Προς το περιεχόμενο

Orange Rockerverb MK1 50 Combo και πεταλια

Captain Dog

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχει κανεις εμπειρια με το συγκεκριμενο κομπο σε συνδυασμο με πεταλια?

Απλα σκεφτομαι να παρω το συγκεκριμενο κομπο και διαβαζω στο νετ συνεχεια οτι δε δουλευει καλα με πεταλια. Τι ισχυει?

Mε κλειστα ματια..

Εχω παιξει το κεφαλη 50 watt με 4χ12 και τα σπαει.

Παιζει τα παντα ,απο rock -blues μεχρι death metal.

Απλα standard knobs χωρις πολλα καναλια και μπερδεματα.Ατοφιος ηχος.

Οσο αυτο για τα πεταλια τα υποστηριζει μια χαρα.

metal και φραπε!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 45
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

Μια μικρή διαφωνία που εχω στο όλο thread είναι πως τόσο ο Orange όσο και ο Marshall έχουν πολύ χαρακτηριστικά ηχοχρώματα τα οποία περνούν πάντα στον τελικό ήχο. Έχει δηλαδή αρκετά να κάνει με το αν σου αρέσουν οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες ενισχυτών.

Για flat ενισχυτές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πεταλομηχανές θα πρότεινα κάτι σε πιο ουδέτερο και με μεγαλύτερο ακόμη headroom. Κάτι σε Fender μάλλον.

είναι πως τόσο ο Orange όσο και ο Marshall έχουν πολύ χαρακτηριστικά ηχοχρώματα τα οποία περνούν πάντα στον τελικό ήχο.

ακριβως & οχι μονο οι Orange & Marshall...ολοι οι λαμπατοι ενισχυτες εχουν χαρακτηριστικο ηχο (που χοντρα χοντρα παιζει στις 3 βασικες κατηγοριες δηλ. BF/SF Fender,Tweed/Marshall & VOX AC)  

και ΓΙΑ ΑΥΤΟ και τους επιλεγεις (μια και ειναι ο σημαντικοτερος κρικος στην αλυσιδα σου και αυτος που χαρακτηριζει περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο τον τελικο σου ηχο)  .

απο εκει και περα την ΣΑΛΤΣΑ (γιατι τα πεταλια ειναι σαλτσα στον ηχο) την προσαρμοζεις στον ενισχυτη που σου αρεσει (και που ειναι βεβαια και η κυρια πηγη του ηχου σου),προσωπικα δεν ειχα ποτε μου προβλημα στο να προσαρμοσω τα ΙΔΙΑ πεταλια και στις 3 παραπανω κατηγοριες ενισχυτων μια και εχω ...περασει φασεις ερωτα και με τις  τρεις (για να ...παντρευτω τελικα τους tweed... ;D)

το να αγοραζεις ενισχυτη ..πεταλομηχανη ειναι μαλλον λιγο ακυρη σκεψη μια και..ουδετεροι "Flat" ΛΑΜΠΑΤΟΙ ενισχυτες ΔΕΝ υπαρχουν (ακομα και οι bf/sf Fender στους οποιους μαλλον αναφερεσαι μονο..ουδετερο ηχο δεν εχουν με τετοιο βυθισμα στα μεσαια..)....αληθεια ποιος σου ειπε οτι οι Orange & Marshall δεν εχουν headroom? (γιατι κατι τετοιο δεν ισχυει ειδικα αν μιλαμε ,οπως στην προκειμενη περιπτωση για ενισχυτες ανω των 50 βαττ)

αλλωστε οι δυο...υπερτατοι πεταλακηδες που γνωριζω (ο Edge & o Andy Summers) με VOX AC30 & Marshall επαιζαν/παιζουν και μια χαρα..πεταλαδικο ηχο εχουν/ειχαν... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator

Γεγονός πάντως είναι πως με έναν silverface π.χ ή ακόμα και έναν blackface fender παιγμένο όμως πιο χαμηλά ή ακόμα καλύτερα έναν hiwatt εάν υπάρχει το budget μπορείς να παίξεις και να διαμορφώσεις κατά τη γνώμη μου έναν πολύ πιο flat ήχο με πολύ λιγότερο εμφανή τα εγγενή του χαρακτηριστικά.

Όσο για το headroom του συγκεκριμένου Orange, επειδή έχω παίξει με τον συγκεκριμένο ενισχυτή θα διαφωνήσω. Από τη στιγμή που ο ενισχυτής "ξεμπουκώνει" και μετά το headroom του είναι μάλλον περιορισμένο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για κάποια πενηντάρια Marshall.

μπορείς να παίξεις και να διαμορφώσεις κατά τη γνώμη μου έναν πολύ πιο flat ήχο με πολύ λιγότερο εμφανή τα εγγενή του χαρακτηριστικά.

Και να μπορουσες να το κανεις αυτο,που δεν μπορεις μια και η αποκριση των λαμπατων ενισχυτων δεν ειναι γραμμικη,ΓΙΑΤΙ να το κανεις?Για να στερησεις τον ηχο σου απο καθε προσωπικοτητα?

τοτε παιξε με εναν Roland JC120 για να μη κουραζεσαι κι ολας....η ακομα καλυτερα συνδεσε την πεταλιερα σου σε ενα DI και παιξε connect ;D

Όσο για το headroom του συγκεκριμένου Orange, επειδή έχω παίξει με τον συγκεκριμένο ενισχυτή θα διαφωνήσω. Από τη στιγμή που ο ενισχυτής "ξεμπουκώνει" και μετά το headroom του είναι μάλλον περιορισμένο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για κάποια πενηντάρια Marshall.

Μαλλον μπερδευεις τα τονισμενα μεσαια που εχουν αυτοι οι ενισχυτες,σε σχεση με τους BF/SF ,με το headroom.

Το volume level που χρειαζεται για να αρχισει να "βρωμιζει" ενας plexi Marshall δεν εχει ουσιαστικη διαφορα με αυτο ενος BF/SF Fender στα ιδια βαττ (ισα ισα ενας 50αρης plexi βρωμιζει αργοτερα απο εναν Super Reverb κυριως λογω του SS rectifier)

Εύκολα μπορείς να σετάρεις έναν Fender να παίζει flat! Κλείνεις τα μπάσα και τα πρίμα και έχεις μόνο το middle που πλέον ανεβοκατεβάζει απλά την ένταση!  ;D

Εδώ ίσως είναι καλό να σημειωθεί ότι ένας ενισχυτής κιθάρας σχεδόν ποτέ μα ποτέ δεν παίζει flat με τα bass, middle, treble στη μέση. Έχω παρατηρήσει αρκετό κόσμο όταν δοκιμάζει έναν ενισχυτή να τοποθετεί τα ρυθμιστικά πρώτα στη μέση, υποτίθεται για να τον ακούσει flat και μετά δειλά δειλά τα περιστρέφει δεξιά αριστερά.

Ακριβως,για αυτο και οταν γερασεις και αφου τους εχεις ακουσει ολους,καταληγεις σε εναν 12αρη tweed style ενσιχυτη που εχει μονο volume & tone....και βρισκεις την υγεια σου... ;D..οσο πιο πολλα ρυθμιστικα εχει ενας ενισχυτης τοσο μεγαλυτερη ζημια κανουν στον ηχο τελικα... :)

Θα συμφωνησω με το φιλο superfunk,

παιζοντας 20 χρονια και δοκιμαζοντας πολλα μηχανηματα,

πρωταρχικο ρολο παιζει η πηγη και δευτερο ο ενισχυτης.Τα αλλα ειναι περιτα.

Μιλαω παντα προσωπικα για μην παρεξηγηθω!!

Δεν ειχα ποτε στην ζωη μου πεταλιερα,νομιζω οτι σκοτωνει τον ηχο.

Οταν επαιζα με τον boogie μου γουσταρα στυλ strat κιθαρες οχι gibson,οταν εβαζα τον jcm 900 γουσταρα gibson.To συγκεκριμενο orange τον επαιξα με μια prs που ειχα και ητανε super.Ολα ειναι θεμα γουστου.Τωρα βαζοντας πεταλιερα σε ενα τετοιου ειδους ενισχυτη νομιζω οτι του κοβεις τα φτερα.Καλο ειναι να κατασταλαξεις στο ειδος μουσικης που θελεις να παιξεις και υστερα να επιλεξεις.Ενας καλος ενισχυτης κανει μονο ενα πραγμα καλα οχι πολλα ταυτοχρονα.Και σημαντικο πραγμα για να μπορεσεις να φτιαξεις αυτο που θελεις ειναι το matching.Δοκιμασε πολλους ενισχυτες και τεσταρε ολων των ειδων τις λαμπες.Θεωρουσα ψοφιους τους jcm 900 (el34) και οταν τον ακουσα με kt88 εμεινα.Με την πεταλιερα που θελεις να βαλεις δυστυχως θα καταστρεψεις τον ενισχυτη.Εαν θελεις να την κουμπωσεις παρε ενα τελικο rocktron velocity και εισαι οκ..θα ειναι το ιδιο ;;;;

κτ88 εμεινα.

metal και φραπε!!!!

Τωρα βαζοντας πεταλιερα σε ενα τετοιου ειδους ενισχυτη νομιζω οτι του κοβεις τα φτερα

Ενταξει δεν ειναι και τοσο δραματικα τα πραγματα.. ;D...απλα χρησιμοποιωντας πεταλια ή/και πεταλιερα με εναν καλο ενισχυτη εχεις και ΕΦΕ σε περιπτωση που τα χρειαστεις και κακα τα ψεμματα στη σημερινη μουσικη ΘΑ τα χρειαστεις..ελαχιστοι κιθαριστες μπορουν να ανταπεξελθουν στις απαιτησεις της σημερινης μουσικης με εναν καρφι-καρφι ηχο.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου