Προς το περιεχόμενο

Eργασίες και projects


zampination

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαραντάν φίλοι μου!

 

Μου ζητήθηκε από φίλο μου ο οποίος σπουδάζει στα δέλτα μουσική τεχνολογία να τον βοηθήσω σε μια εργασία που τους ανέθεσε ενας καθηγητής τους.

 

 

Η εργασία περιελάμβανε μια 2λεπτη ηχογράφηση ντράμς στα 100bpm όπου τους παραχώρησε ο καθηγητής στην οποία θα έπρεπε να βελτιώσουν τον ήχο από τα ντράμς προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και έπειτα να τα ντύσουν μουσικά δημιουργώντας ενα ενιαίο μουσικό σύνολο. 

 

Βέβαια, υπάρχει και μια παγίδα όπου με παραπλανητικά λόγια του καθηγητού θα έπρεπε να κάνουν editing όπου χρειαζόταν καθως και διορθώσεις χρονικές στα παιξίματα.  Ενώ τελικά η αλήθεια κρυβότανε κάπου αλλού και στην ουσία, αυτό δοκίμαζε ο καθηγητής δίνοντας τους τέτοιο project για να δεί πως σκέφτονται και να κάνουν τις απαραίτητες επεμβάσεις...  δεν θα αποκαλύψω ακόμη τι παίχτηκε, μιας και είναι αρκετά εύκολο στο να το βρείτε και μόνοι σας αν θέλετε...

 

 

Anyway για να μην τα πολυλογώ, εδώ είναι η ηχογράφηση που πήραν τα παιδιά

 

https://www.box.com/s/dpsdphq8fi6rgdj1kx8b

 

 

Και εδώ αυτό που ετοιμάσαμε μαζί χρησιμοποιώντας μια "αναπηρική" μπασογραμμή του παιδιού καθώς και μια μελωδιούλα για το ρεφραίν.

 

https://www.box.com/s/h13r7orw34w2gzbxh3kf

 

Ζητάω την οποιαδήποτε κριτική όσον αφορά την μίξη ή και την ενορχήστρωση.

 

Για λόγους ευκολίας και επειδή δεν ήταν such a big thing, χρησιμοποιήσαμε μόνο vst όργανα και έπεσαν και πολλές triggeroτεχνικές στα drums για να βγεί αυτό το αποτέλεσμα. Τα τομς απλά τα παραβλέψαμε επίτηδες.

 

Χρησιμοποιήθηκε το Reaper για το Mixing session καθώς και για το ψευτοmastering.

 

και από όργανα χοντρά χοντρά έχουμε:

 

edirol super quartet για το μπάσο

 

absynth 5 για το main riff καθώς και για την υποτιθέμενη ηλεκτρική κιθάρα με το χαζο panning (στην οποία προστέθηκε το metal amp room της softube)

 

Absynth 5 επίσης για το καμπανιζέ σοναρο ηχάκι.

 

Χρησιμοποιήθηκαν trig φυσικά στη μπότα και snare και για overheads πήραμε την αρχική ηχογράφηση βάζοντάς της ενα high pass filter κοντά στους χίλιους χιλιόκυκλους μετατρέποντάς την ουσιαστικά σε overheads. 

 

Επίσης χρησιμοποιήθηκε ένα ανεπαίσθητο side chain compressing σε μποτα και μπάσο ίσα ίσα για να δώσει το απαραίτητο groove.

 

 

Tell me what you think guys!

 

Και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ετοιμάσει το δικό του Project χρησιμοποιώντας το ίδιο wave file των drums και να το παρουσιάσει εδώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτά σας βάζουν και κάνετε? λολ

 

λοιπον.

Εγω θα πώ την ταπεινή μου άποψη.

η μπασογραμμή που έχετε φτιάξει δεν ταιριάζει με το beat , με το στυλ του ρυθμου

Στα πρώτα 8 μέτρα των drums, τα δεκατα έκτα του μπάσου αν μέτρησα καλά δεν ταιριάζουν με την μπασογραμμή που θα αναδείκνυε την εισαγωγή των ντραμς.

 

Παραδόξως και θεμιτώς μετα τα 8 μέτρα η επιλογη σας ταιριάζει στο υπολοιπο κομμάτι, γιατι οι αξιες που λείπουν απο τις μπότες μου ακουγεται οτι δινονται απο τις αξίες των highhat αν ακουω καλά γιατι νυστάζω κι ολας τωρα που τα γραφω αυτα, εχει παει 4.11 η ωρα.

 

Στην πορεία , προστίθονται kicks οποτε τα πραγματα στρωνουν οπου αφηνετε κενα και γι αυτο το μπάσο πάλι ταιριάζει.

 

Απο στερεοφωνία και επίπεδα, για αυτά που χρησιμοποιήσατε νομίζω οτι στα αυτιά μου τα πηγατε καλά

 

Τωρα βαριέμαι να ανοιξω τα reference και σας ακουσα απο τα logitech που εχω για παιχνιδια, θα το ακουσω καλύτερα αυριο.

 

Τώρα αν συμφωνείτε μαζί μου έχετε την τελευταία λέξη ως σπουδαστές εξεταζόμεβοι, εσείς θα κριθείτε και θα βαθμολογηθείτε, όχι εγω (χαχα), εχω μια ιδέα για να γινει καλυτερο αυτο το σημειο γιατι απο οτι καταλαβα, μπορούσατε να επέμβετε αμα σας τα δώσαν αχρονα τα drums σε καποια σημεια για να τα φερετε στο χρόνο, αλλα δεν σας δινουν το δικαιωμα να επεμβετε στο drum track προσθετοντας elements, kicks, μονο στην διαμόρφωση του ήχου και των εφφέ.

 

Αλλα δεν θα σας την πώ, πρεπει να παιδευτείτε μόνοι σας.

 

Τελος αφου βαλατε ενα phrase sample, βαλτε και κανα στη μεση και κανα στο τέλος γιατι προιδεάζετε για κάτι που στην συνέχεια δεν υπάρχει, ετσι το αντιλαμβάνομαι

 

Παντως για εμενα απο τα 8 αρχικά μετρα και μετά το κομμάτι που σκεφτήκατε είναι πολύ καλό, καλύπτει αυτό που ζητήθηκε, αμα ήμουν καθηγητής θα σας εκανα αυτη την παρατήρηση που έκανα και θα ελεγα μπράβο και άξιο για το υπολοιπο,

 

τα αυτιά μου και η διάθεση μου οταν το άκουσα, το εγκρίνει και ο ακροατης έχει την τελευταία λέξη.

 

Συγνώμη για την ενόχληση.

Ευχαριστώ!

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ σωστή η παρατήρησή σου φίλε μου όσον αφορά την μπασογραμμη στην αρχή. Επέμενα στο παιδί να την αλλάξει αλλά του άρεσε η μονοτονία που έβγαζε. 

 

Το take this στην αρχή το βάλαμε για χαβαλέ απλά και έτσι το αφήσαμε...

 

Εστίασες την προσοχή σου σε ουσιαστικά θέματα και τέτοιου είδους σχολιασμούς επιζητώ!

 

Αντε να το ακούσεις και στα monitors να πάρω και μια γνώμη για τη μίξη. έχω την εντύπωση πως το main riff είναι δυνατότερα απ ότι θα πρεπε σε ένταση στα ρεφραιν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου