RayDTutto Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2013 Share Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2013 Μου έχει ξεμείνει ένα μανίκι από κορεάτικη στρατ και θέλω να το χρησιμοποιήσω. Το μανίκι αυτό όμως είναι κατά 7-8 χιλιοστά (λίγο παραπάνω από το πάχος ενός νατ) μακρύτερο και από τα δύο στάνταρ μανίκια που έχω. Η διαφορά με τα αντίστοιχα τάστα της στανταρ αναπτύσσεται σταδιακά - ξεκινώντας από το 21ο τάστο και των δύο μανικιών ως σημείο μηδέν. Αν βάλω το μανίκι αυτό σε ένα στάνταρ σώμα έχω πρόβλημα; Αν ναι, υπάρχει τρόπος να το ξεπεράσω; Το γεγονός ότι - λόγω της τοποθέτησης των τρυπών για τις βίδες στο κορεάτικο μανίκι - αν βιδώσω το μανίκι αυτό σε στάνταρ σώμα αφήνει αρκετά μεγάλο κενό ανάμεσα στο μανίκι και στο σώμα παίζει ρόλο / συνδέεται κάπως με το μέγεθος του μανικιού; Σας μερσώ εκ των προτέρων για το χρόνο και τη βοήθειά σας. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Πνοή και Νύξη Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2013 Guru Share Δημοσιευμένο 7 Μαρτίου 2013 Kαλημέρα, Αυτό που ενδιαφέρει σε πρώτη φάση, είναι το scale length της ταστιέρας. Μετρώντας από το NUT έως το μέσο του 12ου τάστου πρέπει να 'ναι 323,85mm (ή 324 χονδρικά), το οποίο και πιστεύω πως είναι το πιο πιθανό. Θα πρέπει να προσέξεις, το που ακριβώς μέσα στο neck pocket θα κάτσει το μανίκι. Αφού κουμπώσεις το μανίκι, μέτρησε την απόσταση από το μέσο του 12ου τάστου μέχρι το saddle(όχι την άκρη, αλλά το σημείο από το οποίο 'φεύγει' η χορδή) της MI καντίνι πχ. Αυτή θα πρέπει να 'ναι 324+2mm=περίπου στα 326mm. Αν ισχύει αυτό είσαι Οκ. Αν όχι θα πρέπει να βρεις πού ακριβώς κάθεται σωστά(λίγο μπροστά-λίγο πίσω) το μανίκι και να ξανατρυπήσεις ή να κάνεις κάποιες μικρομετατροπές. Hλιθιούθιερ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση