justins Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα! Μετά από αρκετό ψάξιμο στο internet με reviews άλλων χρηστών καθώς και έρευνας εντός του forum κατέληξα σε μία αρκετά καλή επιλογή κάρτας για τα λεφτά της και αυτή είναι η Focusrite Scarlett 2i4. Το θέμα είναι ότι έχω ορίσει για budget 300 ευρώ και ψάχνω κάτι που να μου αντέξει στο χρόνο, να είναι αναβαθμίσιμο. Τελευταία κοιτάζω προς την Focusrite Scarlett 18i6. Ο λόγος έιναι κυρίως οι περισσότερες είδοδοι που διαθέτει το εν λόγω interface. Για να μην σας παιδεύω όμως σας δίνω και των εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσω με αυτήν την κάρτα. Κύριως λόγος είναι η σύνδεση ενός ηλεκτρονικού drumkit μέσω midi. Άλλα δεν θα σταματήσω σε αυτό, σάφως θα συνδέσω την ηλεκτρική κιθάρα μου και ένα midi keyboard που θα αγοράσω σε λίγο καιρό (και που θα "ενοχλήσω" του keyboardάδες του forum μας για ακόμα μια φορά :P). Αυτήν την στιγμή το drumkit είναι μετατροπή από κανονικό σε ηλεκτρονικό με αρκετά καλά αποτελέσματα, χρειάζεται μερικές πινελιές ακομά και θα είναι έτοιμο. Το πιο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα το επαναφέρω στην αρχική του μορφή οπότε μήπως η δεύτερη μου δίνει περισσότερες επιλογές. Το θέμα είναι ότι η πρώτη focurite είναι πολύ ωραία σαν κατασκευή και την έχω σίγουρη αγορά αλλά οι έξτρα είσοδοι είναι σημαντικές. Για να κλείσω καθώς σας κούρασα με την πολυλογία μου έχω και άλλες δύο υποψήφιες, την Native Instruments Komplete Audio 6 και την M-Audio Fast Track C400. Κάτι τελευταίο. Η scarlett 2i4 μπορεί να ενωθεί με κονσόλα μίξεως μέσω των εξόδων της ώστε να τα ηχογραφώ όλα από μία συσκευή; Είναι και ο μόνος λόγος που διστάζω να την αγοράσω. Αυτά. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-cyclops Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2013 Κατ' αρχάς και μόνο το όνομα Focusrite εμπνέει σιγουριά. Έχω την Saffire Pro 40 εδώ και 4-5 χρόνια και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Φανταστικός ήχος, σταθερότατοι divers, και παίρνει ακόμα αναβαθμίσεις. Τώρα, στο δικό σου θέμα. Θα πρότεινα εφόσον το budget σου το επιτρέπει, να πας οπωσδήποτε στην Scarlett 18i6. Σίγουρα θα σε βοηθήσουν οι περισσότερες είσοδοι, και αν στο μέλλον χρειαστείς περισσότερες, παίρνεις έναν A/D μετατροπέα mic/line/instrument με έξοδο ADAT και τον συνδέεις στην αντίστοιχη είσοδο της 18i6. Εγώ αν ήμουν στην θέση σου και είχα ακόμα περισσότερα διαθέσιμα χρήματα, θα πήγαινα καρφί στην ολοκαίνουργια Scarlett 18i20 που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, με πολύ περισσότερα καλούδια, 8 προενισχυτές, 8 αναλογικές εξόδους, δεύτερη έξοδο ακουστικών και πολλά άλλα. Άλλα αν δεν έχεις απαιτήσεις για πολύ περισσότερες εισόδους-εξόδους, θεωρώ ότι η 18i6 είναι η καταλληλότερη επιλογή για σένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
justins Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2013 Ευχαριστώ φίλε cyclops για την απάντηση σου. Όντως και μόνο που είναι focurite δεν υπάρχει αμφιβολία στην ποιότητα και κατασκευής και ήχου καθώς και support. Ξέχασα να αναφέρω το νέο audio interface της σε έκδοση rack, πολύ βολικό καθώς έχω ήδη το midi controller του drumkit μου οπότε έρχεται και δένει. Απλά είναι δυο φορές το ποσό των χρημάτων που έχω ορίσει και καθώς είμαι newbie τελείως φοβάμαι μη δεν εκμεταλλευτώ στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχει. Εκτός αυτού σκέφτομαι στην πορεία να αγοράσω κάποια κονσόλα μίξεως με αρκετά κανάλια για τα ακουστικά ντράμς οπότε συνολικά θα ξεφύγω σε τιμή. Αν δεν κάνω λάθος μια κονσόλα καλή έχει γύρω στα 700 ευρώ, δεν μιλάω για τις στουντιακές σούπερ ντούπερ γιατί εκεί ξεφεύγει τελείως. Απλά μιας και έχω ένα αξιοπρεπές ποσό συν το γεγονός ότι τώρα μαθαίνω σχετικά με ηχογραφήσεις χρειαζόμουν οπωσδήποτε μία κάρτα για ξεκίνημα. Δεν θέλω να αγοράσω καμία κινέζικη και στο τέλος βγάλει προβλήματα. Αρχικά θα έπαιρνα την Tascam us144mk2 αλλά διάβασα για αρκετά προβλήματα στο τεχνικό θέμα που δεν τους αντικαθιστούσαν τα ελλατωματικά προιόντα. Το πιο βασικό για μένα είναι αν μπορώ να συνδέσω την focusrite με κονσόλα μίξεως και να ηχογραφώ συνολικά. Αν και λέει ότι οι έξοδοι ενώνονται με PA (υποθέτω public address) αλλά δεν ξέρω καν τι είναι τεχνικά :P. Είμαι αρκετά νέος στο άθλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Loki Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2013 Πάρε απο τώρα μια καλή κάρτα ήχου με 8 προενισχυτές πχ. scarlet 1820 που σου προτάθηκε και πιο πάνω και απο ότι είδα θα την έχει στα 470 το DV247 και στο μέλλον συνδέεις όσα μικρόφωνα θες και ηχογραφείς τα τυμπανα σου πολυκάναλα. Το να πάρεις κονσόλα δεν έχει κανένα νόημα για αυτή τη δουλειά. Είναι μια ξεπερασμένη ιδέα που έχει μείνει δυστυχώς ακόμα απο παλιά στου νέους που ξεκινούτν να ασχολούνται ότι για να ηχογραφήσεις θες και μια καλή κονσόλα. Τσάμπα θα την πάρεις και θα την έχεις να κάθεται. Αν ντε και καλά θες να πάρεις κονσόλα για να χρησιμοποιείς τους καλύτερους προενισχυτές και το EQ της για να ηχογραφείς μπορείς να την συνδέσεις με την κάρτα αλλά φρόντισε να έχει direct out σε κάθε κανάλι. Είμαι αρκετά νέος στο άθλημα. Ψάξε λίγο στο νετ , διαβασε και σιγα σιγα θα την βρεις την άκρη. Μη βιαζεσαι με τις αγορές σου. Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Neurotic Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2013 Γιατί θες να πάρεις κονσόλα; Θες να μας πεις λίγο πιο συγκεκριμένα τι θες να κάνεις;Δηλαδή απ ότι κατάλαβα θες να γράψεις σιγουρα drums, midi και φυσικά!Επίσης, θέλεις και κάποιο keyboard να προστεθεί στη συνέχεια!Τι άλλο σκοπεύεις να κάνεις με την συγκεκριμένη κάρτα;Με πόσες εισόδους/εξόδους θα είσαι οκ;USB ή Firewire?Κάνε λίγο πιο συγκεκριμένες τις απαιτήσεις σου... Η focusrite είναι αρκετά καλή περίπτωση νομίζω...Έχω δουλέψει τις προενισχύσεις του octopre και για τα λεφτά τους είναι παραπάνω από αξιοπρεπείς!Πρόσφατα ηχογραφήσαμε και drums και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό!Θα προσπαθήσω μέσα στην εβδομάδα να ανεβάσω δείγματα, γιατί δεν έχω τα κομμάτια σε αυτό το pc!Αν και οι κάρτες έχουν αντίστοιχους προενισχυτές(που μάλλον έχουν) τότε είσαι μια χαρά!Από converters, φαντάζομαι ότι όλες οι κάρτες της συγκεκριμένης κατηγορίας τιμής σου δίνουν πάνω κάτω τις ίδιες δυνατότητες...Αν μπορεί κάποιος που παίζει να το έχει τσεκάρει (haryy?? ;D ) να μας πει τη γνώμη του για τυχον διαφορές μεταξύ καρτών!Τέλος, κάτι που πρέπει να σε νοιάζει επιπλέον είναι και η σταθερότητα στους drivers, και απ ότι ξέρω η focusrite έχει κάνει καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Στάθης Π. Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2013 έχω και άλλες δύο υποψήφιες, την Native Instruments Komplete Audio 6 και την M-Audio Fast Track C400. Αν εχεις υποψιν σου και maudio μερια,καλυτερα τσεκαρε την profire 610,την εχω και αξιζει και αυτη τα λεφτα της.Μπορουν και πιο εμπειρα μελη να σου πουν αν οντως αξιζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
justins Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Φίλε Loki σχετικά με τις κονσόλες δεν γνώριζα ότι έχει ξεπεραστεί η χρήση τους, νομιζα ότι τις χρησιμοποιούν εκείνοι που θέλουν αρκετά κανάλια για μίξη ειδικά στα drums. Το έψαξα λίγο παραπάνω και όντως η focurite scarlett 18i20 είναι πολύ καλή επιλογή. Σάφως θα περιμένω λίγο μέχρι να βγεί στην αγορά. Έρχομαι στο ερώτημα του φίλου Neurotic σχετικά με την χρήση που θα κάνω. Η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν χρειάζομαι απαραίτητα μία εξωτερική κάρτα να ενώσω κυρίως τα drums που είναι ηλεκτρονικά, με midi σύνδεση. Και μετά θα βάλω το πιάνο και την κιθάρα. Θα ήθελα όμως να μπορω στην πορεία να συνδέσω και παραπάνω μουσικά οργανα καθώς και μικρόφωνα για φωνητικά. Να είναι το audio interface επεκτάσιμο. Μην δώσω τόσα λεφτά και χρειάζομαι κάτι άλλο μετά. Να προσθέσω ότι κάποια στιγμή θα φτιάξω ένα χώρο που θα βάλω ακουστικά drums. Οπότε σίγουρα θα χρειαστώ παραπάνω εισόδους. Για εξόδους δεν γνωρίζω καθόλου τι θα χρειαστώ καθώς σιγά σιγά μαθαίνω. Για αυτό ρωτάω εσάς που είστε γνώστες και έχετε εμπειρία να με βοηθήσετε στο τι ακριβώς θα χρειαστώ σύμφωνα με την χρήση που θα κάνω. Τουλάχιστον εώς ένα βαθμό γιατί μπορεί να αγοράσω κάτι που να μην μου χρειάζεται ή να παραλείψω κάτι που είναι πολύ χρήσιμο. Το θέμα που με απασχολεί κυρίως είναι Usb 2.0 ή firewire; Από τα λίγα που διάβασα οι μουσικοί ή τουλάχιστον όσοι ασχολούνται με την μουσική και την ηχογράφηση πολλών καναλιών ταυτόχρονα προτιμούν firewire. Για το λόγο ότι δουλέυει ανεξάρτητα από τον υπολογιστή, δεν παίρνει εντολές για την μεταφορά της πληροφορίας από τον επεξεργαστή σε σχέση με το usb. Άρα λιγότερη χρήση του επεξεργαστή και κατ' επέκταση λιγότερη καθυστέρηση (latency). Επίσης παρουσιάζονται πολλά προβλήματα με clipping, ηχητικές παραμορφώσεις καθώς και μη συγχρονισμός του ήχου. Παρότι κάποιοι δεν έχουν παρατηρήσει προβλήματα. Αυτό που θα ήθελα κυρίως είναι να ηχογραφώ εώς 16 κανάλια ταυτόχρονα καθώς θεωρώ ότι είναι και το max. Ούτε μουσικός παραγωγός έιμαι ούτε θέλω να φτιάξω κάνα στούντιο με δεκάδες κανάλια. Απλά δεν γνωρίζω αν το usb της focusrite scarlett 18i20 αντέχει τόσα ταυτόχρονα. Για να την βγάζουν στην αγορά υποθέτω πως θα τα αντέχει. Αλλιώς θα πρέπει να σκεφτώ και την εκδοχή του φίλου Στάθη για την M-Audio profire 2626 (είναι το μεγάλο αδερφάκι της 610 :P). Βέβαια ξεφεύγω από τιμή φτάνοντας τα 500 ευρώ αλλά αν αξίζει δεν πειράζει. Βάζω και την Focursrite Saffire Pro 40 που αυτή είδα πρώτα και είναι το αντίστοιχο μοντελο με firewire της scarlett 18i20. Σας κούρασα πολύ το ξέρω αλλά είναι μια μικρή επένδυση για μένα (όπως και για πολλούς από εδώ μέσα στο φόρουμ που ασχολούμαστε και μας αρέσει η μουσική) και θέλω να αγοράσω τουλάχιστον κάτι καλό που να αντέξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2013 Σαφώς και το Firewire είναι προτιμότερο, αλλά έχει μια βασική προϋπόθεση: Ο υπολογιστής σου να διαθέτει έναν καλό Firewire controller. Υπάρχουν τέτοιοι και σαν PCI κάρτες επέκτασης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-cyclops Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2013 Φίλε justins, δευτερολογώντας θα έλεγα ότι δεν τίθεται θέμα αν μια κάρτα με πολλές εισόδους/εξόδους τις «σηκώνει» όλες ταυτόχρονα. Σαφώς και μπορεί. Συγκεκριμένα για την 18i20, η ίδια η Focusrite αναφέρει ότι είναι το USB αντίστοιχο της Saffire Pro 40, κι αυτό προφανώς τα λέει όλα. ;) Ως προς την επιλογή σύνδεσης που αναφέρθηκε (USB ή Firewire), είναι και θέμα bandwidth. Αν ο USB δίαυλος είναι ήδη φορτωμένος με απαραίτητα περιφερειακά, MIDI keyboard, εξωτερικούς σκληρούς για backup, κλπ κλπ κλπ, καλό είναι η κάρτα ήχου να τρέχει σε έναν δίαυλο από μόνη της. Γι' αυτό και πολύς κόσμος επιλέγει Firewire. Βέβαια θες ποιοτικό controller, και για ορισμένες κάρτες και με συγκεκριμένο chipset (π.χ. της Texas Instruments), αλλά βρίσκεις σχετικά εύκολα μια add-on card, και για σταθερό και για φορητό υπολογιστή. ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
aenimal Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2013 καλημερα σας και χρονια πολλα και καλα ;D Πριν λιγες μερες εγινα κατοχος της Focusrite 2i4 και εχω ενα θεματακι. Οταν ανοιγω το daw μου για να γραψω ακουγεται αν τσικ τσικ σαν να κολλαει το συστημα του Pc. ανεναζω το latency στα 10ms και καπως διορθωνεται το θεμα. Με την προηγουμενη m-audio fast track δεν ειχα ποτε τετοιο θεμα με latency στα 128 Samples. Να πω οτι η μνημη ram ειναι στο 1g ::) και σκεφτομαι να την αναβαθμισω με μια στα 4g. Φταει η ραμ η καρτα η κατι αλλο??? please help!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση