Προς το περιεχόμενο

Τεχνική - Γρήγορο alternate picking (σιδηροδρομικά riff!!)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, θα θελα να μάθω αν υπάρχουν μαθήματα ονλαιν και αν υπάρχει συγκεκριμενη τεχνική για γρήγορο alternate picking, δε ξέρω καν αν το λέω σωστά ή αν υπάρχει κάποια άλλη ορολογία, αυτό που θέλω είναι να εξασκηθώ σε ριφφ του τύπου Amon Amarth - "Runes to My Memory" Metal Blade Records . Ενώ γενικά μπορώ να παίζω γρήγορα τρίηχα και ριφφ χωρίς να κουράζεται το δεξί χέρι, όταν πάω να παίξω ριφφ του τύπου όπως το εισαγωγικό στο παραπάνω τραγούδι κουράζομαι γρήγορα.

Μαθήματα γενικά alternate picking βρήκα, αλλά δεν έχω πρόβλημα σε γρήγορα ριφφ με alternate έχω πρόβλημα στα συγκεκριμένα, οπότε αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τεχνική-μάθημα-ορολογία θα θελα να με ενημερώσετε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Κάθε μέρα δέκατα έκτα με το μετρονόμο στο 60. Αν βαριέσαι βλέπε παράλληλα ποδόσφαιρο ή καμια ταινία. Ανοιχτές, δεν είναι ανάγκη να πατάς.

Όπως είπε και ο lucky luke παίζε alternative picking σε ανοιχτές χορδές και βλέπε τηλεόραση, μη σκέφτεσαι καθόλου ότι παίζεις κιθάρα. Μ' αυτόν τον τρόπο θα κάνεις, με το χέρι που κρατάς την πένα, την μικρότερη δυνατή κίνηση (που είναι το επιθυμητό) και επίσης θα βοηθήσει στο να έχεις το χέρι σου χαλαρό όταν παίζεις. Έτσι θα αυξήσεις και την ταχύτητά σου.

θα σου πω το μυστικο αλλα υποσχεσου να μη μιλησεις σε κανεναν  ;D ;D ;D

2 ειναι τα μυστικα

PRACTISE & ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ = ΣΡΕΝΤΙΝΓΚ, ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΑΙΞΙΜΟ, ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΕΣ ΝΟΤΕΣ  και αλλα πολλα!

εμενα παντως αυτα μου λεει ο δασκαλος μου τα τελευταια χρονια αλλα δεν τον ακουγα επειδη    just_me & μετρονομος      [move]δεν πανε μαζι... ;)[/move]

τελευταια ειπα να το δοκιμασω και οντως εχει μαγικα αποτελεσματα ειτε το πιστευεις ειτε οχι  ;D  ;D  ;D. μπορεις να ξεκινησεις διαλεγοντας ενα lick που σου αρεσει σε μια εξευτελιστικα χαμηλη ταχυτητα και να ανεβαζεις 3-4 bpm για παραδειγμα καθε φορα που παιζεις το lick χωρις λαθη (μπορει να ανεβαζεις και περισσοτερο αν θες it's up to you ;) ).

αυτα απο καποιον νουμπα που προσπαθει απεγνωσμενα τον τελευταιο καιρο να παιξει malmsteen και εχει δει διαφορα  :)

http://reckoninghour.com/

rEaL mUsIc

rEaL nEwS

Να και μια από τις (πολλές) ασκήσεις, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, από έναν καταπληκτικό κιθαρίστα (και συνφορουμίτη  8) ):

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=497857990257680&set=a.496766147033531.119257.482912965085516&type=1&theater

και υπόψιν...ξεκινάς ΜΕ ΜΕΤΡΟΝΟΜΟ πραγματικά ΑΡΓΑ (στο αργό παίξιμο δεν κρύβονται τα λάθη και "γυαλίζεις" και το παίξιμό σου, διορθώνοντας μικροατέλειες  ;) )

• Moderator

αυτα απο καποιον νουμπα που προσπαθει απεγνωσμενα τον τελευταιο καιρο να παιξει malmsteen και εχει δει διαφορα  :)

Είμαστε ακριβώς στο ίδιο στάδιο φίλε!!Κι εγώ τώρα ξεκίνησα εστιασμένες ασκήσεις και όλα τα παρελκόμενα ;D ;)

More is more. Yngwie Malmsteen

Να και μια από τις (πολλές) ασκήσεις, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, από έναν καταπληκτικό κιθαρίστα (και συνφορουμίτη  8) ):

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=497857990257680&set=a.496766147033531.119257.482912965085516&type=1&theater

και υπόψιν...ξεκινάς ΜΕ ΜΕΤΡΟΝΟΜΟ πραγματικά ΑΡΓΑ (στο αργό παίξιμο δεν κρύβονται τα λάθη και "γυαλίζεις" και το παίξιμό σου, διορθώνοντας μικροατέλειες  ;) )

+1

ΠΑΝΤΑ να μαθαίνεις αργά και μετά να πηγαίνεις στα γρήγορα.

Από τα αργά στα γρήγορα μπορείς να πας με ασφάλεια(χωρίς λάθη),άσε που θα πάει μόνο του το χέρι.

Από τα γρήγορα στα αργά θα δεις ότι πιθανότατα θα κάνεις πολλά λάθη.

Και όταν δεις ότι το χέρι σου κουράζεται σταμάτα και μην συνεχίζεις,στο λέω γιατί εδώ και ένα μήνα σχεδόν με ταλαιπωρεί γιατί δεν το ξεκούρασα,με λίγα λόγια με καθυστερεί πιο πολύ  >:(

Flying High Again

ΑΑΑ!!! και για να μη ξεχνιομαστε!!! παντα οταν κανουμε practise για fast picking:

ΟΟΟΟΟΣΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΚΑΦΡΟΔΙΑΟΛΟΝΤΕΘΚΟΡΜΕΤΑΛΛΟΚΑΦΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣΤΕ:

παιζουμε στο καθαρο καναλι του ενισχυτη!!!!

πολυ σημαντικο γιατι με λιγο DELAY και ΠΟΛΛΗ ΚΑΦΡΟ-DISTORTION ακομα και η γιαγια μου παιζει malmsteen ασχετα αν παταει μονο 5 στις 15 νοτες καθαρα  ;D ;D ;D ;D

στο clean καναλι μπορουμε να ακουσουμε ολα μας τα λαθη και να εντοπισουμε καλυτερα τις αδυναμιες μας  ;)

(και δυστυχως ιδιαιτερα οταν ειναι λαμπα ο ενισχυτης ειναι πιο ξεκαθαρα τα λαθη μας οποτε λεμε ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΑΜΠΑ  ;D ;D ;D)

{σορρυ παρεκτρεπομαι}

Είμαστε ακριβώς στο ίδιο στάδιο φίλε!!Κι εγώ τώρα ξεκίνησα εστιασμένες ασκήσεις και όλα τα παρελκόμενα

και δεν κανουμε κανα online jam ναουμ?  :D

http://reckoninghour.com/

rEaL mUsIc

rEaL nEwS

• Moderator

και δεν κανουμε κανα online jam ναουμ?  :D

3η Λυκείου φίλε μου φέτος,πριν 2 βδομάδες σταμάτησα τα μαθήματα κιθάρας μέχρι τα μέσα Ιουνίου.Κιθάρα πιάνω μια φορά στις 2-3 μέρες για κάνα 20λεπτο και αν.Άσε,μεγάλη πίκρα!!Από 16/6 θα αρχίσω ξανά εντατικά και για να ανακτήσω το χαμένο έδαφος και για να βγει αυτός ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ο Σουηδός!Πάντως για να μείνω και λίγο On-topic,ο μετρονόμος είναι ο καλύτερός μας φίλος!!!

More is more. Yngwie Malmsteen

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου