Προς το περιεχόμενο

Επισκευή σπασμένου headstock. Τα φώτα σας!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευχαριστώ.

Αν δεν βγαίνει το παξιμάδι να το μονώσεις προσεκτικά.

Σίγουρα να καθαρίσεις με ασετόν όπως ειπε ο Γιάννης τα συγκεκριμένα ξύλα-καβίλιες.

Απο εποξεικές και γω χρησιμοποιώ το διάφανο σωληνάριο, μια καλή φρέσκια named μάρκα θα ειναι ΟΚ.

Απο ρετάλια άλλο τίποτα.

Καλό θα ήταν να μας πει και ο Φάνης τη γνώμη του για τη συγκεκριμένη τεχνική.

Εξη χορδές και ειναι πολλές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

• Guru

-Αυτή ακριβώς είναι η τεχνική.

Δεν είναι απαραίτητο να φτιάξεις ολόιδιο jig. Mπορείς κι από κομμάτια MDF ή κόντρα πλακέ να φτιάξεις οδηγούς, να σταθεροποιήσεις το μανίκι και να φρεζάρεις. Για τέτοιες εργασίες προσωπικά, χρησιμοποιώ Dremel, μου φαίνεται πιο εύχρηστο-φιλικό και έχει μικρό αποτύπωμα η βάση του, ενώ το ρούτερ είναι αρκετά ογκώδες. Στο βίντεο, χρησιμοποιείται laminate trimmer που έχει κι αυτό σχετικά μικρό αποτύπωμα.

Η κοπή δεν είναι απαραίτητο να είναι παράλληλη με το headstock. Mια 'ενδιάμεση' γωνία είναι αρκετή.

Νάσο δεν έχω καταλάβει γιατί το κοπτικό να είναι κοίλο. Εγώ θα πρότεινα απόλυτα flat βάση για καλύτερη διανομή κόλλας και σύσφιξη.

Θα προτιμούσα κι εγώ κομμάτι ξύλου άλλο από έβενο για καλύτερη αφομοίωση, αλλά νομίζω ότι δεν θα 'χεις πρόβλημα.

-Το truss rod (και το truss rod nut) μένουν στη θέση τους(Νάσο πολύ κόντρα σου πάω τελευταία... ;D). Απλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετά την κόλληση, χρειάζεται να 'πειράζεται' λίγο-μιση στροφή πλυν-μισή στροφή συν- για να μην 'παγώσει'.

-Για εποξική, ό,τι χρησιμοποιήσεις κάνε μια δοκιμή πρώτα. Κάποια επώνυμη από μαγαζί που δεν έχει στοκ αιώνων θα κάνει δουλειά. Κάποιες μη επώνυμες έχει τύχει να τις πετάξω γεμάτες, ενώ το καλύτερο value for money μεχρι στιγμής είχε μια σειρά της lidl. όποιος πετύχει, ας καβατζώσει 4-5.

-Οι καβίλιες θα κολληθούν με titebond.

-Έτσι όπως είδα το σπάσιμο, με καθαρισμένες τις κόλλες, φαίνεται αρκετά fractured. Συντριπτικό κάταγμα, με αρκετά μεγάλες επιφάνειες όπου υπάρχει 'ασυνέχεια' wood grain. Γι'αυτό και θα πρότεινα extra ενίσχυση, μετά την ένθεση των καβιλιών, με φέτα ξύλου 1,5-2mm.

-Thanx για το tip με το ξύδι. Δεν το ήξερα και μου φαίνεται χρήσιμο...

Καλή επιτυχία.

ΥΓ. Ιδιαίτερη προσοχή με τα εργαλεία. Γυαλιά προστασίας για το φρεζάρισμα, καλή εφαρμογή των παρελκόμενων, ΠΟΤΕ γάντια με περιστροφικά εργαλεία, και καλό σφίξιμο/σταθεροποίηση των επιφανειών.

Hλιθιούθιερ

• 2 εβδομάδες αργότερα...

-Για εποξική, ό,τι χρησιμοποιήσεις κάνε μια δοκιμή πρώτα. Κάποια επώνυμη από μαγαζί που δεν έχει στοκ αιώνων θα κάνει δουλειά. Κάποιες μη επώνυμες έχει τύχει να τις πετάξω γεμάτες, ενώ το καλύτερο value for money μεχρι στιγμής είχε μια σειρά της lidl. όποιος πετύχει, ας καβατζώσει 4-5.

Είναι αυτή που έχουν από την πέμπτη που πέρασε η ίδια που αναφέρεστε;

http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=31616

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου