Προς το περιεχόμενο

Fender Mustang Floor - εντυπώσεις


mustafank

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλημέρα σε όλους!

:)

 

Σκέφτομαι να αντικαταστήσω τη digitech rp100, που έχω, με το mustang floor board (λόγω GAS & πειραματισμού... :P ).

 

  Αναρωτιόμουν αν κάποιο από τα μέλη μας είναι κάτοχος του εν λόγω multi-fx, ώστε να μοιραστεί μαζί μας τις εντυπώσεις του.

 

  Εκτος από τις προσομοιώσεις ενισχυτών, θα με ενδιέφερε και η ποιότητα των stompboxes, ειδικότερα των distortion, overdrive, fuzz και delay pedals.

 

 

  Έχει την ποιότητα και την ποσότητα (octaver, whammy, looper) των fx της rp1000 ή υπολείπεται κατά πολύ?

 

  Αν κατάλαβα καλά από το manual, αν χρησιμοποιήσεις το wah, δε μπορείς να έχεις distortion stompbox,ταυτόχρονα?

 

Τι σας χαλάει και τι σας αρέσει περισσότερο σε αυτήν?

 

Ευχαριστώ, εκ των προτερων!

:) :) :)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν και δεν έχω δοκιμάσει το Mustang Floor Board έχω την εντύπωση πως κάτι τέτοιο θα είναι πισωγύρισμα μιας και θεωρώ λίγο δύσκολο να είναι καλύτερη από την RP1000 από πολλές απόψεις! Είναι κρίμα λόγω gas και πειραματισμού να την αλλάξεις και μετά να το μετανιώσεις :)

 

Αυτό το έχεις διαβάσει; --> http://www.noiz.gr/index.php?topic=191225.0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν και δεν έχω δοκιμάσει το Mustang Floor Board έχω την εντύπωση πως κάτι τέτοιο θα είναι πισωγύρισμα μιας και θεωρώ λίγο δύσκολο να είναι καλύτερη από την RP1000 από πολλές απόψεις!

 

Αυτήν την υποψία έχω κι εγώ, γι'αυτό και είμαι διστακτικός, σχετικά με την ανταλλαγή.  :-\

 

Αυτό το έχεις διαβάσει; --> http://www.noiz.gr/index.php?topic=191225.0

 

  Ναι, το διάβασα, καθώς και αρκετά παρεμφερή θέματα στο διαδίκτυο, από όπου, όμως, δε μπόρεσα να καταλάβω, ακριβώς, τα είδη των εφέ, που περιέχει, καθώς και τα πεταλάκια, που προσομοιώνει.

  Έμεινα με την εντύπωση ότι έχει, γενικώς, ένα od ή phaser και όχι την προσομοίωση πχ του tubescream ή του ehx small stone κτλ

 

Το βλέπω Λογική-GAS : 1-0 και να μένω με την rp (λες να γυρίζει;  :P :P  ;D )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγώ νόμιζα πως θα πουλούσες την RP1000 και θα έπαιρνες καινούργιo τo Mustang Floor Board! Αν το πας για ανταλλαγή γιατί τότε δεν κοιτάς κάποιο Pod ή καμιά Boss GT (αν και στις δεύτερες δε μου αρέσουν τα distortion τους); Είδικά με κάποιο Pod X3 Live ή Pod HD you can't go wrong που λένε! Δεν θα δεις τρελές διαφορές πάντως, απλά ίσως διαφορετικά κάποια εφέ, τα οποία αν θα σου αρέσουν ή όχι είναι θέμα γούστου! H πεταλιέρα που έχεις τώρα για 'μένα είναι από τις πιο πλήρης, έχει πολύ καλούς distortion ήχους και πολύ καλά εφέ οπότε για κάτι αρκετά πιο πάνω θαρρώ πως θα πρέπει να ανέβεις κατηγορία (11Rack κλπ)! Ότιδήποτε κι αν κάνεις πάντως μην το κάνεις στα τυφλά, αν γίνεται δοκίμασε πρώτα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα επειδή είναι πρωί θα πω και 'γω την εξυπνάδα μου (κράτησε το γεγονός ότι δεν έχω παίξει με καμία από τις 2, άρα ουσιαστική άποψη δεν έχω): 

 

Δεν βρίσκω απολύτως κανένα λόγο να πάς από μια πεταλιέρα ίδιας κατηγορίας σε μια άλλη... Κράτα τα λεφτάκια σου...

 

 

Αν μαζέψεις χρήματα να πας σε ένα 11Rack (που είπε και ο φίλος) ή σε ένα AxeFX, μάλιστα, να το καταλάβω. Πόση διαφορά όμως νομίζεις ότι θα δεις ανάμεσα στις 2 που αναφέρεις;

 

Take it for what's worth...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν βρίσκω απολύτως κανένα λόγο να πάς από μια πεταλιέρα ίδιας κατηγορίας σε μια άλλη...

 

Τελικά, έτσι θα πράξω.  ;)

 

Eγώ νόμιζα πως θα πουλούσες την RP1000 και θα έπαιρνες καινούργιo τo Mustang Floor Board!

 

  Με αφορμή αυτό, θα πω μια "πικρή" (προσωπική) αλήθεια, ότι αν πουλούσα την rp1000, θα (ξανα)αγόραζα πεταλάκια και εξηγούμαι:

 

θεωρώ ότι η πεταλιέρα είναι για έναν πρωτάρη ένα απαραίτητο "αγροτικό", όσων αφορά την εξοικείωση με τα εφέ.Έμαθα (και μαθαίνω) πολλά σχετικά με τα διάφορα και διαφορετικά είδη εφε, ώστε να γνωρίζω ποια χρειάζομαι για μένα.

Επίσης, σου δίνει τρελή ευκολία και ευελιξία, ειδικά αν παίζεις με συγκρότημα.

 

  Ωστόσο, επειδή είχα την τύχη να έχω στην κατοχή μου, πριν την rp, ακριβά πεταλάκια (όπως πχ το Pigtronix EP1 phaser, που, στην αρχική του τιμή, κοστίζει, περίπου, όσο και η πεταλιέρα), τα οποία έπαιζα στους ακριβούς λαμπάτους των studio, που πρόβαρα, διαπίστωσα ότι η ποιότητα ήχου της rp είναι ένα κλικ (ίσως και παραπάνω  :P) κάτω από το real thing.

  Αυτό δεν αφορά μόνο ένα boutique phaser.Αφορά και φτηνότερα πεταλάκια, όπως πχ το Boss SD1, που η rp το πλησιάζει στο περίπου, τo αναλογικά delay (το EHX dlx memory man ρίχνει στα αυτιά την rp), τα fuzz (τόσο το φτηνό little big muff όσο και το ακριβότερο devi ever noise floor, που είχα, ήταν καλύτερα).

 

  Βέβαια, για να είμαι και δίκαιος απέναντι στην rp, αυτές είναι διαφορές, που εγώ (νομίζω) ότι καταλαβαίνω (πχ τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματoς, που μετείχα, δεν κατάλαβαν χαμηλότερη ποιότητα πχ στο phaser ή στα delays).

  H εξομοίωση κάποιων ενισχυτών (και το overdrive, που προσφέρεται από αυτούς) είναι εκπληκτική, όπως και η δυνατότητα, μέσω της 4cm σύνδεσης, να έχεις τον ήχο σου παντού, σε ό,τι ενισχυτή κι αν παίζεις μετράει και μάλιστα πολύ.

 

  Αν είχα την οικονομική δυνατότητα, βέβαια, θα δοκίμαζα και το 11r (το Axe fx παραξεφεύγει), αλλά για μένα ο ιδανικός συνδυασμός θα ήταν πεταλάκια (κυρίως distortion & fuzz) + πεταλιέρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://smart.noiz.gr/details.php?id=125109 (δεν έχω σχέση με τον πωλητή). Είναι και από Θεσσαλονίκη ο φίλος οπότε μια δοκιμή θα σου έλυνε και αρκετές απορίες! Πιστεύω πως η τιμή είναι πολύ καλή και όχι απαγορευτική!

 

Όπως κατάλαβες κι εσύ στη σύγκριση φαίνεται η διαφορά ανάμεσα σε μηχανήματα! Ειδικά αν παίζεις live πίστεψέ με κανένας δεν θα καταλάβαινε τη διαφορά! Βέβαια κατανοώ πως ακόμα και για 'σένα στο σπίτι θα ήθελες να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερα εφέ για τη δική σου και μόνο ευχαρίστηση! Το όλο το θέμα με τις πεταλιέρες και το ότι αξίζουν είναι το value for money! Από θέμα ήχου μπορεί είναι 1-2-3 κλικ πιο κάτω αλλά τα έχουν όλα!

 

Aυτό που λείπει πάντως είναι μια πεταλιέρα σαν τα Pod, τις GT, τις RP κλπ που να είναι, σχετικά, πιο ακριβή και να είναι ένα κλικ πάνω σε θέμα ήχου! Θεωρώ πως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των πεταλιέρων αυτών με το 11Rack και κυρίως με το AxeFX, γι 'αυτό πιστεύω πως μια τέτοια πεταλιέρα με ποιοτικότερο και πιο κοντά στο real thing ήχο (ίσως και αίσθηση) θα κάνει θραύση, κι ας είναι κάπως πιο ακριβή από αυτές που ανέφερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου