Προς το περιεχόμενο

Τεχνική - Γρήγορο alternate picking (σιδηροδρομικά riff!!)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Καλυτερος μετρονομος ο ψηφιακος η ο κλασσικος με την βεργα;;  :)

Και οι δυο μια χαρά είναι. Στον ψηφιακό απλά έχεις στη διάθεσή σου όλα τα bpm και μπορείς να ανεβοκατεβάζεις πανεύκολα το τέμπο με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο κλασικός που λες με τη βέργα είναι εξίσου καλός. Απλά εδώ δεν υπάρχουν όλες οι "ταχύτητες"¨στα bpm αλλά ανεβαίνει 2-2 ή 3-3 ή και 4-4 bpm κάθε φορά (ο δικός μου τουλάχιστον είναι έτσι). Επίσης για να αλλάξεις ταχύτητα πρέπει να μετακινήσεις προς τα κάτω ή προς τα πάνω ένα μεταλλικό "κυβάκι" που βρίσκεται πάνω στη βέργα και καθορίζει την ταχύτητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με βεργα δεν ειναι για πιανα?

[move]??? ??? ??? ???[/move]

Ναι,αν θυμαμαι καλα...τον εχω δει σε πιανο...

Παραμενουμε στον ψηφιακο τοτε...

Ναι,αν θυμαμαι καλα...τον εχω δει σε πιανο...

Παραμενουμε στον ψηφιακο τοτε...

Αυτοί οι μετρονόμοι συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται από άτομα που ασχολούνται με κάποιο "κλασικό" όργανο (πιάνο, βιολί κτλ). Παρ' όλα αυτά κανείς δεν σε εμποδίζει να τον χρησιμοποιήσεις για να εξασκηθείς στην ηλεκτρική κιθάρα ή μπάσο. Την ίδια δουλειά κάνει κι αυτός.  ;)

Αυτοί οι μετρονόμοι συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται από άτομα που ασχολούνται με κάποιο "κλασικό" όργανο (πιάνο, βιολί κτλ). Παρ' όλα αυτά κανείς δεν σε εμποδίζει να τον χρησιμοποιήσεις για να εξασκηθείς στην ηλεκτρική κιθάρα ή μπάσο. Την ίδια δουλειά κάνει κι αυτός.  ;)

Ναι,το γνωριζω γιατι επαιζα 6 χρονια κλασσικη κιθαρα..πιο μικρος φυσικα,αλλα μεσα μου εκαιγε μια φλογα αλλης κιθαρας πιο ζημιαρικης..καταλαβαινεις..

Παντως επισημα ξεκινησα μαθηματα πριν ενα μηνα ηλεκτρικης κιθαρας,ανεπισημα "ψιλο"επαιζα μονος μου,χωρις μετρονομους και τα συναφη..Παντως προκειται για ενα οργανο το οποιο μπορει να εχει τις ιδιες νοτες στην ταστιερα με την κλασσικη αλλα σαν τροπος παιξιματος η μια με την αλλη δεν εχουν καμια σχεση..με τον μετρονομο στην κλασσικη τα πηγαινα καλα...στην ηλεκτρικη ειμαι σαν αρχαριος..ισως το "σαν" να μην χρειαζεται.. :-\

Όντως τα δύο όργανα ενώ είναι πολύ κοντά εμφανισιακά, χρειάζονται εντελώς διαφορετική προσέγγιση παικτικά.

Καλώς ήρθες λοιπόν στον κόσμο της ηλεκτρικής κιθάρας και καλή παραμονή!  :)

Όντως τα δύο όργανα ενώ είναι πολύ κοντά εμφανισιακά, χρειάζονται εντελώς διαφορετική προσέγγιση παικτικά.

Καλώς ήρθες λοιπόν στον κόσμο της ηλεκτρικής κιθάρας και καλή παραμονή!  :)

Σας ευχαριστω πολυ!!

Στον κοσμο της ειμαι απο απο μικρος αφου την πρωτη ηλεκτρικη την αγορασα το 1995,παιζω μερικα κομματια χωρις να σημαινει οτι ειμαι και στο μετρο σωστος.

Τωρα με τα μαθηματα σκοπευω να φτασω ψηλα...αλλα αγανακτω πολλες φορες..

Το ξερω ομως οτι κανεις δεν εμαθε ευκολα..

Να και μια από τις (πολλές) ασκήσεις, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, από έναν καταπληκτικό κιθαρίστα (και συνφορουμίτη  8) ):

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=497857990257680&set=a.496766147033531.119257.482912965085516&type=1&theater

και υπόψιν...ξεκινάς ΜΕ ΜΕΤΡΟΝΟΜΟ πραγματικά ΑΡΓΑ (στο αργό παίξιμο δεν κρύβονται τα λάθη και "γυαλίζεις" και το παίξιμό σου, διορθώνοντας μικροατέλειες  ;) )

Την έχω λιώσει τη συγκεκριμένη άσκηση απόταν την πόσταρες!!! μαρέσει πολύ η μελωδία, που μπορώ να βρώ και άλλες τέτοιες ασκήσεις σαν αυτήν?πώς λέγονται?Θέλω κάτι αντίστοιχο με αυτή να μην είναι μονότονες να έχουν μελωδία, και η συγκεκριμένη μου βγάζει κάτι προς κλασική μουσική!!  ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου