Προς το περιεχόμενο

Απορία σχετικα με encoder πλήκτρα στο midi keyboard

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα midi keyboard (esi) και δεν ξέρω πως να κάνω τα encoder να στέλνουν κάποια συγκεκριμένη εντολή στα προγράμματα(π.χ reason)για να ελεγξω διάφορα παράγματα όπως το realese η το attack.Bέβαια το Midi keyboard έχει επάνω το πλήκτο shift που μπορώ π.χ. να βάλω σε κάθε encoder έναν αριθμό, αλλα που ξέρω πιος αριθμός αντιστοιχεί στην κάθε εντολή.Πρακαλώ βοηθήστε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατα καποιο τροπο "εγκαθιστας" τις ρυθμισεις του keyboard σου στο daw σου,στο reason πας στα preferences,control surfaces και περνας τις ηδη υπαρχουσες ρυθμισεις για το controller ,αν δεν υπαρχει περνας τις noname ρυθμισεις για την περισταση(keyboard with controlls),επειτα κανεις δεξι κλικ σε καποια παραμετρο του reason επιλεγεις edit remote overide και οταν κουνησεις το ποτενσιομετρο(encoder ειναι αυτα που δεν τερματιζει η κινηση τους) τοτε εχεις αναθεσει τον controller που θες.Ρτσι απλα ειναι πιο ξεκουραστο.Μπορει να γινει και αντιστροφα αν γνωριζεις τι cc ειναι η παραμετρος του daw που θες να αναθεσεις και αλλαξεις την διευθυνση του controller απο το midi σου,το manual θα λεει πως μπορεις να το αλλαξεις.

• Guru

...που ξέρω πιος αριθμός αντιστοιχεί στην κάθε εντολή...

Θα τα βρεις στο Midi Implementation του μηχανήματος που θέλεις να στείλεις τις εντολές.

Θα τα βρεις στο Midi Implementation του μηχανήματος που θέλεις να στείλεις τις εντολές.

και για το reason που θες να στειλεις εχει midi implementation chart στο φακελο documentation,αυτος ο πινακας εχει ο,τι θα χρειαστεις.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου