Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή Bridge Μαγνήτη σε American Deluxe Strat!!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Xαίρεται ... Εχω μια Deluxe Strat με H-S-H configuration (Kανονικοι Humbuckers οχι Ηοt Rails κλπ διπλους σε μεγεθος μονου)

Στη γέφυρα εχω ... Τι αλλο ?? Τον Seymoyr Duncan JB.

Δεν όμως... Δεν κολλάει με αυτη τη strat οπου και να την εχω βάλει να παίξει...

Πάιζω σε Standard Tuning με 9-42

Moυ ακούγεται ''αδειος'' και ''άνευρος'' σε high gain settings ενώ σε medium gain/crunch ηχους έιναι για κλωτσιές χωρίς όγκο και παρουσία... Να φανταστειτε μια American Standard που έιχα που φόραγε στη γεφυρα τον HS3 της Dimarzio που ήταν και μονος απλα χωρίς το hum της έβαζε τα γυαλιά.

Μου αρέσουν οι γεμάτοι hard rock / heavy metal ηχοι στυλ Doug Aldrige , George Lynch , κλπ. Aπό ενισχυτές στο σπίτι εχω εναν ashdown 60w full tube και οταν παίζω σε studio πάιζω σε ενα Jcm800 boostαρισμένο είτε με καποιο eq είτε με καποιο Overdrive (Tube Screamer συνήθως)

O ήχος που κυνηγάω για να σας βοηθήσω ειναι κατι τετοιο σε γενικές γραμμές

Jeff Scott Soto - Yngwie Medley - 02 - On The Run Again (μη μου πείτε να βάλω single coils)

(δείτε δείτε)  :o :o
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χά!! Τελικά ο ηχος ειναι απειρα υποκειμενικός Σε αυτο το βιντεο είναι σαν να ακουω τον ανευρο αδειο και NoBallz at all JB μου!!!

Αυτο ειναι που εχω και ΔΕΝ θέλω

Οσο για τους Bareknuckle εχω κακη εμπειρια με αυτους διοτι πριν 3-4 χρονια ειχα πάρει τον Miracle Man για να αντικαταστησει τον 500T σε μια Gibson Explorer που έχω

2 ωρες τον αντεξα!!! 500Τ= The best humbucker in the universe (για μενα)

Θα επαιρνα εναν να τον εβαζα στη Deluxe αλλα με το alder δεν νομιζω να τα πηγαινε καλα.

Την αλλη μαρκα δεν την ξερω.

Ευχαριστώ πολύ παντως για το χρόνο σου!

Ειχα κ εγω deluxe κ πλησιαζα τον ηχο που λες με εναν dimarzio tone zone...ισως κ ενας s.d custom να σε βολεψει

Απο dimarzio δεν ξέρω γιατι μου έχει κολλήσει ο super 3 , o steves special και ο d activator ... Μακάρι να μπορούσα να κάνω ενα test σε αυτούς.

Ο Sd custom είναι απλα ενας Gibson 500T φτιαγμένος απο την Duncan!! ;) Aυτή την ατάκα μου την είχαν στείλει απο το customer service της duncan oταν εψαχνα να αλλαξω μαγνήτη στην explorer μου!

O lynch χρησιμοποιεί τον screamin' demon ο οποίος απ'ότι λες δε νομίζω να σου κάνει, ο Satchel από Steel Panther το πιο πιθανό είναι να παίζει με JB.

Οπότε εγώ για ballsy κλασικό ήχο με μπόλικο mid growl θα σου έλεγα Bareknuckle Holy Diver.

Απο dimarzio δεν ξέρω γιατι μου έχει κολλήσει ο super 3 , o steves special και ο d activator ... Μακάρι να μπορούσα να κάνω ενα test σε αυτούς.

Οι d-activator είναι πολύ καλοί μαγνήτες αλλά ίσως λίγο πιο μοντέρνοι απ'ότι ψάχνεις, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσουν στην κιθάρα σου. Τους άλλους δεν τους έχω ακούσει

O miracle man είναι κεραμικός, αρκετά πιο hot και scooped, δηλαδή καμία σχέση με τον Diver.

Αλλά γιατί ήχο πήγαινες και δεν σου έκατσε ο man? Δεν τον έχω ακούσει τον συγκεκριμένο από κοντά αλλά φαντάζομαι για μοντέρνο tight ήχο καλός θα είναι .

O miracle man είναι κεραμικός, αρκετά πιο hot και scooped, δηλαδή καμία σχέση με τον Diver.

Αλλά γιατί ήχο πήγαινες και δεν σου έκατσε ο man? Δεν τον έχω ακούσει τον συγκεκριμένο από κοντά αλλά φαντάζομαι για μοντέρνο tight ήχο καλός θα είναι .

Πηγαινα για τα tonal characteristics και το output του 500Τ σε μια ποιο συγχρονη μορφή!!! Μόνο αυτό δεν ήταν όμως. Εντελώς Flat response, Αttack ανυπαρκτο, Κομπρεσαρισμένος και δεν είχε αυτό το Bite που έχει ο 500Τ. Φαντάσου κάτι σε Β' Εθνικής emg81 σε passive. Πιστεύω όμως, για να μην τον αδικώ κιόλας ότι θα ταίριαζε περισσότερο σε καποια bright και αδύναμη κιθάρα με bolt on κατασκευή και όχι στο τέρας που λέγεται explorer. To μόνο του καλό ήταν τα squeals τα οποία ήταν Zakk Wylde φάση και τα έκανες με άνεση σε όλο το neck.

O πιο λαου λαου 500T-Custom ειναι ο 59...

Απο Paf on steroids σε κοινο paf...

καθαριζει πολυ ωραια με το volume και παιζει οτι γουστρεις...

ΑΛΛΑ

Παιζει πολυ μεγαλο ρολο το υψος του μαγνητη...

εχω τον Bare Knuckle VHII και ειναι ο πιο οργανικος και δυναμικος μαγνητης που εχω παιξει ποτε...(ειναι ενας boutique 59).

Τον εχω 3mm απο τις χορδες...

Στα 3,2mm εχει αλλο ηχο(οποιος δε με πιστευει να ερθει να το ακουσει απο κοντα)

Ισως μια καλη επιλογη θα ηταν ο Seymour Duncan Custom/Hybrid

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου