Flashback x4

Adamo

Νέο μέλος
Πόντοι
16
καλησπερα παιδια.Εχω δυο τρεις μπορει χαζες ερωτησεις,γιατι τωρα θα  μπω σιγα σιγα στον κοσμο του delay το αποφευγα γιατι δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε και πιστευω οτι αν δεν ξερεις να το χρησιμοποιεις ειναι ο πιο ευκολος τροπος να γινεις ρομπα-κουραστικος

εβλεπα τις επιλογες που εχω και μου κανε αρκετα αυτο στα αυτια μου αλλα κυριως στις δυνατοτητες του?

το ειχε ποτε κανενας?τα 4 καναλια να φανταστω οτι σωζει τα presets αλλα αυτο πως το κανει?

επισης ποια η διαφορα lofi-hi fi?

ενας φιλος μου προτεινε το nova delay αλλα με σχεδον αμελητεο εξτρα ποσο παω εκει,δεν αξιζει για να εχω 3 καναλια παραπανω?

τελος στην αθηνα ποιος φερνει tc?

Φίλε στο προτείνω ανεπιφύλακτα.

Είναι το καλύτερο digital delay της αγοράς (σε αυτά τα χρήματα).

Έχεις όλα τα delay που μπορείς να φανταστείς, έχεις presets για γρήγορη αλλαγή στα λάιβ και μια αξιοπρεπή λουπιέρα.

Κυρίως όμως είναι και πετάλι που δεν θα σου αλλάξει τον ορίτζιναλ ήχο της κιθάρας σου.

CarpeOmnious είπε:

Έχεις όλα τα delay που μπορείς να φανταστείς, έχεις presets για γρήγορη αλλαγή στα λάιβ και μια αξιοπρεπή λουπιέρα.

Κυρίως όμως είναι και πετάλι που δεν θα σου αλλάξει τον ορίτζιναλ ήχο της κιθάρας σου.
τα preset πως τα αποθηκευει?αφορα ηχους που φτιαχνεις εσυ η μονο toneprint?

Adamo είπε:
τα preset πως τα αποθηκευει?αφορα ηχους που φτιαχνεις εσυ η μονο toneprint?
οκ μου λυθηκαν ολες οι αποριες βρηκα ενα πληρες review

Έχω το Flashback X4, και παλιότερα και το Nova Delay. Μιλάμε σίγουρα για ανώτερο ηχητικά μηχάνημα, όσο πιο απλό γίνεται στη χρήση, και με όλες τις ανέσεις (presets, tap tempo, bypass για όλα τα γούστα, toneprints). Ο μόνος λόγος για να μην κάνει σε κάποιον το Flashback X4 είναι αν έχει περιορισμένο χώρο στο pedalboard, καθώς ανήκει στα μεγάλα σε μέγεθος πετάλια.

Σημείωση: Άλλο πράγμα τα presets (δηλ. οι αποθηκευμένες ρυθμίσεις), και άλλο τα toneprints. Αν δεν έχεις κατανοήσει τη διαφορά, με χαρά μπορώ να βοηθήσω αν θες.

fusionakis είπε:
Έχω το Flashback X4, και παλιότερα και το Nova Delay. Μιλάμε σίγουρα για ανώτερο ηχητικά μηχάνημα, όσο πιο απλό γίνεται στη χρήση, και με όλες τις ανέσεις (presets, tap tempo, bypass για όλα τα γούστα, toneprints). Ο μόνος λόγος για να μην κάνει σε κάποιον το Flashback X4 είναι αν έχει περιορισμένο χώρο στο pedalboard, καθώς ανήκει στα μεγάλα σε μέγεθος πετάλια.

Σημείωση: Άλλο πράγμα τα presets (δηλ. οι αποθηκευμένες ρυθμίσεις), και άλλο τα toneprints. Αν δεν έχεις κατανοήσει τη διαφορά, με χαρά μπορώ να βοηθήσω αν θες.
οχι την καταλαβαινω απολυτα απλα  επειδη στο site και σε βιντεο ελεγε για αποθηκευση toneprints  στα καναλια αυτα τα 3 δεν ηξερα αν αναφεροταν σε δικα σου η στα ετοιμα.τωρα ολα οκ το ειδα και το ακουσα ειναι μπομπα.

Είναι, είναι. Και είναι σίγουρο το απλότερο από τα πολύ καλά delays της αγοράς στο να φτιάξεις πολύ ωραίους ήχους.

το θεμα ιναι να το βρω αθηνα.παντως κ εμεν μου κανε πολυ καλη εντυπωση

Φίλε το πετάλι κάνει θραύση παντού πλέον καθώς αντικαθιστά το DL4 της Line 6 που ήταν το στάνταρ σε αυτή τη τιμή. Λογικά θα το βρεις εύκολα.

Δες και το απλό Flashback, αν δεν χρειάζεσαι πολλά και δεν θέλεις μεγάλο πετάλι.

Καλησπερα,

Σκεφτομαι και εγω για αγορα για το συγκεκριμενο πεταλι. Εχω δει (δεν εχω παιξει ακομα) ολα τα σχετικα vid στο youtube. Μια απορια. Απο θεμα self oscillation πως τα παει?? Ειναι το βασικο μου ζητημα στα delays και επειδη το συγκεκριμενο παιρνει και expression βολευει στον ελεγχο των επαναληψεων.

CarpeOmnious είπε:

Βασικά όλα τα παραπάνω ισχύουν ένα προς ένα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσθέσω και εγώ ένα στο board στο εγγύς μέλλον, αν και αρχικά το είχα αποκλείσει λόγω μεγέθους. Από την άλλη, δεν είναι και τόσο μεγαλύτερο από ένα ξεχωριστό looper (έχω το RC-3) και ένα ακόμα delay που έψαχνα για tape emulation & modulated delay ήχους (για αυτό μάλλον προσανατολιζόμουν προς το TC Nova Repeater, που το ξαναείχα και ήταν απίστετυτο). Και έχω και τον χώρο στο board και στο power supply, άρα... 

έχοντας σχετικά πρόσφατα αποκτήσει το απλό flashback, τουλάχιστον για την ποιότητα του "ηχου" έχω να πω τα καλύτερα.

Όλα τα διαθέσιμα delay είναι χρησιμοποιήσιμα, και με τα toneprints κάνεις παπάδες αν έχεις όρεξη να ψαχτείς γιατί με τον editor μπορείς να φτιάξεις και εντελώς δικούς σου ήχους.

εγω για παράδειγμα έφτιαξα ένα ...chorus   :D

aenimal είπε:
Απο θεμα self oscillation πως τα παει??
καναδυό φορές που δοκίμασα, έπαιξε καλά...  ;) 

μιλάω για το απλό, αλλά και το 4πλό θα κάνει τα ίδια

Ο editor του Flashback όντως επιτρέπει τα πάντα από delay, όπως επίσης και άλλα εφφέ (2-3 διαφορετικά είδη chorus, vibrato κλπ). Chorus έβγαινε εξ αρχής και μόνο του αν βάλεις πολύ μικρή τιμή χρόνου στο modulated delay mode, αλλά επίσης υπάρχει και trichorus toneprint (που είχε βγει μάλιστα και αρκετά νωρίτερα από τον editor). Από πλευράς οscillation εξαρτάται από το mode και toneprint που θα χρησιμοποιήσεις: oρισμένα το επιτρέπουν και ορισμένα όχι. Αν θέλεις κάτι πολύ tailor made, θα πρέπει να εξερευνήσεις τον editor.

bloody_sunday είπε:
Chorus έβγαινε εξ αρχής και μόνο του αν βάλεις πολύ μικρή τιμή χρόνου στο modulated delay mode
ναι, το 'κανα κι αυτό. Πολύ καλό είναι κι έτσι. Έχει κι ένα shimmer στο βάθος...

Έφτιαξες ένα chorus toneprint με ψευδοshimmer? (λέω "ψευδο"shimmer γιατί όπως έχει πει και η TC, μέχρι στιγμής σε κανένα από τα Toneprint πετάλια δεν υπάρχει pitch-shifting αλγόριθμος, αν και οι τύποι του Proguitarshop είχαν φτιάξει ένα reverb mode "σαν" και αυτό). Αν έκανες κάτι τέτοιο κι εσύ, νομίζω με τον νέο editor το σώζεις σαν preset, oπότε σαν καλός Νοϊζάριος θα το ανεβάσεις πάραυτα εδώ...  ;D

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back