Προς το περιεχόμενο

Να επιτραπούν επίσημα οι Πολιτικές συζητήσεις στο Noiz;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν έχω ιδέα πότε πρόλαβε να πάει 44 σελίδες το θρεντ (από ότι βλέπω είναι ολίγον τι παλιά ιστορία). Δεν το είχε πάρει το μάτι μου.

Θα σημειώσω, ως παλιό μέλος που λέει και το Χαριλατρόνιο στην 1η σελίδα (παλιότερο από τους περισσότερους πρωταγωνιστές σήμερα), τη πλήρη αντίθεσή μου. Όλα αυτά τα χρόνια έχω δει εδώ δεκάδες ξεκατινιάσματα που ξεκινούν από το παραμικρό και καταλήγουν σχεδόν πάντα (εδώ που τα λέμε, ΠΑΝΤΑ) σε ριάλιτι τρολαρίσματος και ισοπέδωσης, αφελούς γενίκευσης, φραστικών μολότωφ, υπεροπτικών τσιτάτων, λεκτικών ακροβασιών προς εντυπωσιασμό, έμμεσων ή και άμεσων προσωπικών προσβολών που δηλητηριάζουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών και που είναι φύσει αδύνατον να τροποποιούν και να σβήνουν συνεχώς οι μοντς χωρίς να τους ανεβαίνει η πίεση και χωρίς να δίνουν την εντύπωση και να κατηγορούνται αιωνίως ότι είναι οι κακοί χωροφύλακες, και γενικώς συζητήσεις που μπορεί να έχουν καλές - αρχικά - προθέσεις αλλά καταλήγουν σε χοντροκομμένο ιντερνετικό χιούμορ, inside jokes που αντιλαμβάνονται μόνο οι και καλά "πάλιουρες", και εν τέλει ένα γαλατικό πάρτι από μπούφλες (χωρίς δυστυχώς να είναι κωμικό αλλά ανούσιο και λυπηρό). Λυπηρό είναι επίσης πως πολλοί - και γνωστοί εδώ και πολλά χρόνια - συνεχώς κυνηγούν φραστικά τη προσωπική φιγούρα βρίσκοντας πάρα πολύ βολικά ένα ιντερνετικό μικρόφωνο σε βήμα απέναντι σε ένα μεγάλο φορουμικό κοινό που τους προσφέρεται απλόχερα και τζάμπα.

Μερικοί λοιπόν μπορεί να γουστάρουν και να έχουν το χρόνο να ξεκατινιάζονται όλη μέρα, άλλοι όμως αυτό - και φυσικά μαζί του όλα τα ανωτέρω που συνεπάγεται - το απεχθάνονται και έρχονται εδώ για να ξεσκάσουν από την πολιτική καθημερινότητα που μπορεί κάλλιστα για χίλιους λόγους να τους βαραίνει, για να αποφύγουν πολιτικές συζητήσεις πάσης φύσεως με τις οποίες ούτως ή άλλως βομβαρδίζονται από τα ΜΜΕ κάθε μέρα, και προτιμούν τον χώρο καθαρόαιμα μουσικό. Θα μου πείτε, "μη τα διαβάζεις" (κάτι που κάνω και που έχω βρει την καλύτερη λύση). Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα έδινα προσωπικά το πράσινο φως να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου, και να αλλάξει πια ο χαρακτήρας του Νόιζ. Ούτως ή άλλως, για παρόμοιους λόγους υπάρχουν τέτοιοι απαγορευτικοί κανονισμοί στα μεγαλύτερα ιντερνετικά μουσικά φόρουμ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 499
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

• Administrator

Προσωπικά όχι απλώς δεν ενδιαφέρομαι αλλά θεωρώ και μάλλον άκομψο τον τρόπο που ανακοινώνεται.

Εφόσον επιθυμείς φίλτατε Γιάννη μια κλειστή ομάδα της επιλογής σου (αφού ζητάς pm για έγκριση) να συζητάει πολιτικά θέματα στο forum σου, έχω την εντύπωση πως θα μπορούσες να το κάνεις και χωρίς ανακοινώσεις αλλά προσκαλώντας κατ΄ιδίαν στο "tea party" (μάλλον ατυχής τίτλος ) τους ρήτορες που θες, χωρίς ταυτόχρονα να επιτρέπεις (όπως είναι οι κανονισμοί και αν θυμάμαι καλά, έδειξε και η ψηφοφορία) πολιτικές συζητήσεις.

Μπορεί όπως πάντα βέβαια, να κάνω και λάθος αλλά όπως και να χει, it's your party....  ;)

Διευκρινίζω επιγραμματικά:

Με το πμ ανακοινώνει στην διαχείριση όποιος θέλει να συμμετάσχει στην ομάδα. Πως αλλιώς θα γινόταν τεχνικά; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη συμμετοχή σε κάποια ομάδα. Τωρα αν κάποιος δεν εμπιστεύεται πως θα βάλω όσους το ζητήσουν είναι προσωπικό του θέμα και να το κοιτάξει... αλλά μάλλον στραβοξύπνησε.

Ο "ατυχής" τίτλος μου ήρθε στις 4 τα ξημερώματα σαν εναλλακτικός του καφενείου. Ξέρω ιστορικά ότι υπήρξε κάποιο σχετικό κίνημα στην Αμερικάνικη επανάσταση κατα των Βρετανών http://en.wikipedia.org/wiki/Boston_Tea_Party αλλά όχι αυτό που λες.

Αν προκύψει καλύτερος τον αλλάζουμε. Οπως κάθε τι νέο είναι σε beta μορφή. Βλέποντας και κάνοντας. Καλοπροαίρετα.

Η ιδέα είναι: Στο εξής δεν θα επιτρέπεται πολιτική κουβέντα σε κοινή θέα παρά μόνο σε όσους το έχουν δηλώσει πως επιθυμούν να συμμετέχουν σε τέτοιες στο μη εμφανές μέρος αυτό.

Live and let Live.

...

Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις και το σκεπτικό σου και πιστεύω πως εγείρεται ένα ερώτημα: είναι δυνατόν μια αυστηρή διαχείριση να φρενάρει τα ξεκατινιάσματα;

Συχνότατα η κατάσταση ξεφεύγει χάρη στο γνωστό φαινόμενο "ad hominem". Νομίζω πως αυτό ακριβώς το άλμα, από την κριτική του επιχειρήματος ως την κριτική του ατόμου (η οποία ακολούθως οδηγεί νομοτελειακά σε προσβολές, ειρωνίες και καρφιά) μπορεί να φρεναριστεί από τη διαχείριση,  π.χ. κάνοντας χρήση του "κάρμα".

http://en.wikipedia.org/wiki/Tea_Party_movement

θεωρώ ότι ισχύει αυτό που έγραψα προηγουμένως σχετικά με τις σπόντες (ότι θα μεταφέρονται απροειδοποίητα στο υπόγειο thread) και συμφωνώ στο

Ότι δεν θα μας βλέπει ο κόσμος να τρωγόμαστε; Πάσο τότε. Είναι και αυτό ένας ικανός λόγος.
Γι' αυτούς που θέλουν σκληρό moderation: εάν εφαρμοζόταν στις μισές περιπτώσεις από αυτές που φαντάζεστε, ήδη θα είχαμε 5-6 αποχωρήσεις από μέλη που 'δεν δέχονται την λογοκρισία'. Εάν έχετε ακόμη απορίες, θα χαρώ να σας δείξω υβριστικά, απειλητικά και προσβλητικά π.μ. που έχω λάβει κατά καιρούς από παλιά και νέα μέλη για αντίστοιχες περιπτώσεις για να κατανοήσετε το ανέφικτο του πράματος.

edit: εάν το ad hominem έφερε αρνητικό κάρμα, οι μέχρι τώρα συχνότερα συμμετέχοντες στις 'πολιτικές κουβέντες' του noiz θα είχαν τερματίσει τα κοντέρ.

Συμφωνώ με την κίνηση, αν συνοδεύεται απο αυστηρο -περι πολιτικής- moderation, στο υπόλοιπο φόρουμ. Και αυστηρο για όλους, όχι στραβα μάτια σε καποια μέλη, επειδή "ετσι ειναι ο τρόπος τους". Να προσαρμοσουν τους τρόπους τους στο μουσικό section και ας καντε ότι θετε στα υπογεια καπηλειά ;D

εγω ψηφισα να μην επιτρεπονται οι πολιτικές συζητήσεις, λογω της ιδιότητός μου ως Υπουργός αναλώνομαι όλη μέρα στην πολιτική....... και καταλαβαίνετε.

Τέλος πιστεύω οτι πρέπει να σκεφτεί η διαχείριση να επιτρέψει την ασκηση σωματικής βιας και να εξοπλίσει κατάλληλα τους moderators.

Εξάλλου εδώ όλοι αγαπάμε τη μουσική και την τεχνολογία.

Μουσική και τεχνολογία, γίνεται να υπάρξουν χωρίς βία?

Διερωτόμαι...............

Καλημέραα!!!

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Πάντως θα συμφωνούσα και για αυστηρό, αυστηρότατο moderation. Στην τελική το noiz δεν είναι το προσωπικό blog κανενός, αν ένα πόστ ξεφεύγει και γίνεται εμπρηστικό, αγενές, whateva ας διαγράφεται. Ίσως έτσι θα υποχρεωθούμε να μαζεύουμε τα νεύρα μας. Θα μου πείς οι mods θα πρέπει μετά να ασχολούνται με ένα σωρό κατ' ιδίαν μηνύματα γκρίνιας αλλά απ' ότι καταλαβαίνω αυτό ήδη συμβαίνει.

Γι' αυτούς που θέλουν σκληρό moderation: εάν εφαρμοζόταν στις μισές περιπτώσεις από αυτές που φαντάζεστε, ήδη θα είχαμε 5-6 αποχωρήσεις από μέλη που 'δεν δέχονται την λογοκρισία'.

Σωστό, γι' αυτό ας εφαρμόζεται αυστηρό moderation σ' αυτή την επιπλέον ενότητα. Αφού κάποιος αιτείται για την συμμετοχή του ας δεχτεί και τους κανόνες.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

edit: εάν το ad hominem έφερε αρνητικό κάρμα, οι μέχρι τώρα συχνότερα συμμετέχοντες στις 'πολιτικές κουβέντες' του noiz θα είχαν τερματίσει τα κοντέρ.

...και ακριβώς για το λόγο αυτό το φαινόμενο θα φρεναριζόταν.

Αν στο -5 φεύγεις, ε, τότε, στο -3 θα φρενάρεις, και στο -4 θα συμμορφωθείς.

Α απουσία συνεπειών ευθύνεται για την ασυδοσία, και στο νόιζ και σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα.

Αυτονόητα νομίζω είναι τα παραπάνω.

...και ακριβώς για το λόγο αυτό το φαινόμενο θα φρεναριζόταν.

Αν στο -5 φεύγεις, ε, τότε, στο -3 θα φρενάρεις, και στο -4 θα συμμορφωθείς.

Α απουσία συνεπειών ευθύνεται για την ασυδοσία, και στο νόιζ και σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα.

Αυτονόητα νομίζω είναι τα παραπάνω.

Συμφωνώ

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις και το σκεπτικό σου και πιστεύω πως εγείρεται ένα ερώτημα: είναι δυνατόν μια αυστηρή διαχείριση να φρενάρει τα ξεκατινιάσματα;

Συχνότατα η κατάσταση ξεφεύγει χάρη στο γνωστό φαινόμενο "ad hominem". Νομίζω πως αυτό ακριβώς το άλμα, από την κριτική του επιχειρήματος ως την κριτική του ατόμου (η οποία ακολούθως οδηγεί νομοτελειακά σε προσβολές, ειρωνίες και καρφιά) μπορεί να φρεναριστεί από τη διαχείριση,  π.χ. κάνοντας χρήση του "κάρμα".

Το κάρμα ήταν ένα λάθος εξ αρχής, έγινε κατάχρησή του και λειτούργησε ως ένα δημόσιο στίγμα, τη στιγμή που απλά με τρεις-τέσσερις ιδιωτικές προειδοποιήσεις (πχ. στην τρίτη ban για λίγες μέρες, στην τέταρτη για περισσότερες, στην πέμπτη γεια σας δια παντός) μπορεί να γινόταν η ίδια "βρώμικη" δουλειά αθόρυβα και χωρίς δημιουργία δραματικού κλίματος έντασης. Η διαχείριση, είτε το θέλει είτε όχι, όπως όλοι μας είναι επιρρεπής σε σφάλματα (το ποια είναι αυτά νομίζω πως είναι offtopic) και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτική, αλλά και παράλληλα αυστηρή. Όταν και τα μέλη το γνωρίζουν αυτό, θα επέλθει σιγά-σιγά και το περιβόητο "self-moderation" - απόδειξη πως σε περιόδους που χαλάρωνε υπερβολικά γινόταν στην κυριολεξία το σώσε.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου