harisexp Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 30 Ιανουαρίου 2013 Εγκατέστησα τόν ssd, τά windows xp φορτώνουν πολύ γρήγορα αλλά είναι καί φρέσκος ό υπολογιστής λόγο φορμάτ.Κάπου διάβασα ότι πρέπει νά έχει τήν ρύθμιση AHCI αντί IDE ό ssd ,έψαχνα τήν ρύθμιση αλλά δέν μπόρεσα νά τήν βρώ από τό bios, μάλον επειδή ή μητρική είναι παλιά δέν τό υποστηρίζει.Κατά τά άλλα δουλεύει εντάξει.Είναι απαραίτητο λέτε νά ρυθμιστεί σέ AHCI;Τί ακριβώς είναι αυτό; Εχθρός τού κέρδους είναι ή αντοχή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2013 Αν ψαξεις στο ιντερνετ θα διαβασεις στα μισα φορουμ οτι οι SSD ειναι καλυτερα να δουλευουν σε AHCI και στα αλλα μισα οτι δεν... Υποτιθεται οτι οι SSD δουλευουν πιο γρηγορα σε AHCI. Ριξε ενα ματι στο παρακατω λινκ: "Why do i need AHCI with a SSD Drive" http://alturl.com/sjsj7 Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Samplist Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2013 Επίσης οι SSD δουλεύουν καλύτερα από Win7 και πάνω, επειδή υποστηρίζεται natively το TRIM. Ψάξτο λίγο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
GabrielM Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα , να πώ και εγώ την εμπειρία με τους ssd και τους sata. Έχω τα τελευταία 3 χρόνια ένα απο τα πρώτα της ocz revodrive 120GB σε fakeraid.Το έχω αποκλειστικά για λειτουργικά.Τό εχω δοκιμάσει με windows. hackintosh και φυσικά linux. Στο διάστημα αυτό τα 3 χρόνια είχα 4 δίσκους WD black cavian(1TBx1 και 3TBx3)Στο συνολο των δίσκων είχα ποσοστό αποτυχίας στο 50%.Οι μισοί γυρίσανε πίσω ελατωματικοι. Αντιθέτος το ssd σκυλί.Οι ταχύτητες ειναi αισθητές.Και να πώ με δεδομένα: ssd: Timing cached reads: 18648 MB in 2.00 seconds = 9331.72 MB/sec Timing buffered disk reads: 200 MB in 0.43 seconds = 460.84 MB/sec sata black/red caviar WD Timing cached reads: 18558 MB in 2.00 seconds = 9286.79 MB/sec Timing buffered disk reads: 442 MB in 3.01 seconds = 146.96 MB/sec [Timing cached reads: 18412 MB in 2.00 seconds = 9213.73 MB/sec Timing buffered disk reads: 462 MB in 3.00 seconds = 153.94 MB/sec Αυτό όμως που πρέπει να προσέξει κανεις για τους ssd είναι Το σωστό allign στην διαμόρφωσή του.Σε περίτπωση που δεν ειναι σωστό σιγουρα θα έχει απώλεια απόδοσης. Προσωπικά θα ξαναπάρω ssd αλλα σίγουρα όχι με fakeraid ή hardware raid. (Επίσης να πώ οτι δεν είμαι ευχαριστημένος απο την ocz στο support τους.Χωρίς να έχω δοκιμάσει,έχω ακούσει οτι η intel έχει καλύτερους ssd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
harisexp Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2013 OP Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2013 Ωραία αφού δέν είναι τόσο σημαντικό άν είναι AHCI ή IDE καί έχοντας παλιό μηχάνημα καί λειτουργικό μάλον δέν χρειάζεται νά τό ψάξω παραπάνω.Ευχαριστώ Εχθρός τού κέρδους είναι ή αντοχή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση