Προς το περιεχόμενο

Δακτυλισμός δεξιού χεριού.

antonisg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τώρα τελευταία έχω αφήσει τα ροκάκια και έχω πιάσει τα βαλσάκια στην ακουστική όμως αντιμετωπίζω το εξής ερώτημα:

Όταν έχω συνεχόμενες νότες στην ίδια χορδή πρέπει να τις χτυπάμε και με τα 3 δάκτυλα, δηλαδή δείκτη, μέσο, παράμεσο;

Πρέπει να αλλάξω οπωσδήποτε την τεχνική μου που, ως τώρα, δεν χρησιμοποιώ καθόλου στην παραπάνω περίπτωση τον παράμεσο;

Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη.

threadender

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα τελευταία έχω αφήσει τα ροκάκια και έχω πιάσει τα βαλσάκια στην ακουστική όμως αντιμετωπίζω το εξής ερώτημα:

Όταν έχω συνεχόμενες νότες στην ίδια χορδή πρέπει να τις χτυπάμε και με τα 3 δάκτυλα, δηλαδή δείκτη, μέσο, παράμεσο;

Πρέπει να αλλάξω οπωσδήποτε την τεχνική μου που, ως τώρα, δεν χρησιμοποιώ καθόλου στην παραπάνω περίπτωση τον παράμεσο;

Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη.

Ναι αν χρησιμοποιεις τα δακτυλα οπως στην κλασσική για το τρεμολο τοτε βαλε και το παραμεσο στο παιχνιδι.Δεν ειναι δα και τοσο τραγικο να το συνηθισεις ;).

Όχι απαραίτητα. Εξαρτάται από το πώς χρησιμοποιείς τα άλλα δύο.

Καλό θα ήταν όμως να μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τον παράμεσο (όπως και το μικρό δάχτυλο).

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Ναι αν χρησιμοποιεις τα δακτυλα οπως στην κλασσική για το τρεμολο τοτε βαλε και το παραμεσο στο παιχνιδι.Δεν ειναι δα και τοσο τραγικο να το συνηθισεις ;).

Υγ.Βασικα δεν ξερω πως το κανεις αλλα ειναι παραμεσος,μεσος,δεικτης(a,m,i)  

Το μικρό δαχτυλάκι το έχω μόνο για να κρατάω ισορροπία όταν σηκώνω τις μπύρες.  ;D

Οκ. Συμπέρασμα, αρχίζω πρώτα με ασκήσεις a,m,i και μετά εάν χρειαστεί i,m,a.

threadender

Ναι αν χρησιμοποιεις τα δακτυλα οπως στην κλασσική

Τότε δεν υπάρχει θέμα.

Χρησιμοποιείς τον παράμεσο έτσι κι αλλιώς. ;)

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Το μικρό δαχτυλάκι το έχω μόνο για να κρατάω ισορροπία όταν σηκώνω τις μπύρες.  ;D

Οκ. Συμπέρασμα, αρχίζω πρώτα με ασκήσεις a,m,i και μετά εάν χρειαστεί i,m,a.

Κοιτα μην αποκλειεις το δαχτυλακι απο την εξισωση εχει δικιο ο fusion.Σκεψου οτι πχ καποια στιγμη μπορεις να θελησεις να παιζεις hybrid με πενα και δαχτυλα που σημαινει οτι θυσιαζεις τον δεικτη με τον αντιχειρα για να κραταει την πενα και σου μενουν αλλα τρια.Αν δεν το εξασκησεις καθολου το δαχτυλακι τωρα και σου ερθει μετα απο καιρο θα φας φρικη γιατι θα το νιωθεις τελειως αχρηστο.Αλλα ακομα και thumbpick να χρησιμοποιεις η τελειως fingerstyle μην εχεις το δαχτυλακι μονο για το...δαχτυλιδι ;D....

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας. Τα επιχειρήματά σας είναι ορθά και θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν!!!

(Όταν αυτοσχεδιάζω σε πεντατονικές παίζω πολύ με major triads, με πένα, δείκτη και μέσο. Με πείσατε να χρησιμοποιώ και το pinky για να μπορώ να βαράω και τη root μπάσσα ταυτόχρονα!!!)

threadender

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου