Προς το περιεχόμενο

Orange Rockerverb MK1 50 Combo και πεταλια

Captain Dog

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εύκολα μπορείς να σετάρεις έναν Fender να παίζει flat! Κλείνεις τα μπάσα και τα πρίμα και έχεις μόνο το middle που πλέον ανεβοκατεβάζει απλά την ένταση!  ;D

και πάλι βέβαια εντελώς flat δεν θα είναι.

Αν θυμάμαι καλά απο ένα tonestack calculator που έχω, σε Blackface style tonestacks στα μεσαία πάντα υπάρχει μια "λακούβα", ενώ σε tweed υλοποιήσεις τα μεσαία παρουσιάζουν "καμπούρα".

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 45
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ακριβως,για αυτο και οταν γερασεις και αφου τους εχεις ακουσει ολους,καταληγεις σε εναν 12αρη tweed style ενσιχυτη που εχει μονο volume & tone....και βρισκεις την υγεια σου... ;D..οσο πιο πολλα ρυθμιστικα εχει ενας ενισχυτης τοσο μεγαλυτερη ζημια κανουν στον ηχο τελικα... :)

Εντάξει, νομίζω υπερβάλλεις, εξαρτάται τι εννοείς ζημιά στον ήχο γιατί και ένας 12W tweed deluxe έχει ένα σωρό άλλα "λάθη" που κάνουν ζημιά στον ήχο.

Εξαρτάται πάντα από το τι παίζεις και τι θέλεις από τον ενισχυτή σου, θεωρώ πολύ πιο ευέλικτο έναν ενισχυτή με μπάσα, πρίμα ΚΑΙ μεσαία παρά έναν μόνο με tone, για τα δικά μου παιξίματα βέβαια.

Λατρεύω τους tweed deluxe και με το παραπάνω αλλά περισσότερο λατρεύω το ηχόχρωμα των BF/SF. Δεν έχω γεράσει βέβαια ακόμη!  ;D

και πάλι βέβαια εντελώς flat δεν θα είναι.

Εντελώς flat θα είναι, πίστεψε με, έχω λιώσει με τα tone stack! Με το middle βέβαια πάνω από το 4-5.

Ενταξει δεν ειναι και τοσο δραματικα τα πραγματα.. ;D...απλα χρησιμοποιωντας πεταλια ή/και πεταλιερα με εναν καλο ενισχυτη εχεις και ΕΦΕ σε περιπτωση τα χρειαστεις και κακα τα ψεμματα στη σημερινη μουσικη ΘΑ τα χρειαστεις..ελαχιστοι κιθαριστες μπορουν να ανταπεξελθουν στις απαιτησεις της σημερινης μουσικης με εναν καρφι-καρφι ηχο.

προσωπικα ετσι παιζω,

καρφι-καρφι ηχο.

Βαρια κανενα echo.

Οι πεταλιερες και τα πολλα πεταλια δημιουργουνε αλλα προβληματα..

Τα delay στην λουπα του boogie μου τον σκοτωνανε.

metal και φραπε!!!!

Εντελώς flat θα είναι, πίστεψε με, έχω λιώσει με τα tone stack! Με το middle βέβαια πάνω από το 4-5.

έτσι ναι, αλλά πάλι "καρφί" flat δεν είναι. Ένα κυματάκι το έχει.

Απλά κάλλιστα θεωρείται flat γιατί είναι ανεπαίσθητη η διαφορά.

wood matters

Εντάξει, νομίζω υπερβάλλεις, εξαρτάται τι εννοείς ζημιά στον ήχο γιατί και ένας 12W tweed deluxe έχει ένα σωρό άλλα "λάθη" που κάνουν ζημιά στον ήχο.

ναι ρε συ πλακα κανω,απλα αν εχεις μονο ΕΝΑ ρυθμιστικο τονου η πιθανοτητα να κανεις..μπουρδα στη ρυθμιση ειναι..πολυ μικροτερη απο το οταν εχεις 3... ;D

αυτο λεω....απο εκει και περα φυσικα και μπορεις να κανεις περισσοτερο tone shaping με πολλα ρυθμιστικα το ζητημα ειναι αν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να το κανεις... ;D (ή αν μπορεις να το κανεις ΣΩΣΤΑ.. ;D)

εγω απλα καταθετω την εμπειρια των...γηρατιων μου και φυσικα του ειδους της μουσικης που παιζω (που δεν απαιτει και πολλα πραγματα εκτος απο εναν πολυ καλο καθαρο ηχο,ενα ελαφρυ overdrive,και απο εφε το πολυ κανα τρεμολο/leslie  και σχεδον παντα μπολικο delay ),αυτα τα απλα πραγματακια τα "καταφερνω" πολυ ευκολοτερα με τα low wattage απλα ενισχυτακια μου (1974Χ & tweed deluxe) που χρησιμοποιω τα τελευταια χρονια παρα με τα ...θεριά που ειχα μια ζωη... (απο bf twin & Rivera μεχρι AC30 & Mesa Boogie),οχι πως δεν μου αρεσαν οταν τα χρησιμοποιουσα (μου αρεσαν και πολυ μαλιστα) απλα τωρα μου....αρεσω ;D...ακομα περισσοτερο...μια και ο ΚΑΘΑΡΟΣ μου ηχος εχει πιο πολυ...ψωμι (ακουγεται πως να το πω....πλουσιοτερος...και πιο παχιος.. ;D)

γηρασκω αει διδασκομενος που λενε... :)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Με το Bass ένα κλίκ πιο πάνω.... στην πραγματικότητα βέβαια και ανάλογα τι έχουν υποστεί τα ποτενσιόμετρα και ανάλογα την ποιότητά τους, το "κλικ" δεν είναι ίδιο από ενισχυτή σε ενισχυτή.

Alembic-TSC.jpg

ναι ρε συ πλακα κανω,απλα αν εχεις μονο ΕΝΑ ρυθμιστικο τονου η πιθανοτητα να κανεις..μπουρδα στη ρυθμιση ειναι..πολυ μικροτερη απο το οταν εχεις 3... ;D

Μην ξεχνάς και το interactive volume στον tweed, άρα έχεις δύο tone! ;D

Μην ξεχνάς και το interactive volume στον tweed, άρα έχεις δύο tone!

+1000

αυτο το μαραφετι και αν ειναι tone shaper...ασε που λειτουργει και σαν overdrive pedal... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator

Και να μπορουσες να το κανεις αυτο,που δεν μπορεις μια και η αποκριση των λαμπατων ενισχυτων δεν ειναι γραμμικη,ΓΙΑΤΙ να το κανεις?Για να στερησεις τον ηχο σου απο καθε προσωπικοτητα?

Όχι εγώ αλλά ο OP θέλει έναν ενισχυτή ο οποίος να δανείζεται κατά το δυνατόν την  προσωπικότητά του από τα πετάλια κατά περίσταση "χωρίς εκπλήξεις". Σε αυτόν δεν προτείνουμε;

τοτε παιξε με εναν Roland JC120 για να μη κουραζεσαι κι ολας....η ακομα καλυτερα συνδεσε την πεταλιερα σου σε ενα DI και παιξε connect ;D

Φοβερό χιούμορ... ;D

Μαλλον μπερδευεις τα τονισμενα μεσαια που εχουν αυτοι οι ενισχυτες,σε σχεση με τους BF/SF ,με το headroom.

Κι αυτό λίγο δύσκολο...

Το volume level που χρειαζεται για να αρχισει να "βρωμιζει" ενας plexi Marshall δεν εχει ουσιαστικη διαφορα με αυτο ενος BF/SF Fender στα ιδια βαττ (ισα ισα ενας 50αρης plexi βρωμιζει αργοτερα απο εναν Super Reverb κυριως λογω του SS rectifier)

Φέρνεις κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα τα οποία δεν έχουν σχέση. Ένας Marshall κι ένας Silverface δεν αντιδρούν το ίδιο όταν τους boostάρεις με ένα πετάλι στην προενίσχυση πράγμα που σχετίζεται πολύ περισσότερο με αυτό που ρωτάει ο op.  

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου