Προς το περιεχόμενο

Στησιμο για επαγγελματικο home studio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Α ...καταλαβα....

Οχι δεν καταλαβες!!!!δεν πηγαινε προσωπικα σε σενα,μιλουσα γενικα...μπηκα σε ενα φορουμ που πιστευα οτι αυτα που λεγονται εδω μεσα θα ειναι διαφορετικα απο αλλες σελιδες στο νετ.

Μαλιστα μου την προτειναν οι καθηγητες μου,ομως τελικα βλεπω οτι για μερικα ευρω καποιοι θα σκοτωναν.

Λοιπον για να ξεκαθαρησω το θεμα..................1ον εχω ασφαλισει εδω και πολλα χρονια,εχω μπλοκ!!! ξεκαθαρο?????

2ον ο καθε ενας βλεπει τα πραγματα απ την δικη του οπτικη γωνια,αυτο απαραιτητα δεν σημαινει πως καποιος εχει δικιο η αδικο!!!

3ον τωρα που ξεκαθαρισα οτι πληρωνω θα μου προτεινεις τιποτα???

4ον αν απλα συνεχιστει ετσι το θεμα δεν υπαρχει λογος να συνεχισω την κουβεντα!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 95
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Για να μην παρεξηγηθω εγω απαντησα για τον εξοπλισμο που θα πρεπει κατα τη γνωμη μου να εχει κατα προτεραιοτητα ενα ΗΟΜΕ studio ..ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ HOME STUDIO κατα τη γνωμη μου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Ειτε εχεις Home studio στο οποιο με εναν ΒΑΣΙΚΟ εξοπλισμο κανεις τη δουλεια σου για ΕΣΕΝΑ  ,ειτε επαγγελματικο  στουντιο το οποιο οσο καλυτερα εξοπλισμενο ειναι,κατι που φυσικα προϋποθετει ΤΕΡΑΣΤΙΑ επενδυση ,τοσο καλυτερο ειναι ,με δεδομενη παντα την ικανοτητα του ηχοληπτη.

Ειναι η ιδια διαφορα μεταξυ home cooking & restaurant cooking...το να φωναξεις καποιον στο home studio σου και να τον βαλεις να πλερωσει ειναι σαν να φωναξεις φιλους για φαγητο στο σπιτι σου και μετα να τους βγαλεις λογαριασμο... ;D

Αρα απο τη στιγμη που θες να ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙΣ το home studio σου σε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ studio ΟΦΕΙΛΕΙΣ να παρεχεις και τον αντιστοιχο εξοπλισμο.

ΕΙΔΙΚΑ για τα ΤΥΜΠΑΝΑ κατα την ταπεινη μου γνωμη μονο σε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ στουντιο μπορεις να γραψεις ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ τυμπανα της προκοπης..(το να γραψεις με pads ειναι απλα ημιμετρο και ως ημιμετρο φυσικα και δεν ειναι επαγγελματικο)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Καλημερα σε ολους....

Θα ηθελα να ξεκαθαρισω το εξης, γιατι νομιζω μαλλον εχω παρεξηγηθει απο τον modulator.

Το προβλημα μου σε αυτη την περιπτωση ειναι αυτο:

Καλημερα!!εδω και καιρο σκεφτομαι να στησω ενα πιο επαγγελματικο home studio.

Ο στοχος ειναι να μπορω να παιρνω ηχογραφησεις με μικρο κοστος.

Εχω ηδη καποιο εξοπλισμο,ομως θελω να εχω πιο πολλες δυνατοτητες.

Ο λογος του ποστ ειναι να ακουσω γνωμες και εναλλακτικες λυσεις.

Ειναι προφανες πιστευω. Ηδη με την ατακα "επαγγελματικο home studio" και στην συνεχεια το "να παιρνω ηχογραφησεις με μικρο κοστος" τα πραγματα φευγουν απο το "θελω να φτιαξω ενα home studio πειτε μου τι να παρω". Εχω συμμετασχει σε topic που αφορουν τετοια θεματα, αλλα εδω δεν ειναι το ιδιο νομιζω.

Το θεμα δεν ειναι οτι φοβαμαι τον ανταγωνισμο η αν μου φαει τους πελατες , το θεμα ειναι οτι δεν δεχομαι αυτην την προσεγγιση , το home ειναι home και το επαγγελματικο ειναι επαγγελματικο , νομιζω πολυ ωραια το εθεσε ο Νικος εδω:

Ειναι η ιδια διαφορα μεταξυ home cooking & restaurant cooking...το να φωναξεις καποιον στο home studio σου και να τον βαλεις να πλερωσει ειναι σαν να φωναξεις φιλους για φαγητο στο σπιτι σου και μετα να τους βγαλεις λογαριασμο...

Και στην τελικη πες οτι θα το κανεις το σπιτι εστιατοριο οκ , καντο σωστα και απο νομικης αποψης αλλα και απο θεμα υποδομης......

Οκ με την νοοτροπια οτι σπιτι σου κανεις πια και δισκο αμα λαχει , αλλα μην παμε κιολας στο , απο το σπιτι σου βγαζεις και λεφτα κανοντας δισκους των αλλων, ε παει πολυ νομιζω.....αρκετα εχουν ξεφτιλιστει αυτο το επαγγελμα , οχι αλλο παρακαλω :)

Rehearse more....edit less!!!!!!

• Guru

Προσωπικά δε νομίζω ότι παρεξήγησα τίποτα (και δεν είμαι μοντ)...

Είναι φανερό ότι κατηγόρησες τον George ότι πρόκειται (αν δεν κάνει ήδη) να κάνει παράνομες συναλλαγές χωρίς ΤΕΒΕ, μπλοκάκι, κοκ.

Αυτό είναι πολύ απλά απαράδεκτο!

Τα παραπάνω που λες, τα είπαμε ήδη και είναι μια χαρά!

Και στην τελικη πες οτι θα το κανεις το σπιτι εστιατοριο οκ , καντο σωστα και απο νομικης αποψης αλλα και απο θεμα υποδομης......

Ανοίγω σουβλατζίδικο στο Βερολίνο για να κοντράρω το Μαραθώνα και τον ΣΦ ,μόνο που έκανα συμφωνία να μην υπάρχει σε ακτίνα 50 χλμ άλλο φαγάδικο.

Αυτά ως προς το αστείο της ιστορίας,καθότι γύρω μας γίνονται όργια φίλε μου και φάγαμε ήδη 5-6 και δεν έχουμε ρίξει κανέναν  8)

No one wants an alien

Ανοίγω σουβλατζίδικο στο Βερολίνο για να κοντράρω το Μαραθώνα και τον ΣΦ ,μόνο που έκανα συμφωνία να μην υπάρχει σε ακτίνα 50 χλμ άλλο φαγάδικο.

και παλι μεσα στην πολη εισαι φηλως.... ;D ( το Berlin ειναι ψιλοτεραστιο)...να φυγεις να πας αλλου

εδω ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα ταιριαζεις καλυτερα

http://en.wikipedia.org/wiki/Kloster_Lehnin

;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

ρε wyndorf το 'αναλαμβανω ηχογραφησεις οσο πιο φτηνα γινεται',μπορει να σημαινει οτι τηρω ολα τα νομικα πλαισια και ηχογραφω ειτε εφηβους,ειτε μεγαλυτερους,που δε θελουν να βγαλουν δισκο,αλλα θελουν να εχουν μια ηχογραφηση να τη δειχνουν στα παιδια τους!

Slow must go on....!!!!

Το θεμα δεν ειναι οτι φοβαμαι τον ανταγωνισμο η αν μου φαει τους πελατες , το θεμα ειναι οτι δεν δεχομαι αυτην την προσεγγιση , το home ειναι home και το επαγγελματικο ειναι επαγγελματικο

Says who? Γιατι? Απο ποτε δοθηκε σε εσενα και σε εμενα η δικαιοδοσια να χαραζουμε γραμμες και να λεμε ή αυτο ειναι ή το αλλο, ενδιαμεσα δεν εχει?

Ακολουθει υποθετικο και καθολου μα καθολου improbable σεναριο:

Εστω εγω εχω ενα μουσικο projectακι που δουλευω στο πλαι παραλληλα με αλλες δουλειες μου, μουσικες η μη. Εχει μαζευτει ενα αρχικο υλικο και θα ηθελα να φτιαξω ενα υποτυπωδες demo, ετσι για να υπαρχει. Μπορει μετα να το προχωρησω, μπορει και οχι.

Εγω ηχοληπτης δεν ειμαι. Εχω μια καρτα ηχου του 50ευρου και ενα αναλογο μικροφωνο για να γραφω κανα κλιπακι και τελος. Δεν εχω ουτε τον εξοπλισμο, ουτε το χρονο και βασικοτερο ουτε τις γνωσεις να κατσω να κανω τη δουλεια στο σπιτι μονος μου.

Θα ηθελα ιδανικα να μου κανει τη δουλεια ο Νικοδημος (τυχαια επιλογη) γιατι εχω δουλεψει παλια μαζι του, ξερω τη δουλεια του, ξερω το στουντιο του και ειναι ο επαγγελματιας που εμπιστευομαι γενικα. Διαολε, ιδανικα θα ηθελα να μπορουσα να παω να γραψω στο Hansa. Αλλα δεν μπορω. Ειμαι πιεσμενος οικονομικα, ή απλα μπορει να μην πιστευω οτι το υλικο στην παρουσα φαση αξιζει τοσο χρημα και κοπο. Δεν τιθεται θεμα να μαζεψω τα λεφτα over time, δεν μπορω/δεν θελω να τα διαθεσω, end of story - και εχω πληρη επιγνωση του τι σημαινει αυτο σχετικα με τη δουλεια που θα γινει.

Ναι αλλα ο φιλος μου ο Ονουφριος ειναι ηχοληπτης, εχει ενα μικρο home studio με βασικο εξοπλισμο και μπορει να μου κανει κατι, εναντι μιας φιλικης τιμης. Δε θα ειναι ιδιο με τη δουλεια που θα εκανα με τον Νικοδημο, δεν περιμενω να ειναι ιδιο. Θα ειναι ομως κατα πασα πιθανοτητα αρκουντως καλο για αυτο που ηθελα εγω και με το budget που ειχα. Και θα ειναι σιγουρα καλυτερο απο το τιποτα. Και επειδη ο Ονουφριος ειναι και επαγγελματιας, το ποσο αυτο που θα τον πληρωσω για τη δουλεια θα ειναι καθαρο και φορολογημενο, οχι μαυρο.

Δωσε μου τωρα εναν καλο λογο που ο Ονουφριος και ο καθε Ονουφριος ΔΕΝ θα επρεπε να υπαρχει επειδη ΕΣΥ θεωρεις οτι δεν πρεπει να υπαρχει μια ενδιαμεση επιλογη για καποιον που δεν εχει home studio και δεν θελει/μπορει να γραψει σε κανονικο studio.

Μπορει ο SF να θεωρει οτι οι μεξικανικες tele ξεφτυλιζουν το οργανο, αν εισαι σοβαρος θα παρεις αμερικανα αλλιως καλες ειναι και οι bullet. Μπορει εγω να θεωρω οτι η Canon 60D ξεφτιλιζει τη δουλεια του φωτογραφου, ή εισαι επαγγελματιας και τα σκας για μια 5ρα ή περνεις την Lumix σου και πας να παιξεις με τα αλλα παιδακια στο παρκο.

Το θεμα ομως ειναι οτι απο τι στιγμη μου ΥΠΑΡΧΕΙ αγορα για αυτες τις μεσες λυσεις, αγορα που ΔΕΝ εξαφανισε ουτε τις squier ουτε τις american deluxe με την υπαρξη της, εμενα και εσενα πολυ απλα δεν μας πεφτει λογος.

• Guru

odis επέτρεψε μου να σου απαντήσω εγώ σε κάτι...σίγουρα δεν καλύπτει όλο το έυρος των ερωτήσεων σου...αλλά επίσης σίγουρα για κάποιες από αυτές δεν μπορεί και να υπάρχει απόλυτη και αντικειμενικά ορθή απάντηση.

Δε νομίζω πως το νόημα είναι αν πρέπει να απαγορευθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η ύπαρξη μιας κατηγορίας επαγγελματιών στον εν γένει χώρο των ηχοληπτικών εργασιών και συναφών επαγγελμάτων ...και σίγουρα όχι μέ βάση τομ προυπολογισμό και την επένδυση της κάθε επιχείρησης....νομίζω δεν λέει κανείς κάτι τέτοιο...καθώς είναι απλά φασιστικό, αυθαίρετο και βαθύτατα αντικοινωνικό.

Νομίζω πως τα θέματα (υπαρκτά) που προκύπτουν από την όλη αυτή κουβέντα είναι αφενός το πως πρέπει να τιμολογούντε αυτού του είδους οι υπηρεσίες και αφετέρου το ποιες είναι τελικά οι διαχωριστικές γραμμές που οριοθετούν το Home, project based, commercial , multi room commercial facility κλπ κλπ.

Για να λύσω και ένα θέμα που νομίζω ότι χωρίς λόγο βολοδέρνει σε όλο το thread θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως ο επιθετικός προσδιορισμός home, project, commercial κλπ έχει να κάνει ως επί το πλείστον με τον τρόπο λειτουργίας ενός facility και φυσικά την υποδομή του και όχι αν εισπράτει μάυρα ή άσπρα....πχ δε νομίζω πως μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον M.Wagener ως μη επαγγελματία ούτε σε ότι αφορά την δουλειά του , ούτε τις γνώσεις του , ούτε όμως την υποδομή του χώρου εργασίας του...και υπάρχουν άπειρα ονόματα που θα μπορούσα να παραθέσω....R.Saint Germain , C.Tsangarides κλπ κλπ κλπ

Όλοι οι παραπάνω έχουν αυτό που αν και όντως ακούγεται παράδοξο θα μπορούσαμε να ονομάσουμε "Profecionall Home Studio"....και πουλάνε τις (πολύ ακριβές, αλλά και πάλι φθνότερες από το να τις πουλούσαν στο Ocean Way) υπηρεσίες τους σε έναν χώρο ο οποίος αποτελεί είτε κομμάτι της κατοικίας τους είτε μια μεταποιημένη κατοικία...τέλος πάντων όχι ένα purpose built facility. Παρ’όλα αυτά, αυτό το αρκετά διαδεδομένο και καθόλου μεμπτό φαινόμενο συνοδεύεται από μια σειρά πραγμάτων που το καθιστούν όχι απλά λογικοφανές αλλά πιθανότατα και χαρακτηριστικό κομμάτι της εποχής μας...και εξηγώ....ένας engineer /producer με δεδομένη ιστορία, εμπειρία, γνώσεις αλλά και (τρομερά σημαντικό) πολύ καλές "άκρες" στην μουσική βιομηχανία, μια υλικοτεχνική υποδομή που υφίσταται με βάση συγκεκριμένο σκοπό (mostly mixing & overdubbing) και απέχει εκατομμύρια έτη φωτός από αυτό που πιθανότατα έχεις στο μυαλό σου ως Home studio....και τελυταίο και κυριώτερο δεν έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με τον κόσμο των commercial studios γιατί καθώς εκ των πραγμάτων μπορεί ακόμη και σε αυτές τις ιδεατές περιπτώσεις που αναφέρω να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες, πολλές φορές αν όχι τις περισσότερες διατηρεί μια σχέση συνεργασίας με αυτά )για να καλύψει όπως είναι προφανές κάποιες ελείψεις αν κριθεί αναγκαίο...όπως πχ ο χώρος ή ακόμη και ο εξοπλισμός σε εξαιρετικές περιπτώσεις).

Αυτά τα 2 λοιπόν εκ των πραγμάτων σε μια χώρα σαν την Ελλάδα έρχοντε σε σύγκρουση κάποια στιγμή μεταξύ τους....και ο λόγος είναι ότι ούτε για Home Project studios σαν αυτά που περιέγραψα μιλάμε (ούτε καν ξώφαλτσα), ούτε για άτομα με τα συγκεκριμένα credits σε όλους τους τομείς που μας ενδιαφέρουν. Υπάρχει λοιπόν κατ’αρχάς μια παρανόηση του όρου έτσι όπως θα έπρεπε και θα μπορούσε να χρησιμοποιήται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα από κανέναν....ΑΠό την άλλη πλευρά σε μια αγορά που συρικνώνεται διεθνώς και εκ των πραγμάτων δυσκολέυει την συντήρηση και την διατήρηση μεγάλων , purpose built commercial facilities η λογική στην τιμολόγηση θα πρέπει να έχει αυτό ακριβώς....λογική  :)

Κάτι τέτοιο όμως θα σήμαινε πως ένα home studio της κατηγορίας που περιγράφουμε εδώ και παίρνωντας σαν βάση την τιμολόγηση που επικρατεί αυτή την στιγμή στα ας το πούμε ακριβά commercial facilities θα έπρεπε να έχει αρνητικό πρόσημο μπροστά από το νούμερο....φυσικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Τι κάνουμε λοιπόν?

Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στην μέση......we evolve ...από την μία πλευρά φροντίζεις να απλώνεις τα χέρια σου έως εκεί που σε παίρνει και από την άλλη φροντίζεις να προσφέρεις αυτό το ποιοτικό συν σε τέτοια ποσόστοση ώστε να εξακολουθεί να αποτελεί θέλγητρο για τον πραγματικό recording artist (ας μην κάνουμε κουβέντα επ’αυτού...και σίγουρα όχι με άστοχα και άκυρα προσωπικά παραδείγματα, ελπίζω να το σεβαστείτε  :) )

Δεν με ενδιαφέρει να νουθετήσω κανέναν για το τι είναι σωστό και τι λάθος....δεν το βλέπω ακριβώς έτσι το θέμα....θα επανάλαβω όμως πως πρόκειται για 2 απόλυτα διακριτά είδη παρεχόμενων υπηρεσιών που δυστυχώς πολλές φορές προσπαθούν να αλληλοκονταροχτυπηθουν ενώ βρίσκοντε σε διαφορετικές αρένες.

Αυτό που με ενδιαφέρει και είμαι απόλυτα σίγουρος για την άποψη μου είναι πως η "πτώση" των μεγάλων studios όπως και η μείωση των budgets δεν αποδείχτηκε ευεργετική για την μουσική δημιουργία....ευτυχώς και με μεγάλη μου χαρά βλέπω πως η έννοια ενός πραγματικού recording/mixing facility επιστρέφει ΦΥΣΙΚΑ προσαρμοσμένη στα νέα κοινωνικοπολιτικά δεδομένα όχι μόνο στα πλαίσια της μουσικής βιομηχανίας αλλά στο σύνολο της καθημερινότητας μας.

Δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο (και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής και την διάθεση) να εξηγήσω σε πολλούς, τους περισσότερους εδώ μέσα τι ακριβώς σημαίνει η δημιουργία και η διατήρηση ενός σχετικά μεγάλου commercial recording facility , τι συνεπάγεται σε υλικό και ψυχικό κόστος , την καθημερινότητα του και όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν όταν οι κάμερες από τα video που βλέπετε στο youtube κλείνουν...

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους μας

:)

check my website
https://www.mixingnik.com

Δεν διαφωνω με τα points που εφερες Nικοδημε - το ποστ μου το εκανα κυριως για να καταδειξω οτι δεν πρεπει να κατακρινουμε αυτοματα οποιον παει να κανει κατι εξω απο τις δικες μας αντιληψεις για τη δομη του χωρου, απο τη στιγμη που ισως υπαρχει ζητηση για αυτη την υπηρεσια και δεν μιλαμε απαραιτητα για αθεμητο ανταγωνισμο.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου