Reborn Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Δε βρήκα το κομμάτι από την εκπομπή που λέει ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκός πολιτισμός αλλά και το παρακάτω, δεν πάει πίσω: Δίκιο έχει ο Αγάθωνας σε κάποια πράγματα, απλά ο τρόπος που λέει το οτιδήποτε είναι εύκολα παρεξηγήσιμος, γιατί ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία, κάπως αυθόρμητη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Για να καταλαβω και εγω που ειμαι απο χωριο... ;D...ο συγκεκριμενος κυριος δηλωνει "ρεμπετης"? ;D Γιατι απο οτι γνωριζω το ρεμπετικο ειναι μια ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ μουσικη (η οποια πεθανε ολοκληρωτικα γυρω στο 1955 με την εμφανιση του λαϊκου & την αντικατασταση της απο αυτο) και ως τετοια οι εκπροσωποι της ειναι ολοι ΝΕΚΡΟΙ πλεον... ;D Τι στο διατανο..ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ στελνουμε στο Μαλμόε? ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jazzjoker Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Δίκιο έχει ο Αγάθωνας σε κάποια πράγματα, απλά ο τρόπος που λέει το οτιδήποτε είναι εύκολα παρεξηγήσιμος, γιατί ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία, κάπως αυθόρμητη... Το να μιλάς κατ' αυτόν τον τρόπο για συναδέλφους δημόσια, είναι απαράδεκτο. Ανεξάρτητα με το αν τους εκτιμάς προσωπικά ή όχι. Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Γιατι απο οτι γνωριζω το ρεμπετικο ειναι μια ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ μουσικη Η μουσική ναι...η στάση ζωής όχι...εγώ, ας πούμε, είμαι ρεμπετασκερι ;)...έτσι με έλεγε η γιαγιά μου 8) Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Η μουσική ναι...η στάση ζωής όχι... ΟΚ.... Για να δουμε λοιπον και τη..σταση ζωης... ::) Κατά Μπαμπινιώτη, ρεμπέτης είναι κάποιος ο οποίος ακολούθησε περιθωριακό τρόπο ζωής, απείθαρχη και αντισυμβατιkή συμπεριφορά και που συχνά σχετιζόταν με τον υπόκοσμο συμμετέχοντας σε παράνομες δραστηριότητες (π. β. μάγκας, κουτσαβάκης, μόρτης, νταής). Ετυμολογικά πιστεύει πως είναι αβέβαιης ετυμολογίας η λέξη ρεμπέτης, και πιθανολογεί ότι είναι τουρκικής προέλευσης ή κατ' άλλη άποψη, από την σλαβική λέξη rebiata, πληθυντικός rebenok, που σημαίνει παιδί, παλικάρι. Με αυτή τη λέξη χαρακτηρίζονταν οι συνθέτες των ρεμπέτικων τραγουδιών, επειδή θεωρούνταν στην εποχή τους αλήτες, μάγκες Ο Ρουσό έγραψε για το ρεμπέτη ότι «γεννήθηκε ελεύθερος, αλλά παντού είναι αλυσοδεμένος».Χαρακτηρίζεται από μια άρνηση ένταξης μέσα στην κοινωνία η οποία είναι υποταγμένη σε νόμους, κανόνες, εξουσίες και καταναγκασμούς. Ο ρεμπέτης γεννήθηκε μέσα σε μια έννομη τάξη, αλλά η ψυχή του νοσταλγεί μια ελεύθερη αταξία και φτερουγίζει προς αυτήν. Γι' αυτό και η όλη συμπεριφορά και εικόνα του υπήρξε πάντοτε διαφορετική όσον αφορά τον τρόπο έκφρασης του, της ομιλίας του, της μουσικής του προτίμησης καθώς και του ντυσίματος του. Ένας άνθρωπος πραγματικά του περιθωρίου. Εκφραστής της αταξίας, ελευθερίας και περιπλάνησης. αρα το να παει ο..ρεμπετης στην Ευροβιζιόν ειναι πραξη αντισυμβατικης συμπεριφορας και γροθια στο κατεστημενο.... btw η Μαριω ειναι ΦΟΒΕΡΗ τραγουδιστρια οποτε εκτος απο..ρεμπετης ειναι και ΚΟΥΦΟΣ... ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Reborn Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Το να μιλάς κατ' αυτόν τον τρόπο για συναδέλφους δημόσια, είναι απαράδεκτο. Ανεξάρτητα με το αν τους εκτιμάς προσωπικά ή όχι. Ε, στον τρόπο κολλάμε και οι 2...(Η Ρεμπετολαγνεία φταίει εδώ κατά τη γνώμη μου) Όσον αφορά τον ορισμό "ρεμπέτης" Superfunk, εντάξει, προφανώς και χαρακτηρίζεται έτσι για τη Ρεμπέτικη Μουσική που εκτελεί 40 χρόνια..! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 που εκτελεί 40 χρόνια οσο για αυτο ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ! ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Γιατι απο οτι γνωριζω το ρεμπετικο ειναι μια ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ μουσικη (η οποια πεθανε ολοκληρωτικα γυρω στο 1955 με την εμφανιση του λαϊκου & την αντικατασταση της απο αυτο) και ως τετοια οι εκπροσωποι της ειναι ολοι ΝΕΚΡΟΙ πλεον... ;D Τα μουσικά είδη δεν "αντικαθίστανται" σαν φθαρμένες χορδές, ούτε ποτέ "πεθαίνουν οκοκληρωτικά". Γύρω στο 1995 πήγα σε ρεμπετάδικο, χωρίς να είμαι θερμός φίλος του είδους, όσοι είναι σίγουρα γνωρίζουν και σημερινά στέκια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Reborn Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 οσο για αυτο ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ! ;D Αυτό που μου άρεσε πάντα σε εσένα είναι πως δεν άφηνες την παραμικρή λέξη ασχολίαστη! ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 20 Φεβρουαρίου 2013 Γύρω στο 1995 πήγα σε ρεμπετάδικο, χωρίς να είμαι θερμός φίλος του είδους, όσοι είναι σίγουρα γνωρίζουν και σημερινά στέκια. Εσυ μιλας για επιθεωρησεις (reviews) ,ενταξει τετοια εχουμε και στο Βερολινο (σχεδον σε καθε στενο στην Kurfürstendamm εχει και ενα cabare σε στυλ μεσοπολεμου με μια..γυμνη να το παιζει Lotte Lenya & με μια..τρελλη με φρακο να ξεκατινιαζεται σαν να τις εχουν βαλει φωτια στον ποπο ;D..) εγω μιλαω για ζωντανη και εξελιξιμη μουσικη η οποια φυσικα πρεπει να συμβαδιζει και με τον αντιστοιχο τροπο ζωης (για να ειναι ζωντανη και εξελιξιμη). Αρα να υποθεσω οτι και ο Αγαθωνας (δεν τον ηξερα πριν παει στην Ευροβιζιόν για αυτο και ρωταω) κανει rebetiko-reviews οπως και δεκαδες αλλοι "ρεμπετιδες" σε καποιο απο τα δεκαδες ρεμπεταδικα-μεζεδοπωλεια της Αθηνας? Αν το κανει σωστα και ο κοσμος που ενδιαφερεται για τετοιες επιθεωρησεις διασκεδαζει τοτε μπραβο του,αλλωστε καμμια δουλεια δεν ειναι ντροπη.... ;) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση