Guru Πνοή και Νύξη Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 Guru Share Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 Nα καταθέσω την άποψή μου κι εγώ περί χορδών... Στην κατηγορία της normal τιμής όπου κινούνται οι Ernie Ball, Ghs, D' addario και pyramid, oι διαφορές ηχητικά είναι ελάχιστες, εως και ανύπαρκτες, ενώ και η αίσθηση δεν διαφέρει ιδιαίτερα. Ένα μικρό προβάδισμα έχει η D'addario( και οι pyramid ) γιατί είναι οι μόνες που δεν μου σπάνε. Όλες οι υπόλοιπες δεν αντέχουν πάνω από ώρα παιξίματος... Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με τον τρόπο που παίζει κάποιος (εγώ φέρομαι πολύ βάναυσα στις χορδές και στο δεξί και στο αριστερό χέρι) αλλά και με σύσταση ιδρώτα και συνθήκες. Δεν μου άρεσαν οι Dean Markley γιατί είναι ελαφρώς ακριβότερες και σε όσα σετ δοκίμασα υπήρχαν χορδές ήδη ελαφρώς διαβρωμένες...ενώ και ηχητικά βρήκα ασυμμετρίες μεταξύ χορδών του ίδιου σετ. Στο κεφάλαιο coated, βρίσκω τις Elixir μια πολύ καλή value for money λύση για όσους θέλουν να αλλάζουν λιγότερα συχνά χορδές. Χωρίς να με ξενίζει κάτι στον ήχο τους, μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η αίσθηση στο αριστερό (fretting) χέρι. Είχαν κάποια θέματα με το consistency στο παρελθόν αλλά νομίζω αυτό διορθώθηκε πλέον. Οι coated άλλων εταιρειών, μάλλον δεν έχουν ακόμα βρει τη σωστή φόρμουλα... Για τις πολύ φθηνές χορδές, θα παραθέσω μια εμπειρία που είχα με ένα μπάσσο. Όταν ήρθε η ώρα, μετά το σετάρισμα, να βάλω χορδές, που μου είχε προμηθεύσει ο ιδιοκτήτης (Harley Benton), έσπαγα το κεφάλι μου να βρω γιατί ταστάρει. Μετρούσα, διόρθωνα, έσφιγγα-ξέσφιγγα, έφαγα καμμιά ώρα χωρίς αποτέλεσμα. Όταν πέρασα ένα σετάκι Ernie Balls όλα τα προβλήματα εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Οπότε, ναι oι value χορδές είναι φτηνές, αλλά όχι χωρίς κόστος. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με χορδές κιθάρας, αλλά γενικά τις αποφεύγω-αποκλείω. Δεν έχω βρει ακόμα το λόγο ύπαρξης χορδών όπως οι Thomastik, οι DR και άλλων τέτοιων εταιρειών που οι τιμές τους κυμαίνονται σε υψηλότερα επίπεδα χωρίς να προσφέρουν κάτι παραπάνω, κατά την άποψή μου πάντα... Ευχάριστη πρόσφατη έκπληξη, που αναφέρθηκε και παραπάνω, οι cobalt της Ernie Ball. Διάυγεια, διάρκεια και χωρίς coatings. Θα τους δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. Επίσης όλα αυτά τα συντηρητικά χορδών, το μόνο που κάνουν είναι να λαδώνουν τα χέρια και να μειώνουν τη διάρκεια ζωής της χορδής... Προσωπική εμπειρία, όλα τα παραπάνω βέβαια, ο καθένας διαμορφώνει τη δική του άποψη/προτίμηση πάντα. Οι χρόνοι πάντως που παραθέτει ο SF είναι γεγονός-χωρίς υπερβολές, άσχετα αν δεν τηρούνται από τους περισσότερους(15-25 ευρώ το μήνα δεν περισσεύουν από όλους, και για ένα όργανο...) Hλιθιούθιερ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AXLNICK Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 Αρα το ιδιο με εμενα λες και εσυ.. ;D Το γεγονος οτι 9 στους 10 κιθαριστες λατρευουν τις καινουργιες χορδες και ΕΝΑΣ στους δεκα ειναι...κουφος/τεμπλελης/αφραγκος/τσιγκουνης και λεει οτι του.."αρεσουν" οι..σκουριασμενες απο τη δεκαετια του 50... ;D...δεν αναιρει το γεγονος οτι αν θελουμε να εχουμε το μεγιστο της αποδοσης απο μια κιθαρα ΠΡΕΠΕΙ να αλλαζουμε ΣΥΧΝΑ χορδες...αλλοιως κατανταμε σαν τον μεσο..ιντερνετικο κιθαριστα που ακουει το ash & τo rosewood & αλλαζει καθε μηνα μαγνητες γιατι κατι "λειπει" απο τον ηχο του μονο και μονο επειδη οι χορδες του εχουν πεθανει (και ..ποτέ του δεν εχει σκεφτει οτι αυτο φταιει που η κιθαρα του ακουγεται σαν μπαγλαμας.. ;D) επισης και ο ΙΔΙΟΣ ο Buchanan παραδεχονταν οτι οι χορδες πεθαιναν απο την πολυκαιρια (και αρα οτι ηταν και...τεμπελης...ή οτι ειχε και "σημαντικοτερα" πραγματα να κανει απο το να ...αλλαζει χορδες... ;D )...ασε που ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ κιθαριστες μπορουν να ΠΑΙΞΟΥΝ σαν τον Buchanan ωστε να εχουν το ιδιο αλλοθι ...αδιαφοριας με αυτον... ;) Μα είπα από την αρχή ότι είμαι υπέρμαχος των ολοκαίνουργιων χορδών !!!!!!! Αυτό που όμως θα ήθελα να ξέρω (ένα συγκριτικό τεστ θα ήταν ενδιαφέρον) την διαφορά ανάμεσα σε ένα παλιό σετ και σε ένα καινούργιο και μάλιστα την ηχητική διαφορά όχι στο χέρι !!!!! Το ξαναέγραψα και ειλικρινά βαριέμαι να επαναλαμβάνομαι !!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 Αυτό που όμως θα ήθελα να ξέρω (ένα συγκριτικό τεστ θα ήταν ενδιαφέρον) την διαφορά ανάμεσα σε ένα παλιό σετ και σε ένα καινούργιο και μάλιστα την ηχητική διαφορά όχι στο χέρι !!!!! Το για αυτο σκας ρε αδερφε μου τοση ωρα...? ;D σιγα το δυσκολο τεστ. παιρνεις τον ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ κιθαριστα και την κιθαρα του (στην οποια εχει να αλλαξει χορδες κανα χρονο... ;D)..και του λες να παιξει....παιζει και σου λεει..."ειδες,η κιθαρα δεν εχει σκασιμο,θελει αλλαγη στους μαγνητες και maple neck"...εσυ του λες "ασε το maple neck νομιζω οτι εχω στο συρταρι μου κατι φοβερους ΜΑΓΝΗΤΕΣ απο εναν κατασκευαστη στο Τζιμπουτι που εχουν και μαμω τα σκασιματα!"-"Θα σου κοστισουν μονο 300 ευρω!" "Γουσταρω!" θα σου πει "Βαλτους και παρε και τα 200 προκαταβολα!" (γιατι ειναι και κιμπαρης). Εσυ απλα μετα δεν εχεις παρα να μονο ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΧΟΡΔΕΣ και οταν του δωσεις την κιθαρα πισω θα σου πει "μεγαλε επαθα και τη πλακα μου με τους ΜΑΓΝΗΤΕΣ αυτους,θα σου φερω και τις αλλες 19 κιθαρες μου για να τους βαλεις!" Αντε μπαγασα,σου βρηκα και λυση για την οικονομικη κριση.. ;D Εξω απο την πλακα ΕΣΥ οταν αλλαζεις χορδες δεν ακους τη ΜΕΓΑΛΗ διαφορα που κανουν οι φρεσκιες χορδες στον ηχο σου?Τι το θες το....τεστ? www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Earendil Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 (ένα συγκριτικό τεστ θα ήταν ενδιαφέρον) Και τί ακριβώς θα συγκρίνουμε; Χορδές δύο - τριών βδομάδων με φρέσκιες; Τί περιμένουμε να αποδειχθεί; Είναι εντελώς σχετικό. Μπορεί υπό προϋποθέσεις να μην υπάρχει διαφορά. Μπορεί υπό προϋποθέσεις να κάθεται πιο καλά ο ήχος της μπαγιάτικης. Εν ολίγοις, ακόμα κι αν ξεγελάσεις το αυτί, πώς θα ξεγελάσεις το χέρι που αντί να γλιστράει σέρνεται σα να βγάζει σκουπιδοσακούλες από το Μουρούζη; ;D Μετά είναι και η ταλάντωση: με τον καιρό φαίνεται ακόμα και με το μάτι ότι η χορδή πάλλεται λες και τηγανίστηκε. Ακόμα κι αν οι περιελίξεις "αντέχουν", πώς θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με έναν πυρήνα "νεκρό"; Επίσης...γιατί νομίζω ότι μιλάμε κυρίως για ηλεκτρικές και όχι ακουσικά όργανα, στα οποία η φθορά του παιξίματος και του χρόνου είναι πολύ πιο αισθητή και πιο απότομη; τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
DimitrisBo Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 10ρες rotosound pure nickels. Χωρίς επιχειρήματα. Στον ενισχυτη ολες ιδιες μου ακουγονται ή σιγα μη θυμαμαι πως ακουγοντουσαν οι προηγουμενες........... Απλα γουσταρω τη μαρκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AXLNICK Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 για αυτο σκας ρε αδερφε μου τοση ωρα...? ;D σιγα το δυσκολο τεστ. παιρνεις τον ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ κιθαριστα και την κιθαρα του (στην οποια εχει να αλλαξει χορδες κανα χρονο... ;D)..και του λες να παιξει....παιζει και σου λεει..."ειδες,η κιθαρα δεν εχει σκασιμο,θελει αλλαγη στους μαγνητες και maple neck"...εσυ του λες "ασε το maple neck νομιζω οτι εχω στο συρταρι μου κατι φοβερους ΜΑΓΝΗΤΕΣ απο εναν κατασκευαστη στο Τζιμπουτι που εχουν και μαμω τα σκασιματα!"-"Θα σου κοστισουν μονο 300 ευρω!" "Γουσταρω!" θα σου πει "Βαλτους και παρε και τα 200 προκαταβολα!" (γιατι ειναι και κιμπαρης). Εσυ απλα μετα δεν εχεις παρα να μονο ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΧΟΡΔΕΣ και οταν του δωσεις την κιθαρα πισω θα σου πει "μεγαλε επαθα και τη πλακα μου με τους ΜΑΓΝΗΤΕΣ αυτους,θα σου φερω και τις αλλες 19 κιθαρες μου για να τους βαλεις!" Αντε μπαγασα,σου βρηκα και λυση για την οικονομικη κριση.. ;D Εξω απο την πλακα ΕΣΥ οταν αλλαζεις χορδες δεν ακους τη ΜΕΓΑΛΗ διαφορα που κανουν οι φρεσκιες χορδες στον ηχο σου?Τι το θες το....τεστ? ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Πραγματικά αξίζεις το βραβείο περιγραφής της ελληνικής πραγματικότητας !!!! Πέραν από την πλάκα όμως... θα σου πω γιατί θα με ενδιέφερε ένα τέτοιο τέστ... Έχω γύρω στις 15 κιθάρες από τις οποίες (είναι φυσικό) χρησιμοποιώ τις 3-4 συνήθως !!! Αυτές έχουν και τις πιο φρέσκιες χορδές !!! Με αυτές όλα καλά και όλα ωραία !!! Έχω παρατηρήσει στις άλλες που κάθονται με χορδές άνω του ενός μήνα ότι κάποιες αν παίξεις είναι σαν να έχουν χορδές μερικών ημερών και μπορείς να παίξεις αν μη τι άλλο ευχάριστα, ενώ κάποιες άλλες δεν μπορείς καν να τις ακουμπήσεις από την σκουριά και την μπίχλα !!!! Σε αυτές τις κιθάρες όλες οι χορδές δεν είναι coated για να σε προλάβω αλλά κοινές χορδές από διάφορες μάρκες (συνήθως GHS, D' adario, Ernie ball,)... Εξού και η απορία του τέστ !!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 Αυτο συμβαινει γιατι οι χορδες αρχιζουν να ...παλιωνουν απο τη στιγμη που μπαινουν πανω στη κιθαρα..μια και εκτιθενται στον...αερα...και την υγρασια.. Απο εκει και περα τα χρονια τα ..παλια που δεν υπηρχαν οι προστατευτικες συσκευασιες κενου αερα που εχουν σημερα αρκετες μαρκες χορδων (προσωπικα ΜΟΝΟ αυτες αγοραζω) υπηρχαν και "καινουργιες" χορδες που επειδη ειχαν μεινει στο ραφι 10-30 μηνες ηταν..πεθαμενες (ή πεθαινανε) πολυ γρηγοροτερα απο αλλες πιο φρεσκιες... Αυτο το εβλεπα αλλωστε οταν το στοκ που αγοραζα σε bulk ποσοτητες..αρχισε να παλιωνει.. Ευτυχως ομως βγηκε το "κενο αερος" και σωθηκαμε... ;) Παντως μεταξυ των 3 μαρκων που χρησιμοποιω (ΕΒ,GHS,D'ADDARIO) αν επρεπε με το..πιστολι στον κροταφο να πω τις..."διαφορες" μεταξυ τους... ;D το καλυτερο feel το εχουν οι EB,την σταθεροτερη ποιοτητα κατασκευης οι GHS & τον καλυτερο (δηλ.bright μια και αυτος μου αρεσει) "ηχο" οι D'Addario... ;D....παντως μια χαρα ειναι... Νομιζω παντως οτι και τις ΕΒ η D'Addario τις φτιαχνει (ετσι κι αλλοιως αν θυμαμαι καλα 3-4 εργοστασια φτιαχνουν ολες τις χορδες στις ΗΠΑ με τη μεθοδο του...φασον..) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AXLNICK Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 Αυτο συμβαινει γιατι οι χορδες αρχιζουν να ...παλιωνουν απο τη στιγμη που μπαινουν πανω στη κιθαρα..μια και εκτιθενται στον...αερα...και την υγρασια.. Απο εκει και περα τα χρονια τα ..παλια που δεν υπηρχαν οι προστατευτικες συσκευασιες κενου αερα που εχουν σημερα αρκετες μαρκες χορδων (προσωπικα ΜΟΝΟ αυτες αγοραζω) υπηρχαν και "καινουργιες" χορδες που επειδη ειχαν μεινει στο ραφι 10-30 μηνες ηταν..πεθαμενες (ή πεθαινανε) πολυ γρηγοροτερα απο αλλες πιο φρεσκιες... Αυτο το εβλεπα αλλωστε οταν το στοκ που αγοραζα σε bulk ποσοτητες..αρχισε να παλιωνει.. Ευτυχως ομως βγηκε το "κενο αερος" και σωθηκαμε... ;) Παντως μεταξυ των 3 μαρκων που χρησιμοποιω (ΕΒ,GHS,D'ADDARIO) το καλυτερο feel το εχουν οι EB,την σταθεροτερη ποιοτητα κατασκευης οι GHS & τον πιο καλυτερο (δηλ.bright μια και αυτος μου αρεσει) "ηχο" οι D'Addario... ;D ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΣΤΥΛ 3 ΣΕ 1 ???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΣΤΥΛ 3 ΣΕ 1 ? και οι 3 μια χαρα ειναι,οι διαφορες ειναι ανεπαισθητες και στα 3 σημεια και αφορουν κυριως μονο τις 4 πρωτες ωρες παιξιματος..μετα αρχιζουν και....γινονται ολοϊδιες μεχρι να πεθανουν (σε 10 με 12 ωρες παιξιματος... ;D) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 19 Φεβρουαρίου 2013 10ρες rotosound pure nickels. Χωρίς επιχειρήματα. Στον ενισχυτη ολες ιδιες μου ακουγονται ή σιγα μη θυμαμαι πως ακουγοντουσαν οι προηγουμενες........... Απλα γουσταρω τη μαρκα. Οι roto yellows (10αρες) είναι πολύ καλές μόλις τις βάλεις, αλλά όταν (...γρήγορα) περάσει ο καιρός τους γίνονται ...χάλια! :( Τις έχω στην Tele μου και έχω παρατηρήσει οτι όταν είναι φρέσκιες η κιθάρα πετάει, αλλά μόλις μπαγιατέψουν συμπεριέρονται σαν λασπωμένο spaghetti... :P Οι (χειροποίητες) snake oil pure nickel vintage formula (11) που χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια, θέλουν λίγο για να "πάρουν μπρός" και μετά έχουν εξαιρετική απόδοση. Με τη δική μου τουλάχιστον "δαχτυλοχημεία" δεν παθαίνουν τίποτα (οξείδωση κλπ) και διατηρούν μια ΟΚ συμπεριφορά για πολύ καιρό. Το κακό μ' αυτές είναι οτι είναι δυσέυρετες και ακριβές. Ο κατασκευαστής είναι οne-man show και είναι ίσως ο χειρότερος επαγγελματίας στο να κάνει πωλήσεις (μιλάμε για καθυστερήσεις μηνών, ακόμα και εντός US). Τώρα πλέον (μετά απο μεγάλο διάστημα αφάνειας) τις διανέμει η Sfarzo. Πρόσφατα δοκίμασα pyramid pure nickel (11) και μέχρι στιγμής μου φαίνονται πολύ καλές. Επίσης έχω κι ένα σετ GHS burnished nickel (11) και μου φαίνονται καλές για την ώρα, ίσως λίγο σκληρές για nickel. Ηχητικά είναι ψιλοκαμπάνες, γεγονός που με βάζει σε σκέψεις για το κράμα που χρησιμοποιούν (πιθανόν να είναι έτσι λόγω burnishing). Το θέμα είναι οτι δεν παίζω πολύ, τα δάχτυλά μου δεν φθείρουν τις χορδές, αλλά παρόλα αυτά μετά απο κάθε παίξιμο σκουπίζω τις χορδές με πανάκι micro-fiber. Όπως και να' ναι πάντως, σαν τις φρέσκιες χορδές δεν έχει... 8) wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση