Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 9 Μαρτίου 2013 Guru Share Δημοσιευμένο 9 Μαρτίου 2013 Ναι αυτό το ξέρω και μέχρι πέρσι διάβαζα μόνο σε ακουστικό πιάνο, τώρα όμως μένω σε οικοτροφείο και δεν μπορώ να έχω καν ακουστικό πιάνο στο δωμάτιό μου, πόσο μάλλον να μελετάω σε ένα. :-\ Παρεπιπτόντως, τώρα τελευταία είμαι στην αγορά για ένα καινούργιο ηλεκτρικό με όσο το δυνατόν καλύτερο κλαβιέ, αν έχεις κάτι να προτείνεις είμαι όλος αυτιά.Πρώτα να κοιτάξεις το χέρι σου. Τα υπόλοιπα (καλό πιάνο) έπονται. Μα αυτό ακριβώς κάνω με αυτό το thread, ρωτάω ανθρώπους που μπορεί να έχουν έγκυρη άποψη, εσάς. Όσο να 'ναι έχετε παραπάνω εμπειρία από 'μένα. Γι' αυτό αν μπορεί να μου προτείνει κάποιος έναν γιατρό ο οποίος θα έχει κάποια παραπάνω εμπειρία και γνώση πάνω στο θέμα θα του ήμουν ευγνώμων. Σου απάντησε πιό πάνω. Πιστεύω πως το "να σε δει γιατρός" δεν επαρκεί, χρειάζεται γιατρός (προφανώς ορθοπεδικός) με εμπειρία και εξειδίκευση στο συγκεκριμένο θέμα. Συνεπώς ψάξε καλά, ρώτα ανθρώπους που μπορεί να έχουν έγκυρη άποψη, και τελικά πήγαινε σε τουλάχιστον δύο γιατρούς. Στην παρούσα φάση που έχεις πόνο στο χέρι, εμείς δεν είμαστε γιατροί, απλά υποθέσεις κάνουμε. Μόνο ο γιατρός μπορεί να σου δώσει σαφή απάντηση. Να του αναφέρεις για το πιάνο, την "υπερβολική χρήση" υπολογιστή κλπ κλπ. Μόνο αυτός. Δεν πρόκειται για DIY, πρόκειται για την υγεία σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ligant Δημοσιευμένο 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 9 Μαρτίου 2013 αντίχειρα και τον δείκτη και ανάμεσα στον δείκτη και το μεσσαίο δάχτυλο αυτό αφήνει υποψίες για σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα..μήπως νιώθεις και ένα ελαφρή μούδιασμα; όπως και σε ολόκληρο το βραχίονα ίσως κάποια τενοντίτιδα σε κάποιο μυ του βραχίονα.. Όπως προείπαν τα παιδιά..είναι πράγματα που χρειάζονται άμεση παρέμβαση από ειδικό, καθώς οι τενοντίτιδες είναι ασθένειες που παραμένουν και δεν τις ξεφορτώνεσαι εύκολα.. ΟΜΩΣ αν τις προλάβεις γρήγορα γλυτώνεις πολύ ταλαιπωρία.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 9 Μαρτίου 2013 Guru Share Δημοσιευμένο 9 Μαρτίου 2013 To thread είναι δύο ημερών. Δευτέρα πρωί (αφού αύριο είναι Κυριακη και θα κάτσεις μακριά από το πιάνο και τον Η/Υ) θα πας να βρεις γιατρό. Δε χρειάζεται αυτή τη στιγμή να είναι ο σούπερ ντούπερ καθηγητής πανεπιστημίου. Αν μπορείς να βρεις την ίδια μέρα σε δημόσιο νοσοκομείο τότε κλείσε ραντεβού. Αν όχι πιάσε δες που είναι ασφαλισμένοι οι γονείς σου, δες τις λίστες και διάλεξε. Το ξαναλέω, για την ώρα και για να πάρεις μία γνώμη δε χρειάζεσαι τον μαγικό γιατρό, απλά ένα γιατρό ορθοπεδικό χρειάζεσαι. Μετά αν δεις ότι οι συμβουλές της/του είναι κακές ή δε βγάζουν έστω κάποιο νόημα (πχ σου πει να πιείς τσάι και όλα θα έιναι καλά) τότε δες άλλον κλπ. Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 9 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 9 Μαρτίου 2013 Στην παρούσα φάση που έχεις πόνο στο χέρι, εμείς δεν είμαστε γιατροί, απλά υποθέσεις κάνουμε. Μόνο ο γιατρός μπορεί να σου δώσει σαφή απάντηση. Να του αναφέρεις για το πιάνο, την "υπερβολική χρήση" υπολογιστή κλπ κλπ. Μόνο αυτός. Με κάνεις quote και απαντάς χωρίς όμως να απαντήσεις, έγραψα πως ΔΕΝ φτάνει να είναι γιατρός και ορθοπεδικός, πρέπει να έχει πείρα και εξειδίκευση σε παρόμοια προβλήματα, κατι που ΔΕΝ έχουν όλοι οι ορθοπεδικοί. Δεν πρέπει να πάει σε γιατρό που πρώτη φορά ασχολείται με τέτοιο πρόβλημα και τέτοιοι γιατροί υπάρχουν αρκετοί γιατί ο κλάδος του ορθοπεδικού έχει πολλά παρακλάδια και δεν ασχολούνται όλοι με όλα. Η Ελλάδα είναι γεμάτη δύστυχους που πήγαν σε γιατρό που τους χαντάκωσε γιατί ήταν άπειρος και τελικά ακατάλληλος, ίσως το όνομα "Αμαλία" να σου λέει κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The_Black_Sheep Δημοσιευμένο 10 Μαρτίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 10 Μαρτίου 2013 Δεν πρέπει να πάει σε γιατρό που πρώτη φορά ασχολείται με τέτοιο πρόβλημα και τέτοιοι γιατροί υπάρχουν αρκετοί γιατί ο κλάδος του ορθοπεδικού έχει πολλά παρακλάδια και δεν ασχολούνται όλοι με όλα. Η Ελλάδα είναι γεμάτη δύστυχους που πήγαν σε γιατρό που τους χαντάκωσε γιατί ήταν άπειρος και τελικά ακατάλληλος, ίσως το όνομα "Αμαλία" να σου λέει κάτι. Αυτό ακριβώς φοβάμαι και εγώ και γι' αυτό ακριβώς δεν άνοιξα απλά έναν τηλεφωνικό κατάλογο να πάω στον πρώτο ορθοπεδικό που θα βρω μπροστά μου αλλά αντιθέτως άνοιξα αυτό το thread, γιατί θέλω να πάω στον σωστό γιατρό και όχι σε έναν γιατρό. 'Cause I was Raised on Rock... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 11 Μαρτίου 2013 Guru Share Δημοσιευμένο 11 Μαρτίου 2013 Με κάνεις quote και απαντάς χωρίς όμως να απαντήσεις, έγραψα πως ΔΕΝ φτάνει να είναι γιατρός και ορθοπεδικός, πρέπει να έχει πείρα και εξειδίκευση σε παρόμοια προβλήματα, κατι που ΔΕΝ έχουν όλοι οι ορθοπεδικοί.Μα είπα ότι του απάντησες πιό πάνω. Συμφώνησα, τονίζοντας στο δικό σου quote αυτή την λεπτομέρεια, με κόκκινα γράμματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The_Black_Sheep Δημοσιευμένο 22 Μαρτίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 22 Μαρτίου 2013 Γρήγορη ενημέρωση (αν και αργοπορημένη), Πήγα τελικά την προηγούμενη Τρίτη σε έναν χειρούργο ορθοπεδικό (Γκιβίση τον λένε, πάνω στην Εγνατία για όσους ενδιαφέρονται - Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος, μου ενέπνευσε απόλυτη εμπιστοσύνη!) και τελικά αποκαλύφθηκε ότι έχω επικονδυλίτιδα (γνωστό και ως "tennis elbow syndrome") η οποία μάλλον προκλήθηκε από τη λανθασμένη χρήση του υπολογιστή και του ποντικού πιο συγκεκριμένα και όχι τενοντίτιδα (η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι και χειρότερη). Τρεις φορές την ημέρα Voltaren, λίγες ασκήσεις stretching και μία επιαγκωνίδα όταν γράφω/παίζω/πληκτρολογώ κλπ και είδα αμέσως τεράστια βελτίωση! Απ' ό,τι μου είπε δεν είναι κάτι σοβαρό και χρόνιο και απλά θέλει ξεκούραση και πολύ προσοχή. Ανακουφίστηκα που δεν είναι τίποτα πιο σοβαρό και ελπίζω το πάθημα να μου γίνει μάθημα και να κάνω καλύτερη και σωστότερη χρήση των χεριών μου από 'δω και 'μπρος! 'Cause I was Raised on Rock... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 22 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 22 Μαρτίου 2013 Γρήγορη ενημέρωση (αν και αργοπορημένη), Πήγα τελικά την προηγούμενη Τρίτη σε έναν χειρούργο ορθοπεδικό (Γκιβίση τον λένε, πάνω στην Εγνατία για όσους ενδιαφέρονται - Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος, μου ενέπνευσε απόλυτη εμπιστοσύνη!) και τελικά αποκαλύφθηκε ότι έχω επικονδυλίτιδα (γνωστό και ως "tennis elbow syndrome") η οποία μάλλον προκλήθηκε από τη λανθασμένη χρήση του υπολογιστή και του ποντικού πιο συγκεκριμένα και όχι τενοντίτιδα (η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι και χειρότερη). Τρεις φορές την ημέρα Voltaren, λίγες ασκήσεις stretching και μία επιαγκωνίδα όταν γράφω/παίζω/πληκτρολογώ κλπ και είδα αμέσως τεράστια βελτίωση! Απ' ό,τι μου είπε δεν είναι κάτι σοβαρό και χρόνιο και απλά θέλει ξεκούραση και πολύ προσοχή. Ανακουφίστηκα που δεν είναι τίποτα πιο σοβαρό και ελπίζω το πάθημα να μου γίνει μάθημα και να κάνω καλύτερη και σωστότερη χρήση των χεριών μου από 'δω και 'μπρος! Άντε περαστικά. +1000 για τον Γκιβίση. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Stoner Jackass Δημοσιευμένο 30 Απριλίου 2013 Share Δημοσιευμένο 30 Απριλίου 2013 Γεια χαρά :) Παίζω μπάσο και μου ξαναήρθε η επικονδυλίτιδα που με είχε αφήσει από το καλοκαίρι,έτσι ψάχνωντας στο youtube(ναι ξέρω μεγάλη πιθανότητα να πέσω σε κομπογιανίτη) βρήκα δύο βίντεο ασκήσεων που με βοήθησαν πολύ στην αντιμετώπιση της οπότε θέλησα να τα μοιραστώ με σας. Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με τον black sheep έχω.Στην περίπτωση μου προστέθηκε και σφίξιμο στον δεξί ώμο (εκεί που τελειώνει το χέρι για την ακρίβεια) λόγω σλαπ.Στον γιατρό δεν πάω διότι οι ενοχλήσεις είναι μικρές και νομίζω ότι με ξεκούραση και με voltaren όπως προαναφέρθηκε θα επέλθει ίαση. Κάνω μεγάλη ανοησία;To καλοκαίρι πάντως ηρέμησα έτσι.. Οι περισσότεροι youtubers που ισχυρίζονται ότι είναι φυσικοθεραπευτές τις ίδιες προτείνουν πάνω κάτω. Επαναστάτης χωρίς ΕΤ3 .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Stoner Jackass Δημοσιευμένο 1 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 1 Μαΐου 2013 Καλημέρα, Bump-άρω ξανά.. Κάνω μεγάλη ανοησία; Οι ενοχλήσεις μου δεν είναι αφόρητες για να πληρώσω δύο φρέσκα σετ χορδών. :P Black sheep τι ασκησούλες σου 'δωσε; Επαναστάτης χωρίς ΕΤ3 .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση