Προς το περιεχόμενο

Ηχος ηλ. κιθαρας των 80'ς;

Akeraio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες μήπως γνωρίζετε πώς έβγαζαν στα 80s (αλλά και τώρα άμα λάχει) εκείνο τον πολύ "μεσαίο", που δεν πολυθύμιζε λυχνία (νομίζω) ήχο σαν πχ αυτόν στην εισαγωγή του Every time we touch (Maggie Reilly) ή -άσχετο- στo Άσε με να κάνω λάθος του Β. Παπακωνσταντίνου? (στο τελευταίο ακούω κ chorus εκτός από distortion). Τί άλλο περιλάμβανε η ηχητική συνταγή? Είναι βέβαια κ πολλά άλλα τραγούδια που δε μου έρχονται τώρα... Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.superpage.com/riffs/desc_rockman.html

και οι απόγονοι του...

http://www.rockman.fr/

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Ιδού ένα βιντεάκι με στουντιακό εξοπλισμό α λα 80's (άμα το δεις από Youtube θα διαβάσεις και τον εξοπλισμό στην περιγραφή):

... το σίγουρο είναι ότι για ήχους σαν αυτούς που περιγράφεις τότε χρησιμοποιόντουσαν κατά κόρον κομπρέσορες, eq, chorus (ή παρεμφερές modulation), delay, reverb.

Παίδες μήπως γνωρίζετε πώς έβγαζαν στα 80s (αλλά και τώρα άμα λάχει) εκείνο τον πολύ "μεσαίο", που δεν πολυθύμιζε λυχνία (νομίζω) ήχο σαν πχ αυτόν στην εισαγωγή του Every time we touch (Maggie Reilly)

Εγω δεν ακουσα παντως τιποτα το ιδιαιτερο...Δοκιμασες EQ και δε σου βγηκε; Πιθανως με neck μαγνητη...

Τρολολολολολολολ

Mε το solid state Marshallακι μου (valvestate) πλησιασα πολυ στον ηχο του "ασε με να κανω λαθος". Mε τον bridge humbucker της stratocaster, τα μεσαια στο τερμα (απ'το eq του ενισχυτη), τα πριμα χαμηλωμενα και τα μπασσα αυξημενα! Πιστευω οτι περα απ'το chorus εχει και compressor (τι πρωτοτυπο για στουντιακη ηχογραφηση..)και λιγο reverb. 

Για το αλλο εγω δεν μπορω να αναγνωρισω τον ηχο, παντως ακουω σιγουρα αυξημενα μεσαια (ενρινος ηχος), χαμηλωμενα πριμα για αυτο το γλυκο ηχο, και ο τυπος στο κλιπ παιζει με strat με καποιους sensors. (Παρεπιπτοντως το τραγουδι ειναι του '92)

Αν δεν κανω λαθος τα 80's ηταν η δεκαετια των Marshall! Παντως σιγουρα θελει πολλα μεσαια ο ηχος που θες. Πειραματισου με τα μεσαια στο τερμα! Και δοκιμασε κανα Marshall..

Στα 80's επισης παιζαν πολυ με compressors, chorus και reverb οπως λεει κ ο φιλος παραπανω. Επισης και με solid state ενισχυτες αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν θα σου δωσουν τη γλυκα που εχει η ηχος σε αυτα τα δυο βιντεο..Παντως μαλλον θες μια superstrat!

Σωστά τα όσα έγραψαν όλα τα παιδιά παραπάνω. Συμπληρωματικά, παραθέτω τα εξής: Δοκίμασε επίσης νεκ μαγνήτη με το τον τελείως κομμένο και το βολιουμ κάπου στη μέση. Αν δεν κάνει δοκίμασε νεκ και μπριτζ σε λες πολ με το νεκ τερμα κομμενο το τονε και το μπριτζ φουλ ανοιχτό.

Και το μεγάλο τρικ (λολ) μαζί με τα παραπάνω βάλε ενα γουα πετάλι μετά την κιθάρα και βρες μια θέση που να τονίζει τις συχνότητες που θες - το γουα γενικά είναι καλό σ αυτό γιατί τονίζει ενα συγκεκριμένο μικρό σχετικά ευρος συχνοτήτων. Αφού βρεις τη θέση, άσ το εκεί και μην πειράζεις τίποτα! Αν δεν έχεις γουα, μην αγοράσεις πριν δοκιμάσεις με κάποιοιυ φίλου γιατί και γώ δεν εχω καταφέρει να το βγάλω 100%. Αν θες πάντως κοίτα στο νετ για Money for nothing guitar sound, είναι παρόμοια φιλοσοφία!

Και αν το βγάλεις πες μας και μας γιατί και γω προσπάθησα αλλά δεν ήμουν ποτέ 100% επιτυχής, παίζουν προφανώς ρόλο και ενα κάρο άλλα πράγματα όπως πχ η τοποθέτηση των μικροφώνων που προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει καθόλου. Κράτα μας ενήμερους και καλή τύχη!

Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου