Προς το περιεχόμενο

Επηρρεάζει η ένταση τη νότα που τελικά ακούμε;

alexmei

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει ότι όταν διαταράσσεται διαφορά πίεσης μέσα κι έξω από το τύμπανο του αυτιού μου διαταράσσεται και το pitch που ακούω. Για παράδειγμα κατά την προσγείωση στο αεροπλάνο ή όταν χασμουριέμαι μερικές φορές ακούω τη μουσική να "φαλτσάρει" στιγμιαία. Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό. Το έχει παρατηρήσει κι άλλος? Ξέρει κάποιος την ερμηνεία (αν υπάρχει)?

Όντως, μόλις ξεβουλώνουν τα αυτιά στο αεροπλάνο, το γενικό "pitch" κατεβαίνει, πιθανότατα γιατί το αυτί ξεκινάει να ακούει μπάσες αρμονικές ξαφνικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

• Moderator

Όντως, μόλις ξεβουλώνουν τα αυτιά στο αεροπλάνο, το γενικό "pitch" κατεβαίνει, πιθανότατα γιατί το αυτί ξεκινάει να ακούει μπάσες αρμονικές ξαφνικά.

Ναι, με αυτό σχετίζεται (με το ότι ξαφνικά ακούμε καλύτερα τα μπάσα) αλλά το φαινόμενο νομίζω είναι λίγο πιο μπερδεμένο. Αν για παράδειγμα δώσουμε ένα boost στα μπάσα με ένα EQ δεν ακούμε να αλλάζει η τονικότητα - απλά ακούμε αλλαγή στη χροιά. Στην αλλαγή της πίεσης γίνεται κάτι πιο πολύπλοκο μάλλον.

Nαι, έχεις δίκιο, απλώς αναφέρομαι σε διαφορετικούς ήχους, π.χ, εκεί που ακούς σε κάποιο x τονικό υψος το aircondition , ξαφνικά ακούγεται το μπάσο της μηχανής του αεροπλάνου σε χαμηλότερο pitch που το επικαλύπτει...κάπως έτσι το σκέφτηκα. Φυσικά είναι πιο πολύπλοκο φαινόμενο. Όταν π.χ. υπάρχει διαφορά πίεσης, το τύμπανο είναι φυσικό πως τεντώνεται και καμπυλώνει προς τη μία κατεύθυνση και αυτό ίσως επηρεάζει επιπρόσθετα την αλλαγή του τονικού ύψους που προσλαμβάνουμε

Κουρδιζε σε Eb ... επειδη οι χορδες ηταν πιο μαλακες και επαιζε πιο γρηγορα

... και έκανε πιο εύκολα "σηκώματα".

Πάντως by the way το ημιτόνιο-κάτω πρέπει να είναι συχνό "φαινόμενο" και ο εύκολος τρόπος στα live να ξεκουράσεις έναν τραγουδιστή που τραγουδά επιτυχίες της εποχής που ήταν... νέος.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου