Προς το περιεχόμενο

Orange Rockerverb MK1 50 Combo και πεταλια

Captain Dog

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι εγώ αλλά ο OP θέλει έναν ενισχυτή ο οποίος να δανείζεται κατά το δυνατόν την  προσωπικότητά του από τα πετάλια κατά περίσταση "χωρίς εκπλήξεις".

ο ΟΡ απλα θελει ΚΑΛΟ ΗΧΟ,ουτε για εκπληξεις ρωταει (τι..φοβερες εκπληξεις αραγε μπορει να..κρυβει ενας συνδιασμος ενισχυτη και...delay?... ;D) ουτε για...κρυμμενους θησαυρους...

Φέρνεις κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα τα οποία δεν έχουν σχέση. Ένας Marshall κι ένας Silverface δεν αντιδρούν το ίδιο όταν τους boostάρεις με ένα πετάλι στην προενίσχυση πράγμα που σχετίζεται πολύ περισσότερο με αυτό που ρωτάει ο op.  

ναι μια και ειναι διαφορετικοι ενισχυτες δεν θα εχουν ακριβως την ιδια συμπεριφορα παντως αν τους βαλεις μπροστα ενα distortion....distortion θα βγαλουνε οχι ...tremolo.. ;D (αλλα εδω πλεον μια και μιλας για προενισχυση με μπερδευεις ακομα περισσοτερο μια και το headroom εχει κυριως σχεση με την ..ενισχυση..)

ετσι κι αλλοιως θεμα ΓΟΥΣΤΟΥ ειναι και αυτο (καποιος μπορει να γουσταρει ενα fuzz μπροστα απο εναν VOX & καποιος ενα fuzz μπροστα απο εναν Fender...αλλα τελικα αυτο που ουσιαστικα  γουσταρει ειναι....ο VOX ή ο Fender... ;D)...αλλοιμονο αν διαλεγαμε τους ενισχυτες μας για να..ταιριαξουν στα..πεταλια μας (τα οποια οι περισσοτεροι τα αλλαζουμε και σαν τα πουκαμισα... ;))..θα ηταν σαν να διαλεγαμε το αυτοκινητο μας αναλογα με τα..λαστιχα που φοραει..

anyway...για να επιστρεψουμε στην original ερωτηση επειδη εχω παιξει για αρκετα χρονια με Orange και επειδη εχω ακουσει αρκετους Rockerverb σε συνδιασμο με πεταλια ξανα-λεω στον ΟΡ οτι δεν θα εχει ΚΑΝΕΝΑ απολυτως "προβλημα" (οπως αλλωστε κανενα απολυτως προβλημα δεν εχει κανεις παικτης στο συνδιασμο πεταλιων και ενισχυτη με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ αξιοπρεπη ενισχυτη)

την ιδια γνωμη δε με εμενα εχει και αυτος ο...πεταλακιας..

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 45
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

Είναι μια καταπληκτική παρατήρηση το ότι:

1. Όταν βάζεις distortion μπροστά από έναν ενισχυτή βγάζει distortion.

2. Όλα είναι θέμα γούστου.

3. Δεν διαλέγουμε ενισχυτή βάσει των πεταλιών μας (αν και ο op αυτό ακριβώς θέλει απ' ότι λέει).

Μετά από το παραπάνω post και αφού φεύγω για άλλη μια φορά λίγο σοφότερος θα προτείνω κι εγώ στον op να δοκιμάσει τα πετάλια του στον orange πριν προβεί σε αγορές.

αν και ο op αυτό ακριβώς θέλει απ' ότι λέει

Ακομα πιο εκπληκτικο ειναι οτι ΕΣΥ λες οτι θελει αυτο ο ΟΡ,ο ΟΡ ομως πουθενα δεν το λεει...

ο ΟΡ ρωταει αν μια ΒΛΑΚΕΙΑ που διαβασε στο νετ

οτι δε δουλευει καλα με πεταλια.

ισχυει ή δεν ισχυει...

του εξηγησαμε (και εγω και αλλοι αλλα και ο ..Omar Rodrigez... ;D) οτι δεν υπαρχει ενισχυτης της προκοπης που να ΜΗΝ ακουγεται καλα με πεταλια...ποσο μαλλον ενας ΘΑΥΜΑΣΙΟΣ ενισχυτης σαν τον Rockerverb..& αρα δεν πρεπει να ανησυχει.....τωρα αν  εσυ θες να του  κανεις (του ενισχυτη) ψυχολογικη αναλυση και μαστογραφια.. ;D  για να δεις αν ταιριαζει με το trisatanicuberdiabolator fuzz των 666 ευρω...sorry but it is your problem...στην πραγματικοτητα τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα απο οτι τα παρουσιαζεις...

Μετά από το παραπάνω post και αφού φεύγω για άλλη μια φορά λίγο σοφότερος θα προτείνω κι εγώ στον op να δοκιμάσει τα πετάλια του στον orange πριν προβεί σε αγορές.

εγω παλι θα του προτεινω κατι ακομα πιο απλο,και λογικο,να τον ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ετσι κι αλλοιως πριν το αγορασει...να δει πρωτα απο ολα αν του αρεσει σαν ηχοχρωμα γιατι αν δεν του αρεσει σαν ηχοχρωμα ακομα και να..."ταιριαζει"  ::)..με τα πεταλια του ΤΙ θα κανει οταν ΔΕΝ χρησιμοποιει πεταλια? ;D  (μια και σε ενα αλλο ποστ του δηλωσε οτι τον ενδιαφερει και ο ΚΑΘΑΡΟΣ ηχος του ενισχυτη...)

Λοιπον ανακοινωση... :P

Μετα απο τεστινγκ και των 2 κατεληξα και πηρα τον Marshall Vintage Modern 50W Combo. Εβγαλα οτι ηχο ηθελα πολυ ευκολα και σαν ενισχυτη και σαν συνδυασμο με τα πεταλια μου. Δεν εχει απολυτα καθαρο καναλι αλλα το clean headroom φτανει τα 35W που μου ειναι αρκετα προσωπικα.

O Orange μου αρεσε λιγο πιο πολυ σαν ενισχυτης ειδικα το drive του αλλα οχι τοσο το καθαρο και ειδικα με το fuzz  ειχα λιγο θεμα.

Guitars:YAMAHA SG1820,YAMAHA SG1802

Pedals:Jerry Cantrell Wah, Bogner Red, Bogner Blue, MXR 5150 Overdrive, Zoom MS-70CDR

AMPS:Yamaha THR100, Atomic Amplifire

Μετα απο τεστινγκ και των 2 κατεληξα και πηρα τον Marshall Vintage Modern 50W Combo

Πηρες και μαμω τους ενισχυτες ,εχει το καλυτερο καθαρο καναλι απο ολους τους μοντερνους Marshall (μαζι με τον DSL JCM2000) &  πιο κοντα σε Fender tweed oπως οι πρωτοι Marshall, οι δε ΚΤ66 του δινουν πολυ ιδιαιτερο χαρακτηρα.

Πηρες και μαμω τους ενισχυτες ,εχει το καλυτερο καθαρο καναλι απο ολους τους μοντερνους Marshall (μαζι με τον DSL JCM2000) &  πιο κοντα σε Fender tweed oπως οι πρωτοι Marshall, οι δε ΚΤ66 του δινουν πολυ ιδιαιτερο χαρακτηρα.

Αυτο προσεξα και γω....ακριβως οπως το λες...

Guitars:YAMAHA SG1820,YAMAHA SG1802

Pedals:Jerry Cantrell Wah, Bogner Red, Bogner Blue, MXR 5150 Overdrive, Zoom MS-70CDR

AMPS:Yamaha THR100, Atomic Amplifire

Αν θες περισσοτερο headroom το εχει, απλα τα 25αρια Greenback δεν το αφηνουν να ακουστει (οποτε με μαγαλυτερα μεγαφωνα θα εχεις και περισσοτερο καθαρο headroom) βεβαια  δεν το συνιστω γιατι θα χαλασει ο χαρακτηρας του (τον εχω συνδεσει με καμπινες με μεγαλυτερα μεγαφωνα αλλα ενω ειναι πεντακαθαρος δεν εχει τη γλυκα που εχει με τα GB)

Ειναι πολυ ωραιος ενισχυτης και παρεξηγημενος λογω του digital reverb του...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου