Προς το περιεχόμενο

Πώς αντιλαμβανόμαστε τη μουσική δημιουργία;

Jazzjoker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ισως κανω εγω λαθος θεωρωντας δημιουργια κατι που φτιαχνεις ο ιδιος.Δικο σου.

Το να παιζεις στην κιθαρα ή με το γκρουπ σου κομματια αλλων,το θεωρω ενασχοληση.

Μεα κουλπα.Μου ρθε κολπος... :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ισως κανω εγω λαθος θεωρωντας δημιουργια κατι που φτιαχνεις ο ιδιος.

Κι εσύ μου φαίνεται πρέπει να περάσεις για συνεδρία κάποια μέρα. :D

Τι "λάθος" λες βρε?

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Μιλαμε για δημιουργια δικων μας κομματιων,να παιζουμε κομματια αλλων,

ή αν θα παιζαμε το οργανο μας? :-X

Εγω καταλαβα το πρωτο.

Σπυρο?

Η αλήθεια είναι ότι η αφετηρία για το ερώτημα ήταν καθαρά προσωπικού χαρακτήρος. Οπότε ξεκίνησα να απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς που γράφουν μουσική. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να αποκλείσω τους πολλούς που απλώς παίζουν. Ίσως για τους τελευταίους, τα πράγματα είναι πιο απλά, ίσως όχι.

Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα αναφέρεται στον πυρήνα της ανάγκης παραγωγής ή αναπαραγωγής τέχνης. Ο οποίος, υποθέτω, ότι σε πολλούς ανθρώπους λειτουργεί με τις ίδιες εσωτερικές διεργασίες ανεξάρτητα με το αν το έργο είναι πρωτότυπο.

Ενωμοτάρχης

Κι εσύ μου φαίνεται πρέπει να περάσεις για συνεδρία κάποια μέρα. :D

Τι "λάθος" λες βρε?

Συγνωμη γιατρε.

Παντως βλεπω τηρεις το ιατρικο απορρητο.Μπραβο σου. :D

Ε ναι λοιπον,θα το πω εγω στον κοσμο οτι εχουμε συνεδρια καθε Πεμπτη ιντερνετικως... :D

Βεβαια..γι αυτο ερχομαι.Για να το λεω στον κοσμο.. ;D

Σα τη δημιουργια ενα πραμα.. ;D ;)

Συγνωμη γιατρε.

Παντως βλεπω τηρεις το ιατρικο απορρητο.Μπραβο σου. :D

Ε ναι λοιπον,θα το πω εγω στον κοσμο οτι εχουμε συνεδρια καθε Πεμπτη ιντερνετικως... :D

Βεβαια..γι αυτο ερχομαι.Για να το λεω στον κοσμο.. ;D

Σα τη δημιουργια ενα πραμα.. ;D ;)

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Με ξέρανες άτιμε! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

EDIT: Δηλαδή ρε παιδιά δεν θα είχαμε την ανάγκη της δημιουργίας, αν δεν υπήρχε κανείς να μοιραστούμε το δημιούργημά μας μαζί του? Σαφώς βέβαια το να το μοιραζόμαστε με κάποιον σίγουρα δίνει σ' αυτό άλλο νόημα. Του δίνει υπόσταση, το κάνει "πραγματικό", γιατί ως τότε, κανείς δεν μπορεί να πει τι ακριβώς είναι, ούτε καν ο δημιουργός.

Και κάτι ακόμα. Την καλύτερη απάντηση, ίσως την πάρουμε παρατηρώντας τα παιδιά να παίζουν. Και ναι, κάποια στιγμή θα έρθουν να μας δείξουν τι έφτιαξαν με κάποιο παιχνίδι. Όμως δεν φτιαχνουν κάτι για να μας το δείξουν, το φτιάχνουν για να παίξουν. ;)

Freud-Σαντές

EDIT: Δηλαδή ρε παιδιά δεν θα είχαμε την ανάγκη της δημιουργίας, αν δεν υπήρχε κανείς να μοιραστούμε το δημιούργημά μας μαζί του? Σαφώς βέβαια το να το μοιραζόμαστε με κάποιον σίγουρα δίνει σ' αυτό άλλο νόημα. Του δίνει υπόσταση, το κάνει "πραγματικό", γιατί ως τότε, κανείς δεν μπορεί να πει τι ακριβώς είναι, ούτε καν ο δημιουργός.

Aυτα να τα πεις του Τζιμπουρ που χρησιμοποιει το βιμπρατο του για να βγαζει γκομενες.

Κι ας μη μπορει να πει τι ακριβως ειναι.Το βιμπρατο... ;D ;D ;D

Keyword

Με κάτι που κάνεις δεν μπορει να σου αφαιρέσει.

Ακριβώς το ίδιο όμως μπορει να λειτουργήσει και ατομικά.

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

• Moderator

Αν δεν κάναμε τα ΠΑΝΤΑ για τους άλλους (ναι θα εμείνω σε αυτή την άποψη), τότε το ερώτημα του Σπύρου θα έμενε αναπάντητο.

Θα κρατούσαμε όλη την (αρχικά) εσωτερική ανάγκη μας να εκφράσουμε τη σκέψη μας, άποψή μας, συναίσθημά μας, επί του θέματος....για τον εαυτό μας.

;D ;D ;D ;D ;D

Όσο για τα παιδιά....δηλαδή μόνο εμένα κυνηγάει ο ανηψίος μου να μου δείξει τις ζωγραφιές του;;;;

Από την άλλη , μπορεί να μου έμοιασε... ;D ;D ;D

Όσο για τα παιδιά....δηλαδή μόνο εμένα κυνηγάει ο ανηψίος μου να μου δείξει τις ζωγραφίες του;;;;

Βρε το είπα ότι θα σε κυνηγάει να σου τις δείξει.

Όμως δεν ζωγραφίζει για να σου τις δείξει. Για άλλο λόγο ζωγραφίζει, και αν θέλει να δεις τις ζωγραφιές του είναι γιατί η δική σου αντίδραση, θα καθορίσει σε ένα βαθμό το γιατί το κάνει, και πώς αισθάνεται για αυτό.

Δηλαδή όταν είναι μόνος του δεν ζωγραφίζει?

Freud-Σαντές

• Moderator

Δηλαδή όταν είναι μόνος του δεν ζωγραφίζει?

Μην μας μπερδεύει αυτό.

Και ο μουσικός , μόνος του είναι συνήθως όταν ηχογραφεί.

Το θέμα είναι ποιό είναι το παραγωγικό της βούλησης αίτιο.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου