con_bass Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα συμφορουμήτες, Έχω ένα squier jazz bass classic vibe. Αγορασμένο το '10. Το είχα πάρει σαν starter όργανο και τολμώ να πω πως ήταν άξιος σύντροφος όλα αυτά τα χρόνια. Ήρθε ο καιρός να κάνω ένα άλμα μπροστά όμως αλλά με budget κοντά στα 400 ευρώ(+-). Τα προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι τα εξής. Τα ποτενσιόμετρα tone και vol bridge λειτουργούν σαν on/off διακόπτες πλέον. Επίσης η γέφυρα κρατάει το set up την κανένα μήνα καθώς τα saddles σε μι και λα χορδή χαμηλώνουν. Σκεφτόμουν λοιπόν μία αλλαγή γέφυρας, των 3 ποτενσιομέτρων και των μαγνητών. Τι μου προτείνετε; υ.γ. Για να προλάβω τους βιαστικούς. Δε με ενοχλεί μόνο ο ήχος μου για να αλλάξω ενισχυτή πρώτα. Το θέμα βρίσκεται κυρίως στο playability λόγω του set-up που χαλάει πάντα. FYI, η μουσική που παίζω κυρίως είναι Rage Against the Machine, Red Hot Chili Peppers, Iron Maiden, Metallica, Sabbath, Tool και λοιπά μεταλλοσλαπαρίσματα σύμφωνα με τα παραπάνω συγκροτήματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lgbesios Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 η μουσική που παίζω κυρίως είναι Rage Against the Machine, Red Hot Chili Peppers, Iron Maiden, Metallica, Sabbath, Tool και λοιπά ... και ποιοι είναι αυτοί στο avatar....? οι Megadeth ... :P ;D στο θέμα μας ,αυτό που θες είναι 150 € το πολύ για μια αξιοπρεπέστατη γέφυρα και pots φτιάξε καφεδάκι και ψάξε στο net, ενδεικτικά οι wilkison γέφυρες είναι κάλες και οικονομικές , οι hipshot είναι κορυφή ;) και εδώ! http://www.bestbassgear.com/ θα βρεις πολλά καλούδια , αλλά θα σου πέσουν τα σάλια . γκουντ λακ ! rust never sleeps Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 στο θέμα μας ,αυτό που θες είναι 150 € το πολύ για μια αξιοπρεπέστατη γέφυρα και pots Ωπα ρε Λευτεράκη. Πολλά τα λες. Πάρε μια Gotoh 203 (καθόλου άσχημες οι Wilkinson αλλά πως να το κάνουμε) για να χεις το όνομα http://www.ebay.co.uk/itm/Gotoh-Japan-203-Bass-Bridge-Chrome-203B-4-/281020607690?pt=UK_Guitar_Accessories&hash=item416e222cca Όσο για το control plate, αν δεν θες να τα κολλήσεις εσύ τα pots, πάρε ένα έτοιμο harness (αφού το plate το χεις) http://www.ebay.co.uk/itm/Fender-Jazz-Bass-Wiring-Harness-Loom-Assembly-0-047uf-Orange-Drop-Capacitor-/170997584665?pt=UK_Guitar_Accessories&hash=item27d0401319 ή με κάτι παραπάνω παίρνεις και διακόπτη (parallel/series) μαζί με paper in oil (αν το θες) http://www.ebay.co.uk/itm/FENDER-JAZZ-Bass-Wiring-Harness-with-Series-Parallel-Switch-/111038222656?pt=Guitar_Accessories&hash=item19da64d140 Από μαγνήτες, καλά να μαστε να μιλάμε μέχρι του χρόνου. Πάντως μια καλή λύση σε σχετικά μικρό budget, είναι για μένα πάντα οι Dimarzio Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lgbesios Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 Ωπα ρε Λευτεράκη. Πολλά τα λες. Ε! άμα να υπολογίσεις ενα καφέ στην καφετέρια σαν άνθρωπος πριν απο το μοντάρισμα ...δεν θα κεράσεις και κάνα δυο, τρία τσίπουρα με μεζέ την μπάντα για την επιτυχία της αναβάθμισης ...να τα λεφτά φύγανε. για αυτό δεν υπάρχει προκοπή καμιά ;) ;D rust never sleeps Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Nikoubis Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 Με τον Οντιοκωστα ειμαι, με μονη επιφυλαξη τις 2 εξτρα τρυπες που θελει η 203. Ενδεχομενως η 201 που μπαινει χωρις εξτρα μαστορεματα να ειναι καλυτερη λυση, να (νομιζεις οτι) παιρνεις και σαστεην απο τα γκουμουτσοsaddles. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 Ε! άμα να υπολογίσεις ενα καφέ στην καφετέρια σαν άνθρωπος πριν απο το μοντάρισμα ...δεν θα κεράσεις και κάνα δυο, τρία τσίπουρα με μεζέ την μπάντα για την επιτυχία της αναβάθμισης ...να τα λεφτά φύγανε. Δεν παλεύεστε ωρέ Με τον Οντιοκωστα ειμαι, με μονη επιφυλαξη τις 2 εξτρα τρυπες που θελει η 203. Ενδεχομενως η 201 που μπαινει χωρις εξτρα μαστορεματα να ειναι καλυτερη λυση, να (νομιζεις οτι) παιρνεις και σαστεην απο τα γκουμουτσοsaddles.Και η 201 μια χαρά είναι. Όσο για την 203, οι δύο μπροστινές είναι optional. ;) Και με τρεις (πόσο μάλλον με πέντε) νταβραντισμένες βίδες, η δουλειά γίνεται μια χαρά. Τουλάχιστον για (και σε) μένα. Πάντως αν ήμουν βάρβαρος και σλαπαδορος, θα προτιμούσα quick loading γέφυρες για λόγους ευνόητους. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Nikoubis Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 Δεν παλεύεστε ωρέ Και η 201 μια χαρά είναι. Όσο για την 203, οι δύο μπροστινές είναι optional. ;) Και με τρεις νταβραντισμένες βίδες, η δουλειά γίνεται μια χαρά. Τουλάχιστον για (και σε) μένα. Παντως το προβλημα της γεφυρας πιθανοτατα μπορει να το λυσει με λιγο μπλε loctite στα saddles και να σπρωξει τα λεφτα που γλιτωνει σε μαγνητες, η να τα κανει καφεδες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lgbesios Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 τσίπουρα!!! .... ο καφές μαυρίζει τα άντερα rust never sleeps Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
con_bass Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 Guyz, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! και ποιοι είναι αυτοί στο avatar....? οι Megadeth ... :P ;D Αυτοί είναι ο λόγος που κάποτε θα μαζέψω λεφτά να πάρω violin bass και να το χαίρομαι μόνος μου γιατί οι υπόλοιπη καφρομπαντούλα μου είναι κάφρικη :P @Audiokostas Αυτή η gotoh 203 ωραία φαίνεται, διαβάζω και καλά πραγματάκια σε ένα γρήγορο search. Όμως μου άναψες φιτιλιές με αυτές τις quick loading γέφυρες που δεν είχα ιδέα ότι λέγονται έτσι. Αν σου είναι εύκολο, επειδή ό,τι βρίσκω είναι άνω των 100 ευρώ θα μπορούσες να μου δείξεις 1-2 καλές οικονομικές ή έστω να με οδηγήσεις για το πού να ψάξω; Επίσης δεν έχω κάποιο θέμα με τις κολλήσεις. Οπότε και ξεχωριστά να βρω τα pots μεγάλο παιδί είμαι και ξέρω τι θα κάνω. Αν και ομολογώ πως μου άρεσε το parallel-series switch αλλά υποψιάζομαι πως θέλει 1 τρύπα παραπάνω, οπότε πρέπει απλά να υπολογίσω και ένα jack output στο πλάι του μπάσσου @Nikoubis δεν το ήξερα το συγκεκριμένο στρουμφοκατασκεύασμα. Θα είναι η πρώτη επιλογή μου, κι αν δεν πάω κατά Audiokostas πλευρά ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2013 @Audiokostas Όμως μου άναψες φιτιλιές με αυτές τις quick loading γέφυρες που δεν είχα ιδέα ότι λέγονται έτσι. Αν σου είναι εύκολο, επειδή ό,τι βρίσκω είναι άνω των 100 ευρώ θα μπορούσες να μου δείξεις 1-2 καλές οικονομικές ή έστω να με οδηγήσεις για το πού να ψάξω; Hipshot Vintage ή Hipshot FM1 για Fender mounting holes. Από κει και πέρα Κινέζικες απομιμήσεις υπάρχουν για όλα. Καφέ και ebay. ;) Επίσης δεν έχω κάποιο θέμα με τις κολλήσεις. Οπότε και ξεχωριστά να βρω τα pots μεγάλο παιδί είμαι και ξέρω τι θα κάνω. Αν και ομολογώ πως μου άρεσε το parallel-series switch αλλά υποψιάζομαι πως θέλει 1 τρύπα παραπάνω, οπότε πρέπει απλά να υπολογίσω και ένα jack output στο πλάι του μπάσσου Είναι push pull το πρώτο pot. Καμμία παραπάνω τρύπα. Το έχω κάνει. Μαζί με το greasebucket του Highway (ναι, μου αρέσει να βασανίζομαι). Τρύπα στα πλάγια άνοιξα εγώ για to J-Retro Deluxe που εγκατέστησα στο Jazz μου και το οποίο νομίζω ότι είναι ακριβώς (εξαιρουμένης της τιμής βέβαια) αυτό που θες εσύ (αλλά δεν ξέρω αν θέλω εγώ). Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση