nasokosm Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2013 Για να μή ξεχνιόμαστε, νέα 335 κατασκευή αρχίζει με στόχο λιγότερο βάρος και λίγο παραπάνω ακουστικό χαρακτήρα. Γι αυτό το center block απο μαόνι έγινε 33 χιλ απο 35 βάθος της προηγούμενης και 10,5 εκ φάρδος απο 12εκ αντίστοιχα, με αυτές τις αλλαγές και κάποιες άλλες που θα δούμε παρακάτω θα ενισχύσουμε λίγο τον ακουστικό χαρακτήρα του οργάνου ελπίζοντας να μήν ξεφύγουμε αρκετά απο την επιτυχημένη συνταγή της βυσινί κουκλάρας: http://www.noiz.gr/index.php?topic=192777.270 Εξη χορδές και ειναι πολλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hot_sauce Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2013 αυτά είναι....καλή αρχή! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Dinosp Δημοσιευμένο 29 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 29 Μαρτίου 2013 Πάλι 335? Γιατί δε φτιάχνεις καμια L-5, ή έστω μια 175 για αλλαγή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
immortalx Δημοσιευμένο 29 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 29 Μαρτίου 2013 Νασο εμενα μου αρεσει που το "σπουδαζεις" το αντικειμενο και προσπαθεις να εξελιξεις ενα συγκεκριμενο ειδος κατασκευης! Παρακολουθω οπως παντα με ενδιαφερον τη διαδικασια :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nasokosm Δημοσιευμένο 30 Μαρτίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 30 Μαρτίου 2013 Πάλι 335? Γιατί δε φτιάχνεις καμια L-5, ή έστω μια 175 για αλλαγή Σε πρόλαβα.. http://www.noiz.gr/index.php?topic=198024.0 Εξη χορδές και ειναι πολλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nasokosm Δημοσιευμένο 30 Μαρτίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 30 Μαρτίου 2013 Νασο εμενα μου αρεσει που το "σπουδαζεις" το αντικειμενο και προσπαθεις να εξελιξεις ενα συγκεκριμενο ειδος κατασκευης! Παρακολουθω οπως παντα με ενδιαφερον τη διαδικασια :) Ευχαριστώ. Γιάννη , έχω κολήσει με το συγκεκριμένο τύπο κιθάρας πολύυυ καιρό και ψάχνω το κάτι παραπάνω κυρίως σαν παίκτης και λιγότερο σαν κατασκευαστής. Δεν νομίζω να καταφέρω καλύτερο ήχο απο τη προηγούμενη απλά θέλω ένα λίγο διαφορετικό όργανο όσον αφορά το βάρος, τον ακουστικό ήχο, το πόσο εύκολα συντονίζει με τον εκισχυτή. Εξη χορδές και ειναι πολλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 30 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 30 Μαρτίου 2013 Ευχαριστώ. Γιάννη , έχω κολήσει με το συγκεκριμένο τύπο κιθάρας πολύυυ καιρό και ψάχνω το κάτι παραπάνω κυρίως σαν παίκτης και λιγότερο σαν κατασκευαστής. Δεν νομίζω να καταφέρω καλύτερο ήχο απο τη προηγούμενη απλά θέλω ένα λίγο διαφορετικό όργανο όσον αφορά το βάρος, τον ακουστικό ήχο, το πόσο εύκολα συντονίζει με τον εκισχυτή. Είσαι απίστευτος δε σε προλαβαίνω! Γνωρίζεις ότι σε κάποιες το center block ήταν maple (και κάποια από τα μανίκια...)? φαντάζομαι δεν το κάνεις γιατί θα έβγαινε ακόμα πιο βαριά.... Πάντως η προηγούμενη ήταν υπέρθεα δεν το συζητώ. Στα χέρια έδινε μια τρελή αίσθηση. Δε με λες, τι θα κάνεις για καπάκια αυτή τη φορα?? λαμίνες και έλατο ή λες να τα σκάψεις και από τη μέσα μερια????? Επίσης βλέπω ότι την έκανες στενότερη, σωστα?? Τα αυτιά και τα μάτια μας είναι τεντωμένα και ορθάνοικτα! ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nasokosm Δημοσιευμένο 30 Μαρτίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 30 Μαρτίου 2013 Είσαι απίστευτος δε σε προλαβαίνω! Γνωρίζεις ότι σε κάποιες το center block ήταν maple (και κάποια από τα μανίκια...)? φαντάζομαι δεν το κάνεις γιατί θα έβγαινε ακόμα πιο βαριά.... Πάντως η προηγούμενη ήταν υπέρθεα δεν το συζητώ. Στα χέρια έδινε μια τρελή αίσθηση. Δε με λες, τι θα κάνεις για καπάκια αυτή τη φορα?? λαμίνες και έλατο ή λες να τα σκάψεις και από τη μέσα μερια????? Επίσης βλέπω ότι την έκανες στενότερη, σωστα?? Τα αυτιά και τα μάτια μας είναι τεντωμένα και ορθάνοικτα! Ναι ειναι λεπτότερο λεπτομέρειες έχω στο πρώτο ποστ. Το κελεμπέκι στο μπράτσο και στο center block δεν το θέλω, προτιμώ μαονάκι για λιγότερο ξερά πρίμα, κάποτε θα δοκιμάσω μία όλο μαόνι. Τα καπάκια σκαφτό κελεμπέκι και πάλι αλλά με λιγότερη μάζα, θα φροντίσω μάλλον να ακουμπάει στο center block μόνο στη περιοχή της γέφυρας, ακόμα ειναι υπο σκέψη θέλω τα καπάκια να αναπνέουν λίγο να συντονίζουν να σπαρταράει τ όργανο :D Εξη χορδές και ειναι πολλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ratman Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 1 Απριλίου 2013 καλή επιτυχία σου εύχομαι ...μακάρι να βγάλει αυτόν τον ήχο που θες .... όλα είναι σχετικά !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nasokosm Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 10 Δεκεμβρίου 2013 Μετά απο αρκετό καιρό συνεχίζω τη κατασκευή της αγαπημένης μου και κατευθείαν στα δύσκολα: στη διαμόρφωση των καπακιών . Δύο ζευγάρια book mached κελεμπέκι πάχους 18χιλ κόπηκαν κολήθηκαν και διαμορφώθηκε το ένα μόνο απο έξω αρχικά και μετά ξεκίνησε η διαμόρφωση και απο μέσα όπως φαίνεται στις φωτο. Οπως φαίνεται τα καπάκια θα έχουν μειωμένη μάζα στο center block και η πλευρά του καπακιού πίσω απο το καβαλάρη δεν θα ακουμπάει καθόλου πάνω στο center block 8) Ολα αυτά για να έχει το όργανο λιγο πιο αυξημένο ακουστικό χαρακτήρα και ελπίζω να μην υπάρχουν ανομοιομορφίες στον ήχο απο χορδή σε χορδή σε όλη την έκταση της ταστιέρας ;D Εξη χορδές και ειναι πολλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση