Προς το περιεχόμενο

Orange Jim Root Terror Vs Mesa Boogie Dual Rectifier

aris 17561

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως να πω και στο βασική χταπόδι παραπάνω ότι γενικά ειναι το δικό μου αυτί που έτυχε και ταιριαξε με τον συγκεκριμένο . Για παράδειγμα κάποιος που ακούει Nile δεν του κάνει ... Εγώ που άκου iced earth παει γάντι γιατί από μικρός με αυτόν τον ήχο μεγάλωσα και άκουγα . Αλλά όντως η θεωρεία μετά τον σλο το χάος δεν ισχύει γενικα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Άρη μπράβο για τα συγκριτικά, είναι καλό να γίνετε αυτή η δουλειά στην Ελλάδα (ευελπιστώ στο μέλλον και με ανώτερη ποιότητα ηχογράφησης  :)). 

Είχαμε μιλήσει και στο τηλέφωνο, θα κανονίσουμε οπωσδήποτε να τα πούμε από κοντά και να σου φέρω και  τον SigX με VHT 2x12  να  του κάνουμε  ένα συγκριτικό .

Πες μου μόνο  πότε  θα έχεις  και τον Slo, να πάρω ένα  αυτί  ο άμοιρος ;D….See ya

moody...

Για χαρα και απο μενα παιδες... σαν ιδιοκτητης του SLO, της παλιας παρτιδας μαλιστα με DeYoung transformers, εχω να πω οτι εχω ακουσει σχεδον ολους τους μικρους που παιζουν εκει εξω... Αν εχεις ¨κακομαθει¨ απο το μεγαλειο του SLO ειναι δυσκολο να κοιταξεις αλλου. Συμφωνα με την ιστορια , οταν ο Μαικ ζητησε απο την O'netics να του φτιαξει transformenrs, ζητησε κομματι για εναν ενισχυτη που θα παιζει blues, clean, hard rock και δεν ξερω γω τι αλλο ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ!!!!! Το μεγαλειο αυτο βρηκε στους DeYoung, και ετσι δημιουργηθηκε ο πρωτος SLO. Τα transformers ειναι το σημαντικοτερο κομματι ενος λαμπατου, η βαση του,αν αυτο δεν λειτουργει οσο πρεπει τιποτε δεν θα κατσει οπως θελεις.

ΤΩΡΑ

Οι DeYoung τελειωσαν!!!!!

Ο DeYoung ωντας χρηστης SLO διαθετει ακομα καποια κομματια για να συνεχιστει η σειρα, τα οποια ομως ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ SLO.

Ολοι οι υπολοιποι χρησιμοποιουν Onetics, οι οποιοι συμφωνα με τον Bill, ειναι παρα παρα παρα πολυ κοντα στουν κλασικους, σε σημειο που δεν καταλαβαινουμε την διαφορα.

Μιλαμε για μετασχηματιστες της Soldano, μην μπερδευεστε με Jet City κλπ.

ΑΡΑ

Ο Hot rod 25 ειναι κατα πολλους ο MINI SLO, χρησιμοποιωντας πανομοιοτυπο preamp, και τελικο σταδιο και εναν transformer που ερχεται πολυ κοντα στον κανονικο.

Επισης το χαμηλοτερο Wattage του ενισχυτη επιτρεπει να ακουμε και ποιοτητες gain τελικου απο το 4 και πανω, τις οποιες δεν καταλαβαινουμε στον SLO ευκολα λογω εντασης.

Για μενα????

Νομιζω οτι το ιδιο δεν ειναι, αλλα σεβομαι το οτι ο Soldano δεν κατακρεουργησε το ονομα του SLO λεγοντας τον Mini SLO, ουτε του εβαλε κινεζικα transformenrs, για αυτα υπαρχουν τα Jet City αλλωστε, τα οποια ειναι εντυπωσιακα μεν, αλλα ειναι παιχνιδια μπροστα σε κανονικους SOldano.

Μαλλον ειναι πααααρα παααααρα πολυ κοντα, θα επιστρεψω σε μερικες μερες που ισως τον εχω στα χερια μου

:o

Γουσταρω τρελα soldanoσυζητηση στο noiz!!!!

Την ιστορια με τους μετασχηματιστες τη ξερω λιγο διαφορετικα...

μεχρι το 1992 ΟΛΟΙ οι σολντανο ειχαν τους deyoung μετασχηματιστες...

Επειδη η εταιρια ομως ανεβασε περισσοτερο το κοστος τους ο μαικ συμφωνησε με την mercury magnetics για ΟΛΑ τα soldano μοντελα ΠΛΗΝ του SLO ο οποιος συνεχιζε να παραγεται με τους deyoung...

φτανουμε στο 2005 νομιζω οπου και παλι για τους ιδιους λογους(οικονομικους) ο μαικ συμφωνησε με μια εταιρια στο seatle(οπου και ο ιδιος κατοικει) να σχεδιασουν εναν μετασχηματιστη για ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ!!!! (και ο SLO μεσα).

Ετσι προεκυψε η συμγωνια με την onetics ωστοσο τελικα συμφωνηθηκε να μεινουν οι deyoung για τη ναυαρχιδα...

Παμε στις διαφορες onetics-deyoung

Ειναι γεγονος οτι οι μετασχηματιστες παιζουν καποιο ρολο στον ηχο...δε μπορω ομως να ειμαι βεβαιος για τη συγκριση των 2 καθως μιλαμε για δυο εκ των κορυφαιων μετασχηματιστων στην αγορα.Αν δε κανω λαθος η deyoung με την onetics καπως συνδεονται...νομιζω οτι η onetics παρεχει τα υλικα στη deyoung...μπορει να κανω και λαθος...επισης οι deyoung λειτουργουν με ΑC ρευμα ενω οι onetics με DC...

Διαφορες SLO-AVENGER-ΗΟΤ ROD AVENGER

Εδω και αν εχει γραφτει το συμπαν ολο...

Δεν ειναι ιδιοι...εχουν παρομοιο ηχοχρωμα(ο hot rod 25 ειναι ενας 50w hot rod ουσιαστικα) και μαντεψτε...ακομα και οι πρωτοι avenger που ειχαν τους deyoung μετασχηματιστες δεν ακουγονται ιδιοι με τον SLO...αρα δεν ειναι θεμα μετασχηματιστων...

Αν δειτε το σχεδιαγραμμα ειναι σχεδον ιδια!!!!

Kι ομως ο avenger ακουγεται σαν υπερ-boutique 5150...Ο SLO στο mid knob εχει πριμο μεσσαια ενω ο avenger μπασσομεσσαια...ο SLO ειναι ΠΑΝΤΑ γλυκος ενω ο AV σχεδον ποτε...

Αλλα και παλι δεν ακουγονται ιδιοι(διαφορετικοι αλλα ιδιο καλοι ΓΙΑ ΜΕΝΑ).

Οποτε τη διαφορα τη κανουν τα υλικα κατα 95%...

Συμπερασμα:Απο τη στιγμη που η σχεδιαση ειναι ιδια θα εχει παρομοιο ηχο και χαρακτηριστικα με τον SLO...αλλα η διαφορα δεν ειναι μονο στους μετασχηματιστες αλλα και στα υλικα που χρησιμοποιουνται...οι SLO ειναι χειροποιητοι ενω οι υπολοιποι ειναι πλακετες...Οσο SLO ακουγεται ο avenger μου,τοσο θ'ακουγεται και το μικρακι...(με λιγο λιγοτερο punch καθως εχει λουπα και 2 καναλια).

Φιλε theoctapus

Απο τους bonjovi μεχρι τους killswitch engaged...και απο τον κλαπτον στο γκαρυ μουρ...απο το βαν χειλεν μεχρι το ντεμαρτινι,απο τον χευς μεχρι τον μικ μαρς...απο τον νοφλερ μεχρι τον σαφερ...

Mη κοιτας ποιοι τους πληρωνουν για να ΛΕΝΕ με τι παιζουν...

Με soldano slo παίζει ο ένας και μοναδικός ... Jon Schaffer ...

O shaffer live παίζει με τους Larry. Στο studio έχει έναν slo αλλά έχει και engl και ένα σωρό άλλους τώρα πόσο slo καταλήγει στα album...

O shaffer live παίζει με τους Larry. Στο studio έχει έναν slo αλλά έχει και engl και ένα σωρό άλλους τώρα πόσο slo καταλήγει στα album...

ο ΣΑΦΕΡ ολο το something wicked , dark saga  ειναι slo.... Επισης πραγματι παιζει με signature larry , ομως εχει και marshall jcm2000 απο modded απο larry... Δεν λεμε κατι διαφορετικο απλα συμπληρωνω... Γενικα εχει πολυ slo μεσα...

Ν

ο ΣΑΦΕΡ ολο το something wicked , dark saga  ειναι slo....

Ναι? Cool, μπας και ξέρεις με τι έγραψε το burnt offerings που είναι και το αγαπημένο μου από θέμα ήχου?

ΝΝαι? Cool, μπας και ξέρεις με τι έγραψε το burnt offerings που είναι και το αγαπημένο μου από θέμα ήχου?

slo & marshall jcm800 - 2000

Δηλαδή υπάρχει ακόμα έστω και ένας που να αμφιβάλλει πως με την υπάρχουσα στουντιακή τεχνολογία γίνονται τα πάντα??

Πχ ο Schaffer στο στούντιο που έγραφε κιθάρες...είχε Gorilla 15 watt τρανζιστοράτο...έκανε τα takes του με το Gorilla...αναλάμβαναν δράση οι μάγοι του studio με reamping etc....δεν θα ακουγόταν ΟΛΟΙΔΙΟ με Soldano/Diezel/you name it???

Δηλαδή υπάρχει ακόμα έστω και ένας που να αμφιβάλλει πως με την υπάρχουσα στουντιακή τεχνολογία γίνονται τα πάντα??

Πχ ο Schaffer στο στούντιο που έγραφε κιθάρες...είχε Gorilla 15 watt τρανζιστοράτο...έκανε τα takes του με το Gorilla...αναλάμβαναν δράση οι μάγοι του studio με reamping etc....δεν θα ακουγόταν ΟΛΟΙΔΙΟ με Soldano/Diezel/you name it???

+10000000000

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου