Προς το περιεχόμενο

Που θα βρω τις SED 6l6GC (Svetlana) Λάμπες στην Αθήνα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H TAD WGC (GE style) είναι κοντά με την TungSol 6L6GC και κατασκευαστικά και ηχητικά. Προσωπικά κλίνω προς τις TungSol αλλά καλό είναι τις δοκιμάσεις ο ίδιος για να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Σίγουρα είναι πιο φτηνές από SED αλλά οι διαφορές είναι αισθητές ειδικά αν παίρνεις ήχο από cranked τελικό. Αν όχι αλλάζουν πολύ τα πράγματα.

cranked τελικος δε παιζει...

Θα δειξει οταν αλλαχτουν οι SED...

Θα ανοιξω θεμα...

Σε καμια 3ετια ελπιζω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τις 6L6GC TungSol RI, πολύ καλές για τα χρήματά τους. Οι αγαπημένες μου 6L6 σε προσιτή τιμή.

Αξίζει να τις δοκιμάσεις κάποια στιγμή αλλά αν κρίνω από τα μουσικές σου προτιμήσεις ίσως να κολλήσεις με τις SED. Σε τι ενισχυτή θα τις βάλεις?

Έχω ενα VHT special 12/20 o οποίος παίζει καταπληκτικά με τις 6v6 της μάνας του αλλα είναι στα 12W. Με τις 6l6 θα ανέβω στα 20W... Και τα χρειάζομαι αυτά τα 8W...

Πρόσφατα ένας φίλος πήρε τις SED για τον VHT special 12/20. Γράφει και στο φόρουμ καμιά φορά, θα του στείλω ένα μέηλ να μπει ο ίδιος να σου πει την άποψη του.  :)

Πρόσφατα ένας φίλος πήρε τις SED για τον VHT special 12/20. Γράφει και στο φόρουμ καμιά φορά, θα του στείλω ένα μέηλ να μπει ο ίδιος να σου πει την άποψη του.  :)

Να'μαι.

Τις SED τις πήρα από Αμερική μέσω φίλου που μένει εκεί και μου ήρθαν σχεδόν όσο θα μου έρχονταν οι Tung Sol RI. Όντως έπαιζε πάρα πολύ καλά με τις κινέζες 6V6 και όντως όταν οι εντάσεις ξεφεύγουν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος με τις SED 6L6 τόσο σε ήχο όσο και σε headroom/volume.* Σε κάποιους άρεσαν πολύ και οι Tung Sol RI 5881. Αν δε σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο "cranked power tubes" ήχος ίσως και να μην αξίζει τον κόπο/χρήμα για τις SED και να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου με Tung Sol, TAD ή ακόμα και JJ.

*Δεν έχει χρειαστεί να ανέβω πάνω από το 5 με single coils και 3.5 με humbuckers και είμαι πεντακάθαρος σε μπάντα που ο μπασίστας παίζει με 300Watt+2 4x10 καμπίνες

Με τις 6l6 θα ανέβω στα 20W... Και τα χρειάζομαι αυτά τα 8W...

Το περασμένο Σάββατο έκανα ένα live και έπαιζα με Tubemeister36 κατεβασμένο στα 5watt με unmicked drums μπροστά σε 300 άτομα και ήμουν και πάλι δυνατά, αν δεν είχα beam blocker στο V30 θα έπαιζα στο μισό volume..

Δεν εννοώ ότι χρειάζομαι 20W για να παίξω πιο δυνατά. Και με τα 12W είμαι καλυμμένος. Απλά στην (νορμαλ) ένταση που παίζω θέλω να είμαι 100% καθαρός και τα 20W θα μου δώσουν φαντάζομαι πιο καθαρά καθώς θα σπάει σε μεγαλύτερες εντάσεις ο ενισχυτής.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου