα πιο γρηγορη αντιδραση. Αργεις Marathon τωρα τελευταια....

Specs talks, M🐮🐮gs walks

...και εχουν το κεφαλι τους ησυχο. 8)

Mα είναι προφανές ότι ο Foxx έκανε λάθος που έκανε δημόσια την ερώτηση όπου θα απαντήσει ο κάθε πικραμένος... ;D Θα μπορούσε να μου έχει στέιλει ένα pm -όπως έκανε μέχρι τώρα- και να έλυνε αμέσως το θέμα του ;)

Αυτά παθαίνεις όταν πηδάς από pc σε Mac... φαντάζεται ότι το πρόβλημα είναι βουνό, ενώ στη πραγματικότητα δεν υφίσταται. Ακόμα και ο τίτλος του είναι λάθος. Δεν είναι midi <πρόβλημα> αλλά audio πρόβλημα.

Θα μπορούσε να μου έχει στέιλει ένα pm -όπως έκανε μέχρι τώρα- και να έλυνε αμέσως το θέμα του ;)

Eχασα την μπαλα...θα ξανα τσεκαρω το απογευμα και θα σας ξανα απαντησω...

βασικα θελω να γραψω με τις τραπεζες του venom αλλα δεν καταλαβα τι μου λες  :-\

To προβλημα παραμενει, ακομα και μετα τη δημοσια απαντηση σου. 8)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου